• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce?????

bu tamamen aylık gelirinize göre değişir cevabı
cocuk yapma kararı eşinle isteğine bağlı
annenin fikrine değil ,

anne olmak istiyorum ama annem ev fln almadan çocuk olmaz yapmayın diyor sizce alakası var mı

yakın bi zamandan ev almayı planlıyosanız tabiki bekleyebilirsniz ama borç du falandı

çocuk erteleme bana saçma geliyor.şimdi ev alınıyo kredi ile 10 yıl okadar

beklenicekmi yani.

Yasiniz kac ? Kredi cekseniz mesela kac senede odersiniz..
Hemen ev alamayacaksaniz cocuguda dusunun derim evi bekleyip zaman kaybetmeyin,
ha deyincede olmuyor malesef cocuk bkz: ben 3 bucuk sene oldu hatta 4 olacak olmadi.. :31:

ÇOcukta ha diyince oluyor sanki belki eviniz olacak ama o zamanda çocugunuz olmayacak dinleme kardeşim başla çalışmalara sen annenin evimi varmış çocugu oldugunda.

1)kaç yaşındasın,kaç senelik evlisin
2)Çalışıyor musun ev hanımı mısın
3)Ekonomik durumun ev almaya uygun mu,birikmiş peşinatın varmı,çocuk olursa ekonomik açıdan zorlanır mısnız
4)Çalışıyorsan,çocuğun bakımıyla ilgilenecek biri var mı
5)Eşinin çocuk ve ev konusunda ki fikri ne
Bunların cevabını kendine ver.Hangisine hazırsan onu yap.

benim yengem de böyle diye diye bekledi 10 yıl oldu 11. yıl hamile kaldı o da dış gebelik şimdi tekrar hamile kalamıyor... Bebek öyle ha deyince olcak olsa

Aynı benim annem evlendiğim günden başladı sakın hamile kalma ev alın birikim yapın. Ama ben çalışmıyorum şuanda eşim çalışıyor bir tek kenarda peşin paramız yok ev alalım kredi çekmek için nakit lazım o da yok. Bir yerden nakit bekliyoruz ama ne zaman geleceği belli değil.
Böyle böyle annem başımın etini yerken hamile kaldım. Bir türlü söyleyemedim hamile kaldığımı çünkü çok üzüleceğini düşündüm öyle bir izlenim veriyordu bana. Anneme en sonunda söyledim o da sevindi beklediğim gibi kızmadı ya da üzülmedi derken iki gün sonra düşük yaptım.
Şimdi yine çocuk istiyorum ama şuanda ben ertelemek durumundayım ama kesinlikle ev almak için değil. Çünkü ev almak peşinatsız imkansız bizde de o yok. Olsa ne zaman olacağı belli değil. Allah hayırlısıyla versin diyorum. Allah'a bıraktım işimi.

Sende durumunuza göre karar verirsin eşinle birlikte hakkınızda hayırlısı olsun.

Bence sen ne yap biliyor musun?

Ev kredisi en az 5-10 yıl sürecek, bu kadar yıl çocuk ertelemek olmaz.
Bu yüzden bir kaç ay belki bir yıl para biriktir çocuk için.
çocuk sahibi olmak herkesin de dediği gibi kolay değil artık.
bir de şöyle düşün, ev aldın ama çocuk olmuyor bunun tedavisi şusu busu bir sürü para gidiyor, o parayı çocuğuna kullanırsın daha iyi.
bende kiradayım ama çocuğu ertelemedim. genciz çalışırız bakarız çocuğumuza Allah'ın izniyle.:31:

Eğer yeni evliyseniz ve 1-2 yıl içinde ev alma gibi niyetiniz varsa erteleyin bebeği..ama daha ortada birikim yok,yardım edecek anne baba vd de yokda bebeği ertelemeyin derim...Ben de bu yıl kpss var diye erteliyorum ama burda yazılanları okudukça çok ikilem yaşıyorum hayırlısı..:44:

annen akıl verdiği kadar para desteğide yapsın madem öyle, epey kredi çekicez diyosun 10 sene oluyo genelde ev kredileri birikmişin falan yoksa, o zaman 10 sene çocuk yapmıcan bence evi al geç içine otur bi yandanda kira öder gibi kredini öde bebek ya olmazsa ilerleyen zamanlarda

ılk defa cocuk yapmayın dıyen bı anne gördum. kırada dogurma ne demek ya.kıraysa kıra. başını soktugun evin sonucta, okdr borcun altına girip beklersenız sonra allah korusun cok pişman olursunuz. herkes ıster evim olsun , bende kıradayım , cocuk odası yapmak ıstyorum ama kırada oldugum ıcın, ne kdrda burda oturacagım bellı olmadıgı ıcın oda yapamıyorum. ama cocuk yapmaya engel deıl kırada oturmak. onemlı olan cocuga bakabılme gücü.

Birikiminiz yoksa yüklüce bir kredi çekmeniz gerekecek.
O kadar zaman çocuk ertelenemeyeceğine göre...
Arkadaşların da dediği gibi çocuk ha deyince olmuyor valla.
Allah aratmasın tabi ama her şeyi düşünmek lazım.

Evden once sen anne olmaya esin de baba olmaya hazir mi?evetse devam edelim,evliliginiz oturdu mu?evetse devam.duzenli ve risksiz borc icinde olmadan,ondan bundan beklemeden yasayabiliyor musunuz?paraniz var da yaza kadar falan aliriz diyorsan bekle.ama ortada hic bir sey yoksa evi ne zamana kadar bekleyeceksin.tam karar verdin.bakalim bu sefer olacak mi ismarlama?hayirlisi diyorum.

Evden once sen anne olmaya esin de baba olmaya hazir mi?evetse devam edelim,evliliginiz oturdu mu?evetse devam.duzenli ve risksiz borc icinde olmadan,ondan bundan beklemeden yasayabiliyor musunuz?paraniz var da yaza kadar falan aliriz diyorsan bekle.ama ortada hic bir sey yoksa evi ne zamana kadar bekleyeceksin.tam karar verdin.bakalim bu sefer olacak mi ismarlama?hayirlisi diyorum.

teşekkürler bir yıl içinde alırız diyorduk 25 yaşımdayım 6 aylık evliyim eşim 26 yaşında kamuda mühendisim eşim özel sektör farklı illerde çalışıyoruz semtimiz onn da bnm de işyerime 20 dk orta yerde buluştuk yani. o ssemtte eski binalar bile 250-300 bin arası

kirada doğurma ne demek ya?
çocuk doğunca sokakta kalacak sanki...
ev alınır ama çocuk öyle ha dediğinde olmuyor ki...
ev için çocuk erteleme fikri bana çook saçma geliyor....
kamuda mühendismişsiniz birde istediğiniz evi tutarsınız, çocuğunuzu büyütürsünüz. vakti zamanı geldiğinde de ev alırsınız...
eskiden millet 25-30 yaşında mı ev alıyorlardı. herkes emekli olunca ikramiyesiyle filan ev sahibi olurdu. şimdi krediler çıktı düzen değişti....

Back
X