Buradan bakınca çocuğun doğduğu zaman yine şöyle yazacaksın gibi gözüküyor
Yani anne adayisiniz, yaşınız 33, gebelik oluşumunda sıkıntı yaşıyorsunuz. Ülkemizde böyle ayıları bosayip sperm bankasından mavi mavi çocuk seçecek bir sistem yok,bekar anneliğe kucak açacak bir toplum yok. Anne olmak için tek çareniz bu ayı gibi görünüyor. Ama biliyorsunuz ki bu adamdan hayat arkadaşı olmaidgi gibi baba da olmayacak. Daha yolun en başında bu kadar gergin ve üstünlük taslamaya kalkan bir adam. Üstelik hevessuz...Çocuk olduğunda bir anda aşık olmayacak bebeğe. Bebek sizin romantik hayallerinizde kurduğunuz ,o filmlerde aşık olunan canlı değil ki. Bebek demek bir;maddi külfet demek, iki endişe demek, üç gürültü demek, dört bozulan fizik demek, beş aylar süren cinsel oruç demek,altı uykusuz geceler,dhaa uyumadan ise gittiğin günler demek, bebeğe bakmak için eve dolusan bakıcı - anane tayfası yüzünden kendi evinde misafir olmak demek, yemek yemeyen bebeğe yemek yedirmek , uyumak istemeyen bebeği zorla uyutmaya çalışmak, ağlama,kendini yere atma krizlerine katlanmak, iki yaşında erken ergen hallerine , çığlıklarla kendini ifade etmeye çalışmasına alışmak...bunlarla karşılaşacaksınız -ki bebeklik en kolay çağı derler. ... Adamın gerçekten bir bebekle karşılaşınca bir anda harika bir baba olacağını, bütün bunlara katlanacagini falan mı sanıyorsun?? Basım şişti,sustur şunu diye çocuğu sana atıp TV telefon takılacak, çok zorda kalınca da 'uydum senin aklına' diyecek. Gerçi hamilelikte bile 'senin suçun ben mükemmelim' diyen adam çocuğun her saygısızlığında, her zayıf notunda, ergenlikte yaptığı her hatada 'senin suçun ben mükemmelim' demeye devam edecektir...
Ama ne diyeyim? Böyle bir babaya sahip olmayı hiçbir çocuk istemezken , kavga ve sevgisizlik dolu bir eve dogacakken yine de kendiniz için bunu istiyorsanız o da hakkınızdır. Ama keşke bu sefer tutmazsa spermsiz kendi yumurtalarınizi dondurup bu adamı boşasaniz. İlerleyen yıllarda başka birinden bebek sahibi olmak istediğinizde güzelce kullanırsiniz