Sizce ?

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Iyi akşamlar kizlar...2 ay önce 2. El bi araba aldık sağ olsun sanayiden çıkmıyor.Biraz kendimizi toparlayıp kurban kesecektik..Alır almaz kurban kesmediğimiz için mi bu şekilde bir türlü hayır göremedik.Siz bi şey alırken hemen kurban kesiyor musunuz?

Ailemde de gormedim oyle bir sey, esimle bende kesmedik. Sanirim gelenek meselesi.

Adak mi adamistiniz ki?

Adak adanmissa kesilmeli en uygun zaman da adanmayip ölesine keselim dediyseniz sanmam Allah kazasiz belasiz kullanmak nasip etsin insallah 2.el sorunlu araba dir büyük ihtimal.

Kurbanı bilmem ama nazara çok gelirim ben.
Bizde gecen yıl sıfır Yen'i eve çıktığımızda başımıza gelmeyen kalmamıştı , su borusu patlaması dahil. Siz de bol bol okuyun nazara karşı

Adak olayı adet olmuş malesef. Çok üzgünüm ama her dua,dilek gerçekleşince bir cana kıyılmak zorunda mı? Yani o parayı bir çocuğun okul masrafı ya da tedavi masrafı için kullanabilirsiniz. Sorunuzun cevabına gelecek olursak belli ki araba zaten bozukmuş. Yapabilirseniz satın yenisini alın. Çok zor aldik masraflı derseniz tamire harcadığınız parayı göz önüne getirin ona göre bir hesap yapın. Kolay gelsin.

Adak adadiysan kesilir ama illa kurban kesilcek diye bisey oldugunu sanmiyorum baska dinden olan insanlar kurban mi kesiyor sanki.

Adaksa kesmek gerekir tabi ondan olabilir mi bilmiyorum ama sanmam. Degilse kesme gibi bir zorunluluk yok ki ondan olsun

En kısa zamanda gerçekleştirmeye çalış arkadaşım adağını. Bununla alakali olabilir de olmayabilirde. Takılma buna. Nazara çok inanıyorum mu ne demişsiniz eğer böyle ise Nas ve Felak okuyun bol bol . Allah kazasız belasiz kullanmayı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…