Size yapılmasını istemediğiniz şeyleri sizde başkalarına yapın!!

cloudy

en iyi koca ölü kocadır:)
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
3.569
5
116
İçel Mersin
aslında bu cümlenin orjinali şudur..

size yapılmasını istemediğiniz şeyleri sizde başkalarına yapmayın
neden size yapılmasını istemediğiniz şeyleri sizde başkalarına yapın dediğime gelince....
bazen bizi sinir eden tavır ve davranışlarla karşı karşıya geliriz ve ne kadar uyarırsak uyaralım bu davranışların devam ettiğini görürürüz
bazıları bizi sinir etmek için bazılarıda pekte ciddiye alınmadığımız için hoşumuza gitmeyen bu davranışlara maruz kalırız işte bu noktada diyorum ki :
size yapılmasını istemediğiniz şeyleri sizde size bu davranışı yapan kişilere yapın...
uyarmanın pekte dikkate alınmadığı bu noktada size düşen olayı pratiğe geçirmektir.

ışte bu yüzden :
sizde çevrenizde sizi sinir eden davranışlardan kurtulmak isterseniz eğer size yapılan davranışın aynısını sizde onlara yapın yaptıklarının yanlış olduğunu ancak bu şekilde anlayabilirler

yani olay kısaca şu :
bize yapılanın aynısını bizde onlara yaparak karşımızdakilere zorla empati yaptırıyoruz...
sizinde zorla empati yaptırmak istediğiniz kişiler var mı? :sm_confused::sm_confused:

Son düzenleme:
evett bence haklısınn..
çünkü bazı insanlar ancak hatasını kendine yapılırsa anlıo..
onunla onun dilinden konuşmak geekio..yoksa istediğin kadar iyi davran iyi ol kar etmio..

var tabiki, benliğimi silmeye çalışanlara yapıyorum yada farklı görüşlere sahip olduğum insanlara.

mesela evlenince farklı bir ortama giriyosun yeni insanlar siizin kişiliğinizi kabul etmekte zorlanıyo, dolayısıyla bende bana ne yapılıyosa bende onlara aynısını yapıyorum.bunca zaman boşuna sıkmışım canımı ve inanın gerçekten çok işe yarıyo ....

bencede işe yarar..heleki yaptığı hataları anlamayan insanlara ders olur karşıdaki kişi tarafından yepılanlar..

bencede insanın damarına basana onada aynısını yapmak lazım ki anlasın.... zamanında bende birine aynısını yapmıştım anlatmaktan çok daha etkili oluyo :icecream:

sözden anlamıyorsa...
kımseye oturupta ders veremeyız..
aynının 2 kat ını yaparım..:)

hayatı ne kadar zorlaştırıyor insanlar değil mi?

insan gibi yaşamak varken bizleri yapmak istemediğimiz hareketleri yapmaya zorluyorlar....savaşa giderken gibi plan yapıyoruz takip ediyoruz ve uyguluyoruz....

insanların bize nasıl davranacaklarını belirleyen bizlermişiz....istemediğimiz şekilde davranmalarına izin vermemezsek davranmazlarmış...

amerika da avrupa da olduğu gibi düzenli terapiste gitmek olmalı ama ülkemiz için çok fazla lüks olduğundan misilleme yaparak savaşıyoruz mücaadele ediyoruz.

bazen insanlara ayna görevi yapmak işe yarıyor.
bir çeşit şok tedavisi....

gerçekten bazı insanlar sabır taşırıyor ve ister istemez çileden çıkarıyor
her ne kadar istemesemde insanı istemediği onaylamadığı davranışları yapmaya itiyor.
çünkü onlar bu dilden anlıyor.
ama gerçekten faydalı.bir kaç gün önce denedim ordan biliyorum

anlamayan insana baska napcaksın kii .......
en güzel yolu budur kanımca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…