Sizce yaptıgım ayıp mı

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
36
Merhaba arkadaşlar
Öncelikle şunu belirteyim, dogum yaptım ve bebegim henüz bir aylık bile degil, gel gitli bir haldeyim.
Genel özelliğime gelince ( konu bu özelliğimle de ilgili) insanlara karşı çok güleryüzlüyüm ve bu durum haddini bilmeyen insanlar tarafından istismar ediliyor. Böyle olunca da zamanında yapmam, demem gerekenleri sonrasında sert bir şekilde yapıp,diyorum.
Sorun da tam olarak burada başlıyor.
Konuya gelince :
Eşimle bir kuralımız var gece 12 den sonra misafir kabul etmemek. Daha dogrusu en fazla o saate kadar kalmalarına müsaade etmek. Ama bunu herkese her zaman diyemiyoruz.
Bir komşumuz var, biz buraya taşınalı bir yıl bile olmadı. Bu kadın kocasına baskı yaparak evimize gelip geç saatlere kadar oturdu. Mesela doguma günlerim kalmışken bir gün geldi ve gece iki de gitti. Yatsı namazını bile kılamadım gider gitmez yattım. Ki o zamanlar cok erken yatardık. Ya birkaç gün önce akşam onda geldi, hastaneye gidecegiz (acile) dememize ragmen biz hazırlanıyoruz ve hala kalkıp gitmiyor. Mesela gece 23.30 müsaitsen gelecegiz diye yazıyor.
Patlama noktamsa şöyle oldu: binanın ortak sorunu için acil olarak evime ustalar geldi. Acildi, çünkü alt komşunun evi batacaktı. Tam bebegimi emzirirken basılmış gibi adamlar ve komşu kadınlar evime doluştu. Kapılar açılıp kapanıyor. Yatak odama kadar giriliyor, afedersiniz mememe bakıyor kadının biri. Bagırıyor, çağırıyorlar. Sonunda kriz geçirdim ve hepsine bagırdım. Bu bahsettigim kadın hala odama gelmiş kendini savunuyor. Söyledigim her şeye onun da dahil oldugunu belirttiğim zaman da çekti gitti. Dramatik mesajlar attı bana evinden. Cok kırdın vs. yazmış. Hızımı alamadım eski rahatsız oldugum o geç gelip gitme konularını da yazdım. Ama ben suçlu oldum. Bana söylediği ise cok ayıp etmişim. Böyle şeyler düşünsem bile söylemem cok yanlışmış. Bunun gibi bir ton mesaj. Ben düşüncemi kırıcı ifade ettim ama onun derdi bu degil. Bu yaptıgı şeyin normal olmadıgını söylememden resmen rahatsız oldu. Artık gelecegini sanmam ama kırıcı oldugum için bunu takıyorum bu kez. Sonra kendime kızıyorum. Bir yerde hata yapıyorum ama nerede? Çünkü bazen bazı insanlarla ilişkim hep böyle oluyor. Güleryüz,tepeme cıkılması ve patlamam.
Mesela geçen de başka komşum akşam onda geldi, oniki de gitti. Eşim bebekle yatak odasında düşünün. Nerede hata yapıyorum?

güleryüz hak edene dozunda verilmesi gereken bişey. hani bi söz var çok hoşuma gider “canım ben suratsız değilim sadece seni sevmiyorum o kadar”
😁😁
O mesafeyi başta ayarlayamıyorum. İlk tanışma anından itibaren öyle oluyorum malesef. Sonra tepeme cıkıyorlar. Sonrası bana dert.

Yerden goge kadar haklısın.

Vırus var,,evde bebek var. Yerinde olsam kimseyi kabul etmem, kırılan gıtsın sanayide tamir ettirsin kendını umrumda olmaz.

Bebegım, lohusa psikolojim ve kocamın isten gelince ayaklarını uzatıp dinlenmesi herseyın ustunde olurdu benim ıcın. Cunku geldikleri saat 22.00. Normal degıl

Bence dıger gelenleri de kabul etmeyin
Bebegınız saglıkla buyutun💜

Merhaba arkadaşlar
Öncelikle şunu belirteyim, dogum yaptım ve bebegim henüz bir aylık bile degil, gel gitti bir haldeyim.
Genel özelliğime gelince ( konu bu özelliğimle de ilgili) insanlara karşı çok güleryüzlüyüm ve bu durum haddini bilmeyen insanlar tarafından istismar ediliyor. Böyle olunca da zamanında yapmam, demem gerekenleri sonrasında sert bir şekilde yapıp,diyorum.
Sorun da tam olarak burada başlıyor.
Konuya gelince :
Eşimle bir kuralımız var gece 12 den sonra misafir kabul etmemek. Daha dogrusu en fazla o saate kadar kalmalarına müsaade etmek. Ama bunu herkese her zaman diyemiyoruz.
Bir komşumuz var, buraya taşınalı bir yıl bile olmadı. Bu kadın kocasına baskı yaparak evimize gelip geç saatlere kadar oturdu. Mesela doguma günlerim kalmışken bir gün geldi ve gece iki de gitti. Yatsı namazını bile kılamadım gider gitmez yattım. Ki o zamanlar cok erken yatardık. Ya birkaç gün önce akşam onda geldi, hastaneye gidecegiz (acile) dememize ragmen biz hazırlanıyoruz ve hala kalkıp gitmiyor.
Patlama noktamsa şöyle oldu: binanın ortak sorunu için acil olarak evime ustalar geldi. Acildi, çünkü alt komşunun evi bakacaktı. Tam bebegimi emzirirken basılmış gibi adamlar ve komşu kadınlar evime doluştu. Kapılar açılıp kapanıyor. Yatak odama kadar giriliyor, afedersiniz mememe bakıyor kadının bşrş. Bagırıyor, çağırıyorlar. Sonunda kriz geçirdim ve hepsine bagırdım. Bu bahsettigim kadın hala odama gelmiş kendini savunuyor. söyledigim her şeye onun da dahil oldugunu söyledigim zaman da çekti gitti. Dramatik mesajlar attı bana. Cok kırdın vs. Hızımı alamadım eski rahatsız oldugum o geç gelip gitme konularını da yazdım. Ama ben suçlu oldum. Bana söylediği, cok ayıp etmişim. Böyle şeyler düşünsem bile söylemem cok yanlışmış. Bunun gibi bir ton mesaj. Ben düşüncemi kırıcı ifade ettim ama onun derdi bu degil. Bu yaptıgı şeyin normal olmadıgını söylememden resmen rahatsız oldu. Artık gelecegini sanmam ama kırıcı oldugum için bunu takıyorum bu kez. Sonra kendime kızıyorum. Bir yerde hata yapıyorum ama nerede? Çünkü bazen bazı insanlarla ilişkim hep böyle oluyor. Güleryüz,tepeme cıkılması ve patlamam.
Mesela geçen de başka komşum akşam onda geldi, oniki de gitti. Eşim bebekle yatak odasında düşünün. Nerede hata yapıyorum?
Benimde başıma böyle birşey gelmişti bazı komşular yüzsüz oluyor komşum bizden izinsiz gelip birşeyimizi alıyordu bende uyardım ama suçlu oldum yüzsüz gibide evimize geldi ben o günden beridir konuşmam görmezden gelirim sonuçta sınır olmalı sizin mahrem alanızızdır yatak odanız nasıl girebilirler ? nasıl sizi rahatsız edebilirler ? komşuysa komşuluğunu bilsin anneniz mi babanız mı ? kimde elini kolunu sallayarak giriyor gitmiyor hiç sevmem. Uyarın artık istemediğinizi söyleyin kesin bir dille ama ben kesin bir dille söyleyerek bitirdim artık birşeyimizi almıyor izinsiz istemiyorda eğer kesin dille karşı çıkmazsanız sizi ezmeye üste çıkmaya devam ederler sert olun kaybetmekten korkmayın inanın hatalı değilsiniz.

Yerden goge kadar haklısın.

Vırus var,,evde bebek var. Yerinde olsam kimseyi kabul etmem, kırılan gıtsın sanayide tamir ettirsin kendını umrumda olmaz.

Bebegım, lohusa psikolojim ve kocamın isten gelince ayaklarını uzatıp dinlenmesi herseyın ustunde olurdu benim ıcın. Cunku geldikleri saat 22.00. Normal degıl

Bence dıger gelenleri de kabul etmeyin
Bebegınız saglıkla buyutun💜
Teşekkürler 💕
Bundan sonra öyle ama buna İzin verdiğim İçin bu Kez bunu takıyorum . İyi Degilim Ben ya :D

haklısınızda kimsede size kötü niyet için gelmiyor ki:) demek ki sohbetinizi sizi seviyorlar Daha tatlı dille söylenebilirdi aranız bozulmadan:)

Benimde başıma böyle birşey gelmişti bazı komşular yüzsüz oluyor komşum bizden izinsiz gelip birşeyimizi alıyordu bende uyardım ama suçlu oldum yüzsüz gibide evimize geldi ben o günden beridir konuşmam görmezden gelirim sonuçta sınır olmalı sizin mahrem alanızızdır yatak odanız nasıl girebilirler ? nasıl sizi rahatsız edebilirler ? komşuysa komşuluğunu bilsin anneniz mi babanız mı ? kimde elini kolunu sallayarak giriyor gitmiyor hiç sevmem. Uyarın artık istemediğinizi söyleyin kesin bir dille ama ben kesin bir dille söyleyerek bitirdim artık birşeyimizi almıyor izinsiz istemiyorda eğer kesin dille karşı çıkmazsanız sizi ezmeye üste çıkmaya devam ederler sert olun kaybetmekten korkmayın inanın hatalı değilsiniz.
En son öyle yaptım. Hepsi dağıldı. İnşallah bi daha yapamazlar. Çünkü o gün resmen tacize uğramış gibi hissettim. Yatak odama dalmaları falan çok kötü anlardı.

Yapım geregi mesafe olayını yapamıyorum.
Yapmazsan da böyle oluyor işte... rahatsız olursun sonuçta
Anlıyorum kimsenin kalbini kirmayim diye düşünüyorsun iyi niyetlisin ama işte insanlarımız genellikle iyi niyetli insanları iteleyip kullandığı için bu tip problemlerle bol karşılaşıyor... yorma kendini suratsız ol karşındakini tanıyana kadar, sonra bic ıstediğin değeri

Sabredip sabredip bir anda patlayacağınıza rahatsız olduğunuz şeyleri o an söylerseniz belki insanlar daha dikkatli davranırlar. Bu münasebetsiz komşuyla ilgili kırıcı olmuşsanız da olan olmuş en azından artık gelmez siz de kurtulmuş olursunuz. Kaldı ki siz haklısınız.

Yani bu resmen bı saygısızlık saat 22.00 demek artık dinlenme eşle çocukla vakit geçirmek misafir hele ki komşu bana çok abes geldi bizim ailelerimiz bile geldiğinde gece ye kadar kalmazlar herkesin dinlenme vakti var çünkü sizden yüz bulmuşlar bence canınızı sıkmayın bu saatten sonra rahat edersiniz inşallah 😀😀😀

Yok değil bence herkes haddini bilsin yeni doğum yapmış bir annesinin sizin tek düşündüğünüz şey bebeğiniz olmalı. bence hepsini engelle ve bu insanlarla konuşma zaten virüste var kimseyi eve kabul etme. Bebeğin çok küçük sana ihtiyacı var sitresten uzak dur

Teşekkürler 💕
Bundan sonra öyle ama buna İzin verdiğim İçin bu Kez bunu takıyorum . İyi Degilim Ben ya :KK70:
Bazen oluyor ya, kırmayım diyorsun kendı anlar diyorsun. Yok ya öyle degıldır diyorsun.
İdare etmeye calısıyosun ama malesef olmuyor.
Senın rahatının bittiği yerde böyle olmak zorundasın malesef
Aksamları kimseyi kabul etme, bebek biraz buyusun en azından

En son öyle yaptım. Hepsi dağıldı. İnşallah bi daha yapamazlar. Çünkü o gün resmen tacize uğramış gibi hissettim. Yatak odama dalmaları falan çok kötü anlardı.
Tabikide haklısınız böyle hissetmekte sizi kimse rahatsız edemez inanın böylelerine güler yüzlü olmayın artık güler yüzlü insanları aptal yerine koyuyorlar :( o yüzden soğuk gözükün ben soğuk ve sert gözüktüğüm için kimse yaklaşamıyor :) ama içerden samimi ve konuşkanımdır sıcakkanlıyımdır insanlar önyargılı :) ama öyle olmaları işime geliyor çünkü çekemiyorum böylelerini yılışkan tipleri hiç sevmem :(

Back
X