Sizce ?

Kızın psikolojik sorunları olabilir , hayatının golünü attı maalesef kıza ve ailesine
Katılıyorum. Bu video sayesinde paylaşan kişi mutlu sözüm ona duyar kasarak takipçi arttırdı. Sosyal medyada çoğu kişi ben annemi pamuklara sarardım vb gibi yorumlarla vicdan gösterisi yaptı. Biz bu ailenin ne yaşadığını ve nasıl bir aile olduğunu bile bile bilmiyoruz. İnşallah paylaşan kişiye hukuksal yol vardır da haklarını ararız, inşallah aile kötü sonuçlar almadan sorunu çözer. Bizim toplumda bir sozle neler yasaniyor dikkatli olmak lazım.

Bu da başka bir boyut olsun. Çocukları sadece aileler yetiştirmez, etraftaki her olgu çocuğun büyümesinde etkilidir. Ayrıca bu çağda ailelerin çocuk yetiştirmekteki etkisi daha da azalmış durumda. Çocuklar sürekli tv başında, sosyal medya aracılığıyla da sürekli uyarılıyorlar. Koca koca kadınlar burda instagramda paylaşılan mutluluk pozlarının gerçek olup olmadığını soruyor düşünün. Yani kısaca bizim toplumda etiket önemli.

Ayrıca bu videonun çekilip yayılması da çok çirkin. Ne olup bittiğini bilmeden linç etmek çok çirkin.

Ben kadında suç bulmadım acikcasi. Sonuçta bir tepki vermesi lazımdı,vermiş.
Eminim ki kadının düşüp hiç kimsenin tepki vermediği bir video görsek bu sefer de 'ulan onca insan ne yapıyor, biri haddini bildirmemis mi' derdik.
Aynı Emine Bulut katledilirken insanlar durup izledi diye herkesi lincleyip aynı sene Kadir Şeker darp edilen kadını kurtarmak için döven adamı bıçakladı diye toplumun yarısi tarafından linçlenip şu an hapislerde çürümesi gibi.
Bir tepki göstersen kabahat,göstermesen kabahat.
O yüzden ben çeken kadinin hatali olduğunu düşünmüyorum. Olay gayet de umuma açık bir yerde yaşanmış. Gereken tepkiyi verip olayı da sosyal medyada paylaşmış . Belki bu olaylardan sonra aile ve sivil toplum kuruluşları kıza yardimci olur. En kötü bu olaylardan sonra kiz her aklı estiğinde 'delirmemeyi' öğrenir. Ki gücü yettigi annesine nasıl cemkirirken videoyu çeken kadinin tepkisinden korkup pusup kalıyor videoda. Demek ki gücü yettiğine deliriyor.
Üzücü bir olay ama yaşanmasi gerekiyormuş, yasanmis. Belki de uzun vadeli bakınca hayatları olumlu yönde değişecek. Belli mi olur
Gosterdigiiz orneklerle bu konu çok farklı.
Şiddet sizin gosterdiginiz örnekler gibi olsa merdivenden inen kadın kızı tutardı kızın elinde kesici alet yok örneğin . Çok basit çözülecek konu bu hale gelmemeliydi.

Gosterdigiiz orneklerle bu konu çok farklı.
Bence hiç farklı değil. Bu kadın bu olaya tepki vermeseydi görmezden gelseydi yine linçlenecekti. Bu ülkede malesef ne yaparsan yap kimseye yaranamiyorsun.
Kadın video çekti anne - kızın hayatı kötü oldu, kabul.
E peki video cekmeseydi hayatları düzgün mu olacakti? Sinirlerine hakim olamayan , sinirlenince deliren bir kiz. Kesinlikle otokontrol sistemi yok, hormonları nasıl isterse öyle davranıyor. Annesini hor görüyor, itiyor kakiyor, problemli...insanlardan da çekinmiyor.
Yine kadın düştüğü yerden kalacaktı evlerine doğru yol alacaklardı. Kızın ruhsal problemleri olduğu gibi devam edecekti, kötü hayatına devam edecekti, anne ezilip buzulup , bazen şiddet görüp kötü hayatına devam edecekti.
Değişen çok da bir şey olmadı.
En azından aile problemin boyutunu farkına varmıştır artık, bir şey yapmaları gerektiğini anlamistir..
Ailede de bir aklama çabası var kızı. Bu şekilde bir adım ileriye gidilmez. Abisi diyor 'sevgilisi öldü ondan delirdi, annemi itmedi annem gözü karardı düştü' , annesi onun adına özür diliyor, kız bir haber kanalını arıyor 'ailem trafik kazasında öldüğü için delirdim' diyor, bir kanala yazıyor 'abim öldükten sonra böyle oldum', diğerine diyor 'bebekken babam öldü,psikolojim bozuk'
Akraba olduğunu iddia eden biri diyor ; teyzem bastonla çıkıyormuş da bastonu düşmüş de o da ondan düşmüş... Eger fake değilse aile onlara olayı böyle anlattı, gizledi demektir.

Amaaan neyse, her türlü olan olmus...kimse videoya cekmeseydi bu yaşanan yaşanmamış olmayacaktı ki. Belki de bu bir yardım çığlığıdir. Demin de dediğim gibi belki psikolojik destek alması için bu kötü olayı yaşaması lazımdı.
Belki de bu kötü olay ona normalde gitmeye gücünün yetmeyeceği ruh doktorlarının kapısını açacak. Belli mi olur? Vardır bir hayır

Peki kızın psikolojisi bozuk belli bu kız rezil oldum deyip intihar etse ne olacak.Ayrıca yardımcı olan her türlü yardimcı olur video çekmek normalmi sizce.Videoyu cekip yayınlayan kesinlikle kötü bir insan ancak kötü birinin aklına gelir çünkü.Birde yok a..... s...... senin yok yamulturum seni gibi basit basit konuşuyordu.Lütfen o kadınin ve yaptığının normal olduğunu savunmayın.En az kız kadar belki ondan daha anormal[/QUOTE]

Peki kızın psikolojisi bozuk belli bu kız rezil oldum deyip intihar etse ne olacak.Ayrıca yardımcı olan her türlü yardimcı olur video çekmek normalmi sizce.Videoyu cekip yayınlayan kesinlikle kötü bir insan ancak kötü birinin aklına gelir çünkü.Birde yok a..... s...... senin yok yamulturum seni gibi basit basit konuşuyordu.Lütfen o kadınin ve yaptığının normal olduğunu savunmayın.En az kız kadar belki ondan daha anormal
E olasiliklarla konuşursak sinirlenince kendine hakim olamayan, annesini bile merdivenden iten bir kız, yolda atıyorum 'sevgilime ne baktım lan' dedi sinirlendi senin sacina başına yapissa,arabanin önüne atsa ne olacak?
O ne kadar ihtimalse bu da o kadar ihtimal.
Sonuçta kız insanların olduğu bir ortamda yapmaması gereken bir hareket yapmış ve bir şekilde bu hareketinin bir sonucu olmuş.
Kimse tepki vermeseydi, bunca zamandır değişmediği gibi yine aynı hayatına devam edecekti.
Videodaki kadın sizin icinizin yağlarını eritmedi mi ya? Açıkçası henim hoşuma gitti.
O davranışta bulunan bir kıza konudaki annesi , abisi gibi merhamet mi göstersin? En iyisini yapmis.
Sen anneni merdivenden it, car car car bağır elalemin dükkanında , milleti rahatsız et. Sana 'hanimefendi lütfen sessiz olur musunuz?' mu diyecekler?
İyi demiş bence , yamulturum seni diye.
Trakya agizi zaten ya, çok doğal geldi bana.
Zaten deli deliyi görünce comagini saklarmis. O esip gürleyen kız yanına yaklaşan kadını görünce hemen kediye dönüyor.
Neyse, elin deli kızı için konuyu uzatıp kendimi banlatamam.
Konu sahibi gorusumu sormus, ben de söyledim.
Sonuçta kız o davranışta bulunmasaydi bugün bunlar yasanmayacakti.
Suç kimsenin değil, sadece kendisinin. Hatali biri varsa - bana göre kızın ta kendisi.
Ha ben kimim? Öylesine bir KK yorumcusu.
Üç mesajdır dedigim gibi, inşallah aile açısından şer görünen bu olayda bir hayir vardır ,STKlar falan elinden tutar ailenin de kıza ve aileye psikolojik destek saglarlar

• Beğen
Reactions: JES
Bugün neredeyse çoğumuzun gördüğü bir haber vardı. Kız çocuğu ayakkabı almadı diye merdivenden annesini düşürmüş diye. Video da ise ayakkabı kelimesi geçmedi bambaşka bir mevzuydu sanki olay. Neyse her ne sebeple olursa olsun yeryüzünde hiçbir canlıya şiddet uygulanmamalı. Ben şiddete karşıyım genel olarak. Kınıyorum ! Anneler candır melektirlere girmeyeceğim. Çünkü her anne can melek olmuyor maalesef. Peki bu psikolojik sorunları olduğunu düşündüğüm insanın hayvani bir içgüdü ile tepki göstermesini haklı çıkarır mı ? Bence çıkarmaz..
Twitter da #anneyekalkanellerkırılsın diye gündem oldu. Neyse sorum şu: “sizce hatalı sadece kız çocuğu mu yoksa bu psikolojiye sürüklenmesinde ailesinin annesinin bir katkısı var mıdır ?” Bu kadar hırçın psikolojik ruhsal sorunları olduğu apaçık belli olan kızı tedavi ettirmede yanlış yol izlenmiş olma ihtimali, davranışlarıyla daha çok bozulmasına sebep olmuş olabilmeleri ihtimali var midir ?
Not: Anneyi merdivenden düşürmesinden bağımsız olarak cevap verirseniz sevinirim. Objektif yorumlarınızı merak ettim.
Haberi görmedim ama Allah sonumuzu hayr etsin. Maalesef anne baba eğer çocuğunun sorunu varsa bunu hep görmezden gelir . Elalem ne der aman kızım adın çıkar deli derler diye diye toplumun geldiği nokta çok acı . Çocuğunun rahatsızlığı kabul etmiyor eğer kabul ederse millet duyacak millet kınayacak zaten insanlarımız için en önemli şey “millet “ 🤷‍♀️

• Beğen
Bunların hepsini bende gördüm abisi diye saçma sapan yazılmış bir flood da okudum hatta
Bi sayfadaa ailesini küçük yaşta kaybetmiş yazıyor,bir sayfada üvey annesi,bir sayfada sevgilisi trafik kazasında öldü... Anlamadım. Sakinleştirici ile yaşıyor,her gün hastanede falan yazıyor. Ama ne yazık ki,annesinden bir şeylerin acısını çıkartacak kadar saygısız. Yokluk nedir bilmeden,her dediği yapılan doyumsuz nesilin getirisi bunlar. :ruh:

• Beğen
Videodan haberim yoktu. Bu konuyu görünce girip Twitter'dan baktım.

Kızın psikolojisi bozuk ve hasta bu çok belli. Buna belki ailesi sebep olmuştur, belki bambaşka bir şey. Ama hastaysan gidip insan gibi tedavi olacaksın arkadaş! Hiçbir şey anneni merdivenden itmeni haklı çıkaramaz. Öyle gözüm dönüyor diye anırmakla olmuyor o işler.

Videodaki insanların sakinliğine hayran kaldım bu arada. Bu olaya şahit olsaydım o kıza bodoslama girişmiştim yalan yok.

Bence hiç farklı değil. Bu kadın bu olaya tepki vermeseydi görmezden gelseydi yine linçlenecekti. Bu ülkede malesef ne yaparsan yap kimseye yaranamiyorsun.
Kadın video çekti anne - kızın hayatı kötü oldu, kabul.
E peki video cekmeseydi hayatları düzgün mu olacakti? Sinirlerine hakim olamayan , sinirlenince deliren bir kiz. Kesinlikle otokontrol sistemi yok, hormonları nasıl isterse öyle davranıyor. Annesini hor görüyor, itiyor kakiyor, problemli...insanlardan da çekinmiyor.
Olayın detaylarını bilmiyorum, bu topikte ne kadar okuyabildiysem o kadar biliyorum lakin Emine Bulut'u da örnek verdiğin için yazmak istedim, Emine Bulut öldürülürken videoya çekildi, belki olayı görenler çok korktular müdahale edemediler ama bir kadının can çekişi de videoya çekilmez, artık öyle bir toplum olduk ki son nefesini verenin elini tutmak yerine son anlar içerikli selfie'sini çeker olduk.
Video çekmek yerine 155 aranabilirdi mesela, kadına şiddet var deyip kız şikayet edilebilirdi, anne şikayetçi olur ya da olmaz onun bileceği iş ama en azından kız annesine şiddet uygulamaya niyetlendiğinde polislerin kapıda biteceğini öğrenmiş olurdu.

Kaldı ki videoyu çeken kişi de suçludur, zira ses ve görüntüleri yetkisiz kayda almak ve nakletmek suçtur, videoyu çekerken o kız diyelim ki madem otokontrolü yok, daha da hırslanıp annesinin başına bir aletle vursaydı ne olacaktı?

Emniyete haber verilseydi, en azından kız sağlık kontrolünden geçirilir, psikolojik bir sorunu varsa ilgili bölüme sevk edilirdi.

Ayrıca lütfen instagram hesaplarının linklerini paylaşmayın, gizli reklam gibi oluyor bu da yasak.

Video çekmek yerine 155 aranabilirdi mesela, kadına şiddet var deyip kız şikayet edilebilirdi, anne şikayetçi olur ya da olmaz onun bileceği iş ama en azından kız annesine şiddet uygulamaya niyetlendiğinde polislerin kapıda biteceğini öğrenmiş olurdu.

Kaldı ki videoyu çeken kişi de suçludur, zira ses ve görüntüleri yetkisiz kayda almak ve nakletmek suçtur, videoyu çekerken o kız diyelim ki madem otokontrolü yok, daha da hırslanıp annesinin başına bir aletle vursaydı ne olacaktı?

Emniyete haber verilseydi, en azından kız sağlık kontrolünden geçirilir, psikolojik bir sorunu varsa ilgili bölüme sevk edilirdi.
Haklısınız sizin bakış açınız bambaşka. Emniyete haber verilmesi gerektiği konusu kesinlikle en doğru hamle olurdu. Daha önce rehabilitasyon merkezinde çalışmıştım ve emniyetten ara ara belli başlı kişiler getiriliyor veya ne yapılacağı konusunda danışabiliyorlar ortak çalışmalar vardı yani. Belki korku ile annesine bir daha yaklaşamazdı bununla beraber onun destek alması da sağlanırdı. Yanı her açıdan mantıklı olurdu. O videonun getirisi bir süre olumsuz olacak aile adına.

Mune de beni yamultmasin diye ozel mesaj atacaktım ama, sana özel mesaj gitmiyormus. Zaten internette de dolaşıyor instagrami,takipcisi ikibine yaklaşmış. Ben buradan da yazayım madem. Şu küçük a harfine tıklayınca görebilirsiniz:) belki küçücük yere yazdığım için 'küçücük şeyler için banlamayalim kizi' derler :KK49:
Oha instagram linki veren banlanıyor mu ciddi ciddi :oha:

Ben annenin bir suçu olduğuna inanmayanlardanım evet kızın ruhsal sorunları abuk öfkelenme öfkenince gözü hiçbirşeyi görmeme durumları olabilir ama malesef şimdiki gençlerde bunalıma girmek için bahaneler arar vaziyete geldi hepsi aile bireylerine sinirli daha 3- 4 yaşındaki çocuk bile markette istediği alınmadı istediği oyuncağı almıyorlar diye kendini yerlee atıyor anne babaya saldırıp vuruyor neler gördüm ailede o kadar sakin o kadar anlayışla anlatmaya çalışıyor derdini dinlemiyor bağırıyor olmuyor. Kız bir de diyor ki etraftan tepki alınca, ben sinirlenince gözüm dönüyor çıldırıyorum gelseydi alsaydı falan diyor yani bir anne mağazada kızına ne yapabilir kadıncağız da nasıl mahçuptu yazık bu zamanda çocuk yetiştirmek inanılmaz zor 21 aylık oğlum var dua ettim şefkatli hatır gönül bilen hayırlı bir evlat olsun diye

• Beğen
Sadece videoyu izledim devamı veya olaylar hakkında bi fikrim yok. İzlediğim andan itibaren kızın psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen normal değil. Karakterde ailenin bi yere kadar etkisi olduğunu düşünüyorum. Herkes belli bi karakterle doğuyor bence asla değiştiremeyeceğimiz şeyler var onlarda da. Benim oğlum küçücük sevip,sevmediği yemekler var mesela ne benimle ne babasıyla alakalı kendi denedi ve beğenmedi. Bu bile basit bi örnek. Aile çocuklar üstünde çok çok etkili kabul ama herşey değil.

kuzum anneyi merdivenden düşürmesinden bağımsız nasıl konuşalım mevzu o zaten ..

Tabi ki tedavi olmalı ,son derece şımartıktı ve sinir krizi geçirdi

Fakat şöyle bir şey oldu twitter da bu videoyu çeken ablamız kızın magazaya gelip herkesten özür dilediğini (annesinden de)konuyu kapattıklarını videoyu paylaştığı için pişman olduğunu söyledi silinmesini istiyordu ailede çok üzgünmüş,merak eden olur diye yazayım dedim

Annesini itiyse kız çok vicdansizlik yapmış aileyle ilgisi yok ama bunu cekip anneyi ifşa edip internete koyanda vicdansiz.
Anlamadigim ortada sosyal medyaya yayilacak ne var ? Anneye yardim et kiza kiz bağır tamam ama çekip yayınlamak ve bunun internette asla kaybolmayacak olmasi.
Bu da siddetin bir türü.
Kadın aaa sen o kızından dayak yiyecen kadinsin diye taninacak artık.
Her şeyi de cekmeyin be kardesim.
O kamerayi açıp efelik yapinca duyarli insan olmuyorsun.

Olayın detaylarını bilmiyorum, bu topikte ne kadar okuyabildiysem o kadar biliyorum lakin Emine Bulut'u da örnek verdiğin için yazmak istedim, Emine Bulut öldürülürken videoya çekildi, belki olayı görenler çok korktular müdahale edemediler ama bir kadının can çekişi de videoya çekilmez, artık öyle bir toplum olduk ki son nefesini verenin elini tutmak yerine son anlar içerikli selfie'sini çeker olduk.

Ayrıca lütfen instagram hesaplarının linklerini paylaşmayın, gizli reklam gibi oluyor bu da yasak.
Black mirror dizisinden bir kare gibi bu yaşananlar. Herkes eline telefonu almış milleti ifsaliyor. Kamerayı açan küheylan oluyor.
Her şeyin bir adabi vardır. Cekilip yayınlanmasi kamuyla paylaşılmasında yarar olan seyler var bir de böyle sırf millete seyir olsun diye paylaşmak. O kamerayi bir insan o vaziyette nasil acar aklima gelmiyor. Kadın düşüyor ağlıyor dur ben kameraya cekeyim fikri nasıl geliyor akıllarına bilmiyorum. Hem ayıp hem dediğiniz gibi yasal değil.
Hic bir sey duzelmez ama o kadının özür mesajı yayınlanması gerek.

Back
X