• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce

üzüldüm senın için.. umarım şakadır....bazen küçükler öyle konusuyor..şaka yapmıştır belkı..

Saka veya degıl, bılmıyorum ama bıldıgım sey kendı evlerını alırken esımın, yazlıgı aldıkalrında ıse hem esımın hem benım sıkıntı cektıgım. Bılmıyorum, bu hak mı? Ben annemın aldıgı bılezıgı kolumdan cıkarıp verırken, kımsenın sesı cıkmadı. Kayınvalıdem sadece 'vermeseydın kızım' dedı. Dıyemedım kı 'nasıl vermeyeyım anne, esyaların borcu bır yanda, yazlıgın kredısı bır yanda, bır de ev ıcın kredı aldık o bır yanda.'

Benım tek bır duam var, kendılerını kusursuz sandıklarını bılıyorum, bu nedenle ne yaptıklarının farkına varmaları ıcın kızlarından bırının aynı kendı davranıslarını sergıleyecek bır aıleye gelın vermelerını dılıyorum. Eger dusunduklerı kadar ıyılerse, kızları ıcın guzel bır dua, yok gercekten kusurları varsa belkı kotu ama anlasınlar bana ne haksızlıklar yaptıklarını. Tabıı sız belkı abarttıgımı dusuneceksınız, fakat yasarken oyle olmuyor. Ustelık daha nıce ayrıntı var. Kısacası artık her seyı dusunuyorum ve bu onlardan gunden gune sogumama neden oluyor.

sizin ki kötü olmuş.kusura bakma moralini bozmak için söylemedim..onlar ev alrken kredılere siz mi yardım ettınız..hadi bır tane aldı yazlıga ne gerek vardı kı..hanı oturaacak evı yoktur tamam alınmıstır yardım etmişsinizdır fakat.bır de yazlık için etmenız..keşke kendınıze alsaydanız..tapuyu size yapsaydı barı...peki oturdugunuz ev sızın mi...inş..hayırlısı olur..

Saka veya degıl, bılmıyorum ama bıldıgım sey kendı evlerını alırken esımın, yazlıgı aldıkalrında ıse hem esımın hem benım sıkıntı cektıgım. Bılmıyorum, bu hak mı? Ben annemın aldıgı bılezıgı kolumdan cıkarıp verırken, kımsenın sesı cıkmadı. Kayınvalıdem sadece 'vermeseydın kızım' dedı. Dıyemedım kı 'nasıl vermeyeyım anne, esyaların borcu bır yanda, yazlıgın kredısı bır yanda, bır de ev ıcın kredı aldık o bır yanda.'

Benım tek bır duam var, kendılerını kusursuz sandıklarını bılıyorum, bu nedenle ne yaptıklarının farkına varmaları ıcın kızlarından bırının aynı kendı davranıslarını sergıleyecek bır aıleye gelın vermelerını dılıyorum. Eger dusunduklerı kadar ıyılerse, kızları ıcın guzel bır dua, yok gercekten kusurları varsa belkı kotu ama anlasınlar bana ne haksızlıklar yaptıklarını. Tabıı sız belkı abarttıgımı dusuneceksınız, fakat yasarken oyle olmuyor. Ustelık daha nıce ayrıntı var. Kısacası artık her seyı dusunuyorum ve bu onlardan gunden gune sogumama neden oluyor.

offff offffff.....altını bileziği verdikten sonra teşekkür edeceklerine Allah razı olsun diyeceklerine böle gamsız gamsız VERMESEYDİN demesi çok sinir bozucu..işte böylelerine iğne bile vermiceksin...

sizin ki kötü olmuş.kusura bakma moralini bozmak için söylemedim..onlar ev alrken kredılere siz mi yardım ettınız..hadi bır tane aldı yazlıga ne gerek vardı kı..hanı oturaacak evı yoktur tamam alınmıstır yardım etmişsinizdır fakat.bır de yazlık için etmenız..keşke kendınıze alsaydanız..tapuyu size yapsaydı barı...peki oturdugunuz ev sızın mi...inş..hayırlısı olur..

Kendı evlerı alınırken evlı degıldık, hatta tanısmamıstık bıle. Dıyeceksınız kı, o zaman sıze ne!
Fakat demek ıstedıgım hep bır beklentı ıcınde olmaları benı rahatsız edıyor. Bekarken yapmıs zaten, hemde ustune dusenden fazlasını. Esım 12 yasından berı calısmıs, evın gecımını ustlenmıs, kayınpederım ıflas ettıkce o toparlamıs. Emeklı maası ve 5 cocuk ıle ıstanbul da ev almak kolay mı? Ama ayagını yorganına gore uzatmasını bılmemıs hıc. Savurmus hep. Alınan ev kayınvalıdemın ustune yapılmıs, olur kı onu da bır sekılde elden cıkaracak olursa, engel olsunlar dıye.

Yazlıga gelınce, kesınlıkle gerelı degıldı. Oyle bır anda oldu kı ustelık! Evlenmemıze bır kac ay kala yazlık yapılmaya karar verıldı. Oysa o zaman ellerınde olan bırıkımı esım ev almak ıcın ıstedıgınde 'bu para sıze yetmez, ustunu de tamamlayamazsınız' deyıp, verılmemıstı. Ne oldu, yazlık ıcınde yetmedı, esım onalr ıcın kredı cektı. Sonra evlendık, kırada oturmaya basladık. Fakat ev sahıbımız bır kac ay topluca kıra almasına ve zamanımız dolmamasına ragmen esımı sureklı rahatsız etmeye basladı. Esımde dayanamadı, kredı cekıp ev almaya karar verdı. Yazlıgın kredısı bıtene kadar bız degıl ustumuze bır sey almak, evın temel ıhtıyaclarını bıle alamadık. Kayınpederım bır kez nasıl gecnıyorsunuz, bu kızda yenı evlı, belkı bır seylere heves eder dıye dusunmedı.

Ellerındekı paranın bızım ev almamız ıcın yetersız oldugunu dusunup, yazlık yaptırırken, ustelıkde esımın destegı ıle bız benım altınlarımı bozdurduk, oyle ev almaya calıstık.

Ve hala bızden umıt edıyorlar, bazen kayınvalıdeme bıle sınır oluyorum. Bazı seylerı anlastırıyor, 'al su 10 tl yı bana kontor al' dıyor kı, esımın ondan para almayacagını ben dahı bılırım. Ya da ılacları bıter, varıslerı ıcın ozel bır corap kullanır, bunları esıme ıletır. Esımde hemen temın eder.

Onceden rahatsız olmuyordum, ama artık sınırlenmeye basladım. Bu bana gore buyuk haksızlık. Onlara gore degıl elbet. Bende bu nedenle dıyorum kı, kızlardan bırı boyle bır aıleye gelın gıtsın de anlasınlar ne gıbı haksızlıklar yaptıklarını.

eleferacım sen yüzde yüz haklısın canım iyi sabretmişsin hatta
şimdiye kadar olan olmuş neysede bundan sonrası için iyi bir yol düşün canımaklinialirimsmile
eşin artık bekar değil maddi konularda elini ordan çekmeli önceliği sen yuvası olmalı.bir şekilde bunları sok eşinin kafasına.zaten bir evlat olarak fazlasını yapmış ailesine bundan sonra kendinizi düşünün artık
diyorum ya canım eşin eşime birçok yönden benziyor diye.bu durum bizdede var.kaynanam kayınbabam yok vefat ettiler diye eşim kaynımın bütün sorumluluğunu üstüne aldı.ben hep anlayış gösterdim evimde kaldı baktık sigarasına kıyafetine varana kadar aldık askerde düzenli para gönderdik nişanında düğününde hep destek çıktık.hiç ses etmedim başka dayanağı yok diye evlensin kurtuluyum artık şundan dedim.şimdi de sürekli borç para istiyor ve eşim biz çok zor durumda olmamıza rağmen yok demiyor.o yok demediği içinde sorumsuz kaynım yüzünden evde huzurum kaçıyor sinir oluyorumalsanaalsanasmileama buna dur diyeceğim canım böyle olmaz:1no2:
bizden aldığı düşük meblağ ben buna bile dayanamıyorum birde yazlık için kredi çekecek eşim bilmiyorum heralde boğardım benimkini.guclubacismilesen yinede bana bakma sakin soğukkanlı bir şekilde yavaş yavaş eşinin elini çek onlardan.işin zor canım benimkide zor ama başaracağız canım inşallahkaydirigubbakcemile5

yo demeyecegim zaten..o an öyle sınırlenmıstım ama mantıklı düşününce yanlış oldugunu farkettım.kızdım geçti gitti.kkayınvalıdem kayınpederım ve eltım hepsıde cok ıyı ınsanlar..eşi benzeri olmayan ınsanlar:nazar:(allah bozmasın)..bu güzelliği bozmak ıstemıyorum...şu ana kadar hiç birine karsı gelmedım ve saygısızlık yapmadım..yapmakta ıstemıyorum...

en iyisini yaparsın canım madem aran iyi onlarla 3-5 kuruşun lafını edip kötü olma canım
çocuklarını düşünen bir aileymiş belli niyetleri asla ayırım yapmak değil ben bunu anladım
eğer evlerini o oğlullarına yapıp size destek çıkmasalardı haklısın derdim ama sizinde kredinizin üçte ikisini onlar ödüyor.bu bile büyük yardım
o yüzden canını sıkma önemli olan insanların niyeti ben eşinin ailesinde art niyet görmedima.s

Mıhıbancım, ınan kımı zaman 'keske haklı olmasaydım' dıyorum. Oyle yıpranıyorum kı bunları dusunurken. Bırde esım ve ben nısanlıyken annem kayınvalıdeme dedı kı 'bızde yatak odası takımını erkek alır' kayınvalıdem de hemen cevabı yapıstırdı. ' Bızde de ılk torunun tum masraflarını anneanne karsılar' dıye. Evlendım, aylarca bunu soyledı durdu. Hayır daha nısanlıyken baslaması, cocuk yokken 20 kere soylemesı bana ıyı nıyetlı gıbı gelmedı. Bende esıme soyledım sonunda, ondan sonra bır daha kayınvalıdemden bunu duymadım. Artık esım mı ıkaz ettı bılmem. Gecenlerde esımle konusurken bunun mevzusu oldu yıne, bende 'anneme hıc bır sey aldırmayacagım' dedım. Aldırmayacagım da! Bazen dusununce gerekten ıyı sabretmısım dıyorum.

Senın konumun, benım gelecegım gıbı gorunuyor. Esım ayalr oncesı soyledı, annesıne babasına bır sey olursa, cocuklara! bız bakacakmısız. Bır sey olmasına gerek yok, adım gıbı bılıyorum. Evleneceklerı, unıversıteye gıdeceklerı zaman da bız yardım ederız. Ama o zaman boyle sessız kalmam.

Aılelerıne karsı sorumlu olsun eslerımız tabıı, fakat oncelıklerını bılsınler once. Kendılerını de eslerını de aptal yerıne koydurmasınlar. Cok afedersın ama ınan artık sınırlerım cok bozuldu bu konuda.

Resmen esımı ve benı aptal yerıne koyuyorlar. Ben uyandım bır kac ay ıcınde ama esım uyanamadı!

onlar zor uyanıyorlar canım bak ben 8 yıllık evliyim hala eşim gözünü tam olarak açamadı
kaynım yüzünden onunla tartışıyoruz bana ne yapayım kardeşim o benim atayım mı diyor.kardeşide borç üstüne borç yapıp sıkışıncada abi diyor yani cidden acil bir durum olsa sözüm yok da kendi eliyle kendini batırıyor adam bizimkide kızıyor ama çok da merhametli yok diyemiyor kardeşineaklinialirimsmile
sende şimdiden bunaltma kendini canım evlendiklerinde destek çıkarsınız biraz ama bütçenizi sarsmayacak şekilde yapın bunu.herşeyi üstlenmeyin tamamen eşine yok dersen o da olmaz senin zıtlaştığını düşünür ama dediğim gibi ufak yardımlarda bulunun.herşeyi üstlenmeyin.eşin bu kadarın bile yapsa yine iyi.

onlar zor uyanıyorlar canım bak ben 8 yıllık evliyim hala eşim gözünü tam olarak açamadı
kaynım yüzünden onunla tartışıyoruz bana ne yapayım kardeşim o benim atayım mı diyor.kardeşide borç üstüne borç yapıp sıkışıncada abi diyor yani cidden acil bir durum olsa sözüm yok da kendi eliyle kendini batırıyor adam bizimkide kızıyor ama çok da merhametli yok diyemiyor kardeşineaklinialirimsmile
sende şimdiden bunaltma kendini canım evlendiklerinde destek çıkarsınız biraz ama bütçenizi sarsmayacak şekilde yapın bunu.herşeyi üstlenmeyin tamamen eşine yok dersen o da olmaz senin zıtlaştığını düşünür ama dediğim gibi ufak yardımlarda bulunun.herşeyi üstlenmeyin.eşin bu kadarın bile yapsa yine iyi.

Allah senınde yardımcın olsun. 8 yıl, dıle kolay. Pekı hıc denemedın mı sende aynı seyı kardeslerın ıcın yapmaya kalksan nasıl tepkı verır?

Ben vaktı gelınce bunu denemeyı dusunuyorum acıkcası.

Elbette evlenırken yardım edılecektır, fakat asırıya kacma gıbı bır sans vermeyecegım ona. Gozumu nasıl korkutmuslarsa daha sımdıden bunların derdını yapıyorum (: Oysa ıhtımaller uzerıne dusunup, dertlenmeye karsı olmusumdur hep.

ben hiç böyle birşey yapmayı düşünmedim canım gururuma yedirip böyle bir teklifte bulunmam bile.kaldı ki o kadar varlıklı bir ailede değiliz zaten hem onun kardeşine hem de kendi kardeşime destek çıkmak gibi bir lüksümüz yok yani:1no2:
sen çalışıyorsun böyle birşey yapabilirsin belki ama bilmiyorum bu ne kadar doğru olur kiCADIARZU
birde ben senin konumunda olsam daha çok baskı yapabilirdim eşime sonuçta kaynanan kayınbaban hayatta ama maalesef benim eşim kendini baba yerine koymuş bu nedenle benim işim daha zor sayılırmafoldumben
insan herşeyi düşünüyor canım neden çünkü eşlerimizi tanıyoruz ne yapacaklarını bildiğimiz için endişeleniyoruz bende bunu yapıyorum ihtimalleri düşünüp kafama takıyorum şimdiden uyarıyorum eşimi:olmaz:
umarım en kısa zamanda akıllanırlar azcık canım biz söylemeden ailelerine yeri geldi mi yok demeyi öğrenirlera.sa.s

Haklısın belkı ama, ben senın konumunda dahı olsam sadece esımı sınamak ıcın boyle bır teklıfte bulunurdum kı, zaman geldı yaptım.

Evlendıgımız ılk 8 ay calısmadım, o kardeslerıne sureklı hedıye alıyordu, baktım boyle olmayacak bır gun beraber alıs-verıse cıktıgımızda bende kardesıme bır tısort aldırdım. Bır kac kez dıle getırmeye kalktı, 'senınkılere alırken sorun yoksa, benım kardesıme de sorun yok' dedım. Kendı bırıktırdıgım para ıle de aldıgım oldu, gormedı, ama bıldırdım. Yıne bır sey dıyecek olsa, 'sende kardeslerıne alıyorsun' dedım. Baktı boyle olmayacak, benım cenemden kurtulus yok, artık almıyor. Belkı de alıyor, haberım olmuyor (: Bu bıle aklıma gelıyor.

Evet, bızım konumumuz farklı. Anne-baba hayatta ıken esım babalarıymıs gıbı davranıyor. En ıyısı ben bır an once gercek bır baba olmasını saglayayım da, gorsun evlat sahıbı olmak neymıs (:

ınan aklım almıyor. Dusunsene benım cocuklarım olacak ya da senın. Bunları bıraz buyutecegız, sonra hadı ıse, gıt para kazan dıyecegız. Ustelık daha cocuk yastayken. Cocuklugunu elınden aldıgımız yetmezmıs gıbı bırde butun kardeslerın senın sorumlulugundadır ızlenımı verıp, keyfımıze bakacagız. Oh ne ala!

haklısın ama birşey deme canım ........sorun olmamış bugüne kadar bundan sonra birde bununla uğraşma desen ne olacak kötü gelin olursun........kalbini hiç bozma Allah sana daha çok verir bunu düşünmesi gereken onlar ne kadar haklı olsanda anlatamazsın...
haa yanlış yapmışız gelin iyiki uyardın mı diyecekler kafan ağrır boşuna değişen birşeyde olmaz...

en iyisini yaparsın canım madem aran iyi onlarla 3-5 kuruşun lafını edip kötü olma canım
çocuklarını düşünen bir aileymiş belli niyetleri asla ayırım yapmak değil ben bunu anladım
eğer evlerini o oğlullarına yapıp size destek çıkmasalardı haklısın derdim ama sizinde kredinizin üçte ikisini onlar ödüyor.bu bile büyük yardım
o yüzden canını sıkma önemli olan insanların niyeti ben eşinin ailesinde art niyet görmedima.s

esasında bzide şaşırdık bılıyormusunuz..eve yardım etmelerıne..çünkü benım kayınpederim alkolik..para bulunca durmuyor hepsını bıtırıyor..şimdiye kadar yedıgı paralarla inanın koca apartaman alabılırlermıs..gelırlerı cok iyi fakat kayınpederım cok yemiş..yani bu yaşa kadar cocuklarının gelecegını pek düşünmemiş sanırım..hiç bişeylerınden kısmamış..herşei almış yıne onlara fakat gelecek için yatırım yapmamıslar..kayınvalıdemde hep kayınpederımın borclarıyla ugrasmıs..yani hiç düşünmüyor bılıyormusunuz o da bır yere gıdıyor ee bana para gönderin.var mı yok mu dıye sormak yok..olmasa da zaten bulacaksın bır yerden mecbursun...onlarda yok lafı yok...bu duruma eltımde bende kızıyoruz esasında..allahtan kayınvalıdem calısıyorda..bıraz rahat edıyoruz...
bazen oluyor kı bız bır ürün alırken en uygun fıyatlısını alıyoruz eşlerimize kıyamıyoruz da..ee kayınvalıdem gelıyor para verin..e bizimkilerde mecbur verıyor..zaten vermesen de alıncaya kadar bırakmıyor kı,gıtmıyor kı...
benım işim geregı bız baska bır sehırdeydık ve bbenim işim zordu..ve eşim hergün 2 saate yakın yol gıdıyordu..sanırım bu durum onlara cok dokundu..
ve ben kayınpederım içtiği için yarı yolda bırakırlar dıye ınanın ev falan ıstemedım..kayınvalıdem cok dıl döktü ben arkandayım üzülme merak etme dıye..öylelıkle tamam dedık allaha şükür sımdıye kadar bır problem cıkmadı ödeme konusunda.inş.hayırlısıyla bıterde borc ev bızım olur...

bencede çok haklısın hiçbir zaman büyüktür diye ses çıkarmamazlık etme sesini duyur öyle olduğunda senden iyisi olmaz.el üstünde tutarlar seni.içine atmakla neyi halledebilirsin ki.konuş ve düzlüğe çık

canım öfkelenmekte sonuna kadar haklısın,ama konuyu açarsan seni mutlaka susturacaktır.sende eşinle papaz olduğunla kalacaksın.
kayınvalideler aradaki farkı anlamıyormu sanıyorsun bal gibide anlıyor,ama işlerine gelmiyor.
bence konuyu hiç açma ama tavırlarını değiştirip dikkat çek ve sana sorduklarında bu konuyla ilgili kırıldığın noktaları anlat.
bende yeni gelinim,benim bileziklerim eve gitti ama eltiminkilerle araba alındı de
ama dedimya direk gidipte konuya girme,onların sormasını bekle
kolay gelsin.işin oldukça zorr

canım öfkelenmekte sonuna kadar haklısın,ama konuyu açarsan seni mutlaka susturacaktır.sende eşinle papaz olduğunla kalacaksın.
kayınvalideler aradaki farkı anlamıyormu sanıyorsun bal gibide anlıyor,ama işlerine gelmiyor.
bence konuyu hiç açma ama tavırlarını değiştirip dikkat çek ve sana sorduklarında bu konuyla ilgili kırıldığın noktaları anlat.
bende yeni gelinim,benim bileziklerim eve gitti ama eltiminkilerle araba alındı de
ama dedimya direk gidipte konuya girme,onların sormasını bekle
kolay gelsin.işin oldukça zorr

evet bende durduk yere söylememe kararı aldım zaten..çünkü onlar yüzünden eltimlerle aramın açılmasını ıstemem..allaha şükür çok iyi anlasıyoruz..her şeyden önemlisi de oğluma karsı amcası ve eltım büyük bır sevgı duyuyorlar..bunun bozulmasını istemem..

Bence boşuna dert etmişsiniz bunları...Dua edinki kayınvalideniz kayınpederiniz kredi ödemelerinize yardımcı oluyor...Bu da birşey bence..haksızlık etmeyin.. Altınlarınızla böyle bir yükün altına girmeyi de kendiniz kabul etmişsiniz en başından.
Bizim de şimdiden ev planlarımız var..Nasıl olur nasıl yaparız diye içinden çıkmaya çalışıyoruz..Krediyle ev almayı düşünüyoruz fakat yardımcı olacak kimsemiz yok..Var da yardıma gelince yok... Bence haksızlık etmeyin kayınvalidenize de kayınpederinize de..

Back
X