Sivilceli Ciltler Sizde de durum böyle mi? (Lütfen cevap yazın ben yoruldum artık:()

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

asksarhosuyum

Aşk*
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2013
443
49
53
Sabah uyanıyorum yada öğlen aynaya bakıyorum kullandığım ürünler iyi işe yarıyor diye düşünüyorum günün orta saatlerinde yada ilerleyen diyim bakıyorum saçma sapan kızarmışım yine sabahki yüz nerde? halbuki dışarı da çıkmıyorum evde ders çalışıyorum kızarıcak bir durumda yok sizinde ilk uyandığınızda yüzünüz daha güzel olup daha sonra kötüleşiyor mu ay sabır kafayı yicem dr gideyim diyorum sonra aynaya bakıyorum kızarıklıklar hafiflemiş gibi aslında sivilcem 4 tane var onlarda aylardır geçmedi büyüktü küçüldüler geçmeye çalışıyorlar onun dışında küçük küçük pütürler var arada sönüp arada kızarıyorlar 22 yaşımdan sonra ergenlikte uğraşmadığım kadar çok uğraşıyorum yüzümle nolur bir yorumu çok göremeyin yazın psikolojim yerlerde

Canim sabah kalkinca ve banyodan sonra genellikle yuz daha aydinlik ve guzel gozukur.Ama su da dogru bence insanin gunu gununu tutmuyor bazen kendimizi guzel hissediyoruz bazen hicbirsey hissetmiyoruz.Ben de sivilce lekelerim icin tedavi goruyorum su an.Aman aman cok bir sivilce izim yoktu ama ilerde cukur olmasin diye..Sunu anladim ki gercekten bu sivilce denen seyi kafaya takmayinca cikmiyor ve duzgun beslenince de cikmiyor her ne kadar doktorlar beslenmeyle alakasi yok dese de bence cok alakali.Mesela ben cikolata yemeyince sivilce hic cikmiyor bir tane bile yesem bende sivilce yapiyor.Bu yuzden artik biraktm cikolata yemeyi:))
Dikkat edersen kolumuzda veya sirtimizdda ya da yuzumuzde cok gorulmeyen bir yerde sivilce cikinca onu dert etmedigimiz icin belli bir sure sonra geciyor.Ben burdan sunu cikariyorum sivilce cikinca her gun acaba gectimi diye kontrol etmek yerine beklersek zaten iz birakmadan geccektir..
Ben de bugune kadar hic sivilce problemi yasamadim ama kullandigim bir takim ilaclar malesef bende sivilceye neden oldu.Simdi de leke tedavisi goruyorum.Insallah gecer..Ama yine de cok sukur yani sokakta ac insanlar var cok kotu durumda olan insanlar var.Hasta olanlar var onlari gorunce insan sagligina sukrediyor.Dusun su an bir hastaligin ciksa hemen birakirsin su an kafaya taktigin seyleri Allahim ne sacma sapan seylere uzuluyormusum diye kendine kizarsin...o yuzden bence kendimizle barisik olmaliyiz:)))

Canım öncelikle zaman ayırıp uzun uzun yazdığın için teşekkür ederim çok haklısın geçen hafta hastaydım ateşten ayağı kalkıcak halim yoktu sonra dedim aman geçerse geçer takmıcam bir daha geçmezse dr giderim napayım dedim aradan 1 hafta bile geçmedi iyileşince hemen yine başladım takmaya aslında en çok sinirlendiğim şey anlamsız kızarmalar güneşe çıksam kızarsa hadi anlıcam niye kızarıyorsun dimi kızarma her saatte her aynada hatta her fotoğrafta ayrı bir yüz.. etrafımdakiler kızıyor çok büyütüyorsun bir şey yok dr gitmeye değmez boşuna kimyasal şeyler sürüceksin diyorlar 1 ay daha beklicem kullandığım şeyler işe yaradı yaradı yaramadı martın ortasında giderim diye düşündüm yemek konusunda haklısın kesinlikle etkiliyor ki etkilmeside normal bende çok sık yemiyorum yediğim zamanda boğazıma diziliyor

Canım benim de senin gibi oluyordu aynı ama en sonunda doktora gittim..doktorum roaccutane hap verdi. yanında da kremler verdi. bir haftadır kullanıyorum bakalım nolcak gelişmelerden sana da haber ederim..

Canım benim de senin gibi oluyordu aynı ama en sonunda doktora gittim..doktorum roaccutane hap verdi. yanında da kremler verdi. bir haftadır kullanıyorum bakalım nolcak gelişmelerden sana da haber ederim..

Sağol canım bende bundan 1,5 sene önce zoratenin kullanmıştım o zamanlar kaşıntı vardı alnımda onun için kullandım şimdi yanağımda çıkmayan sivilceler yanağımda çıkıyor drları gebertesim var

sanırım zoretanin roaccutane kadar etkili değilmiş diye duydum ben canım. napayım yapacak başka çare kalmadı..inşallah normale döneriz en kısa zamanda..daha önce kaç kere gittim ben de sen gibi bi sürü şey denedim cildim nasıl kötü olmuştu ama inşallah bu sefer iyi olur..

İnşallah canım herkesin güzel cildi olsun artık o kadar bunalım ki etrafımdakiler çok abartıyorsun diyor senin yüzünde bir şey yok diyor kendi kendime acaba benim gözüm kırmızı mı görüyor diye düşünüyorum bazen en sonunda beni sarı bina paklıcak

bana da öyle diyorlardı ama ilaçtan sonra şuan için nasıl çoğaldı. İçtekiler dışa vuruyor yani. insan sinir oluyor aynada baktıkça. Diğerleri ne güzel ben böyle benekli benekli diye ama geçecek inşallah

canım doktorumun dedıgıne göre ve bende okudum akne ve sıvılcelerın yedıklerımızle bı alakası yok tabı allerji hariç. Yanı cıkolatanı seve seve
ye :)

canım doktorumun dedıgıne göre ve bende okudum akne ve sıvılcelerın yedıklerımızle bı alakası yok tabı allerji hariç. Yanı cıkolatanı seve seve
ye :)

Tatlim benim haklisin belki alerjim olabilir.Fakat su da bir gercek ki her ne kadar doktorlar kabul etmese de bilimsel olarak kanitlanmadigi icin yiyeceklerin etkisi yoktur diyorlar cunku literaturde boyle birsey yok ama her literaturde olmayan sey icin gercekte de yoktur diyeemeyiz ki:))

belkide sen haklısın ne bileyim ama ben herşeyi yiyorum artık herşey de bişey buluyorlar zaten :)

Az yemek lazım ne demişler her şeyin fazlası zarar o yüzden sık sık yemezsek sorun olmaz çünkü hayat o tatlarla güzel

Zoretanin, isotretinoin, accutane ve roacuttane ayni seydir

Affedersin ama canım köpekler gibi pişmanım kullandığıma ama çok çaresizdim dehşet bir şekilde aniden alnımda sivilce gibi değil isilik tarzı şeyler çıktı ki bunlar sorun değildi çok kaşıntı vardı uykudan uyanıp yüzüme su çırpıyordum çok zor günlerdiözel hastaneye tanınmış bir dr gittim büyüteçle baktı ergenlik sivilcesi dedi geçti bende kaşıntı var ama dedim ne dedi hatırlamıyorum ilaç vericem dedi ( bende salağım tamam dedim hani çok sivilce sorunum yoktu benim ama kökten biter bir daha olmaz diye birde yan etkilerinden bir haber olduğum için kabul etmiştim etmez olaydım) 6 ay mı ne sürdü berbattt hala daha psikoljik etkilerini taşıyorum kimseye önermem kökten çözüm olayıda küllüyen yalan lisedeyken alnımda çıkardı 40 yılda bir yanağımda çıkardı oda 1 tane.... bu haptan sonra kiii bitireli 1,5 seneyi geçti şuan sağ yanağımda 4 tane var geçmek bilmediler üstelik iz kalmaya meyilli lisedekiler kalmıyordu:2: ne saçma ayy neyse ben çok doluyum anlat anlat derdim bitmez benim

Merhaba, kizlar.
Ben birakali 1,5 sene oluyor. 5 ay kullanmistim. Kullanimdan önce cildim asiri yagliydi ve sivilce cikinca tam cikiyordu yani, derinden cikiyordu, haftalarca kaliyordu. Dermatolog'um önce Clindoxyl vs. gibi kremler verdi, fakat kalici bir etkisini görmedim, daha sonra antibiotik verdi, tam 6 ay (!!!!!) Hic bir etkisini görmedim. Daha sonra ögrendimki antibiotigi 6 ay kullanmak asiri uzun süreymis.
Bundan sonra doktorumun tavsiyesi Roacuttan (Isotretinoin) oldu. Basladim kullanmaya, günde 2 tane aliyordum.
O dönem psikopatca bir insanla nisanliydim.. Hersey zaten kabus gibiydi.. Belki o yüzden o kadar sivilcelenmisti suratim, o stres'den o üzüntüden... Üstüne birde bu haplara baslayinca benim psikolojim tamamen bozuldu. Sinir krizleri, sürekli yorgunluk, üzüntü, hatta intihar düsünceleri….
Kuru ve yanan bir cildin yani sira böyle psikolojik sorunlarda yasadim.. Ilk 1-2 ay berbatti cildim. Yani hem yaniyordu, hemde asiri kötülesmisti. Sanki cildim cökmüs gibi oldu. Cok kez birakmak istedim, ama sabrettim.. Her ay kan tahlili yaptiriyordum, düzenli cikiyordu..
Bel ve sirt agrilari, bas agrilarimida unutmamak lazim.. Yag diye birsey kalmadi yüzümde, kurudu kaldi cildim. Ne yapsam nemlenmiyordu, yaglar sürüyordum. Saclarimi 2 ay yikamasam yaglanmayacak gibi kurumustu!

Cok zor bir dönemdi acikcasi. Simdi cildim tekrar asiri yagli, ne yapcam bilmiyorum, yine sivilceliyor yüzüm.. Ama tekrar baslamak istemiyorum o haplara..
Cok ama cok sivilceli degilseniz tavsiye etmiyorum :-(

bende 5 yıl önce kullandım bu ilacı pişman olmadım taki etkilerini sonradan sonradan görene kadar..ilaç bittiğinde herşey harika yüzüme makyaj yapmaan bile çıktığımda herkes çok beğeniyodu..sonradan saçlarım inceldi,derim inceldi ve daha fazla sivilce çıkmaya başladı..lütfen kullanmayıon arkadaşlar şiddetle tavsiye ediyorum kullanmamanızı..şu andada çok fazla varama asla bir daha kullanmam o ilacı.losyon ve merhemlerle idare ediyorum bende

arkadaşım bende 25 yaşındayım ve liseden beri uğraşıyorum(((senin dediğin doğru sabah cilt harika görünüyor ama sonraları gene hasarlı kusurlu bir cilt...şu anda da ilaç kullanmaya dvam ediyorum ama banamısın demiyolar....ben artık umudumu yitirdim düzgün bir cildim olmayacak((

Kizlar bende 6 yıllık sivilce belamdan Clindoxyl sayesinde kurtuldum keske daha önceden kullansaymişim diyorum.tabi bunda dogru ürünlerlecildimi temizlememinde etkisi büyük. Instagram hesabimda kullandigim ürünleri ve deneyimlerimi anlatiyorum sayfama beklerim ismim evennstar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…