• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce?

Bu şartlarda bir işte çalışabilir misiniz?

• Ankete Katılan
    42
çalışılır.
ancak bir ömür dayanılmaz.
zaten aynı şekilde 2 yıl çalıştım demişsiniz.
beklediğiniz iş olana kadar ayda 2000-2500 TL kazanmak, üstelik çalışmayı da gerçekten istiyorken ( evde sıkıldığınızı söylediğiniz için ) hiç kötü değil.

arkadaşımın eşi 8-9 senedir mağazacılık sektöründe, artık bölge müdürü oldu.
ama dediğin gibi bayram - seyran daha çok çalışıyorlar halen.
adam bu tempoya alışkın ama bir kadın için ( evli ve çocuklu olduğunu varsayarsak ) yıpratıcı.

Aslında çalışma saatleri uygun gibi geldi bana. Hele kurumsal bir firmaysa tadından yenmez, özel günler, yılbaşı vs zamanı biraz yoğun olursun tabi. Özlük hakların, ikramiyelerin, mesai ücretlerin bakımından sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.

niye çalısılmasın anlamadım..

Bayram vs gibi tatillerin olmuyor yani esin ,cocuğun olduğunda bayramin ilk günü giyinip mağazaya geliyorsun ... Hafta sonu esin kamudaysa o evdeyken sen calisiyorsun..

Ya da aksam 10 da cikip sabah 8 9 gibi geri mağazaya dönuyorsun yani sadece geceler var vakit olarak.

Aslında çalışma saatleri uygun gibi geldi bana. Hele kurumsal bir firmaysa tadından yenmez, özel günler, yılbaşı vs zamanı biraz yoğun olursun tabi. Özlük hakların, ikramiyelerin, mesai ücretlerin bakımından sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.

Para hic skinti değil işte primler çift ödemeler derken maaş skntiya sokmaz ama bir yerden sonra yarisini alsam tatilim olsa zamanim olsa keşke der miyim onu bilmiyorum...

İş yerinde yatacaksam çalışırdım.

Çalışılmaz diye düşünüyorum. Yani şöyle söylim bende bir ara bi markette çalışmıştım işsizlikten bunaldığım için ve dediğiniz gibi tatilleri yok, hafta sonu yok, temposu yoğun vs vs.. Tamam parası güzel olabilir fakat pazar tatilinin bayram seyran tatilinin yeri paha biçilemez ki. Eş dost hiç biriyle görüşemiyorsunuz resmen soyutlanıyorsunuz dünyadan. İlerisini düşündüğünüzde ise evli barklı çoluklu çocuklu olunca böyle bir iş daha da zor hale geliyor. Ama atanana kadar, yada maddi anlamda düzlüğe çıkana kadar yapılabilir neden olmasın. o_O

Herkese iyi geceler:)

Hemen derdime geceyim.. Devletin atamalarini beklemekten catlamak uzereyim bu yüzden özele doğru gidiyorum yavaş yavaş ancak emin değilim...

Calisabilecegim isin sartlari su şekilde
-günde 7.5 saat calisma +1.5 saat mola 9 saat is yerindesin. (sabah gelirsen 6 7 gibi cikiyorsun, öğlen gelirsen 22de cikiyorsun) (bu 22 cikislar daha yoğunlukta)

-haftada bir gün izin var (bu izin gününün cumartesi pazar olma ihtimali çok düşük)

-bayram , yilbasi vs gibi özel durumlarda izin yok....çift ödeme var...

-maaşlar yüksek denebilir yani 2000-2500 le baslayip firmaya göre daha yüksek olabiliyor.. Konum: mağaza yöneticisi

Bir kadin bu şartlarda bir omur calisabilir mi? Ben calisiyorum ve mutluyum diyen var mi? Ya da tam tersi :) 

canım herkes memur olcak diye bir kanun yok.bence çok iyi iş ücreti çok iyi.en azından denemelisin..

Çalışılmaz diye düşünüyorum. Yani şöyle söylim bende bir ara bi markette çalışmıştım işsizlikten bunaldığım için ve dediğiniz gibi tatilleri yok, hafta sonu yok, temposu yoğun vs vs.. Tamam parası güzel olabilir fakat pazar tatilinin bayram seyran tatilinin yeri paha biçilemez ki. Eş dost hiç biriyle görüşemiyorsunuz resmen soyutlanıyorsunuz dünyadan. İlerisini düşündüğünüzde ise evli barklı çoluklu çocuklu olunca böyle bir iş daha da zor hale geliyor. Ama atanana kadar, yada maddi anlamda düzlüğe çıkana kadar yapılabilir neden olmasın. o_O

Benim de zoruma gidiyor vallahi bayramda pazar gününde ise gitmek... İnsan paraniz sizin olsun ben izin istiyorum diye aglasi geliyor ama özelde boyle iyi paraya pek is.yok..

Bir yerle görüştüm 980lira dediler maaş. Tatil vs var ama maaş çok dusuk ya.. Ortasi yok galiba bunların:)

Benim de zoruma gidiyor vallahi bayramda pazar gününde ise gitmek... İnsan paraniz sizin olsun ben izin istiyorum diye aglasi geliyor ama özelde boyle iyi paraya pek is.yok..

Bir yerle görüştüm 980lira dediler maaş. Tatil vs var ama maaş çok dusuk ya.. Ortasi yok galiba bunların:)

Bekarsın diye düşünüyorum. İstersen bir dene bir süreliğine en azından şuan önümüzde bayram seyran yok :-) Baktın olmuyor az maaşlı ama izinleri tatilleri olan bir yer bakarsın tabi bu arada önceliğin atanmak olsun. :KK66:

Hemen derdime geceyim.. Devletin atamalarini beklemekten catlamak uzereyim bu yüzden özele doğru gidiyorum yavaş yavaş ancak emin değilim...

-günde 7.5 saat calisma +1.5 saat mola 9 saat is yerindesin. (sabah gelirsen 6 7 gibi cikiyorsun, öğlen gelirsen 22de cikiyorsun) (bu 22 cikislar daha yoğunlukta)

-haftada bir gün izin var (bu izin gününün cumartesi pazar olma ihtimali çok düşük)

-maaşlar yüksek denebilir yani 2000-2500 le baslayip firmaya göre daha yüksek olabiliyor.. Konum: mağaza yöneticisi

Bir kadin bu şartlarda bir omur calisabilir mi? Ben calisiyorum ve mutluyum diyen var mi? Ya da tam tersi :) 
bekarken bile cok cok zor bu is kosullari (yasadim :) ) evli ve cocuklu biri icinse cile.. cok zorda degilsen biraz daha bekle yada baska seyleri arastir derim ;)

Maddi açıdan bakarsak çok uygun ve çalışılabilir ancak manevi ve bayan oluşuda göz önüne alırsak çok ama çok zor. birde eğer bir fast food yöneticiliğiyse 22de çıkmak bile hayal olabiliyor. (etrafımda çalışanlar oldu)

Bayram yılbaşı izin yok çoğu zaman 22.00 de çıkılıyor yazmışsın. Evli ve çocuklu bir kadın olarak düşününce bu şartlar ağır.

Ama sen şu an bekarsın sanırım, bence dene bu işi deneyim kazanırsın, ileride daha iyi şartlarda bir iş bulursun belki. Neden bir ömür olsun ki...

Bayram yılbaşı izin yok çoğu zaman 22.00 de çıkılıyor yazmışsın. Evli ve çocuklu bir kadın olarak düşününce bu şartlar ağır.

Ama sen şu an bekarsın sanırım, bence dene bu işi deneyim kazanırsın, ileride daha iyi şartlarda bir iş bulursun belki. Neden bir ömür olsun ki...

Evet bekarim, yas 24.. Deneyimim var aslında hani simdi olmazsa hic is bulamazsam bir yil sonra bile bir yerlere basvurabilirim...

Bir ömur diyorum çünkü bu sektörün bu isi hep boyle.. Simdi ya başka alana hemen yonelecegim deneyim kazanacagm ya da bu iste bu şartlarda calisacagim...

Şöyle cevaplara bir göz gezdirdim de kimisi çalışılır kimisi çalışılmaz demiş.. Bak güzel kardeşim bence burda problem çalışıp çalışmamak değil. Tatiller zaman kısıtları ağır şartlar para pul da değil. Burda önemli olan senin kendini bir çıkmazda görmen. Atama beklenecek diyorsun evde bunalıyorum diyorsun sırf bunun için tutup bir iş bulma çabasına girmemelisin bence. Daha doğrusu acaba yapabilir miyim dediğin bir işe girmemelisin. İş, seçeceğin koca gibidir bütün ömür beraber olacağın birşey ve sırf bunalıyorum gibi bir nedenle atacağın adım seni ömür boyun mutsuz edebilir. Daha öncede çalıştım ama gülerek mutlulukla istifa ettim diyorsun bence önce kendi içindeki bu zıtlıkları çözmelisin. Şu an kötünün iyisine razı bir tavır bürünmüşsünüz ama gerçekten bir süre sonra iş hayatının insan mutluluğu için ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız. Bu arada kpssden kaç aldınız alan dediğiniz öğretmenlik mi yoksa uzmanlık müfettişlik mi..

Şöyle cevaplara bir göz gezdirdim de kimisi çalışılır kimisi çalışılmaz demiş.. Bak güzel kardeşim bence burda problem çalışıp çalışmamak değil. Tatiller zaman kısıtları ağır şartlar para pul da değil. Burda önemli olan senin kendini bir çıkmazda görmen. Atama beklenecek diyorsun evde bunalıyorum diyorsun sırf bunun için tutup bir iş bulma çabasına girmemelisin bence. Daha doğrusu acaba yapabilir miyim dediğin bir işe girmemelisin. İş, seçeceğin koca gibidir bütün ömür beraber olacağın birşey ve sırf bunalıyorum gibi bir nedenle atacağın adım seni ömür boyun mutsuz edebilir. Daha öncede çalıştım ama gülerek mutlulukla istifa ettim diyorsun bence önce kendi içindeki bu zıtlıkları çözmelisin. Şu an kötünün iyisine razı bir tavır bürünmüşsünüz ama gerçekten bir süre sonra iş hayatının insan mutluluğu için ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız. Bu arada kpssden kaç aldınız alan dediğiniz öğretmenlik mi yoksa uzmanlık müfettişlik mi..
Ah yaziniz tamamen beni anlatmis.. Saçma sapan ruh hali içinde olduğum dogrudur..:)

Uzmanlik mufettislik icin hazirlaniyorum..78 aldim... Gelir uzman yardimclgi için bekliyorum daha çok... ancak ne zaman olur kacinci alimda olur... Sözlü mülakat yapamazsam ya kalirsam 1.5 sene bekleyip ortada kalmak var.

Ve su psikolojide gram ders calismiyorum..

Ah keşke:) calisilmaz dimi Koalina.. Simdi tek kisiyim yaparim da ev bark olursa beni burasi düşündürüyor iste..
Bir süre evet ama çoluk çocuk olunca 1 saat erken çıkmak bile dünyaları veriyor insana, annemden biliyorum. Normalde 5'te çıkan kadın 16.30'da çıkınca uça uça geliyordu.
Böyle şartları ağır yerlerden iş yerinde bir oda talep etmek lazım. Hayır sadece yatmaya gidilecek ev için tonla ev kirası ödenmez en azından:63:

Evet bekarim, yas 24.. Deneyimim var aslında hani simdi olmazsa hic is bulamazsam bir yil sonra bile bir yerlere basvurabilirim...

Bir ömur diyorum çünkü bu sektörün bu isi hep boyle.. Simdi ya başka alana hemen yonelecegim deneyim kazanacagm ya da bu iste bu şartlarda calisacagim...

Henüz bekarsın çalış bence, ileride duruma göre hareket edersin
Ben 20 yıldır özel sektörde çalışıyorum, o kadar da öcü değil büyütme gözünde
İleride şartlarına göre bir iş ararsın ya da atanırsın Allah ne gösterirse
Yaşın açısından dayanabileceğin, kazancı güzel bir iş bence, her şey işsizlikten iyidir

Ah yaziniz tamamen beni anlatmis.. Saçma sapan ruh hali içinde olduğum dogrudur..:)

Uzmanlik mufettislik icin hazirlaniyorum..78 aldim... Gelir uzman yardimclgi için bekliyorum daha çok... ancak ne zaman olur kacinci alimda olur... Sözlü mülakat yapamazsam ya kalirsam 1.5 sene bekleyip ortada kalmak var.

Ve su psikolojide gram ders calismiyorum..

siz bence zor olanı yapmışsınız kolaydan kaçıyorsunz..78 çok iyi bir puan ve bunu alıp halen özel sektör düşünmeniz bana çok yanlış geldi. Arkadaşlarımdan biri 75 biri 76 aldı her ikisi de şimdi kurum sınavlarına çalışıyor 10 güne ankarada sınavları var.2013 de 76 alan arkadaşım şuan istanbulda ve sanırım daha 6 ay bile olmadı..Bence siz ya güvendiğiniz bir hocanızla dertleşin ya da bir psikologla görüşüp rahatlayın.. Tek sorununuz ders çalışma isteğinizi kaybetmiş olmanız gibi geldi bana. Bence bu çok da rahat aşılabilecek bir durum. Bundan kaçıp farklı şeylere yönelmekten vazgeçin.Anlık size iyi gelecek şeylerle kafanızı bulandırmayın bir yola çıkıp yolunuzu binlerce parçaya bölmeyin bu sizin için üzgünüm hiç iyi olmaz. Nacizane düşüncelerim bunlar.Umarım herşey gönlünce olur.

Back
X