Size travmalar yaşatan biriyle yüzleşme

Hiç yuzlestiniz mi böyle biriyle ? Neden yaptın dediniz mi? Ben bunları haketmedim dediniz mi ? Ve bu sizi rahatlattı mi ? Yoksa yapılan haksızlıklar öylece yanına mi kar kaldı yapanın. ?
Olay ne bilmiyorum ama konuya göre değişir . Hani eski eş falansa at çöpe kapa kapağı da ....Masum savunmasız bir kız çocuğuysa olay taciz vs gibi ....Allah ne verdiyse.... Eksik bırakmayın.

Aslında kimse ile yüzleşmedim .Yüzleşsem ailemle yüzleşmek isterdim . Öyle dünya kötüsü bir aile değil ama ... Kendilerince korurken çok yaralar açtılar. Tamamen cehaletlerinden . Gelmişler 70 yaşına mutsuz etmek istemem . Onlar fedakarlıkla büyüttüklerini diye düşünürken, içimde uyandırdıkları hisleri bilseler kahırlarından ölürler zaten ne gerek var . Bilmeleri bende neyi değiştirecek . Gelişimime yada hayatıma katkı sağlayacak mı ? Hayır. Gerek görmüyorum o yüzden.

1. Derecede akraba hemde.. evet yuzlestm cok mutsuz oldugum anlar oldu ama yuzlesmek benim
Disimda birseydi.. sonuc: hayatimdan cikardim

İçimdeki herşeyi anlatmasam bile yüzleştim.

İçim bir nebze rahatladı ama tam geçmedi soğumadı. Çünkü hala yaptıkları için kendilerine haklı gerekçeler çıkarma çalıştılar.

Şunu gördüm ama kimsenin ahı da kimse de kalmıyor. Senin el kadar bebeyle gördüğünü onlar 50'den sonra görüp onu yaşıyorlar. Kötü şeyler yaşadıkları için üzülsem de bir tarafım da masum çocukken yaşattıkları aklıma geliyor.

Hiç yuzlestiniz mi böyle biriyle ? Neden yaptın dediniz mi? Ben bunları haketmedim dediniz mi ? Ve bu sizi rahatlattı mi ? Yoksa yapılan haksızlıklar öylece yanına mi kar kaldı yapanın. ?

5, sene sonunda yüzleştim ama yok ne yapsa ona olan nefretim geçmiyor ,

dilerim bana yaşattıgının aynısını yaşatsın rabbim ,

Yaptım.
Canimdan yakın kisidir annemdir kendisi.
Yüzleştim.
Cok rahatladim.
Annem başta biraz şoke olup üzülüp kızıp karışık duygular yaşasa da sonunda beni anladi, bana hak verdi, özür diledi helallik istedi. Cok şükür bin şükür. 🤲🏻 Mutlu son.
Ki yaptıkları hatalara ragmen cok iyi cocuklar yetistirmistir annem babam 👍🏻
Bi de görümce kisisiyle yuzlestim ki onun bi faydasi olmadi, hâlâ ters gıcık, hâlâ tavırlı, hâlâ hatalı. Yüzü olanlarla yüzleşmek lazim sanirim, yoksa fatda etmiyor zira galiba 🙄

Yüzleşeceğim kişiye göre değişir
Az da olsa empati kurabilen biriyse yüzleşmeyi tercih ederim
Ama olaylara sadeve yine kendi açısından bakacak biriyse boşa çaba olarak görüyorum
Zaten az empati yeteneği olan biri başkasına travma yaşatır mı?
Bilemedim

Açıkcası defalarca bunu yapmak içimde olan herşeyi kusup neden diye hesap sormak istiyorum bunu defalarca kafamda düşündüm kurguladım yaşadım ama bişeyi çok iyi biliyorum alacağım hiçbir cevap beni tatmin etmeyecek karşımda olan insanı tanıyorum bana mantıklı bir cevap vermeyecek ve ben sebepsiz yere bunları yaşamış oldugumu ondan da duyunca herşey daha da kötü olacak diye düşündüm ve bu yüzden olanları karşımdaki insanı kabul edip içimde sindirdim herşeyi kafamda bitirdikten sonra kendime yeni bi hayat kurup yoluma baktım ve inanıyorum ki bu yaptıgım bana hesap sormaktan daha iyi geldi

Açıkcası defalarca bunu yapmak içimde olan herşeyi kusup neden diye hesap sormak istiyorum bunu defalarca kafamda düşündüm kurguladım yaşadım ama bişeyi çok iyi biliyorum alacağım hiçbir cevap beni tatmin etmeyecek karşımda olan insanı tanıyorum bana mantıklı bir cevap vermeyecek ve ben sebepsiz yere bunları yaşamış oldugumu ondan da duyunca herşey daha da kötü olacak diye düşündüm ve bu yüzden olanları karşımdaki insanı kabul edip içimde sindirdim herşeyi kafamda bitirdikten sonra kendime yeni bi hayat kurup yoluma baktım ve inanıyorum ki bu yaptıgım bana hesap sormaktan daha iyi geldi
Ben de öyle yaptım ve yapıyorum ama bazen ağzına tükürmek istiyorum ,bazen de ne hali varsa görsün istiyorum.

Yüzleştim, hatasını kabul de etti ama için soğudu mu dersen gram soğumadı. Hatta gözleri doldu, belli ki samimiydi, ama canımı çok yakmıştı ve ben yaşadıklarımı sineye çekip onu hayatımda tutamadım.

Faydası olduğunu düşünmüyorum.Ay ben sana neler yapmışım demiyor karşıdaki daha seni suçlayacak bir sürü şey söylüyor yani kimse yoğurdum eksi demez.O yüzden geçmişi geçmişte bırakıp sadece sana iyi gelen insanlarla devam etmek lazim

1 kişi var yüzleşme vaktimin henüz gelmediği ama yakın olan 😁 belki de hiç birşey demem bile,ruh halime göre takılacam bakalım

Fakat genelde hiç uğraşamam yüzleşme falan zaten bir süre sonra gündemim değişiyor
Olaylar soğuyor falan,bende de iz kalmıyor ...en güzeli herkesi kendi ile bırakıp ilerlemek
Çünkü içerde bir yerde herkes kendinin ne mal olduğunu biliyor 😌 o ona yeter

Back
X