size de boyle oluyor mu ?

Elalem neyse de belli bir zamandan sonrada insan böyle şeyler olsun istiyor tabi

herkes gidiyo ben kaldım dımdızlak:26: niye boyle oluyor acaba bize ya..
5 senedir 6 sene olcak yakında yasımda 23

Ama şöyle bir şey var canım siz o zaman 17-18 yaşından beri berabersiniz haliyle bir kaç senelik olduğunuzda daha yaşınız 20'yi anca buluyor o zaman da eğer okul filan varsa onun bitmesi askerlik işe girme olayları oluyor. Biz de sevgilimle 2,5 yıldır beraberiz ben 21 o 24 yaşında ama mesela onun bir kuzeni var 7 aylık çıktığı kızla nişanlandıl çünkü kız 25 çocuk da 28 yaşında okul bitirme iş askerlik dertleri yok. Aslında ben de bizden çok sonra ilişkiye başlayıp sözlenen nişanlanan çiftleri görünce bazen acaba keşke daha mı geç tanışsaydık böyle okul bitmiş askerlik iş sorunu olmadan mı beraber olsaydık diyorum .

geç olsun güç olmasın.. evlenince de Bu günleri özlicem Ben.. Böyle daha tatlı.. en az 6 sene var Bizim de evlenmemize.. aşkımız sağ olsun da.. hele evlenip de evin içinde 2 yaBancı gibi yaşayan aşkı sevgiyi yitirmiş bi çok çift görünce halime şükrediyorum.. varsın 10 sene evlenemeyelim ama aşkımız Bitmesin.. anlaşiyoruz aşiğiz hayati Böyle de paylaşiyoruz önemli olan Bu.. aynı evde yaşamasak da eşim o Benim.. eşim olarak görüyorum, allahım en uygun zamanda yuvamızı kurmayı da nasip edecektir nasıl olsa..

aynen :13:
bu işler biraz da yaşla ilgili
biz 14 yaşında çıkmaya başladık.bugün 5 yıl oldu ve bi 5-6 yılımız daha var evlilik için
yolu yarıladık sayılır
söz istiyor muyuz? tabii ki..
fakat şimdi doğru zaman değil
ben üniversite 2 deyim, o üniversite 1 de
benim son senemde söz yapmak istiyoruz,benim atama durumum olacağı için.
çünkü sözden sonra onun okulu bitirmesine 1 yıl kalıyo ve okul bittikten sonra askerlik...
askerlik bitince nişan istiyoruz.
iş bulunca da kısmetse evlenmek istiyoruz
biz şu an söz yapsak, kaç yıl sözlü kalmak zorunda kalıcaz
milletin ağzı da durmuyo tabii
ne kadar başkalarının dediklerini duymazdan gelsek de ister istemez canımız sıkılıcak
hadi başkalarının dediklerini boşverelim
söz olunca 2li ilişkimize aileler de katılmış olucak
ve bu siteden edindiğim tecrübelere göre söz,nişan ne kadar uzun sürerse sorunlar o kadar çok oluyor
bu konuda mantıklı düşünmeye gayret gösteriyorum,daha doğrusu gayret göstermek zorundayım, şartlar yüzünden..
öte yandan içim burkuluyor tabii ki
5 koca yıl... adı ne zaman konulcak bu aşkın?
aşkın tüm dönemleri ayrı keyifli
sevgililik dönemi de çok keyifli ama uzadıkça tadı kaçıyor bazen, ilişkide bir adım daha atıp farklı bi keyife sürüklenmek istiyosun
mesela belki de ilerde kayınvalideni aramaktan bıkacağını bilsen de onu zaman zaman arayıp ortak noktanız olan sevdiğinizi konuşmak istersin..
mesela önemli kararlar verirken gözünün yüzük parmağındaki aşkınızın somut simgesine gitmesini istersin
akşam yemeklerinde 2 ailen olsun, fazladan çatal bıçak seslerine kahkalar eklensin istersin
hayallerim 5 yıldır yaşıyor, ahh bi de gerçekleşse

bizim de 2 yıldan fazla oldu daha yeni yeni ileriye dönük konuşmaya başladık. ama bizim de evlenmemize 4-5 yıl falan var...

ben hiiiç kıskanmıyorum öyle daha 1-2 ayda evlilik hayallerine düşenleri. çünkü çevremde görüyorum çocuk hemen başlıyor ben ciddiyim de evlenelim de falan filan. kendi aralarında yüzük de takıyolar, bilmem daha neler. sonra hoopp ayrılıveriyolar.

kolay mı bu işler. zamanla her şey olur inşallah hayırlısıyla...

sevgilin ne diyor bu konuda ??

Zaten ilk 1 yıl içinde alınan ciddi kararlar çok sağlıklı gelmiyor bana da. Çünkü insan ilk bir yıl sevdiğinin bazı olumsuz yanlarını göremiyor aşkın verdiği heyecanla yavaş yavaş bir iki sene içinde daha iyi görebiliyor gerçekleri ona göre de bu olumsuz yanlar tolere edilebiliyorsa o ilişki yürüyor. Fakat bu aşamayı geçmeden hemen bir evililik filan olunca evlenince değişti oluyor karşıdaki insan halbuki o değişmiyor bence artık olumsuz yanlar görülmeye başlıyor ve bu da göze batıyor gibi geliyor bana.

anamm ya ne zor vallaha ben iyiyim yine ya 7.yıl olan daha 6 yıl bekleyecek var tüü tü maşallah bize kısmetse 2 yıl allahım inş iiyii olur herkes için de bizim için de

Son düzenleme:
Herşeyin bir zamanı vardır, o zaman gelince 1 ay da olsa 6 sene de olsa,
olacaksa oluyor, olmayacaksa olmuyor malesef.
Yaşınız 23 müş, aslında çok ta büyük ve geç bir yaş değil evlilik için.
Acele etmeseniz iyi olur, ama insan istiyor tabi ki.
Görüştüğünüz kişinin yaşı da size yakınsa, daha ayaklarının üstünde durmak için
ve bu yükün altına girmek için bir erkek için erken olabilir özellikle.
Hem maddi hem manevi.
Bence keyfini çıkarın acele etmeyin.
Bir de şu önemli, görüştüğünüz kişinin niyeti önemli.
İlla evlilikle sonuçlanmayabilir ama zaman geçirmek için görüşüyorsa
evliliği hiç düşünmüyorsa, size böyle bir izlenim veriyorsa, zaten bu kişiden birşey beklemeyin,
ama zamanı olduğunu düşünüyorsa, maddi ve manevi, acele etmeyin bence.
Sonuç kısmet, olur ya da olmaz.

İçerik nedeniyle taşınmıştır.

Valla arkadaşlar evet hepimiz burkuluyoruz filan ama biran önce evlilik çocuk olaylarına giricez de nolucak? Bakın ben 26 yaşındayım, 3 yıldır bir birlikteliğim var, 2 yıldır kendi aramızda yüzük taktık ve birbirimize eşim deriz herzaman. Adam işini oturtmaya, para kazanmaya çalışıyo ne yapsın. Düğündü, çeyizdi , gelinlikti bunlar işin tozpembe kısmı.. Ama evlendikten 1 ay sonra faturalar kapıya dayanınca ben görürüm ozaman o aşıkları.. Bir çok kişi sanıyorki evlilik sadece yatak odasından ibaret, oysa maddi manevi ağır bir külfetin altına girmek bir anlamda.. Biz şu an örneğin yavaş ama emin adımlarla ilerliyoruz. Babalar hariç aileler birbirini tanıdı. Aklınıza gelebilcek her konuda 3 yıl olmasına rağmen herşey fazlasıyla yolunda.. Önemli olan da bu değilmi.
Benden 1 yaş küçük en yakın arkadaşım lise biter bitmez evlendi şuan çocuğu 2,5 yaşında. Başlarda bende ona çok özendim falan ama şuan tabiri caizse açlıktan ağızları kokuyor. Evlendiklerinden beri nerdeyse başbaşa sinemaya bile gitmeye hasretler.. Bence herşeye doyup ve tabii maddi olgunluğa da erince evlenmek en sağlıklısı. 7-8 ayda tanışıp evlenenlerin evliliğinden ne hayır gelir arkadaşlar Allahaşkına :)))
Lütfen canınızı sıkmayın, HİÇBİRİMİZ EVDE KALMICAZ KORKMAYIN :)) Siz müstakbel kocalarınıza iyi bakın, aranızı bozmayın, birbirinize huzur verin daima en önemlisi bu..

en yakın arkadaşım da aynı durumda. sevgilisi işsiz. bütün kızlar evlendik bi o kaldı. akrabasında bekar olan tek kız yine o. yaşı 25. bunalımda resmen sürekli sinirli herkesi tersliyor. nişanıma bile gelmek istemedi. onu üzmemek için nişanlımla aramda geçen güzel hiç birşeyi anlatmadım. çok mutluydum ama ona karşı mutsuz gösteriyordum ki üzülmesin azcıkın nazarı da değmesin diye anlatmıyordum hiç birşeyi. dua edin bol bol. Allahım sen herkese tez zamanda hayırlı kısmetler nasip eyle. tabi benim kankama da

kimse evlenince zorluk çekmez istemez para sıkıntısı çekmek istemez tabiki bekleyişlerimiz herşey düzgün olsun diye..

ama mesela ben erkek arkadaşımla ne doğru düzgün görüşebiliyorum ne bi sinemaya gidebiliyorum ne bütün günü onunla geçirebiliyorum tak paylaşımımız telefon aynı şehirde hasret çekiyoruzo gece çalışıyor gündüz uyuyor o çalışırken ben uyuyorum ben çalışırken o.. o uyanırken ben uyumak üzereyim ben uyanırken o.. bir tek akşamları 5 dak konuşabiliyoruz.. ee insan özlüyor.. yanında olsun istiyor.. zor bi durum .. hani her zaman birlikte olabilsek belki bu kadar içimiz yanmaz

ee bide erkeklerin kompleksleri yok iyi bi işim olmadan babanın karşısına geçemem yok ..gece çalışıyorum ki çalıştığı yer babasına ait babama boyun eğemem .yok evlenince senin çalışmanı istemiyorum ...vs vss..

ee bide yaş geçiyor en güzel çağların hasretle ayrı gayrı geçiyor.. ee bide çocuk var çokta geç olmasın 30 dan önce doğurayım diyosun .. allah yardımcımız olsunn

ya aslinda bu konuda anlatilan tam beni anlatiyor. 5 yillik bir iliski planlarimiz var fakat en az3 yil sonra. cok evlenme meraklissi bi insan degilim fakat ayni kisiyle 5 yil olunca insan olcaksa olsun artik diyor. ama benim daha buyuk bir sorunum var bu surecte artik herseyi tukettigimiz dusunuyorum aramizda hersey iyi fakat bende bir heyecan yok zorla goturuyorum ayrilip onu uzmek istemiyorum okadar zaman oldu okadar sey yasadik yazik diye dusunuyorum cunku cok sey yasadik birlikte cok kotu seyler atlattik, cok iyi gunlerimizde oldum ama artik bende birseyler bitti ,boyle de ben istemeden gidiyor zorluyorum kendimi mutlu olmaya, ama artik olmuyor. en kotuse de baska birisi bana ilgi gosterdiginde hemen etkileniyorum. bu sekilde devam ederse daha evlenmemize 4 yil var neredeyse bu kadar zamna nasil gececek ya da evlenince ne olacak. cok kararsizim ne yapmaliyim nasil yapmaliyim ? resmen her gorustugumuz gun daha fazla uzatmamaliyim diyorum bi stres icerisindeyim. ama bu kadar uzun bir iliski nasil bitirilir onuda bilmiyorum

aynısı banada oldu mal gibi kaldım
terkettim onu,sonu olmayacak madem neden seveyim?
ne çıkarcıyım di mi

hayat utansın :89:

karşındaki insanla evliliği hayal ettiğin heran yaşadığın o mutluluk sende geç kaldığın düşüncesini uyandırabilir gayet normal :)

bizim bi bçuk yıl oldu başlayalı yaşlarmz dha küçük bn 21 o 23 yaşında . onun okulu bitti ama bnm dha 3 senem var
e haliyle en erken 2 yıl sonra söz yapabiliriz :97:
bnce o evlenme meraklısı oldugumuz için deil yda kendi adıma knuşym bn çok uzun yıllar çıkıpta evlenmek istemem çnkü ne kadr iyi gitsede ilişkin bi çok şeyi tüketmiş oluyosn :97:
tek korkum bu

aynı ben yani
yıllardır beraberiz, öyle evlilik konusunda takıntılı değilim sadece bir adı konsun isterim.
ama yok onu bile yapamayız...
ben bugün 19 yaşında bir yakınımızın düğün davetiyelerini dağıttım...
onlar da 2senedir beraberlerdi.sonunda kavusuyorlar.
ama gel gör ki o kızdan 2yas büyüğüm ve ilişkim daha uzun, ama biz nişan bile yapamadık...
karşıma sevgilim çıkmasaydı eğer bu yaşta nişan falan düşünmezdim.
ama itiraf edeyim bugün o davetiyeleri dağıtırken içim çok burkuldu
nedenini bilmediğim bir şekilde kalbim kırıldı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…