• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce?

Bu şartlarda bir işte çalışabilir misiniz?

• Ankete Katılan
    42

hannesli

Desert Rose
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
5.848
9.870
178
Herkese iyi geceler:)

Hemen derdime geceyim.. Devletin atamalarini beklemekten catlamak uzereyim bu yüzden özele doğru gidiyorum yavaş yavaş ancak emin değilim...

Calisabilecegim isin sartlari su şekilde
-günde 7.5 saat calisma +1.5 saat mola 9 saat is yerindesin. (sabah gelirsen 6 7 gibi cikiyorsun, öğlen gelirsen 22de cikiyorsun) (bu 22 cikislar daha yoğunlukta)

-haftada bir gün izin var (bu izin gününün cumartesi pazar olma ihtimali çok düşük)

-bayram , yilbasi vs gibi özel durumlarda izin yok....çift ödeme var...

-maaşlar yüksek denebilir yani 2000-2500 le baslayip firmaya göre daha yüksek olabiliyor.. Konum: mağaza yöneticisi

Bir kadin bu şartlarda bir omur calisabilir mi? Ben calisiyorum ve mutluyum diyen var mi? Ya da tam tersi :) 

Son düzenleme:
Ben calisilmaz dedim, bir omur dedigin icin. Bir sure icin, para biriktirmek icin, sikintili bir durumdan kurtulana kadar vs calisilabilir, guzel de olur o maasla, ama bir kadin omur boyu bu sekilde calisamaz. Tatil yok, izin bir gun o da hafta ici, daha cok aksam 22:00de cikiliyor, hepsi bir arada saglikli bir aile hayati surduremez bir kadin. Bekar hayati icin sorun olmaz, ama evlilikle birlikte cok ciddi sorunlar dogurur diye dusunuyorum. Hele ki cocuk falan olunca daha da imkansizlasir.

Ben de calisamazdim. Bir ara çalıştım hatta. Evet maddi olarak sizi doyuruyor olabilir fakat manevi yönden çok yipratiyor..

Ben calisilmaz dedim, bir omur dedigin icin. Bir sure icin, para biriktirmek icin, sikintili bir durumdan kurtulana kadar vs calisilabilir, guzel de olur o maasla, ama bir kadin omur boyu bu sekilde calisamaz. Tatil yok, izin bir gun o da hafta ici, daha cok aksam 22:00de cikiliyor, hepsi bir arada saglikli bir aile hayati surduremez bir kadin. Bekar hayati icin sorun olmaz, ama evlilikle birlikte cok ciddi sorunlar dogurur diye dusunuyorum. Hele ki cocuk falan olunca daha da imkansizlasir.

İki yil kadar boyle bir iste calisip güle oynaya istifa etmistim... ancak evde olmak bana yaramiyor daha mi mutluydum diyorum hep...

Ama dediginiz gibi parayi harcayacak zaman bile yok nerdeyse

Herkese iyi geceler:)

Hemen derdime geceyim.. Devletin atamalarini beklemekten catlamak uzereyim bu yüzden özele doğru gidiyorum yavaş yavaş ancak emin değilim...

Calisabilecegim isin sartlari su şekilde
-günde 7.5 saat calisma +1.5 saat mola 9 saat is yerindesin. (sabah gelirsen 6 7 gibi cikiyorsun, öğlen gelirsen 22de cikiyorsun) (bu 22 cikislar daha yoğunlukta)

-haftada bir gün izin var (bu izin gününün cumartesi pazar olma ihtimali çok düşük)

-bayram , yilbasi vs gibi özel durumlarda izin yok....çift ödeme var...

-maaşlar yüksek denebilir yani 2000-2500 le baslayip firmaya göre daha yüksek olabiliyor..

Bir kadin bu şartlarda bir omur calisabilir mi? Ben calisiyorum ve mutluyum diyen var mi? Ya da tam tersi  :)

Bir ömür degil ama bir süre bos durmamak adina kesinlikle calisilir. Sartlar degistiginde, sizi daha az yoracak bir is sizin icin tabi daha iyi olur.

Sanırım çağrı merkezi işi... Bir ömür elbet çalışılmaz ancak, atama beklerken maaşınızı da alıyor olmanız fena olmaz. uzun değil de kısa vadede bakılabilir derim ben.
Mağaza müdürlüğü.. Aslinda niye yazmamissam.....

Süreç uzun 6 ay kadar eğitim vs gibi süreçleri var... Yani girdim ciktim durumu olamaz çünkü çok emek veriyorlar tazminat vs gibi yaptirim olabiliyor eğitimden dolayi...

Havaalanı gibi bir yer mi burası? -- değilmiş ama egitim ve tazminat durumu ayniymis--Benzer şartlara 2 sene dayanabildi yakın bir tanıdığım. 9-5 işe girdi hayata yeniden döndü resmen, bekar haliyle bir de. Kısa süreli olacaksa ve devleti beklerken boş durmaktan iyidir tabii ki.

Havaalanı gibi bir yer mi burası? Benzer şartlara 2 sene dayanabildi yakın bir tanıdığım. 9-5 işe girdi hayata yeniden döndü resmen, bekar haliyle bir de. Kısa süreli olacaksa ve devleti beklerken boş durmaktan iyidir tabii ki.

Mağaza yöneticiliği is.. Ya ben de iki yil calistim bu sektörde ama evde beklemek bu şartlardan daha kotu gibi

Mağaza müdürlüğü.. Aslinda niye yazmamissam.....

Süreç uzun 6 ay kadar eğitim vs gibi süreçleri var... Yani girdim ciktim durumu olamaz çünkü çok emek veriyorlar tazminat vs gibi yaptirim olabiliyor eğitimden dolayi...

kanunen size böyle bir yaptırım uygulayamazlar, her ne imzalamış olursanız olur. Ben insan kaynakları ve idari işlere bakıyordum çalışırken :) işverenler göz korkutmak veya dayanak olsun diye bu tarz şeyler yazarlar sözleşmeye ancak kişisel özgürlüğe aykırı olduğu için dayatma yapamazlar, dava bile açsalar kazanamazlar. eğer eğitim vs de de sigortanız yatıp, maaşınızı alacaksanız hiç düşünmeyin. yaş ilerledikçe yatmayan her sigorta günü dert olacak size :)

Magaza yöneticiligi...niye yazmamissam:)
Kardesim calisiyor canim cok yipranirsin o mesai saatleri cok cok esniyor kardesim mangoda magaza yoneticisi bu gece 12 de cikti sabah 7 de girecek cunki indirim doneminde o depodaki urunler cekiliyor etiketleniyor alarm yapiliyor surekli bir faaliyet icindeler ayrica magaza butceleri var personele bayramda kullanilan fazla mesaiyi odemek yerine baska gune izin olarak veriyorlar yemek molalarini es geciyorum yani kisacasi cok fazla dayanamazsin sorumluluk sende kasa acik cikar urun calinir bunlar hep maasinizdan kesilir

kanunen size böyle bir yaptırım uygulayamazlar, her ne imzalamış olursanız olur. Ben insan kaynakları ve idari işlere bakıyordum çalışırken :) işverenler göz korkutmak veya dayanak olsun diye bu tarz şeyler yazarlar sözleşmeye ancak kişisel özgürlüğe aykırı olduğu için dayatma yapamazlar, dava bile açsalar kazanamazlar. eğer eğitim vs de de sigortanız yatıp, maaşınızı alacaksanız hiç düşünmeyin. yaş ilerledikçe yatmayan her sigorta günü dert olacak size :)

Haklisiniz ama dediğim gibi ise girerse. eğitim surecim 6 ay kadar bu surede zaten KPSS durumum aciklaga kavuşur...kazanirsam boşuna 6 ay milleti kandirmis olacagim ve o 6 ay daha düşük para yatacak..

Ama kpss olmazsa bu işte hem calisip hem bir sinava hazirkanmak imkansiz bu yüzden bir girdim mi cikamam diye düşünüyorum

Kardesim calisiyor canim cok yipranirsin o mesai saatleri cok cok esniyor kardesim mangoda magaza yoneticisi bu gece 12 de cikti sabah 7 de girecek cunki indirim doneminde o depodaki urunler cekiliyor etiketleniyor alarm yapiliyor surekli bir faaliyet icindeler ayrica magaza butceleri var personele bayramda kullanilan fazla mesaiyi odemek yerine baska gune izin olarak veriyorlar yemek molalarini es geciyorum yani kisacasi cok fazla dayanamazsin sorumluluk sende kasa acik cikar urun calinir bunlar hep maasinizdan kesilir

Of ya:KK43: ben de calistim 2 yil ve resmen omrumden omur almisti... Ama işsizlik psikolojisi beni mahvediyor...

Son düzenleme:
Haklisiniz ama dediğim gibi ise girerse. eğitim surecim 6 ay kadar bu surede zaten KPSS durumum aciklaga kavuşur...kazanirsam boşuna 6 ay milleti kandirmis olacagim ve o 6 ay daha düşük para yatacak..

Ama kpss olmazsa bu işte hem calisip hem bir sinava hazirkanmak imkansiz bu yüzden bir girdim mi cikamam diye düşünüyorum
kimse kusura bakmasın bu söyleyeceğimden ötürü ama özel sektör insanın etinden sütünden faydalanır, beş kişinin yapacağı işi verir. kandırıyorum diye düşünme. emin ol görüşmede sana anlatılan pembe çalışma şartları olmayacak zaten.

tabi sen bilirsin :)

Evet, düzenledim sonradan. Evde beklemekten her halükarda daha iyi, ağır depresyon ve manasızca sayfa yenileme sebebi.

Simdi başlasam bile en iyi ihtimal 6 7 aya is basi yapabilirim... Bu surede para 1000 1500 olacak sadece eğitim..

6 ayda KPSS netlesir... Kazanamazsam bu ise girdim mi cikamam çünkü sinava hazirlanilmaz bu şartlarda...kpss olursa da boşa insanların vaktini vs almis olacagim kendimin de..

kimse kusura bakmasın bu söyleyeceğimden ötürü ama özel sektör insanın etinden sütünden faydalanır, beş kişinin yapacağı işi verir. kandırıyorum diye düşünme. emin ol görüşmede sana anlatılan pembe çalışma şartları olmayacak zaten.

tabi sen bilirsin :)

Çok çok iyi biliyorum ... Çok haklisiniz çünkü bu iste 2 yil calistim neyle karsilasacagimi az çok biliyorum ama hic mi mutlu olan yoktur diyerek geldim actim konu:)))

Back
X