sizce yanliş miyim

fato_2121

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2016
2
0
1
32
Öncelikle herkese merhabalar..
Bir konu hakkinda sizlerinde goruslerini almak istedim, 1 yildir nisanli bir bayanim. Bu aksam nisanlimin yeğeninin nişani var ev ortaminda, Öglen nisanlimla konustuğumda aksam seni almaya gelecegim hazirlan dedi, ben ona nisana gelmiyecegimi çünkü sizden taraf kimse beni arayip nişana davet etmedi, ne eltim olsun ne yeğeni olsun.. en azindan bi kaç gün önceden aranip şu tarihte nisanimiz olacak sende kendini ayarla gel denebilirdi diye düşünüyorum.. nisanlima bu sekilde soyledim bana soyledigi detaylara fazla takildigim akillarina gelmemistir yoksa niye soylemesinler hem sana davet gerekmez sen zaten ailedensin aksam gel ve geldiginde beni cagirmadiniz ama ben geldim dersin falan dedi.. ama ben kabul etmedim, cagrilmam gerektigini dusundum, nisanlim ise israrla abarttigimi davete gerek olmadigini aileden oldugumu soyledi.. arasalar daha güzel olurdu ama aramadilar diye gelmezsen ayip edersin dedi.. bana sorarsaniz aranmam gerekirdi sonucta ben henuz aileye girmis degilim, babamin evindeyim bir telefon etmek cok degildi, boyle bi durumda gelemem deyip gitmedim. Nisanlim yegenini arayip cagirmadiniz mi diye sormus yegenide fato kim oluyor ki onu aramam gerekiyor, onun aranmadan gelmesi gerekir sonucta ailemizden biri demiş... ben ise aranmam gerektigini dusunuyorum, sizlerede sormak istedim sizce yanlis miyim? Sizler bu durumda napardiniz? Gider miydiniz?

Bazı aileler böyle. Aileden saydıklarına ilgi göstermiyorlar. Herkesin bi tarzı var. Aslında hala geç değil git istersen.

Ben de gitmezdim henüz aileden değilsiniz davet edilmeniz gerekir...
Aile pek yol yordam bilmiyor belliki nezaket sıfır...
Ben gitmezdim "o kim okuyor" diyen birinin nişanda ne işim var o kim ki...

Benim esimin ailesi de böyle özel aranmam esim de aranmaz. Ama gideriz

Hep boyleler ise git ve saka yoluyla lafi sok.
Yok ilk defa boyle ise gitme tabiki senide aramalari lazim sonucta evli olsan bile bu davet gerekli ister kuzen olsun yani.

O kim ki arayacağım aileden biri işte gelmeli tabi diye kendini salakça savunan birinin nişanına gitmem.
Sonrasında açıklama gerekirse davetiye beklemiyordum ama davet etmek nezakettir derdim.

Valla bence de gereksiz takılmışsın. Arasalardı incelik yapmış olurlardı sana göre. Ama mesela bizim oralarda da düğün, nişan gibi durumlarda aile içinde aranmayı bırak davetiye verilmesi bile ayıp sayılır. Nişanlılar da aileden sayıldığı için ne aranır, ne davetiye verilir. Ancak aile dışındakiler bu şekilde çağırılır. Tabi senin nişanlının ailesi ne düşündü bilemem.

Mutlu olacaksan git.
Yoksa gitme
Aranmaliydin eğer resmi bir iliskiyse
Eger siz oldu bittiye getirdiyseniz yahut nisanlin aileler pek gerek duymuyor

Aramadıkları için bozulup gitmemeye karar verseydim de nişanlıma bunu böyle pat diye anlatmazdım. Kurnaz sinsi içten pazarlıklı bir hava vermişsiniz boş yere. Akşam için şu şu işim var canım gelmem mümkün değil, keşke x beni önceden davet etseydi gününü bilir plan yapmazdım falan diyebilirdin.

Böyle pat diye söyleme ailesinin söz konusu olduğu şeyleri

Ha ben olsam nişanlım gidelim mi dese davet aklıma bile gelmezdi. Nişanlı iken eşimle o kadar az vakit geçirdik ki düğüne de sırf onla biraz daha fazla vakit geçirmek için hiç düşünmeden giderdim.

En iyisini yapmissiniz gitmemekle. Nisanlinizda ailesine karsi bir durusunuzun oldugunu bilsin.

Sözünde mesela haber vermişti, ama ben davetiyeden ziyade sonuçta nisan tarihini bile bilmiyordum, en azindan nişan tarihimizi aldik ayin 29u olacak haberin olsun bile denebilirdi.. onu bile dun nisanlim söyledi yarin nisani olacak dedi, bi aramak zor degil diye dusunuyorum. Ve ben evli olsam bunu bile beklemem eşimle giderim ama evli olmayinca disardan biri sayilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…