Size kreş mi eşimin yengesi mi diye sormuştum..

Aslinda büyüyene kadar istemiyordum esimin maadiyla iyi kotu gecinip gidiyoruz ama kendimi iyice magarada yasiyor gibi hissetmeye basladim iyi hissetmiyorum psikolojim icin buna ihtiyacim var ben iyi olursam evladima daha iyi anne olabilirim

Kendisinin de cocuklari var ama epey buyukler 14 yasinda en kucugu konustuk bakalim insallah her sey yolunda ilerler

3500 ona verceksin ee yemek vs sana ait. sana ne kalacak kiii
Paraya ihtiyacim var eyvallah ama inanin biraz kafami dagitmaya daha cok ihtiyacim var kendimi magarada kapana kisilmis gibi hissediyordum iki insan yuzune hasrettim psikolojim bozuldu evde sirf bu yuzden girdim

kac yasinda cocugunuz kresi tercih edin sosyallesir yasitlari olur oynar hem
2 yasında kızım alerjik bunyeli hem daha cok hasta olur diye hem de bir yas daha buyusun diye dusunduk babasi alerjik cocuk zaten en azindan bu yil yengem baksin seneye veririz dedi insallah dogru bir secimdir

Seneye verecegim insallah krese alerjik bunyeli olunca insan korkuyor

Aynen biraz da bu yuzden yenge baksin dedik esimin gonlu razi gelmedi krese israrla mrese yollasam hasta olsa cenesinden duramam cunku

O konuda konustuk izin gunlerinde misafir kabul edecek ve misafirlige gidecek ama kayinvalidem falan gider gorur ancak

Krese verırdım ben olsaydım...Maddı olarak hemen hemen aynı kı sızde ıkı secenek sunmussunuz...Orada işin uzmanlarının elınde olacak...İstediğinizi sorabılırsınız hatta gelisımı hakkında bılgıde edınırdınız...Sosyalde olurdu cocuk yasıtlarıyla olurdu bırcok katkısı olurdu bence ..

Iste insan ister istemez korkuyor dolap kilidi aldim taktirdim deterjanlarin oldugu dolaplara pencere icin kilit de aldim takacak esim insan acabalarla yasayamaz cunku

Çoğunluk ilk konunuzda kreş dedi size, niye yengeyi seçtiniz siz?
Kreş de her şey bir yana eğitim alıyor çocuklar. Sırf çocuğunuz için bu bile önemli bir artıydı..

Ben ilk zamanlar ona yemeğini hazirladim. Kavonozlarla ona uygun (yiyebildigi sebzeler ve kurubaklagillerden) yemek kıvamında çorba hazirladim. Ben gelene kadar kahvaltıdan sonra yedirmesi için. Kahvalti için keci peyniri ve yiyebildigi kahvaltiliklari hep söyledim. Dışında verme dedim. Bir sorun yasamadim. Insan hızlıca alışıyor başta alışamam gibi geliyor ama. Hoş Ben ikinci çocuktan sonra ise başladığım ilk gün pek rahatlamış hissetmiştim. Hatta çok mutlu olmuştum

Çoğunluk ilk konunuzda kreş dedi size, niye yengeyi seçtiniz siz?
Kreş de her şey bir yana eğitim alıyor çocuklar. Sırf çocuğunuz için bu bile önemli bir artıydı..
Cocugu alerjik bir çocuktu o nedenle kreş pek uygun olmadi sanirim. Cunku alerjik cocuklar icin kreş baya sorun oluyor yemekler konusunda. Hatta dağıtılan birseyler olduğunda ödül olarak sizin çocuğunuz eksik kalıyor bazen başka çocuklar elindekini verebiliyor ve gözden kaçıyor. Onlar küçük görünsede alerjik bir çocuk için ciddi sorun oluşturuyor.

Kilit aldim dedim lutfen bunlari tak deterjanlari belli yerlere koy sagolsun oyle yapmis
Hem yenge,hem para da alıyor ,iyi bir şekilde evladiniza bakacaktır bence..anaokulu yaşına gelene kadar bir şekilde idare edin..Tüm çalışan anneler bu zorluklardan geçiyor..

Eski konusunu biliyorum kendisine yaptığı yiyeceklerini götürebileceğini söyledik. Artık alerjik çocuklara göre de ev yapımı ikramlıklar var niye sorun olsun okula da gidecek bu çocuklar. Bir yerden başlaması gerekiyor.

Benim cocugumda alerjik bir bebek. O nedenle daha iyi anlıyorum. Ve bu alanda daha önce çalıştım. Evden siz yemek goturebilirsiniz o mümkün digerleri kendi yemeğini yerken sizin çocuğunuz başka yemek yer. Alerjik cocuklara göre ikramları sadece bu veli yapacak. Digerleri kendileri yaptıkları zaman bu çocuk yiyemeyecek onu geçtim. Diger cocuklar kendi atistirmaliklarini yada yemeklerini yerken bazen farketmeden birbirlerine veriyorlar. Onu önlemek.cok zor gercekten. Ben küçük yastada çalıştım. Bazen gözden kacabiliyor. Biraz daha büyüyünce alerji durumu ya tam kayboluyor yada tepkileri zaten azalıyor. Mesela biz 6 ay önce kekin içindeki pişmiş yoğurdu yediğimizde ciddi tepkiler oluyordu. Simdi ise kek yediğinde korkacagim düzeyde tepkileri azaldı. Zamanla çoğu alerjik çocuk iyi bir düzeye geliyor veya gelmese bile ileriki yaşlarda nedenini gayet iyi anladığı için ikramları kendi geri çevirebiliyor. Mesela benim büyük çocuğum bilmesine rağmen kendi elindeki çikolatadan kardesinin minik parça isirmasina izin vermiş. Tum gece ağlama nöbeti bağırsak sancısı ve sabah kanayan toto ile uyandik. O nedenle küçük yaş grubunda minige anlatmak hem zor hemde cocuklar anlık hareket ederek yaptıkları için korumak kreste daha zor. Arkadaşımın 3 yaşındaki oğlu kreste birinin danonesinden almış canı istedi diye. Anaflaktik şok ile hastaneye zor yetiştirdiler. Burda yazdığımda alerjik bir çocuk annesi olarak benim bakış açım..

Alerjinin ne zaman geçeceği belli olmaz bazıları kaybolmuyor bile. Oğlum küçükken atopikti. Benim 21 yaşımdan sonra bahar alerjim başladı.. 1.sınıfa da yaşayabilir aynı şeyi. Bu bir süreç evet ama sıraladığınız her şey bir çocuğa 10 sn arkana dönmekle aynı şey yani yenge evinde bile olabilir. İlla ki yanında çocuk vardı gördü yaptı diye başına gelmeyecek değil.

Bilemezsiniz gideceği kreşte de alerjik arkadaşları olabilir onlarla oturup yemek yiyebilir. Anneye zor deyip yengeye bırakmak kolaya kaçmak gibi olmuyor mu? Öğretmenine ve yardımcısına güveneceğiniz bir kreş her şeyin üstünden gelir.

Demek istediğim kreş yaşında bir çocuk akraba yanında köreltilmemeli, çocuğu bu şekilde geri bırakmış olursunuz. Yazık olur.

Anaokulu olsa derimki korelmesin ev içinde gitsin. Ama kreş daha yoğunlukta bakim işini az olarajta eğitim işini üstlendiği için o aşamada kaybı çok olmayacaktır. Kres programı açılımında yoğunluk bakim ve psikomotor yani hareket gelisimi ağırlıkta. Benimde 1.5 yaşında kızım simdi evde bakıcı bakıyor. 3 yaşına gelince direk anaokuluna yazılacak tabikide.

Psikomotor gelişimi o yaşlarda o kadar önemli ki ana sınıfına gidip makası tutamayan bir sürü çocuk var. O yüzden kayıp oluyor maalesef

Bu arada her eğitim kurumu 3 yaşında anaokuluna almıyor çocuğu, 4 yaş şartı var genelde bunun için kreşe yollamak zorunda kalıyor veliler.
Sonuçta ikisi de okul düzenine hazırlayan eğitim kurumu ne olduğu önemli değil kreş, anaokul, ana sınıfı...

Anaokuluna başlama yaşı 36 aylık olmaktır. 3 yaşını dolduran her çocuk anaokuluna alınır. Sizin dediğiniz ilkokul bünyesindeki anasınıfi o farklı tabiki. Kreş yaşı 0-3 arasıdır. 3 yaşına basınca anaokulu kısmına geçer çocuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…