Size kreş mi eşimin yengesi mi diye sormuştum..

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.204
7.020
398
Ise başlayacağım 10 gun sonra birden bire bırakmaktansa alıstıra alıstıra 2 3 seferdir bırakıyorum kızımı günde 3 saat kadar sonra gidip alıyorum cok sukur baştan mizmızlansa da zorluk cıkartmıyor.Ama o 3 saat bana geçmek bilmiyor acaba alerjisi olan bir sey mi yedi acaba pencereleri acık mı bıraktilar(düser diye) deterjanlar yerlerde mi gibisinden.Ben biraz kontrolcüyüm.Yengesini tembihledim güveniyorum guvenmesem bırakmam zaten ama kafamdakileri atamıyorum calısan anneler ise yeni basladıginızda siz de böyle oldunuz mu ? Aklınız cocuğunuzda kaldi mı ? 8 saati nasıl gecirecegim bilmiyorum.Bir de cocugunuzu gun icinde kac defa ariyorsunuz bakiciyi da sıkmadan merak gidermenin normali nedir ? Ücret haftada 5 gün 8 6 olacak 1 gün de 8 13 olarak 3500 anlastık yiyecegi falan ben alacagim meyvesini kuruyemisini vs. Az degil dimi ? Kendim 7500 e calisacagim eger az ise arttirabilirim yengesi 3500 ver yeter dedi ama bilmiyorum cocuk bakmak zor cunku.Benimki zira sokaktaki mazgallara parmaklarini ellerini sokacak kadar yaramaz masallah yapmıslıgı da var 😏

Son düzenleme:
Ise başlayacağım 10 gun sonra birden bire bırakmaktansa alıstıra alıstıra 2 3 seferdir bırakıyorum kızımı günde 3 saat kadar sonra gidip alıyorum cok sukur baştan mizmızlansa da zorluk cıkartmıyor.Ama o 3 saat bana geçmek bilmiyor acaba alerjisi olan bir sey mi yedi acaba pencereleri acık mı bıraktilar(düser diye) deterjanlar yerlerde mi gibisinden.Ben biraz kontrolcüyüm.Yengesini tembihledim güveniyorum guvenmesem bırakmam zaten ama kafamdakileri atamıyorum calısan anneler ise yeni basladıginızda siz de böyle oldunuz mu ? Aklınız cocuğunuzda kaldi mı ? 8 saati nasıl gecirecegim bilmiyorum.Bir de cocugunuzu gun icinde kac defa ariyorsunuz bakiciyi da sıkmadan merak gidermenin normali nedir ?
Kamera taktırın. Kimseyi üzmeden takip edersiniz.

Evinde bakacak benim evim sobalı cocukla sobayla ugrasmasi zor olur bir de esim vardiyali calisiyor 12 8 vardiyasinda genelde gunduzleri evde uyuyor olacak
O zaman 1-2 den fazla telefon etmezdim. Onu da görüntülü aramaya çalışırdım. Evin düzeni vs görebileyim diye. Ben çocuğu başka misafirliğe göndermiyordum mesela. Daha önce çocuk baktı mı? Yaşı kaç?

3500 ver yeter demiş ya kendisi siz hiiç başka bişey karıştırmayın
bigün eve almaya gittiğinizde çaktırmadan bakın sonra güzel güzel söyleyin
aman yenge benimki çoook haşarı kaşla göz arası gider açar falan deterjanları Allah korusun
onları kaldır sana zahmet vs

bir bakıcım içten içe çok kızarmış arayınca sonradan söylemişti
işyerindeki arkadaşlarım arama demişlerdi bakıcı değiştirdikten sonra da pek hoş olmayabilir dediler
söylemek istediklerinizi whattsap dan yazabilirsiniz

İstanbul da bulunduğum yerde kreş ücretleri sabah 8 akşam 5-6 arası genelde 3000-4000 tl arası.. ( kameralı, kendi telefonumdan okulu, çocuğu görebiliyorum)
Benimde önumuzdeki sene için ihtiyacımız olacağından şimdiden araştırmaya başladım.

Sizin yerinizde olsam komşu teyze, yenge vs ile büyümesinden ise, akranları ile zaman geçirip sosyalleşmesini tercih ederdim.
Diğer bir hususta, eğer bir bakıcı ya da yenge teyze olacaksa da kendi evimde bakılmasını isterdim. Kendi evimi kontrol edebilirim ama baskasının evini kontrol edebilmem maalesef söz konusu değil.
Devir kötü, asla yapmaz dediğimiz herkes maalesef tam olarak yapıyor.

Hakkınızda hayırlısı olsun, güzel olur inşallah.

Verdiginiz ucret iyi zaten yemeginide alacaksiniz paranizin yarisindan fazlasini oraya veriyosunuz daha fazla verirseniz calismanin ne anlami var. Kadini bir kere arayin yeter napicaksiniz surekli bebegi aorup? Ayrica biraz rahat olmayi deneyin kadin cocukla ilgilenir merak etmeyin

o paraya neden kreş değil ? daha güvenli değil mi ?
çocuk hem sosyalleşir hem yaşıtları ile oynar birşeyler öğrenir daha güvenilir olur yeme içme de kreşten hem birde ne koyacam ne yedi yemedi derdi yok
birde yiyeceğini siz alacaksınız yani
yarın birgün yengenizle kötü olabilirsiniz de

Evinde bakacak benim evim sobalı cocukla sobayla ugrasmasi zor olur bir de esim vardiyali calisiyor 12 8 vardiyasinda genelde gunduzleri evde uyuyor olacak

Ben kim olursa olsun baska eve çocuğumu bırakmam. Kendi evinde olsa bu kadar aklın kalmazdı. Sorun tam olarak bu.

o paraya neden kreş değil ? daha güvenli değil mi ?
çocuk hem sosyalleşir hem yaşıtları ile oynar birşeyler öğrenir daha güvenilir olur yeme içme de kreşten hem birde ne koyacam ne yedi yemedi derdi yok
birde yiyeceğini siz alacaksınız yani
yarın birgün yengenizle kötü olabilirsiniz de
Aynen bende anlayamadım 3500 verip birde evine götürüyor.

Ise başlayacağım 10 gun sonra birden bire bırakmaktansa alıstıra alıstıra 2 3 seferdir bırakıyorum kızımı günde 3 saat kadar sonra gidip alıyorum cok sukur baştan mizmızlansa da zorluk cıkartmıyor.Ama o 3 saat bana geçmek bilmiyor acaba alerjisi olan bir sey mi yedi acaba pencereleri acık mı bıraktilar(düser diye) deterjanlar yerlerde mi gibisinden.Ben biraz kontrolcüyüm.Yengesini tembihledim güveniyorum guvenmesem bırakmam zaten ama kafamdakileri atamıyorum calısan anneler ise yeni basladıginızda siz de böyle oldunuz mu ? Aklınız cocuğunuzda kaldi mı ? 8 saati nasıl gecirecegim bilmiyorum.Bir de cocugunuzu gun icinde kac defa ariyorsunuz bakiciyi da sıkmadan merak gidermenin normali nedir ? Ücret haftada 5 gün 8 6 olacak 1 gün de 8 13 olarak 3500 anlastık yiyecegi falan ben alacagim meyvesini kuruyemisini vs. Az degil dimi ? Kendim 7500 e calisacagim eger az ise arttirabilirim yengesi 3500 ver yeter dedi ama bilmiyorum cocuk bakmak zor cunku.Benimki zira sokaktaki mazgallara parmaklarini ellerini sokacak kadar yaramaz masallah yapmıslıgı da var 😏
Ya uzuldum ben ulkenin haline yine. Siz maasın yarisinı bakicıya vereceksiniz. Yani evde baska bir cocuğa baksaniz ayni şey. Bu bakicı olayinı devlet desteklemeli maddi olarak cidden . Kadinin iş dunyasına kazandirilmasi için

Eski konunuzu hatırladım. Onu da konuya ekleyin isterseniz neden kreş tercih etmediğinizi anlamış olurlar diye söylüyorum. Bence doğru karar vermişsiniz. Çalışan bir anne olarak cevap vereyim elbette ki aklım kalıyordu. Benim bakıcım gerçekten güvenilir biriydi bir arkadaşımızın çocuğuna bakmıştı daha önce mesleği buydu. Gözüm arkada kalmadı hiç. Günde bir sefer arardım veya bazen o beni arardı kızım beni görmek istediğinde vs. Sık sık aramamaya özen gösterirdim ama bu hoş durmuyor bence. Karşı tarafta sürekli kontrol ediliyor duygusu rahatsız edici olabilir. Kayınvalideme çocuk bıraktığımda hiç aramazdım ama. Neticede babanannesi gayette güzel baktığına inanıyorum, bir şey olursa o arar derdim. Fiyata gelirse yenge kendisi belirlemiş o yüzden üstünü teklif etmeyin bence. İlk zamanlar elbette üzülürsünüz aklınız kalır ama zaman içerisinde alışırsınız

Ben olsam kreşe verirdim. Önceki konuda yengenin evine bırakacağınızı söylemiş miydiniz hatırlamıyorum. Ben sizin eve gelecek sanmıştım ona rağmen kreş demiştim. Bana başkasının evine bırakmak çok saçma geliyor.
Benim oğlan da alerjik kabuklu yemişler süt balık sıkıntı şu an. Kabuklu yemişlerden korkuyorum ben de. Ama kreşler bu konularda çok tecrübeli zaten.

Back
X