Sizce yeni gelin olan eve kalmaya gelmek doğru mu?

şaka gibi gerçekten Allah yardımcın olsun arkadaşım.. bu ne düşüncesizlik yaa.. hiç yeni evlilere kalmaya gidilir mi? insan utanır valla:S

ben 47 yaşındayım aynı sizin şartlarınızda evlilik yaptım....çok zor çokk...hiç bir maddi sorunumuz olmadığı halde eşimi tam 12 yıl ikna edemedim...2 tane ev aldığımız halde bu hastalık bahaneleriyle yanından ayırmadı bizi...misafirden nefret eder duruma gelmiştim benim bu arada 2 de çocuğum oldu...evimi dayayıp döşedim 1 yıl gidemedim ne zaman giymeye kalksam o gece acillik oluyordu....ta ki artık boşanmak istiyorum diyene kadar ....çünkü asla bu sözü kullanmayan bir insandan bunu duymak eşimi şok etti...çocuklarını kıyamadı sanıyorum...yine misafirlerin yatıya geldikleri bir gün çocukları alıp evime gittim eşimede sen gelmeyebilirsin ama ben artık dönmeyeceğim dedim evden çamaşırlarımı bile almadım,arkama bile bakmadan resmen kaçtım...ilk günler annesi de eşimde çok zorlandı ve aslında hiçte alışamadılar...kayınvalidem 4 yıl sonra evde yalnızken mutfakta tansiyonu yükseldiği için düşüp beyin kanamasından vefat etti...eşim perişan oldu ben kendimi suçladım depresyona girdim....eşim çok iyi bir eş ve baba oldu bize ama bu tarz evlilikleri asla kimseye tavsiye etmiyorum...aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık derler ya aynen öyle...size tavsiyem benim gibi çok uzun yıllar bu durumu devam ettirmeyin bir yolunu bulun ve ayrılın kayınvalidenizn yanından çünkü sonrada yaşlandığı için vicdan yapacaklar ana oğul ve olan size olacak...Allah yardımcınız olsun...

cuma günü amcam vafat etti, memlekete gıttık babamlarla ve cumartesı aksam 21.30 da dönduk.o gece evde kayınvalıdem esım ve bendık.pazar gunu yıne tum sulale bızdeydı ama onlarda artık benımle pek muhatap olmamaya calısıyorlar.aksam 6,30 gıbı kalktılar.buyuk abı mac ızlemek ıcın kalıcaktı aslında ama o da en son geldığı gun olanlardan sonra kalamadı mecburen kalktı.artık bende onları dert etmemeyı öğrenıyorum yavaş yavaş.basım saolsun dıye bıle dıl ucuyla söyledı hepsı.akıllarınca bana tavır yapıyolar ama yıne gelip bızden cıkmıyorlar.

hafta sonu evde durup temizlik yapamamıştım cenaze doılayısıyla görumcem hanımefendı geldı herkesle beraber pazar gunu. ben bulaişık yıkıyorum elımde makınaya sığmayanları sonrasında da aygazı sılıcem.aldı elıne sıngerı deterjanı aklınca bana neden bu aygaz kırlı mesajı vermek ıcın sılıyor aygazı deli oldum ya kadın diğer gelınlerın evıne gıtse yapabılecek sankı aynını.bu yaptığı benı deli ettı ama yapacak bısey yok.kadın ellı yasına gelmıs cok bılmış falan bısey ama terbıyesızlıkten baska bısey dııl bence yaptığı.bu gunlerde sabırlı davranmaya calısıyorum ama bakalım

Bence sen çok sessiz davranıyosun..yada fazla yüz veriyosun yani biyerde hata yapıyosun gibime geliyor...çünkü daha 2 aylık evli birine hangi kayınvalide hangi cesaretle maaşını sorabilir..üstelik başında kocası varken onamı kalmış sormak...güzelce k.validemle konuştum şikayetlerimi söyledim diyorsun ama değişen hiçbirşey yok...otoriter olduğunu sanmıyorum galiba yüzün biraz yumuşak....ama böyle olmaz..ayrıca beraber yaşamayı kabul ettiysen bunlarıda çekeveksin diyen arkadaşlarada söylemek istediğim birşey var...
bu insan beraber yaşamayı kabul ettiyse iyi niyetinden insanlığından kabul etti değilmi.anlattıklarından öyle görünüyor...peki birlikte yaşamayı kabul etti diye herşeyi sineyemi çekmesi gerekiyor..saygıyı hoşgörüyü haketmiyormu ? böyle saçmalık olmaz...

önce eşinle hallet sorununu..al karşına keskin bir dille konuş..ya bu sorunlar düzelir yada ben birdaha dönmemek üzere giderim...sana şukadar süre veriyorum..ya çözeceksin yada sen bilirsin diyeceksin...k.validene de yeri gelince lafını vereceksin..öyle ayıp olmasın saygısızlık olmasın diye sessiz kalarak hiçbiryere varamazsın..çünkü karşındakiler bunu anlayacak kapasitede de değil belliki.....
bende ilk evlendiğim zaman kayınvalidemle yaşadım ilk 8 ay...ve hatırlamak bile istemiyorum...sonra evimi ayırdım...eğer dişimi göstermeseydim eminim hala birlikteydik ve ben belkide benlikten çıkmıştım....Allah herkesin yardımcısı olsun..

teşekkürler kelebek.inan hiç yüzüm yumuşak davranmıyorum aslında. bi evden kovmadığım kaldı gelenleri.kayınvalideme de açıkca bu şekilde devam ederse boşanırım oğlunuzdan dedım. bence daha da diyecek pek bişey kalmadı.dun mutfakta eşime çay doldururkende dedım ablası da holde bızı dınlıyordu.ablan cok ayıp ettı napmaya calısıyor bız ayrılırsak sevınıcek sanırım o yuzden böyle davranıyorlar dedım,kendısınınde ıkı oğlu var evlenınce cocukları gelınının evıne gıdıp böle karışabıleceğini mi sanıyor, evlenıp gıtmeseymıs annesının basında dursaymıs madem böle yapıcaktı da dedım.valla eşimde artık bıktı gelenden gıdenden. haftada bı gun olsa bısey demıycem ama hergun cekemıyorum.cenavemız olmasaydı dun annemlerı yemeğe cağırıcaktım yorulduk yollarda dıye capıramadım.kayınvalıdeme de söyledım bıde bugun aılemı cağırıcaktım sülalenızden ben aılemı cağıramıyorum dıye daha napiyim bılemıyorum ama rabbım sabır verır umarım bana.

offf feci bir durum yaaa
anlayışlı insan yokki etrafta....
eşimin ailesine gittiğimizdede bi ordu misafir çağırır kaynannam
aynı şehirde olsak bizede hergün gelirler allahtan uzaktayız
ne zaman onlara gitsek bunlar yol yorgunu
uykuları vardır vs düşünmezler
her gittiğimizde bi ton adam gelir
yorgunmusun anlamadan hizmet beklerler
eşim en sonunda isyane etti bi kerede başbaşa olalım ne bu her zaman misafir cağırıorsun
dedi
kaynana artık çağırmaz oldu....
bakalım nereye kadar sürecek...
bu durumdan rahatsız olduğunu kaynanana biri anlatmalı izah etmeli
onun tarafından birinin bunu yapması imkansız kendi adamı sonucta
ipler baştan boşlanmış geri nasıl alacaksın önemli olan bu....
ya bi kıyamet koparacaksın kaynana tırsacak senden yada
surat asmaya devam edeceksin gerçi ondanda anlamıyorlarmışşş
offf ne biliyim ne zor bi durum allah yardımcın olsun

evet haklısın..aslında pekte söylenecek bişey kalmamış..daha ne denirki...o evde sadece kayınvaliden eşin ve sen kalıyorsunuz değilmi ?
sen kayınvalidenle uğraş o evi ayırmak istesin..öyle hizmetini filan görme..huzursuzluk çıkar..aç müziğin sesini müzik dinle..arkadaşlarını çağır eve...annenleri çağır...yani onların misafirlerine hizmet edeceğine kendi misafirlerine hizmet edersin en azından...ne kadar sinir olduğunuda anlarlar belki böylece......sana yaşattığını yaşat yani..eminim daha fazla bu duruma dayanamayacak ve kendi ayrılmak isteyecek evden

böyle yapmak sizi kötü gelin yapar.bukadar sıkıntıya her akşam misafire katlanmışken böyle bitirmeyin bence.hem eşiniz de hemen annesinin tarafını tutar söyliyim.başka çözüm bulmak lazım.eşinizle konuşup çok yakın olmayan ama çok da uzak olmayan bir eve geçmeniz lazım.bir de her gece gelen misafire eşiniz ne diyor?hani ayda yılda bir gelinirdi demiyor musunuz?

pazar gunden berı kımse gelmedı henuz şükürler olsun.2 gun mısafır gelmedı dıye şükretmek zorunda kalıcağım hiç aklıma gelmezdı.eşim de ıstemıyor her gun evde mısafır ama o evın en kucuğu olduğu ıcın kımselere bısey dıyemıyor.zaten gece 10 a kadar calısıyor genellıkle bıde eve gelip evı kalabalık görmeyı kım ıster. bakalım elbet bı yerde bı kopacak sabır taşıcak ama beklıyorum

okuyunca halime sukr ettim valla bende hep esime niye senn akrabalrin hic gelmiyo aramiyo sormuyo diyodum Allahdan gelip gitmiyolar benim esim cok otoriterdir atiyorum daysi bile 2 gun ust uste gelse surat yapar fazla duskun degildi akrabalrina cok sukurki.

ben size cok hak veriyorum onlari evinizde istememek en dogal hakkiniz bence onlara size yalan soyledilerini surekli yuzlerine vurun.

kayinvalidenizde sizin kiymetinizi bilsin bu devirde hangi gelin kaynanyla yasamak ister.siz iyi olup birlikte oturduyosuz isde dha ne ki?

ayni sey benm basima gelseydi bende cok sinirlenirdim ve belli edrdim onlari istemedigimi hic de hizmet etmezdim.Allah sabir ve kolylik versin size insaalh hersey kisa zamnda duzelr.

ama esinizden ayrilmayi dusunmeyin yuva kolay kurulmuyo kolayda bozulmasin en iyisi ayri bir ev aslinda ama sartlar isde...

valla aslına bakarsanız bende gelenlere artık hizmet etmeyi bırakın hoş geldiniz demiyorum kendıme de kızıyorum alsında ınsan eve gelene öyle davranırmı hıc dıye ama şartlar ınsanı ne hale getırıyor kendımı tanıyamıyorum bazen

bana kalirsa iyi yapiyosunuz bunu size yaptiran onlar.haftada 1 veya 2 kez gelselr elbette boyle davranin demezdim zaten sizde oyle yapmazdiniz ama ...

kendinize kizmayin onlar sizi buna mecbur ediyolar.bilemiyorum aksam yorgun argin eve gel hergun misafir zor..

kendimi szin yerinize koyuyorum da tahamuulllu cok zor gercekden

canım ayrılmayı düşüncesini abartıyosun evet ama bıktmışsın çok iyi anlıyorum, zaten evde sadece kayınvaliden bile olsa rahat olamazsın birde akrabalar geliyormuş. Eşimizi seçebiliyoruz ama maalesef ailesini seçme hakkımız olmuyor. Eşinle bunu düzgün bi şekilde konuşman gerekiyor. O bu durumdan memnun değildir zaten mutlaka oda seninle yalnız kalmak istiyordur, ama akrabalarına gelmeyin diyemez annesine misafir kabul etme diyemez çok üstüne gitmemelisin bence. Sinirlenmekte çok çok haklısın ben 15 günlük evliyken kayınvalidem görümcem ve eltim eşleriyle çocujklarıyla bana gelip kaldılar hizmet etmekten canım çıktı bide yeni gelinsin hiç bişey söyleyemiyosun hizmet etme ihtiyacı duyuyosun, şu an seni çok iyi anlıyorum ama sabret biraz bu onların ayıbı bunu sen eşine sürekli söyler sürekli dile getirirsen sen kötü olursun dayanmaya çalış, eşinden uzak dur biraz neden uzaksın dersede rahat değilim bu kadar insan evdeyken nasıl rahat olmamı bekliyosun de, ama hiç niye geliyorlar gelmesinler deme yani şimdilik deme. Daha yenisin biraz zaman geçince o evde seninde söz hakkın olacak o zaman değil eşine kayınvalidene bile susma derim kendini ezdirme hiç bir zaman. şimdilik biraz dayan zaten yapabileceğin hiç bişey yok eşinede söylesen çaresi yok. Olan öylede sana oluyor böylede. Hepsi gelir geçer üzme kendini. Eşinlede kötü olma bu yüzden. Cahil insanlar bu kadar ince düşünemezler maalesef

sadece basını okudum ona gore yorum yapıcam..

hiç ağlayıp zırlama kendını uzmeye degmez bıkere bunu unutma...

eşin istediği zaman vermiceksın hepsi bu bugun yoruldum malum ev kalabalık dşceksın.. yada annen duyar annen gelırse vsvs bişiler uydur belli bi sure sonra oda dayanamaz zaten kenı annesı dahi istemez kovar onu evden.. (ablamın taktıgı tecrube yaniii )

şuan ablamlar kendı evlerine gectıler önce biraz kirada oturdular tabii.. ayrı eve de enıstem istemedi annesini.. ablam enıstemın bazı seylerı gormesını sagladı canım öyle soyleyeyım..

kavga etme asla bu kaynananın daha hosuna gıder benden demesi..zaten anlayıslı bişee olsaydı sizi basbasa bırakırdı ..
nazlanarak ,eşine cilve yaparak konus bu konuları sonrada ayy çok uykıum geldi yoruldum su su işleri yaptım ,yada annen varken bu ımkansız de arkanı dön uyu.. bak nasıda kocanın aklı basına gelıcek görceksın..
sende o bazı seylerı oyle kavga gurultu ederek değil ''' aaa bak anan sunu dedi bunu dedii '''' gibi yanlıs .. laf arası dıceksın,duygu somurusu yap nazlanarak oyle yani..

Bence sen çok akıllı hakkını savunan bir kızsın. Bence bu işi çözmenin tek yolu ayrı eve çıkman. Aynı apartmanda oturabilirsin mesela eşin çok istiyorsa. Böylece gelen misafir seni rahatsız etmez. Gerekirse birlikte yer içeriz diye teklif edersin. Ama misafir falan gelince istemezsen gitmezsin evine. Sen hem çalışıp hem kaynvalidenin misafirlerine hizmet etmek zorunda değisin ki. Yoruluyorsun yalnız kalmak dinlenmek hakkın. Şimdi çözemezsen bu konuyu. Hele bir de çocuğun olursa yandın. Ayrıca başka çocukları da varsa niye kalmak için bir seni seçmiş. 1 yılı çocuk sayısına bölün hepinizde eşit süre kalsın. İlla ki kalacaksa.Ev onun eviyse sen de kendine bir ev kirala, çık git eşini de çağır. Gelmezse işin zor. Ama anlaşılıyor ki sen bu şartlarda yaşayamayacaksın. Kendini düşün arkadaşım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…