SİZCE?

Emlak sektörünü ben de bir ara düşündüm
Bana da aynısını söylediler
Çok yanlış ama aynen bu sözü ilettiler
Hem yanlış hem iğrenç

Ekonomi çöp , devir kötü
Bence en güzeli hangisinde para varsa o iş yönelmek
Sevdiğin işi yap romantikliği geçti artık

Ayrıca mağazanız nerede ?
Keşke devretmeseydiniz
Gelinlik yerine butike çeviridiniz

Bu devirde al sat yaparak para kazanmak kolay değil
Kar marjı çok düşük
Gelinlikte üretici olsaydınız veya bir üretici ile anlaşıp isteğe bağlı kendiniz dikseniz daha iyi kazanırsınız

Yani bna direk söylenen emlak sektöründe kadınlara pek iyi gözle bakılmaz ve rahat bayanlar çalışır gibi cümleler..

Ne alaka ya? Hayatımda ilk kez böyle saçma bir laf duydum. Etrafınız cahil dolu diyeceğim ama bu saçma cümleye itibar ettiğinize göre siz de pek farklı bir kafada değilsiniz gibi

O arkadasinizla olan iliskinizi biraz dusunun derim. Sizi ileriye goturecek kisileri hayatinizda barindirin, boyle tas devri sozleri edenleri degil.
Bir kişiden bahsetmedim, genel anlamda algı bu şekilde... Bir kişi değil bir çok kişi aynı cümleleri kurdu malesef.

Emlak sektörünü ben de bir ara düşündüm
Bana da aynısını söylediler
Çok yanlış ama aynen bu sözü ilettiler
Hem yanlış hem iğrenç

Ekonomi çöp , devir kötü
Bence en güzeli hangisinde para varsa o iş yönelmek
Sevdiğin işi yap romantikliği geçti artık

Ayrıca mağazanız nerede ?
Keşke devretmeseydiniz
Gelinlik yerine butike çeviridiniz

Bu devirde al sat yaparak para kazanmak kolay değil
Kar marjı çok düşük
Gelinlikte üretici olsaydınız veya bir üretici ile anlaşıp isteğe bağlı kendiniz dikseniz daha iyi kazanırsınız
Butik malesef olamaz. Konum itibariyle. Dik sat işide malesef çok teferruatlı. Makinalar, terzi, tasarım ve bnm ürün kalitesini çıkaracak bir kalıpçı çok zor.

İki sektörü de dışardan görebiliyorum sadece.
Sanırım gelinlik işinde olsaydım, bunca zaman iyi kötü bir dikiş ile başlar , kendimi geliştirirdim. Yani kendim dikerdim, o noktaya ulaşmak için çaba gösterirdim.
Al-sat yapmak ile yürümez gibime geliyor. Bu sektörde devam edecekseniz kendinizi geliştirin bence. 🤗

Aslında konuda sormak istediğim emlak sektörü nsl,,, yapılabilir bir meslek mi, zorluğu, avantajları nelerdir? Fakat algı ağır bastı🤷
Bir
Bir kişiden bahsetmedim, genel anlamda algı bu şekilde... Bir kişi değil bir çok kişi aynı cümleleri kurdu malesef.
O zaman cevrenizi degistirin, genel olarak boyle filan da degil.

Gelinlik mağazamı bu gün devrediyorum.ben gelinliklerimi çok pahalıya alıyorum. güzel bir firmanın ürünleri. Fakat genellikle diğer firmada ki bayanlar kndi diktiği için çok çok ucuza mal ediyorlar. Bnm 12 bine aldığım glinliği onlar 4 bine dikiyorlar. Çok sevdiğim bir iş.
Hatta iyi bir üretim firması bna ortaklık da teklif etti. Teklifte şöyle, 1 ürünü bna veriyor satış fiyatı 12 bin diyelim Bn ilk satışında yada kiraya verdiğimde maliyetini ona vericem sonrasında da hep yarı yarıya. Ama gzl ve büyük bir mağaza bulana kdr bekliycez.
Fakat bir arkdşm şu anda emlak işi yapmaya başladı. 2 ayda 150 bin kazandı. Bna da bu işi yapmamı teklif etti. Bnm satışım çok iyi. Kndime güveniyorum. Fakat emlak diyince direk bna Aaa kötü kadınlar çalışıyor diyorlar...ayrıca bunu kadınlar söylüyor.

Kendi karekterime güvnyrm, fakat insanların kafasında bu algıyla görülmek çok kötü. Sizce ne yapmalıyım?gelinlik mi emlak mı?
7 bin gelinlik ve bindallı kiraladım iyi mi sizce fiyatı ?

Emlak işi ile ilgili ben de duymuştum,kadın olsun erkek olsun nedense sağlam olmayan insanların çalıştığı düşünülüyor,sebebini bilmiyorum elbette. Ben olsam gelinlik işinde devam ederdim. Daha karlı gördüğüm için. Ayrıca emlak işini freelance olarak yapabilirsiniz,gelinlik işini bırakmanıza gerek yok. İki iş bir arada bir süre devam edin.

Biraz eril bir şehir ortamı var yaşadığım yerde, evimizi de bir kadın emlakçıdan tutmuştuk. Ne eşimden ne ailesinden bir ima bile sezmedim emlakçının kadın olmasıyla ilgili. Alışverişimizi yaptık, el sıkıştık, bitti gitti. Bence sizin çevrenizde problem var zihniyet olarak. 🫠 Yerinizde olsam emlakçılıktan devam ederdim bu arada. Esnaflık ve satış konusunda deneyimlisiniz nasılsa.

Emlak işi ile ilgili ben de duymuştum,kadın olsun erkek olsun nedense sağlam olmayan insanların çalıştığı düşünülüyor,sebebini bilmiyorum elbette. Ben olsam gelinlik işinde devam ederdim. Daha karlı gördüğüm için. Ayrıca emlak işini freelance olarak yapabilirsiniz,gelinlik işini bırakmanıza gerek yok. İki iş bir arada bir süre devam edin.
Darkmore 20 gündür emlakçılarla muhatabız.
Yemin ederim ben böyle bir şey görmedim.
Yazılanlara kızmıştım ama çokta haksız olduklarını diyemeyecegim.
ALLAH'ım resmen agızlarına çogunun yalan yuva yapmış.
Hile hurda gırla.
Kadınları ise gerçekten herkesi itham etmiyorum lakin çok çirkef davranışları olanları var.

Darkmore 20 gündür emlakçılarla muhatabız.
Yemin ederim ben böyle bir şey görmedim.
Yazılanlara kızmıştım ama çokta haksız olduklarını diyemeyecegim.
ALLAH'ım resmen agızlarına çogunun yalan yuva yapmış.
Hile hurda gırla.
Kadınları ise gerçekten herkesi itham etmiyorum lakin çok çirkef davranışları olanları var.
Doğrudur,çünkü emlak işinin kendisi hile hurda zaten. İnsan da meyilli olunca. Bir niteliğe de ihtiyaç yok nasılsa okuryazar olmak yeterli emlakçılık için.

Gelinlik mağazamı bu gün devrediyorum.ben gelinliklerimi çok pahalıya alıyorum. güzel bir firmanın ürünleri. Fakat genellikle diğer firmada ki bayanlar kndi diktiği için çok çok ucuza mal ediyorlar. Bnm 12 bine aldığım glinliği onlar 4 bine dikiyorlar. Çok sevdiğim bir iş.
Hatta iyi bir üretim firması bna ortaklık da teklif etti. Teklifte şöyle, 1 ürünü bna veriyor satış fiyatı 12 bin diyelim Bn ilk satışında yada kiraya verdiğimde maliyetini ona vericem sonrasında da hep yarı yarıya. Ama gzl ve büyük bir mağaza bulana kdr bekliycez.
Fakat bir arkdşm şu anda emlak işi yapmaya başladı. 2 ayda 150 bin kazandı. Bna da bu işi yapmamı teklif etti. Bnm satışım çok iyi. Kndime güveniyorum. Fakat emlak diyince direk bna Aaa kötü kadınlar çalışıyor diyorlar...ayrıca bunu kadınlar söylüyor.

Kendi karekterime güvnyrm, fakat insanların kafasında bu algıyla görülmek çok kötü. Sizce ne yapmalıyım?gelinlik mi emlak mı?
Maalesef bizim ülkemizde bazı kendini bilmez insanlar kadına her şey derler. Fakat insan kendini bildiği sürece kimseyi takmamalı zaten derlere bakarsan ticaret yapıyorsun başarılı olursun vay be başardı derler. İşlerin kötü gider başaramayacağı belliydi zaten derler. :) Emlak sektörü de öyle başarısız olursan arkandan bir sürü olumsuz şeyler söylerler ama yüksek paralar kazanırda parayı bulursan bu seferde hanım efendi diye önünde eğilirler :) O yüzden sana hangisi mantıklı geliyorsa onu yap. Şansın bol olsun

nice1985 sizin büyün eski konularınızı okudum yorum yaptım. Onlarda çizdiğiniz güçlü kadın imajı malesef şu an yerle bir oldu. Bir kere bunu söyleyen insanlar ciddi yalancı bence . Tanıdığım çok kadın emlakçı var ve hepsi sizin benim gibi insanlar . Ayrıca siz bu laflara sözlere kulak asacak biri misiniz cidden ? Çok şaşırdım.

nice1985 sizin büyün eski konularınızı okudum yorum yaptım. Onlarda çizdiğiniz güçlü kadın imajı malesef şu an yerle bir oldu. Bir kere bunu söyleyen insanlar ciddi yalancı bence . Tanıdığım çok kadın emlakçı var ve hepsi sizin benim gibi insanlar . Ayrıca siz bu laflara sözlere kulak asacak biri misiniz cidden ? Çok şaşırdım.
Asla kulak asacak biri değilim,,, böyle tepkiler alınca bnde sizin gibi şaşırdım.. Dün spor salonunda bir bayanla knştuk. Mağazanızı devretti iz ne düşnyrsunuz dediğinde 2 seçenekten biri emlak dediğimde kahkaha, imalı bir tavır, biliyorsun değilmi kadınlara nasıl bakıldığını dedi... Bunları ben değil söylediğimde ki tepkiler bu şekilde. Bnde sizlerle hemfikirim.

Evet malesef emlak sektöründe kadına karşı böyle bir algı var. Mahalle arası emlakçıların sonu hep dükkan kapatma oluyor, bence bildiginiz ve iyi ilerlediğiniz sektörde devam edin.

Back
X