Size de nerelisiniz diye surekli soruyorlar mi?

İstanbul gibi yerlisinin az olduğu şehirde yaşarken daha çok maruz kalıyordum. Yada kenfi memleketlerine aşık dışarıya kapalı bir kaç şehirde de çok sorulmuştu. Şimdi kendi memleketimdeyim pek soran yok.

Soruyorlar tabi, insanların çoğu soruyor ama ben hayatımda birine sorduğumu hiç hatırlamıyorum o ayrı, sorulunca Dünya'lıyım diyorum:KK54:

Kendimi bildim bileli yollarda tükettim koskoca bir ömrü,
Bir uçtan bir uca gezdim şu fani dünyayı.
Okumuşu, cahili, yoksulu, zengini hiç farkı yok hepsi aynı;
Sonunda bende anladım hanyayı Konya'yı..
Sanki insanlık pazara çıkmış ekmek aslanın ağzında,
Bir sıcak çorba içermisin diyen yok.
Dört duvarı ören çatısını kapatıp içten kilitlemiş kapıyı,
Bir döşekte sana serelim buyur diyen yok.
Tek bir soru hemşerim memleket nire?

Bu dünya benim memleket!
Hayır anlamadın hemşerim esas memleket nire?
Bu dünya benim memleket,
Tövbe, tövbe, tövbe!!

Demiş Barış Manço :KK68: :KK25:

Ha bir de bunun mesleğiniz ne, eşiniz ne işle meşgul gibi can alici versiyonları var, muhabbetin bir tık ilerisinde.

Insalarla ilgili biris yapiyorum.gelen giden bir degil iki degil her tanistigim insan nereli oldugumu soruyor.şiveli konusan biri degilim. Normalde sorulur mu boyle hemen?ben daha once insanlarla ic ice bi is yapmiyordum.pek yabancilarla da konusmazdim.hani sorulur normaldir de ben mi bilmiyorum.ben kimseye nerelisin demem ya hu durduk yerde.
Öğretmenim. Velilerim, öğrencilerim, iş arkadaşlarım, ev sahibim komşularım... hepsi de sorar. Bana garip gelmiyor.

Anladim tamam hanimlar tesekkurler.muhabbet acmak icin sorutorlarsa sorun yok.gerci gecende biri kalkip giderken donup sordu.ya ben hic merak etmedigim.icin herkes sorunca surekli ondan bi gariplik mi var acaba diye dusundum.ya ben kimsenin nereli oldugunu merak etmem sahsen garip geldi
Doğma büyüme türkiyeli misiniz siz?

bana sorduklarında garıpsemıyorum ne varkı bunda kac kardessın evlı mısın bamya sever mısın gıbı bır soru bana gore . gazıanteplıyım deyınce zaten acayıp bır sohbet baslıyor :D ben suana kadar sorduklarında hıc rahatsız olmadım rahatsız olmak aklıma bıle gelmedı

benı su hayatda en cok rahatsız eden soru ıkıncı cocugu ne zaman dusunuyorsun arayı acmadan yap demelerı oluyor . bu cok garıp . ne zaman üreyecegım hakkında o cürretı kendılerınde bulabılmelerı . bende onlara akıllarını kacırmıs ve sevisgen kelebeklermıs gıbı bır an bakıyorum bakıyorum bakıyorum ve anlıyorlar bakıslarımdakı derın anlamlı sozlerı :D bu kadar

Bu ülkedeki en çok sorulan soru
Memleketin neresi?
Bende sinir olurdum da artık yaşlanıyorum mu ne bende sormaya başladım :KK70:

Evet soruyorlar ilk veya 2. Soru bu oluyor hatta 😑 ordan burdan surdan diyesim geliyor artık😒

günde bana milyon tane kişi soruyor bende rizeliyim hemen siyasete giriyolar millet deli mi ne ya. artık antalyalıyım diyorum kısa sürüyor :D

Memleket geyiği bizim ülkenin tek muhabbeti

Soruluyor. Nefret ediyorum bu sorudan. Babamın memleketi hiç gitmediğim bilmediğim bir şehir. O yüzden orayı söylemek inanılmaz saçma geliyor. Annem, babamla çok alakasız bir şehirden. Bende başka bir şehirde doğup daha farklı bir şehirde büyümüşüm. Soran olursa da büyüdüğüm şehri söyleyip geçiyorum. 🤦‍♀️

Banada sürekli soruluyor malesef, ve en çokta baban ne iş yapıyor sorusu sinirimi bozar..

Alisveris yaparken bana hep Kayserili misin diyorlar😁😏

Hem kürt hem aleviyim. Doğulu ya da farklı mezhep diye sansürlemeye gerek görmedim şuan hiç :D

Özellikle yaşlılar şehrime kadar anlıyor yüzüme bakınca. Hayır şivem filan da yok.

Hiç de sorun etmiyorum, bunun anlaşılması kötü bir şey değil ki ,kötü yorum yapılmadığı sürece.

Ya ben siyah sacli kahverengi gozlu bi insanim ama surekli gocmen misin izmirli misin diyorlar mesela simdi bunun uzerine evet oyleyim diye dalga gecesim geliyor ne bileyim bana tanimadigi birinin babasinin nerede dogdugunu sormalari garip geliyo.babam bi yerden annem bi yerden ben alakasiz bir yerde buyudum ben bikiyo kuyum nereliyim:KK48::KK48:

Back
X