Sizce yeni eğitim yasası nasıl? 4+4 ne getirdi ne götürdü?

Bu konu ile ilgili uzunca bir cevap yazmıştım ama bilgisayar ram im dedi ki "yeter artık bir restart yapıcam ben" ve yazdığım herşey uçtu doğal olarak.. Bu sebeple kısaca yazacağım şimdi..

Değil 4+4 - 3+3 - 1+1 - 4+3+2 ve bilimuym sistemi üretseler MEB'daki memur kafası değişmediği sürece hiç bir işe yaramaz.. Ha 4+4 zaten yaramaz şu hali ile.. ne okullar ne öğretmenler fiziki olarak buna hazırlanmadan yaptım oldu ile bu iş yürümez..

Ben iktidarı sevmem ama MEB başka bir mevzu.. ben öğretmenlik yaptım, gördüm.. normal devlet okullarındaki öğretmenler odasının halni de öğrencileri de yakınen biliyorum.. şu kadarını söyleyeyim eski sistemde ortaokulda - lise de adını soyadını yazamayan o kadar çok çocuk gördüm ki bir sürü farklı okulda anlatamam.. çoğuunn sınav kağıtları duruyodu yakın zamana kadar..

Geçsin devlet bunları.. sistemi falan boşverip önce sınıf öğretmenlerine bir el atsın.. ailelere bir el atsın.. onlara eğitim versin de çocuklar evvela adını soyadını yazmayı öğrensin.. ondan sonra sistemi Amerika'ya çevirmeye çalışsın.. amerika daki matematik üniversitelerinde okutulan matematiği Türkiye'de lise de okutmak marifet değil.. çünkü 50 öğrencinin 10 tanesi belki bunu anlayabiliyo.. marifet tüm çocuklara okuma yazma öğretebilmek ilk başta..

Yani MEB'nı neresinden tutarsanız tutun saçmalığn daniskası..

NOT: bahsettiğim çocuklar içinde bir tane kaynaştırma öğrencisi yoktur.. bu da ayrı mevzu..

NOT 2: etrafımdaki her anne baba gibi ben de çocuğumu 1 sene geç göndericem okula.. ortaokul öğrencilerinden, hayvanat bahçesi gibi tel kafesle ayrılmış bir bahçede çocuğumun ne kadar korunalı ya da psikolojik olarak ne kadar huzurlu olacğaını bilmiyorum çünkü.. ayrıca kantinde niye yok o telden..

arkadaşlar merhaba
2009 ocak doğumlu bi kızım var..
ben de öğretmenim ancak ortaöğretimde görev yapıyorum..
ben de bu sistemin pek işe yaramadığını düşünüyorum..
66 aylık,daha 5,5 yaşındaki,çocuklar okula nasıl adapte olabilir
okumaya nasıl geçebilir düşünemiyorum
haberlerde de duydum 5 çocuktan 4ü okumaya geçememiş..
daha tuvalet eğitimlerini bile tam olarak yapamayacak bir yaş
ana kuzusu bunlar..
..ama aklım almıyor
acaba sınıf öğretmenleri ne düşümüyor bu konu hakkında
tabii onların alanı..
benim kızım çok sosyal ve uyumlu bi çocuk
ben seneye okula göndersem de başarılı olacağına inanıyorum ancak çekincelerim var...
o yüzden 2 yıl sonra göndermeyi düşünüyorum

Sonunda olması gereken oldu! Milli Eğitim Bakanlığı geri adım attı! 60-66 aylık çocukların okul öncesine gitmesi gerektiğini anladı! Buradan yazmaktan bir uzman olarak söylemekten bıkmıştım artıkkkkk. Bu yasa yanlış, eksik diye! Şimdi annelere sesleniyorummm; LÜTFEN ÇOCUKLARIMIZI İYİCE TANIYALIM! ANLAYALIM UZMANLARA DANIŞARAK 1.SINIFA YOLLAYALIM! ÇALMAYIN ÇOCUKLUKLARINDANNNNN !

sayın konu sahibi,
siz öğretmen misiniz?
öğretmenseniz branş yada sizin tabirinizle uzmanlık alanınız....?
merak ettim de..

benim kızım uysal, uyumlu bir çocuk ama seneye okula göndersem bazı sorunlar olacağını düşünüyorum..
mesela benim kızım çok paylaşımcı ve arkadaş canlısıdır..
asla kimsenin canını acıtmaz.. onun canını acıttılar mı da öğretmenine söyler,asla karşılık vermez..
kreşte öyle çünkü
öğretmenleri çok memnun...
şimdi bu çocuğu göndersem okula kendini nasıl koruyacak büyüklerden sınıf arkadaşları muhtemelen ondan büyük olacaklar..
kalemini, silgisini, parasını elinden alabilirler..
çocuk büyüklerin yanında ezilebilir..
işte bunları düşünüyorum ama bir yandan da başaracağına inanıyrm 1 yıl kazanacak diye..
ikilemede kaldım ama göndermemek daha mantıklı sanırım..

meb in de aklı başına gelmiş anlaşılan çok da iyi olmuş..

Bu konu ile ilgili uzunca bir cevap yazmıştım ama bilgisayar ram im dedi ki "yeter artık bir restart yapıcam ben" ve yazdığım herşey uçtu doğal olarak.. Bu sebeple kısaca yazacağım şimdi..

Değil 4+4 - 3+3 - 1+1 - 4+3+2 ve bilimuym sistemi üretseler MEB'daki memur kafası değişmediği sürece hiç bir işe yaramaz.. Ha 4+4 zaten yaramaz şu hali ile.. ne okullar ne öğretmenler fiziki olarak buna hazırlanmadan yaptım oldu ile bu iş yürümez..

Ben iktidarı sevmem ama MEB başka bir mevzu.. ben öğretmenlik yaptım, gördüm.. normal devlet okullarındaki öğretmenler odasının halni de öğrencileri de yakınen biliyorum.. şu kadarını söyleyeyim eski sistemde ortaokulda - lise de adını soyadını yazamayan o kadar çok çocuk gördüm ki bir sürü farklı okulda anlatamam.. çoğuunn sınav kağıtları duruyodu yakın zamana kadar..

Geçsin devlet bunları.. sistemi falan boşverip önce sınıf öğretmenlerine bir el atsın.. ailelere bir el atsın.. onlara eğitim versin de çocuklar evvela adını soyadını yazmayı öğrensin.. ondan sonra sistemi Amerika'ya çevirmeye çalışsın.. amerika daki matematik üniversitelerinde okutulan matematiği Türkiye'de lise de okutmak marifet değil.. çünkü 50 öğrencinin 10 tanesi belki bunu anlayabiliyo.. marifet tüm çocuklara okuma yazma öğretebilmek ilk başta..

Yani MEB'nı neresinden tutarsanız tutun saçmalığn daniskası..

NOT: bahsettiğim çocuklar içinde bir tane kaynaştırma öğrencisi yoktur.. bu da ayrı mevzu..

NOT 2: etrafımdaki her anne baba gibi ben de çocuğumu 1 sene geç göndericem okula.. ortaokul öğrencilerinden, hayvanat bahçesi gibi tel kafesle ayrılmış bir bahçede çocuğumun ne kadar korunalı ya da psikolojik olarak ne kadar huzurlu olacğaını bilmiyorum çünkü.. ayrıca kantinde niye yok o telden..

meb ib bu yapboz tahtası uygulamaları ile zavallı çocuklar kobay olmaya başladı..
ben bile arada kaldım..1 yıl kazanabilir mi acaba diye..?
evet ben de kesinlikle seneye göndermeyeceğim kızımı okula..
çocukların çoğu okumaya geçemediği gibi
okula adapte de olamamışlar
tam da tahmin ettiğim sorunlar ortadaki..

Back
X