Bu konu ile ilgili uzunca bir cevap yazmıştım ama bilgisayar ram im dedi ki "yeter artık bir restart yapıcam ben" ve yazdığım herşey uçtu doğal olarak.. Bu sebeple kısaca yazacağım şimdi..
Değil 4+4 - 3+3 - 1+1 - 4+3+2 ve bilimuym sistemi üretseler MEB'daki memur kafası değişmediği sürece hiç bir işe yaramaz.. Ha 4+4 zaten yaramaz şu hali ile.. ne okullar ne öğretmenler fiziki olarak buna hazırlanmadan yaptım oldu ile bu iş yürümez..
Ben iktidarı sevmem ama MEB başka bir mevzu.. ben öğretmenlik yaptım, gördüm.. normal devlet okullarındaki öğretmenler odasının halni de öğrencileri de yakınen biliyorum.. şu kadarını söyleyeyim eski sistemde ortaokulda - lise de adını soyadını yazamayan o kadar çok çocuk gördüm ki bir sürü farklı okulda anlatamam.. çoğuunn sınav kağıtları duruyodu yakın zamana kadar..
Geçsin devlet bunları.. sistemi falan boşverip önce sınıf öğretmenlerine bir el atsın.. ailelere bir el atsın.. onlara eğitim versin de çocuklar evvela adını soyadını yazmayı öğrensin.. ondan sonra sistemi Amerika'ya çevirmeye çalışsın.. amerika daki matematik üniversitelerinde okutulan matematiği Türkiye'de lise de okutmak marifet değil.. çünkü 50 öğrencinin 10 tanesi belki bunu anlayabiliyo.. marifet tüm çocuklara okuma yazma öğretebilmek ilk başta..
Yani MEB'nı neresinden tutarsanız tutun saçmalığn daniskası..
NOT: bahsettiğim çocuklar içinde bir tane kaynaştırma öğrencisi yoktur.. bu da ayrı mevzu..
NOT 2: etrafımdaki her anne baba gibi ben de çocuğumu 1 sene geç göndericem okula.. ortaokul öğrencilerinden, hayvanat bahçesi gibi tel kafesle ayrılmış bir bahçede çocuğumun ne kadar korunalı ya da psikolojik olarak ne kadar huzurlu olacğaını bilmiyorum çünkü.. ayrıca kantinde niye yok o telden..