Sizce ?

burada dert olan ne anlamadim boyle konular tam topik adini bilmesem de haberlerin tartisildigi baslikta tartisilmiyor mu? kimin derdi yani bu? gundemde olan bir sey sadece.

Biz annemizin ayağına taş takılsa canı yanan insanlarız ,kızı hicbirturlu rahatsız diye haklı bulamam aileyide suçlayan ,insanın sinirden gözüde de dönse karşındaki annen çıkarsın olduğun yerden anne bu anne ne olursa olsun nasıl kiyabildi,
Rabbim herşeyin hayırlısını versin

Haklısınız sizin bakış açınız bambaşka. Emniyete haber verilmesi gerektiği konusu kesinlikle en doğru hamle olurdu. Daha önce rehabilitasyon merkezinde çalışmıştım ve emniyetten ara ara belli başlı kişiler getiriliyor veya ne yapılacağı konusunda danışabiliyorlar ortak çalışmalar vardı yani. Belki korku ile annesine bir daha yaklaşamazdı bununla beraber onun destek alması da sağlanırdı. Yanı her açıdan mantıklı olurdu. O videonun getirisi bir süre olumsuz olacak aile adına.
Black mirror dizisinden bir kare gibi bu yaşananlar. Herkes eline telefonu almış milleti ifsaliyor. Kamerayı açan küheylan oluyor.
Her şeyin bir adabi vardır. Cekilip yayınlanmasi kamuyla paylaşılmasında yarar olan seyler var bir de böyle sırf millete seyir olsun diye paylaşmak. O kamerayi bir insan o vaziyette nasil acar aklima gelmiyor. Kadın düşüyor ağlıyor dur ben kameraya cekeyim fikri nasıl geliyor akıllarına bilmiyorum. Hem ayıp hem dediğiniz gibi yasal değil.
Hic bir sey duzelmez ama o kadının özür mesajı yayınlanması gerek.

Bir olayı o anda tesadüf eseri çekebilirsiniz, olabilir insanlık hali hele de artık selfie'lerle video çekimleriyle bütünleştiğimizi düşünürsek, olabilecek bir şey ama bunu yetkili mercilere delil olsun diye teslim edersiniz lakin dur kavga var, biri birini dövüyor, bıçaklıyor, aksiyon olsun diye çekim yaparsanız, bunu da kendi hesabınızda paylaşırsanız bu da benim için bir nevi toplumsal duyarsızlıktır zira çekimi yayınlamış olmak sizi duyarlı yapmaz.

Siz emniyeti ararsınız, polis gelir müdahale eder, soruşturma başlatılır veya başlatılmaz, dava açılır ya da açılmaz, çıkan sonuç sizi tatmin eder etmez orası tartışılır fakat bu video çekimleri ve herşeyi ifşa etmek bazen ters tepebiliyor, ben bir psikolog, psikiyatr değilim toplumun bazı olaylardan ruhsal olarak ne kadar etkilendiğini bilemem, aramızdaki psikolog arkadaşlar değerlendirir ama kimse videoları seyredip ibret aldım demiyor, hatta bana kalırsa bazı videolar sağlıklı düşüncede olmayan insanlara daha çok cesaret verebiliyor, misal hayvanları öldürürken, eziyet ederken çekilen videolar, başka bir ruh hastasına ilham kaynağı olabiliyor, hayvana eziyet temalı kaç tane video var, psikopatlardan kaç tanesi evet seyrettim, ibret aldım ben eziyet etmeyeceğim dedi?

Bakış açım yanlış olabilir ama ben direkt emniyeti arardım.

• Muhteşem
Reactions: JES
ben bu olayı ekşide okudum. kızın aslında annesini itmediğini, kadının sara krizi geçirdiğini, kızın da yardım etmek yerine telefonuna sarılan duygusuz kitleye bağırdığını yazmışlardı en son. hatta ilk başta kıza saydıranlar da özür dilemişlerdi. bilemedim yani.

Back
X