sizce yanlış yolda mıyım?

cevabın için çok teşekkür ederim canım ama yukarda biri bir psikiyatra git demiş((tamam psikolojim bozuk olabilir ama yabancı ülkeden birini sevmek manyaklık mı oluyor(("

psıkolojık bır rahatsızlık olduğunu düşünmüyorum şahsen her yabancıyla evlenen hasta mı?orda yazan arkadaşta o anlamda soylememıs bence,geçmişte yasadıgın olumsuzluklardan dolayı demıs gıbı geldı

bir türkle evlensem mutlu olacağımın garantisi var mı?

hayır yok zaten bunu en ıyı sız bılırsınız cunku daha once tecrübenız var mutlu olamamışsınız.ben zaten yabancı olmasını bır sorun olarak gormuyorum yuzyuze gorusun konuşurken aldığınız elektrık devam edıyorsa neden evlenmeyesınız ki?

inşallah bu elektrik o zaman da devam eder.inşallah.
kendi çevremden olumlu yaklaşan yok herkes türkiyede adam mı kalmadı diyor

Son düzenleme:
okulu bitmeden önce görüsme ihtimaliniz yok mu?

1-2 haftaligini sizi görmeye gelse mesela, onu daha iyi tanir ve daha saglikli
karar verebilirsiniz... Belki hic de düsündügünüz gibi birisi degildir, cünkü sonucta sanal ortamda
tanimak farkli gercek hayatta konusup tanimak farkli...

Bence mutlaka ne yapip edip görüsün önce...

Ben bir süre yüz yüze gör, konuş iyice tanı derim

Belki uzaktan uzağa hissettiklerin yanına gelince aynı olmayabilir

Yani ne bileyim hiç görmeden etmeden evlilik planları bana uzak bir ihtimal

Kendini kaptırma lütfen hayal kırıklığı çabuk atlatılmıyor

merhabalar, bu konuyu bi kaç gün önce okumuştum birşey yazmak çok istemiştim kısmet olmamıştı... özellikle yazmak istediğim şeyler var... ilk olarak benim de geçmişte yabancı iki tane flörtüm oldu... ve yabancı evliliklere çok sıcak bakan bir insanım... zaten dini konularda tabuları olan bir insan değilim benim için en önemli kriter iyi bir insan olması herşeyden önce insan olması... kim ne derse desin iki farklı kültürün birleşmesi farklılıklardan sentezlenmiş bir hayat kurulması fikri beni çok heyecanlandırmıştır hep... sen de o çocukla bu sentezi yakalayabilirsin belki... lakin sana uyarıda bulunmam gereken şeyler var... birincisi kesinlikle ama kesinlikle internette tanıştığın bir kişinin ister yabancı ister türk olsun söylediklerine yüzde yüz güvenmemelisin... sevgilini ele alıcak olursak adam bangladeşli... ülkenin durumu yaşam şartları standardı belli... ailesini web cam de görmüşsün tamam ama onun ailesini yaşadığı dünyayo arkadaşlarını nasıl yiyip içtiğini nasıl oturup kalktığını hiç birşeyi bilmiyorsun... bi de bangladeş biz türklere göre bilinen bir ülke yada kültür değil... atıyorum adam alman olsa amerikan olsa az çok onların kültürüne dair her türkün bir fikri vardır gerek filmlerden gerek tv den birşekilde bilgi sahibi insanların çoğu... ama o adam bilinmez bir umman... geçmişini önemsemiyo, sana değer veriyor seni değerli hissettiriyor dye kapılırsan sonunda üzülebilirsin... sana açık yazacağım diğer korkum şu: bu çocuk 22 yaşında üniversite öğrencisi... ülkesinin standardı belli... seni farklı bir ülkede çalışmak farklı bir yerde yaşam kurmak hayallerini gerçekleştirmek için bir basamak olarak görüyor olabilir... turizmde çalışan türk erkeklerinin turist kızlara olan yaklaşımlarını hatırla... hepsi turist kızlara ilgi gösterir değer verir onları sahiplenir avrupalı kızlarda ömürlerinde shaiplenilme görmedikleri için kapılırlar bizim türk erkeklerine... erkeklerde onları avrupaya gitmek için bir köprü olarak görürler ve bunu yaparlar da... ben çok örneğini gördüm bunun... sen 28 yaşındasın karşındaki adam da 30 yaşlarında ayakları yere sağlam basan bir adam olsa inan böyle düşünmezdim ama çocuk daha 22 yaşında tam deli çağları... bence çok iyi düşün karar ver canım... seni sevdiğine önemsediğine inandırabilir ama onun webcam i kapattığında neşer yaptığını kimlerle konuştuğunu nerelere gittiğini bilemezsin...onun kim olduğunu bilemezsin... türkiyeye seni görmeye şuan için gelemeyecektir... bizim ülkemizde bile hangi üni öğrencsiinin başka ülkeye gidecek kadar parası var...doğal olarak onun da yoktur... söylemek acı ama sizin bu çocukla geleceğiniz yok gibi görünüyor... 28 yaşındasın başından bir evlilik geçmiş 22 yaşındaki uzak bir ülkeden imkanları kısıtlı genç bir delikanlıya umut bağlayarak zamanını harcama derim ben...naçizane.... lütfen bana kırılma canımm inan bu konuda tecrübeliyim....

canım benim bangladeşli sınıf arkadasım vardı ve cevremde de cok bangladeşli gördüm. evet muslumanlar ama kültürleri cok değişik. kabile şeklinde yaşıyolardı sanırım. ama bence iyi insanlar. yanı ben o kültürü cok ıyı tanıyamadım ama seviyodum yani. tabi evlilik cok baska. iki tarafında cok cok anlayıslı ve sabırlı olması lazım. düşünsene aynı kültürden insanlar bile zor anlaşırken iki farklı kültür yanyana gelince ne kadar zorlanırsınız. ama aşılamayacak seyler değildir bence.

çok teşkkür ederim önemseyip yorum yazdığın içn canım peki hiç mi olumlu ihtimal yok? hiç mi olmaz onunla mutlu olamam diyorsun?

burda yorum yapan tüm arkadaşlara tekrar teşkkür ederiyorum.
ama benim ona karşı hislerim ve onun bana karşı hisleri yalan olmaz((
çok üzülüyorum
yeniden çok üzgünüm.
yine çok üzgünüm.
tatildeyim güya annem olacak kadın yine burnumdan getirdi elimde valiz arkadaş arkadaş dolaşıyorum.
yazıklar olsun.
ölmeyi o kadar istiyorum ki.
mutlu olamicam ben belli.
bu da olmayacak .
beni gerçekten seven değer veren biri dedim ama ne kadar temiz duygular da beslese uzaklık mesafe farklılık engellicek herşeyi.

peki canım bunun sevgisi çıkarsız gerçekse yine mi olmaz? yani o zmanda mı mutlu olamam? türkiyede yaşaması sorun olur mu? bir de yaşının küçük olması?

arkadaşlar bir şey daha eklemek istiyorum.biz başta birbirimize kardeş diyorduk.ben ona o bana.tanıdıkça sevmeye başladık.bağlanmaya başladık.ayrıca onunla İngilizce öğrenmek isteyenlerin üye olduğubir sitede tanıştım.hepinize teşekkürler iyi ki varsınız.

arkadaşlar bu konuyu açalı birkaç ay oldu.biz hala görüşüyoruz internette.aramızda uzaklıktan başka bir sorun yok.onun sıcaklığını samimiyetini binlerce km uzaktan hissedebiliyorum. korkutan tek şey uzak olması ben türkiyedeyim o bangladeşte.bazen düşünüyorum türkle evlensem çok mutlu olacağımın garantisi var mı diyorum.kafam karışıyor ama onu da bırakmak istemiyorum.lütfen bana bir yol gösterin.yabancıyla evlenip çok mutlu olan var mı çevrenizde?

Neden olmasın mühim olan kalplerde ki sevgi saygı olacağına dair inanç.
Gerisi teferruat işi,dili,yaşı...

Çocuğun yazdıkları, düşünceleri ne güzelmiş. Ne kadar medeni...

Niyet okuyuculuğu yapmak istemiyorum hemen. Peki Türkiye'ye gelip seni görmeye niyeti var mı? Türkiye hakkında görüşleri nelermiş. Hiç yerleşmeyi düşünüyomuymuş. Mesela Türkiye'yi nasıl görüyorsun, biliyor musun benim ülkemi, yaşamk ister miydin? Yoksa Avrupa'da mı veya Amerika'da mı yaşamk isterdin diye br sorar mısın?

Bangladeş dünyanın en fakir ülkelerinden birisi. Sürekli doğal afetler sellerle boğuşuyor. Gerçekten yaşamları çok kötü.. O çocuk gerçekten üniversite okuyorsa maddi durumlaır iyiymiş... Ama seni üzmek istemem ama ben bu tatlı dillerin arkasında başka şeyer seziyorum.. Lütfen dikkatli ol, kendini kaptırma, üzülmeni hiç istemem.. Bunca şey yaşamışsın mutlu olmanı canı gönülden diliyorum ama bu çocuk....

Son düzenleme:
iyice tanı,acele etme hem nasılsa daha okulu var.sakın beni yanlış anlama anne baba ayrı olunca sevgisiz büyüyor insan bide ilk evlilik kötü gitmiş.emin olmadan acele karar verme canım,bir de uzak yüzyüze görüşme imkanı olur inş.daha iyi tanırsın.allah hayırlısını nasip etsin cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…