• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

size yapılmayan herşey eltinize yapılsaydı ??

diğer eltilerinize neler yapılmış,bir de bu elti konusunu açtığın kız mı:34:

benden öncekilerede kararında yapılmış herşey iki eksik bir fazla üçümüzünde aynı diyebilirim ama bu sefrki farklı . kızın ailesi idtedi diye mecbur kaldılar ''bazılarında'' ama onun haricinde kendi istekleri ilede ıvır zıvır adettendir diye barttıkça abarttıyolar hediyeler bilmem neler konusunda

ya lütfen arkadaşlr kısknıyorsun demeyin . diğer eltilerimde benimle aynı fikirdeler . insan ister istemez içleniyor

benden öncekilerede kararında yapılmış herşey iki eksik bir fazla üçümüzünde aynı diyebilirim ama bu sefrki farklı . kızın ailesi idtedi diye mecbur kaldılar ''bazılarında'' ama onun haricinde kendi istekleri ilede ıvır zıvır adettendir diye barttıkça abarttıyolar hediyeler bilmem neler konusunda

son çocuklar evin en küçüğü diye kıymetli olur hepsinin gözünde. bundan da kaynaklanıyor olabilir..
çok dert etme..

ne desem ki konu sahibini anlıyorum.aşağı yukarı aynı şeyleri yaşadığım için.

KV si evlat ayrımı yapıyor mutlaka kendince bir açıklaması vardır böylelerinin.anlatmaya çalışsan laf soksan anlamaz.

maddi manevi insanlardan özellikle KV KP gibilerinden bir şey beklemek bence zayıflık ama konu sahibinin aslında bir şey beklediğini de sanmıyorum.sadece gözüne sokula sokula yapılan şeylerin farkında ve haliyle rahatsızlık duyuyor.bence bir şey diyecekse kocası demeli kendi hiç muhatap olmasın değmez.

walla 11 yıllık evliliğimden masaya yumruk vurmaktan ben yoruldum onlar haksızlık yapmadan yorulmadılar.gerek yok yorulmaya.kimsenin yaptıgı kimseye kalmıyor.keşke hakkıyla olayları Allaha havale edebilsek!!!!!!!!!!!!!!

cevap vermemişsin ama muhtemelen konusunu açtığın kız bu eltin.babası kaynın işsiz diye vermek istemiyordu,işte bu nedenle adamın gönlü olması amacıyla kız tarafının her istediği fazlasıyla yapıldı:34:

ne desem ki konu sahibini anlıyorum.aşağı yukarı aynı şeyleri yaşadığım için.

KV si evlat ayrımı yapıyor mutlaka kendince bir açıklaması vardır böylelerinin.anlatmaya çalışsan laf soksan anlamaz.

maddi manevi insanlardan özellikle KV KP gibilerinden bir şey beklemek bence zayıflık ama konu sahibinin aslında bir şey beklediğini de sanmıyorum.sadece gözüne sokula sokula yapılan şeylerin farkında ve haliyle rahatsızlık duyuyor.bence bir şey diyecekse kocası demeli kendi hiç muhatap olmasın değmez.

walla 11 yıllık evliliğimden masaya yumruk vurmaktan ben yoruldum onlar haksızlık yapmadan yorulmadılar.gerek yok yorulmaya.kimsenin yaptıgı kimseye kalmıyor.keşke hakkıyla olayları Allaha havale edebilsek!!!!!!!!!!!!!!

tşk ederim. bende evliliğim boyunca bazı şeylere üzülsemde yinede şükrettim halada ediyorum. ama eşimin yakın olduğum akrabaları bile bana diyorlar ki '' siz üşünüzde enayisiniz size yapmadılar bak yaptıran nasıl yaptıryor '' diye. asıl o zaman kendimi çok kötü hisediyorum yani aslında herkes farkında ama kimse bişey demiyor onlara:(

cevap vermemişsin ama muhtemelen konusunu açtığın kız bu eltin.babası kaynın işsiz diye vermek istemiyordu,işte bu nedenle adamın gönlü olması amacıyla kız tarafının her istediği fazlasıyla yapıldı:34:

ay abla bu konu o konu ise.. yanii kızın ailesine ne demeli.
işsiz bir damat ve illuzyon bir düğün dernek işi.. ya evlendikten sonra ne olacak? kim bakacak bunlara?

tşk ederim. bende evliliğim boyunca bazı şeylere üzülsemde yinede şükrettim halada ediyorum. ama eşimin yakın olduğum akrabaları bile bana diyorlar ki '' siz üşünüzde enayisiniz size yapmadılar bak yaptıran nasıl yaptıryor '' diye. asıl o zaman kendimi çok kötü hisediyorum yani aslında herkes farkında ama kimse bişey demiyor onlara:(

sen eşinle mutlu değilmisinde çevrenin dediklerine takılıyorsun,olmuş bitmiş ne yapabilirsiniz ki:34:

cevap vermemişsin ama muhtemelen konusunu açtığın kız bu eltin.babası kaynın işsiz diye vermek istemiyordu,işte bu nedenle adamın gönlü olması amacıyla kız tarafının her istediği fazlasıyla yapıldı:34:[/

cvp yazdım cnm ikinci sayfada. evet o kız . babası verdi kızını oldukça fazla altın istediler sorun onun istediklerini almaları değil bu kadar isteğe rağmen halada ''kendi gönüllerinden '' kopan ve nedense bizdeyken kopmayan o adetler :)

Bende 2.gelinim eltim olacak kadını sadece bir kez gördüm. O zamanda bildiğin kavga çıkarmıştı kardeşler arasında ne nişanıma ne nikahıma gelmedi. Kayınvalidem sürekli şikayet edermiş kendisinden eskiden beri. Ama gel gör ki kaç çift bilezikler takılmış bütün eşyaları kıyafetlerine kadar alınmış.

Hatta evlendikten sonra birde altına araba verilmiş. Daha baya bir masraf etmişler kendisine. Bana ise gelinliğimi bile almadılar. O kadına bu kadar şey yapmalarının nedeni ise çok basit ağzına laf vermemekmiş. Elaleme kötü anlatmasın diye.

Beni saf buldular herhalde. Ama biliyor musun hiç umrumda değil yani Allah herkesin kendisine versin boşver

işsiz bir damat ve illuzyon bir düğün dernek işi.. ya evlendikten sonra ne olacak? kim bakacak bunlara?

konu sahibi kaynının müteahhitlik yaptığını yazmıştı ama kızın babası geçerrli bir işi yok diye istemiyordu.hatta kız memur olacakmıştı da babam vermez diye sınava girmemişti.şimdi çalışıyorlar mı bilmiyoruz,konu sahibi açıklasın:34:

konu sahibi kaynının müteahhitlik yaptığını yazmıştı ama kızın babası geçerrli bir işi yok diye istemiyordu.hatta kız memur olacakmıştı da babam vermez diye sınava girmemişti.şimdi çalışıyorlar mı bilmiyoruz,konu sahibi açıklasın:34:

küçük dilimi yuttum resmen.. kız babası vermez diye sınava girmemiş. hey Allahım ne insanlar var...

canım konuyu tam okuduysan kaynımın işi var hemde oldukça güzel bir işi var yazmıştım orada. kızın babası önlisans mezunu sekreter kızını lise mezunu müteahit kaynıma layık görmemesiydi. istenilen altınların alınacağını anlayınca o iş çözldü :))

cevap vermemişsin ama muhtemelen konusunu açtığın kız bu eltin.babası kaynın işsiz diye vermek istemiyordu,işte bu nedenle adamın gönlü olması amacıyla kız tarafının her istediği fazlasıyla yapıldı:34:[/

cvp yazdım cnm ikinci sayfada. evet o kız . babası verdi kızını oldukça fazla altın istediler sorun onun istediklerini almaları değil bu kadar isteğe rağmen halada ''kendi gönüllerinden '' kopan ve nedense bizdeyken kopmayan o adetler :)

kusura bakma görmemişim yanıtını.olan olmuş,artık doldurma kendini.kendi evine odaklan:34:

mrb arkadaşlar

sizlerden bi konu hakkında fikir almak istiyorum

sizden sonra evlenen eltinize size yapılanın 3 katı hediyeler alınsa, adetler dört dörtlük yerine getirilse , nasıl tepki verirdiniz.

eşinize ikide bir şikayet ediyp huzursuzlukmu çıkarırdınız yoksa içiize atıp olayları akışına mı bırakırdınız?

eğer ikinci seçenği uygularsak yapılan haksızlık gözardı edilir mi?

sessiz kalıp kayınvalide ve kayınpederin bu adaletsiziliği kendilerinin mi farketmesini beklemeliyiz ?

dediğim başınıza böyle bişey gelse nasıl davranırdınız?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

valla ben sonradan gelen gelinim :) diğer geline neler yapıldı bilmiyorum ama bana hiçbirşey yapılmadı.küçük olan ben olmama rağmen ben hep ezilen oldum.ameliyat olduğum bir dönemde kayınvalidem eltime gidip temizlik yapmayı tercih etti.yani tam tersi küçük olupta ezilen gelin haksızlığa uğrayan gelin benim...ve çözümü konuşmamakta buldum.1 yıldır konuşmuyorum eltimle.

deliolurdum çoookkk gücüme giderdi, gittide. benimde basıma geldi.

ama şimdi bana yapmadılar ona yaptılar demiyorum dememeye çalışıyorum cunku bana sordular ne ıstersınız dıye bende gözüm tok olduğu ıcın siz ne yapabılırsanız dedım.

eltıme sordular adetınız nedır ne ıstersınız dıye eltimde " onu ben bılemem annemle konusun" deyıverdı kayınvaldecıgıme.

ben ısteyeedım taleplerde bulunamadım. o isedi aikesi ıstedı yapıldı mecburen. bende ılk baslarda cok kavga çıkardım kustum darıldım ama ısteseymısım dıyorum şimdi. o yüzden değer gözüyle bakmayın ağlamayana meme yok

kusura bakma görmemişim yanıtını.olan olmuş,artık doldurma kendini.kendi evine odaklan:34:

öyle yapıyorum aslında ama bide kayınvalidem beni arayıp xx e şunu aldım bunu aldım diye anlatıyor bende iyi yaptın anne diyorum :))) bazen de benimle dalgamı geçiyor diyorum anlayamdım safımdır bende biraz (herkes der bunu malesef)

canım konuyu tam okuduysan kaynımın işi var hemde oldukça güzel bir işi var yazmıştım orada. kızın babası önlisans mezunu sekreter kızını lise mezunu müteahit kaynıma layık görmemesiydi. istenilen altınların alınacağını anlayınca o iş çözldü :))

bir karışık etiket davaları..altınlardan sonra layık gördüyse alan memnun satan memnun..
sen olmuş bitmiş bir şey için neden canını sıkıyorsun. yoksa sizinkiler de kızı kardeşine çok buldu da yapacaklarından fazlasını mı yaptılar:)

bunları size diyenler bence sizlerden cesaret alıyor demek için.kimseye fırsat vermeyin.bizdeki huzur kimsede yok deyin çatlasınlar.

öyle yapıyorum aslında ama bide kayınvalidem beni arayıp xx e şunu aldım bunu aldım diye anlatıyor bende iyi yaptın anne diyorum :))) bazen de benimle dalgamı geçiyor diyorum anlayamdım safımdır bende biraz (herkes der bunu malesef)

bence KV ne gerekli cevabı gönül rahatlığıyla vermelisin.kadın kaşınıyor ise kaşımalısın benden söylemesi :34:

Back
X