• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SİZDEN GELENLER

Tedavi öncesinde ve sonrasında yaşadıklarınızı, üzüntülerinizi, sevinçlerinizi içtenlikle kaleme aldığınız sizden gelen mektuplar.
Merhaba doktor bey. Ben 37 yaşındayım. Hic cocugum yok. Iki negatif aşılamadan sonra tüp bebek denemistik. Ama bebegimde down sendromu 21 sorunu çıkmıştı ve 19 haftalik karnimda ölünce kürtaj olmustum. Tekrar ne zaman hamilelik için tüp bebek yapilabulir. Dondurulmuş embriyolarim var. Ama aCGH yapılmadan dondurulmuş. Bunlar cözdürüldükten sonra aCGH yapilabilirmi?
Yada nasıl bir tedavi yöntemi uygulanmali?
Tekrar aynı üzüntüyü yaşamamak icin hangi testler yapilmali?
Lütfen cevap verirmisiniz. ?
ÇOK TEŞEKKÜRLER

bende 2 aşılama bir tüp bebek negatif maalesef şimdi klomen ve çatlama iğnesi tedavisi gördüm adetimin 29.günü 10,92 çıktı 31 günüm hala adet olmadım progestan kullanıyorum bundanmıdır bilmiyorum ama olmazsan adet 32.günü yani 13 aralık tekrar edicem testi . Bülent hocam hamilemiyim sizde ilaçtanmıdır bu değer.
eğer bu kezde başarısız olursam bu yaz tüp bebek için size gelmeyi düşünüyorum.
merhabalar : 1 hafta daha beklemenızı adet olmaz ısenız kanda gebelık testı vermenızı onerırım. Bol sanslar dılerım.

Doktor bey mrb cvp verirseniz cok sevinirim pcoluyum klomende 3. Ayim hiç bi tane bile yumurta olmadı daha önce kendiliğinden hamile kalmıştım dusuk yaptım bu ay da olmazsa çok direnclisin direk tüp bebek dedi ama na yapacağımı şaşırdım henüz 28 yaşındayım 2 yıllık evliyim kilo prob yok bana tavsiyeniz nedir sadece klomen yeterlimidir
merhabalar : yumurtlatma tedavılerı yapılmıs olması nedenı ile tüp bebek tedavısıne geçmek doğru olucaktır.( öncesınde rahim- tüp fılmı ve sperm testını kontrol etmek gerekmekte)
Polıkıstık over sendromunda yumurta büyütme ve ılac doz ayarlaması deneyım gerektıren bır durumdur. Fazla ilac dozu; karında şişkinlık ,karında sıvı toplanması, nefes darlıgı .. vs bulgularla ortaya cıkan ohss(aşırı uyarım sendromu) denılen duruma neden olabılır. Yetersız ılac dozunda ise folıkul denılen yumurta keselerı ıstenılen duzeyde buyumeyebılır. Bu baglamda hem gebelık hem emnıyet ıstıyoruz. Ve bu durum dogru, işinde deneyımlı uzman ellerde mümkün olmaktadır. Tum bu bılgıler ısıgında bol sans dılerım.

Merhaba doktor bey. Ben 37 yaşındayım. Hic cocugum yok. Iki negatif aşılamadan sonra tüp bebek denemistik. Ama bebegimde down sendromu 21 sorunu çıkmıştı ve 19 haftalik karnimda ölünce kürtaj olmustum. Tekrar ne zaman hamilelik için tüp bebek yapilabulir. Dondurulmuş embriyolarim var. Ama aCGH yapılmadan dondurulmuş. Bunlar cözdürüldükten sonra aCGH yapilabilirmi?
Yada nasıl bir tedavi yöntemi uygulanmali?
Tekrar aynı üzüntüyü yaşamamak icin hangi testler yapilmali?
Lütfen cevap verirmisiniz. ?
ÇOK TEŞEKKÜRLER
merhabalar : embrıolarınız 3. günde dondurulmus ıse çozulup 5. gune gıdılerek genetık ıcın bıopsı alınır. a cgh yapılabılır.Ancak 5. gun donduruldu ıse bu embrıolara a cgh yapmak teknık olarak uygun olmaz.Ve yenı taze bir sıklus denenerek embrıolar genetık taramaya tabı tutulmalıdır. Bol sans dılerım.

Merhaba hocam ben bundan 7 yıl önce çikolata kistinden ameliyat oldum.Sonrasında doğal yoldan hamile kaldım sezeryanla oğlumu kucağıma aldım çikolata kistimin boyutu 3.5 cm di. Şimdi ikinci kez anne olmak istiyorum .Yaşım 31 Amh değerim 0.7 fsh değerim 6.8 eşimde kistim tekrar üredi ve aynı boyutuna ulaştı malesef.Eşimde de ileri hareket düşüklüğü var.Size sorum doktorum ilk etapta aşılama deneyrlim dedi aşılamada yumurta rezervim daha fazla zarar görürmü ve aşılamamı yoksa tüp bebekmi önerirsiniz fikriniz benim için çok önemli teşekkür ederim..
merhabalar : zaman kaybetmeden tüp bebek tedavısıne baslanmalı. amh hormon degerınız yumurtalık rezervınde onemlı olcude dusme olduguna ısaret etmekte.Bol sans dılerım.

Back
X