Affedersin ama canım köpekler gibi pişmanım kullandığıma ama çok çaresizdim dehşet bir şekilde aniden alnımda sivilce gibi değil isilik tarzı şeyler çıktı ki bunlar sorun değildi çok kaşıntı vardı uykudan uyanıp yüzüme su çırpıyordum çok zor günlerdi

özel hastaneye tanınmış bir dr gittim büyüteçle baktı ergenlik sivilcesi dedi geçti bende kaşıntı var ama dedim ne dedi hatırlamıyorum ilaç vericem dedi ( bende salağım tamam dedim hani çok sivilce sorunum yoktu benim ama kökten biter bir daha olmaz diye birde yan etkilerinden bir haber olduğum için kabul etmiştim etmez olaydım

) 6 ay mı ne sürdü berbattt hala daha psikoljik etkilerini taşıyorum kimseye önermem kökten çözüm olayıda küllüyen yalan lisedeyken alnımda çıkardı 40 yılda bir yanağımda çıkardı oda 1 tane.... bu haptan sonra kiii bitireli 1,5 seneyi geçti şuan sağ yanağımda 4 tane var geçmek bilmediler üstelik iz kalmaya meyilli lisedekiler kalmıyordu:2: ne saçma ayy neyse ben çok doluyum anlat anlat derdim bitmez benim
Merhaba, kizlar.

Ben birakali 1,5 sene oluyor. 5 ay kullanmistim. Kullanimdan önce cildim asiri yagliydi ve sivilce cikinca tam cikiyordu yani, derinden cikiyordu, haftalarca kaliyordu. Dermatolog'um önce Clindoxyl vs. gibi kremler verdi, fakat kalici bir etkisini görmedim, daha sonra antibiotik verdi, tam 6 ay (!!!!!) Hic bir etkisini görmedim. Daha sonra ögrendimki antibiotigi 6 ay kullanmak asiri uzun süreymis.
Bundan sonra doktorumun tavsiyesi Roacuttan (Isotretinoin) oldu. Basladim kullanmaya, günde 2 tane aliyordum.
O dönem psikopatca bir insanla nisanliydim.. Hersey zaten kabus gibiydi.. Belki o yüzden o kadar sivilcelenmisti suratim, o stres'den o üzüntüden... Üstüne birde bu haplara baslayinca benim psikolojim tamamen bozuldu. Sinir krizleri, sürekli yorgunluk, üzüntü, hatta intihar düsünceleri
.
Kuru ve yanan bir cildin yani sira böyle psikolojik sorunlarda yasadim.. Ilk 1-2 ay berbatti cildim. Yani hem yaniyordu, hemde asiri kötülesmisti. Sanki cildim cökmüs gibi oldu. Cok kez birakmak istedim, ama sabrettim.. Her ay kan tahlili yaptiriyordum, düzenli cikiyordu..
Bel ve sirt agrilari, bas agrilarimida unutmamak lazim.. Yag diye birsey kalmadi yüzümde, kurudu kaldi cildim. Ne yapsam nemlenmiyordu, yaglar sürüyordum. Saclarimi 2 ay yikamasam yaglanmayacak gibi kurumustu!
Cok zor bir dönemdi acikcasi. Simdi cildim tekrar asiri yagli, ne yapcam bilmiyorum, yine sivilceliyor yüzüm.. Ama tekrar baslamak istemiyorum o haplara..
Cok ama cok sivilceli degilseniz tavsiye etmiyorum :-(