sizce yurda çıkayım mı?ne dersiniz?!!!

yani zaten sen çevrene sözünü dinletebilen bi insansın her yerde mutlu olabilirsin beni fazla kimse takmadığından çok huzursuz yaşıyorum....ve senin gibi insanlra da hep özenmişimdir:)

cnm işte bende tıpkı senin gibiydim üniversiteye gidince aştım kendiimi. o zamanlar kendimi hep ezik görürdüm üniversite 1 .sınııfn ilk yarısı çok kötü geçti sonra kendime arkadaşlar edinmeye başladım onularla yurda çıktım derken samimi olduk. yapman gereken tek şey başlangıç. kafana göre birini buldunmu gerisi gelir. lise hayatın nasıldı o zaman varmıydı samimi olduğun arkadaşların

vardı 3-4 tane ama burda herkes burnu tavanda geziyor ortamdan çok hoşlanmadım.soğuk bi ortam.ne bileyim belki de ben ısınamadım peki sen nasıl açıldın.birden mi karar verdin?

mesela ben bişey söylerken acaba karşımdaki nasıl düşünür,ya bu ne diyo der mi,konuşmalarımı samimi bulmaz mı diye aklımdaki bu bütün hesaplaşmalardan konuşmaya çalışınca ortaya saçma sapan kekeleye kekeleye sözcükler çıkıyor ve bu yüzden de insanlar beni ciddiye almıyo diye düşünüyorum.bi de çok iyi bildiğim bişe dahi olsa söylerken kesin emin olarak söyleyemiyorum .güvensiz insanlarla da kimse arkadaş olmak istemiyor anladığım kadarıyla ......

bunları aşabilecek miim bilmyorum!!!

tabiki aşacaksın yaşın kaç senin bide hiç sevgilin oldumu merak ettim ?
benim lisedede samimi olduğum arkadaşlarım vardı ama özgüven eksikliği yaşıyordum senin gibi ortamlarda rahat edemezdim halada hemen alışamıyorum değişik ortamlara zaten normaldir yani. ben birden açıldım evet.. baktım herkes grup kurmuş bende içinde olduğum grupta kendimi dışlanmış hissediyordum o yüzden daha kendi halinde insanları buldum. bakma sen bende dışardan havalı görünürüm ama hiç öle değilimdir. sende havalı görünceksin kendine güvenin tam olacak bir kere. sonra kocaman sınıf yüzlerce öğrenci içinde elbet yalnız olan yada samimi olan birileri vardır önce gözlemle sonra yanaş. sakın konuşurken çekinme. önemli olan olduğun gibi olmansır. mesela ben safımdır pat diye söylerim söyleyeceğimi. insanlar beni böyle seviyor. ne zaman ne söyleyeceğim diye düşünüp durursan olmaz arkadaş edinemezsin. gerekirse psikoloğa git o daha çok yardımcı olur sana gitmekten çekinme sakın bnde gitmiştim. fotokopicide sıra beklerken yada kantinde karşılaşınca sohbet etmeye çalış anladığım kadarıyla tıp okuyorsun siizn dersler ağırdır en basit olan konu derslerdir derslerden aç konuyu mesela. 10 dakikalık sohbet sizi yakınlaştırır zaten.

Bence yurda çıkmayı düşün :)

Anlayamadığım şey sen niye onların bulaşığını yıkıyosun ? Biraz tuhaf geldi bana. Ben öyle bulaşık gününe karşıyım
11e kadar kütüphanede oluyorum falan diyosun ders çalışıyosun üstelik final haftanda 2.5 saat bulaşık mı yıkıyosuun hemde onların bilmem ne kutlamasının bulaşığını herkes yediği tabagı yıkasa sorun çıkmaz zaten..

Biraz daha huuzur istiyosan git konuş onlarla.. Sevmeyebilirsin onları onlarda seni sevmeyebilir ama saygı göstermeleri gerek herkesin eşit hakkı var o evde..
Bundan sonra kendi bulaşıklarını yıka sadece ne bilim çamaşırlarını biriktir öyle yıka makinede salonda oturduysan kalkarken arkanı toparla odanın sana ait tarafını topla.. He ama banyo tuvalet için sıra ile temizlik yapılabilir.

Bennde üniversite okuyorum sana tavsiyem bunlar yoksa kullanırlar seni canınıda sıkmaa

ben üniversitede son yılımdayım.bence rahat değisen hiç sabretmeye çalışma çık o evden üniversite yılların geri gelmeyecek.yurda çık hem daha iyi arkadşlar edinirsin hemde aranızda anlaşıp eve bile çıkabilirsin.ben evde kalıyorum ve ev arkadşımla 5 yıldır aynı sınıftayız ama 2 yıldır aynı evdeyiz.kardeş gibiyiz hiç ayrımız gayrımız olmaz.iyiki onunla çıkmışım.mutsuz olduğun bir yerde kalma derim ben.

Yarı özel yurt demişsin her şehirde 3 kişilik olur odaları bildiğim kadarıyla bazı şehirlerde tuvalet banyoda odanın içinde yurt iyidir her zaman ucuza gelir yemek temizlik malzemesi almazsın çünkü Hemde daha çok arkadaş daha iyi ortam olur çık derim

huzursuzsan yurda çık tabiki çünkü böylesi senin psikolojini de derslerini de etkiler
hem iyi düşünmem lazım 6 yıl burada kalıcam demişsin
iyide 6 yıl içinde neler değişecek emin ol sen bile şaşıracaksın
belki 2. sınıfta kafa dengi arkadaşlar bulur eve bile çıkarsın
mutsuzsan ve çıkış yolun varsa kendini mutsuzluğa mahkum etme

yaşım 19 ve hiç sevgilim olmdı .ya ne bileyim lisede erkek hani dost olarak veya konuştuğum arkadşım dahi yoktu.aslında herkes erkek arkadaşlarının olması gerektiğini onlarla dha iyi anlaşılabileceğini söylüyor ama ben daha hemcinslerimle diyalog kuramıyorum ki onlarla kurayım...ben de ciddi bi sosyofobi mi derler ondan var heralde.

ya kızlar artık yeni insanlarla tanışmak isteyemez oldum çünkü acaba tanışsak bi iki muhabbetten sonra bana nasıl bi kazık atar görünce selam vermez mi ben sonra bu niye böle yaptı diye düşünmekten kafamı yorar sonra da kendimi sıkıntıya sokar mıyım diye düşünmekten istek fian da kalmıyor sizin karşınızdaki kişiye bunları yapabilmeniz için nası biri olmalı o acaba ben de o özellikler var m ı diye bakçam artık!!!

Okurken 4 sene yurtty kaldim.ilk iki sene urdumun binasi kücüktü.26 kisi bir banyo tuvaleti kullandik.son iki sene yurdumuz yeni binasina gecti.ve inanilmaz rahat ettim...benim kide vakif yurduydu..yani polis yuduydu...tabiki yurttada cesitli sikintilar oluyor ama ben yurtta kaldigima pisman degilim..ara sira simariklik yapip baba eve cikayim mi derdim..Rahmetli babam izin vermemisti..ama iyi de olmus..yalniz kizkardesimde iki üc sene yurttta kaldi..sonra inanilmaz baskilar yaparak eve cikti..ama sonradan coook ama coook üzüldü...ben son deredce uysal ve herkesle kolay gecinebilen bir insanim..o yüzden yurt benim icin cok eglenceliydi..odamdan sikilinca baska odalardaki arkadaslarima giderdim..eger yapabilirim diyorsan yurt bence her zaman daha iyidir...

ben de babamı yeni kaybettim ve boşluğu bişeylerle doldurmaya çalışıyorum arkadaş mesela dersler çok sıkıyor beni .kendimi veremiyorum doğru dürüst.uğraşacak şeyler konuşcak birilerini arıyorum yoksa bu kadar takmazdım kafayı yemek üzereyim açıkçası...yeter bıktım yaşamaktan diye bağırmak istiyorum!!!

Bir arkadaşımda aynı sıkıntı vardı ve ben kızda bu sorun olduğunu ''özgüven sorunu yani'' fark ettiğimden belli uzun uzun konuşmalar filan sorununu halletmeye başladık kendine değer vermeye başladı... Özgüven sorunu hayatımın hiçbir döneminde yaşamadım diyene bir git arkadaş derim ben.. Evet bazısı hemen aşar bazısı da karakteri dolayısıyla sıkıntı yaşar ve senelerce taşır üstünde ama en değerli insanın kendisinden başkası değil bunu defalarca tecrübe ettim üniversite ortamı acımasızdır çıkar vardır lise gibi düşünme asla! Ve daha en başında bu kadar kırılgan olma derim ben canını sıkana da yol vermeyi bil hakları olmayan şeyi istememelerini de.. Yani başkasının eğlence bulaşığını sırf o gün senin günün diye yıkama... Sen aynısını yapsan yıkarlar mıydı sence?

Babami 4.sinifta kaybettim..yasadigin üzüntülerini derinden anliyabiliyorum..babam benim her seyimdi.rehberimdi her seyden önce...yolumu kaybettim..canimi kaybettim..yurtta bir sürü insan var..benim oda arkadaslarim sagolsun.babmdan bir ay önce yan odadaki arkadasim babasini kaybetmisti...icim acimisti..ayni seyleri bir ay sonra ben yasadim.yurttlarad biri olmazsa baska biri mutlaka olur..anladigim kaadriyla tipta okuyorsun..allah kolaylik versin..yinede seni cok etkilemek istemem ama ben yalnizligida sevmedigim icin bana daha iyi geldi yurt.hayatim boyunca sadece bir tek gün yalniz kaldim evde. cok sükür Allahima..

gerçekten çok sıkılıyorum,boğuluyorum burada ölmek istiyorum bazen bazen diyorum ki hadi bitsin gidelim artık bu ruh hali içersinde ders çalışıyorum . ben en büyükleriyim kardeşlerime anneme karşı sorumluluklrım var bu yüzden anca sınıfta bari kalmayayım die uğraşıyorum sonra bu durumlara da mı düştüm diye kendime üzülüyorum .şu taktığım dert ettiğim şeye bak diye kendime kızıyorum.gelirken buraya babama söz verdim geçiş yapcam diye,1 ay öncesinden sınava çalışmaya başladım ist dan eve geldim kütüphaneye girdim hemen ders çalışcam benim geçiş yapmam lazım. bu ne her geldiğimde ağlıyorum.hem babamı gururlandırmak hayatımda yaşadığım en müthiş şeydi.gitti...akşam haber geldi.gitti..ben bittim.mahvıldum.babamdan sonra artık yoktum zaten yokum.

üniversite hayatım boyunca en doğru yaptığım şey YURDA ÇIKMAK oldu.. vakif evinde kalıyordum bende aynı sorunları yaşadım... o tarz evlerde huzuru bulmak istiyorsan ya çok yalaka olacaksın yada çok umursamaz.... ve sana şunu söyleyim en samimi arkadaşlıklarımı yurtta kurdum hala da görüşürüz......

en büyük taktik nabza göre şerbet verip herkese yağ çekmek aynısını bi kız uyguladı su and el üstünde tutuluyor...

Valla yurdun üstüne tanımam .
3. yılılım ve hiç düşünmedim evi sorumluluğu var .
Yurda çıkmanı tavsiye edebilirim .

cnm benim üniversite okumamı babam çok istiyordu. aynen bende babamı gururlandırmak istiyordum. tesadüfe bakki üniversiteyi kazandıktan 2 ay sonra babamın kanser oldğunu öğrendik 1. sınıfım boyucna babm tedavi gördü daha 2. sınıfa başlamadan babamı kaybettim bende. yurttaki ilk dönemim çok zordu. hatta en yakın arkadaşım bile bana katlanamaz olmuştu. okulu bırakmak istedim annem müsade etmedi nerdeyse bütün derslerimden kaldım. bak seninde baban vefat etmiş başın sağolsun acını çok iyi anlıyorum acım hala tazedir benimde üzerinden 9 sene geçmesine rağmen. hani sen bana demiştin ya nasıl aştın kendini nasıl insanlarla samimi oldun diye babamı kaybedince anladım ki hayat çok boş. ya asosyal olup sadece ders çalışcaktım yada sosyal olup okula devam edecketim. ben sosyal olmayı yani arkadaşlarımla vakit geçirmeyi seçtim çünkü hep ağlıyordum krizlere griyordum artık kimse yanımda yoktu bende dedim ki kndime babam ölmüş gerisi bahane. ölümden acı ne varki şu hayatta. biri söylediğim bi lafa alınmış, biri beni dışlamış umrumda değildi. hayatın tadıını çıkarmak kafamı dağıtmam lazımdı. derken yurtta günler güzelleşmeye başladı. benim sana diiyebileceğim tek şey sosyalleşmen olur .

başın sağolsun senin de kardeşim .ama inan çok bomboş hissediyorum kendimi.ne yazcğımı da bilmyrm şu an yazarken dahi boğazım düğüm oldu ben babamı kaybedeli 5 ay oldu çok içim çok yanıyor.bazen diyorum ki nasıl takıyorum böyle şeylere ama Allah bazen öyle bi unutturuyor ki bi bakmışsın normal hayatına devam ediyorsun kıyafet beğenmiyosun işte benim gibi o bunu yaptı bu bunu yaptı diye salak salak uğraşıyorsun lan ölcen diyorum ben de bazen kendime ne kadar anlamsız bu dünya biliyor musun diyorum ama yine dünya meselerine kafamı yoruyorum işte böyle saçma sapan bi hayat saçma sapan bi dünya anlamsız boş.....

Size sabır diliyorum öncelikle, çok acı bir kayıp yaşamışsınız. Yazdığınız her şeyi okudum. Benim size önerim bu kadar hesap yapmayın. O kırılacak mı, bu saçma olacak mı diye düşündükçe daha fazla geriliyorsunuz çünkü. Tabii ki aklınıza ne geliyorsa söyleyin demiyorum ama bu kadar irdelemeye gerek yok. Çevrenizde kabul görmek için bahsettiğiniz kişiler gibi insanları yağlamak vs. çok gereksiz bir kaçış olur. Siz bir çözüm arıyorsunuz ve bence sorununuzu gayet güzel çözebilirsiniz. Okulunuz açılalı oldukça uzun bir dönem olmuş olmalı. Sınıfta arkadaş olabileceğinizi düşündüğünüz birileri mutlaka vardır. Onlarla konuşmayı deneyin. Önce selam vermekle başlar, sonra hatır sormakla devam eder sonra bir bakmışsınız ki çok yakın arkadaş olmuşsunuz. Herkes yeni bir ortama girdiğinde bir miktar tedirginlik yaşar. Siz şehir de değiştirmişsiniz. Bu gerginliğinizi daha da arttırıyordur. Ama üstesinden gelinemeyecek bir şey değil inanın. Bugüne kadar kabuğunuzda yaşadınız ve yazdıklarınızdan anlaşıldığım kadarıyla mutlu da olamadınız. Yani deneyeceğiniz hiçbir şey şu an hissettiğinizden daha kötü olmayacak. Bunun üzerine düşünün lütfen. Bazı arkadaşların da dediği gibi okulda klüpler falan vardır. İlgi alanınıza göre bir yerlere üye olun. Hem arkadaşlıklarınız da sadece bölümünüzle sınırlı kalmayacaktır böylece. Bazı okulların psikolojik danışmanlık imkanı da oluyor. Gerek babanızla ilgili konu için gerekse de diğer sıkıntılarınız için danışmanlık hizmeti alabilirsiniz imkanınız varsa. Henüz daha 1. sınıftasınız önünüzde uzun bir zaman var. Bunu bir alışma süreci olarak düşünün. Biraz uzamış olsa da zamanla siz de kendinizi daha rahat hissedeceksinizdir zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…