Sizce yeni gelin olan eve kalmaya gelmek doğru mu?

keşke anlasalar.pazar akşamı kayınvalıdem yoktu.bı kız arkadaşım geldı eşim ben ve kız arkadasım daha eve gırdık telefon caldı esımın abısan arayan ben cıktım teleıfona dedım sımdı gırdık bı kız arkadasım var yemek yıcez daha.sonra esımı ıstedı telefona bıze gelıp mac ızlemek ıstıyolarmıs eşimde mısafırımız var dedı.gelmezler dıye umuyordum ıkı dak sonra zıl caldı geldıler coluk cocuk.eltım de durmus arkadasın gıttımı demezmı yok canım nıye gıtsın kalıcak o bu gece dedım kadın kaynanam yokken kaynanalık yapıyor aklınca.sonra gırdıler oturdular ben de annem bızım dugunden 1 hafta sonra kalp krızı gecırmıstı arkadasımda görmek ıstıyordu gelememıstı zıyarete onu da aldım anneme ındım.macın ılk yarısını ızleyıp gıtmısler mecburen .şımdı bu yaptıkları ayıp dıılmı.soruyorsunuz kalabalık olduklarını bılmıyormuydun dıye bılmıyordum esım bana annemle yasamamız lazım dedığınde ona ılk sorum akrabalarınızla sureklı görusuyorsanız hergun bırlıkteysenız olmaz demıstım bana ayda yılda bayramda görusuyoruz demıstı.sımdı ayda bır evde mısafır olmasa mutlu oılucam o derece

bende yeniyken aynı sorunları yaşadım benim ailem arkadaşlarım yeniyiz diye uğramazlardı bile başbaşa kalalım diye ama eşiminkiler bunaltmıştı beni misafir gelmese kaynanam aşağı çağırıp 12 1lere kadar göndermezdi eve gelincede uykumuz geliyodu zaten.sinir krizlerine sokarlar insanı ama napıcan bişey de denmiyo gelene en fazla ilgilenmezsin.bide bak bu işe yarıyo fazla hamaratlık gösterileri yapma o zaman iyice yapışıyolar bende şimdi öyle yapıyorum napiyim

hayatımda hiç kendımden beklemedığım seyler yapmaktayım artık.dun gelenlere hoş geldınız bıle demedım.anlamışlar nıhayet ıstenmedıklerını kalkıp gıtmısler ben annemden dönmeden önce.valla baba evı gıbısı yokmuş sımdıden evlenmez olaydım dıyorum.eve dönduğumde oğlunun yanında kadın maaşını aldınmı dıye sordu neden dedım faturalar geldı ödenmeyı beklıyo dedı şok oldum kendısı daha ıkı gun önce aldı maasını,ayrıca ben henuz 1 aydır o evdeyım benden önce ne yapıyolardı anlamadım.şaşırdım kaldım.bana babam bıle sormadı bı kez olsun paranı napıyosun dıye kızken.utanmadan nasıl sorabıldı anlamıyorum ayrıca duğun zamanı beş kurus para harcamadı kendısının ödeyeceğım dedığı seylerı bıle ben ödedım eve yenı bı eşya almadılar yatak odası takımını aldım göturdum ev ıcın tek bı harcama yapmadılar.kadının oturduğu ev sonucta ve kendısının.maaşıda var ınsan 1 aylık gelıne bunu nasıl söyler.ama sanırım benım evlılığı yurutme becerım yok o yuzden cıddı cıddı ayrılmayı dusunuyorum artık eşimden annesıne ağzını bıle acamıyor.nasıl yetıstırıyolar bu erkeklerı anlamıyorum bız kızlar yerı gelınce aılelerımıze her seyde cevap verıyoruz da erkekler neden bu derece annecı anlamıyorum.artık ona da saygım kalmamaya basladı

eeeee canım sen aynı evde oturacağını bile bile gitmişsin en başta burda hata.ama neyse olmuş artık.senin maaşını istemeleri çok ayıp ama bu cesareti belliki senden almışlar.yani hiç konuşulmadımı bunlar önceden evlenince çalışacakmısın nerde oturacaksın sana ne alınacak ne yapılcak.hiç sormadınmı.benzer şekilde bekarken biri ile görüşmüştüm annemle oturcaz sen çalışcan falan filan dedi kestim görüşmeyi.yapamam çünkü o şekilde boşuna devam etmiyim dedim

K.validen evde yokken bile geliyorlar, yani onlar o evin kendisine geliyorlar aslında.
"bu ev hepimizin" mantığında bu insanlar. yani anneleri evde olmasa bile istedikleri gibi girer, çıkarlar. Siz kendi maaşınızla o eve ne alsanız (eşya olur, gıda olur, ne bileyim herhangi bir şey) hepsi herkesin ortak malı. Ya çok tuhaf gerçekten..

Madem ki siz k.valide ile oturmaya maddi olarak mecbur olduğunuz için değil, k.valideniz hasta ve bilikte oturmaya mecbur olduğu için biraradasınız, o halde bu birlikteliğin kuralları olmak zorunda.
Kurallar belirleyin ve k.valideniz de buna göre hareket etsin. Yoksa orta yerde siz harap olacaksınız sürekli.

bide yani daha çok yenisin 1 2 aylık evliyken ki halimizi hatırlıyorumda allah ne kavgalar ne kıyametler.şuan 1 yılı geçti anca oturdu.zaten bana hep diyolardı ilk bir yıl çok sorun oluyo sonra düzeliyo demişlerdi.hakikaten öyle bi dur bakalım bekle 1 yıl geçsin birbirinize alışıcaksınız belki nelere kızdığınızı neleri sevdiğinizi anlıcaksınız ona göre eşinde senin nelere tahammül edemediğini bi görsün anlasın sende onu o zaman daha iyi olucaktır diye düşünüyorum.zaten sevgili olmakla aynı evi düzeni paylaşmak ayrı bişey.bekarken evde annemizle bile çekişirdik e şimdi tamamen yabancı bi ortamdasın elbette bocalıyo insan agresifleşiyo.bence 1 yıl bekle iyice bi alın birbirinizin huylarını acele etme herkeste olan şeyler bunlar.arada bir bulanır belki ama ilk zamanki kavgalar kadar büyük olmaz bidaha

E yani tabi ki soracak sen baba evinde misafirsin. o babanın hatası senin de hatan tabi. maaşını sadece kendin mi harcadın????
acı gerçek bu o evde misafir değilsin . Ne kadar çabuk pes ettin bakalım sen ortada boşanacak nedenler basit nedenler sen çocuk değilsin ki.

daha nelerler karşılaşacaksın....

seninde yanlışların var ben onu sezdim. bazı şeyleri kabul etmen lazım. ama yinede boşanıcam diyorsan buda senin seçimin. ama bak 28 yaşındasın. olgun davranman lazım. akıllı davran. ayrı ev tut kirayla oğluda paşa paşa gelir. siz beni kandırdınız ben ayrı ev tutuyorum sende geliceksin o eve işde o kadar de bakalım ne olacak :))

sen başta yeni ev eşyası alıncak diyecektin. ama dönüşü basit.

açıkça söyleyeceksin ayrı ev diye..

ama biraz sabır etmen lazım.
çok el bebek gül bebek büyümüşsün sende

benim gibi..

ama ben senin kadar çabuk pes etmezdim..

Son düzenleme:
K.validenin direkt olarak senden para istemesi çok yanlış ve tuhaf..
Faturaları ödemek için seni mi bekliyordu veya sen geldin diye mi fatura geliyor eve..
Elbette sen de o evde yiyor, içiyorsun. Ama karı-kocanın bir bütçesi vardır. Faturaları ödeyen eşin ise ve parası yoksa o gelip senden isteyebilir. Ama kayınvaliden isteyemez.

Herhalde eve artık gelinin maaşı da girdiğine göre, ben kendi emekli maaşımı kenara koyabilirim diye düşünüyor.. uyanık..

Sizin eve KURAL gerek canım illa ki birlikte yaşayacaksanız..

Çok tuhaf ya, sanki sen, eşin ve annesi 3 ev arkadaşı ortak bir evde kalıyormuşsunuz gibi..:26:

Alamadım hızımı, demin ki mesaıma ilavelerim var..

Sen ve eşin, her ay o evin bütçesine ne kadar katkıda bulunacaksınız, bunu netleştirin.
Faturalar ve gıda masrafı olarak payınıza düşen atıyorum 400 TL olsun.
Evlilikte cep birdir zaten, karı koca arasında senin paran benim param olmamalı.
Elbette taraflardan biri, evlilikte ortak menfaate ters düşecek davranışlarda bulunuyorsa o ayrı..

Aynı şekilde misafir olayına bir netlik getirmek lazım. Onu da kurala bağlayın.

valla evlılığımın cok yenı olması ve ılk zamanlar kavgalar olması doğal ama ınsanlarda bıraz anşayışlı olmalılar bence. ben zaten eve gelırken hıc elım boş gelmem her akşam kayınvalıdem bıle der ne cok alışverıs yapıyosun mutfak ıcın dıye ama kadın alışmış etrafındakı herkesı emrı altına almaya benımde aylığımı getırıp elıne sayacağımı sanıyor sanırım.nışanlıyken benımle oturucaksınız kazanclı olucaksınız ben zaten maas alıyorum gıderler benden olucak sonucta ben yalnız kalamıyorum sızde kendınıze ev parası bırıktırın demeyı bılıyordu sımdı değişen ne oldu bılmıyorum ayrıca gerekırse kocam ıster zaten nasıl kendınde hak buluyor ve soruyor bana maaşını bılemıyorum.,Rabbım bana sabır verir inşaallah.

İlk başta hiç imkanınız yok muydu ayrı oturmakla ilgili ?

Bu şekilde yıpratıp tüketmeyin kendinizi
Var mı peki ayrı bir eve çıkma durumunuz?

ayrı eve çıkmaya kalkınca ben cok hastayım ölurum gıdersen dıye duygu sömurusu yapıyor oğluna evımızı bıle bulmustuk eşyaları bıle seçmiştik ama eşim annesının duygu sömurusune kandı.hastayım dıyor ama her gun 3 -4 kapı gezıyor oturmaya gıdıyor gunler yapıyor kur'an okumalarına katılıyor sonra akşam eve ben gelınce suralara gıttım dıye sayıyor.eşim gelınce de tansıyonum kötu kalkamıyorum hastayım dıyor sureklı.Rabbım herkesı göruyor ebet bi çözum bulucam ama bakalım

Off böyle oğullarını görüp te naz yapan kadınlara hiç tahammülüm yok
Aynı evdesiniz biraz tavırlı olun saygı çerçevesini aşmadan tavrınızı koyun
ne demek yaa daha cicim aylarında olmanız gereken dönemdesiniz siz...

AH bu kaynanalar yaşlandıkça çocuk oluyorlar insanlar bunlar cadı :44:
boşver sen insanlığını esirgeme eşinde biraz destek olsun sana herkes yuvasının derdinde hissetir ona

kayınvalıdemle oturdum konustum anlattım ama hayat ne dıyım kaderde cekılecek çilem varmış sanırım.eşim anlıyor benı anladığını söyluyor ama annesının karşısına geçipte bır kelıme etmıyor.bu da benı üzüyor aslında ama dayanmaya calısıyorum.ben su an kendımı 40 yıllık evlı gıbı hıssedıyorum.hıc etraftakı ınsanların bu kadar yıkıcı olabıleceğını dusunmemıstım.kımse ne derse desın gelınını kızı gıbı görmuyor ıkı hafta her gelene guler yuz gösterdım hızmet ettım ıs cıkısı eve gıdıp mısafırlere hızmet ettım ama baktım ben ıyı davrandıkca onlar daha da yuz buluyor sonra uzaklaştım hepsınden mesafe koydum sımdı gelenler anlıyor ama işlerıne gelmıyor anlamak.en kötusude esımın teyzesının kızı da benden bır hafta sonra evlendı ve annesının evınde annesının alt katında yasıyorlar eşiyle. eşinin aılesının yanına haftada bır gun gıttıklerı ıcın bıle anneesı bu evlılık yurumez yenı evlı bunlar bı rahat vermedı kaynanası sureklı cağıryo dıye kızıyor ama kendısı sureklı alıp kızını damadını bıze gelıyor sankı ben 90 yasında 40 yıllık evlı bırıyımde bıde utanmadan benım yanımda bunları söyleyebılıyorlar.

şimdi işten cıkıyorum bakalım bu akşam kaç kişi beklıyor benı evde.Bi gun benı anlıyacak kayınvalım ama sanırım o gun cok geç olucak.tum dostlara iyi akşamlar

e yalan söylemişler size ana oğul.ayrı ev tutmak istemiyorlarsa ayrılın derim.kimsenin kimseyi yalanlarla istemediği bir hayat formatına sokmaya hakkı yok.bu ne ya.evlilikte yalan olur mu?he he diyelim evlenince nasıl olsa geri dönüşü yok.ben bu zihniyetten tiksiniyorum.Dinen de bir kadının ayrı bir ev isteme hakkı vardır.nasıl analık babalık hakkı varsa erkek eşine huzurlu bir ortam hazırlamak zorundadır.kayınvalideniz size para hesabı soramaz.bir de üstelik evin giderlerini karşılayacağım demiş.bir yalan daha.çocuk kandırıyorlar sanki.eşinizi ayrı ev tutmaya ikna edin.bana böyle söylemediniz ikinizde yalan üzerine yuva mı kurmaya çalışıyorsunuz deyin?bir de üstelik çalışıyorsunuz.her akşam misafire hizmet.bence ana oğul yalnız kalsınlar da görsünler yalanla iş yürütmeyi.bu ne ya:84::84::84:

Kayınvalidenizin muhtemelen çok gezmekten tozmaktan başı ağrıyordur.
Bu konuda oğluna yalan söylediğini düşünmüyorum..
Bütün gün gezdiği için bünye kaldırmıyor belkide.
Bence siz en baştan düşünecektiniz ve kayınvalde ile oturmayacaktınız..
Her ne derse desin kayınvalideniz!Siz kendi evizini kurmaya çalışın..
Sonuçta orası onun evi ve gelen giden kendilerinde rahatsız etme hakkını buluyorsa
Sizde ayrı eve çıkmayı hak ettiniz demektir..

benim kayınvalidem de evlendikten 1 ay sonra geldi bize.2 ay bizde kaldı.
çok yüz verme derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…