• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizi sürekli eleştirenlerle nasıl baş ediyorsunuz?

- ters ters bakarım. "Ne münasebet bakışı"
-sanane derim
-fikrini sormadım derim
-sen kendi işine bak derim
-sen kendi tipine bak derim
  • psikolojime göre bazen de iğneleyici laf sokarım. Bunu pek sevmiyorum aslında ama insanı biktiriyorlar .
  • benden genelde çekinirler ama beni sevsinler arkadaş olalım diyorsan bu kadar kaba olma tâbi 🙂 biraz daha yumuşatarak söyle.
Belli ki o arkadaşlarının senden menfaati vardı yüzden seninle arkadaşlar. Güzel olan kızların yanında onunla arkadaş olmak isteyen erkekler kadar kizlar da olur. Herhalde havalı olduklarını sanıyorlar bilmiyorum. Onları hayatında tutma bence

Herkese merhaba. Küçüklüğümden beri aşırı eleştiren bir annem vardı belki de bu yüzden hayatıma bu tarz insanları alıyorum bilmiyorum ama yakın arkadaş çevrem sürekli her şeyimi eleştiren insanlar. Asıl ilginç yanı ilk başta yakın değilken gayet iltifat ediyorlar normal davranıyorlar ama yakın arkadaş olduktan sonra sürekli yaptığım yemeği, ilişkimi, ailemi, sevgilimi ve özellikle dış görünüşümü eleştiriyorlar. Yanlış anlamayın kendimi övmek için demiyorum ama gerçekten güzel biriyim yolda cafede fln hep iltifat alırım kendimi de beğenirim ama arkadaşlarımın gözünün üstünde kaşın var tarzı absürt eleştirilerinden bıktım. Ben insanları kırmamak için yüzlerine asla kırıcı konuşmam ama bana sürekli yapılınca ne yapacağımı bilemiyorum. Hepsi beni kıskanıyor fln da demiyorum hepsinin kıskandığını sanmıyorum ama neden moralimi demoralize etmeye çalıştıklarını da anlamıyorum belki de sorun bendendir.

Siz olsanız ne yaparsınız yani fevri davranmadan bu duruma bir son vermek istiyorum çünkü gerçekten öz güvenimi etkilemeye başladı bu durum 😔
Siz ben misiniz ben siz miyim acaba :)
Ayni anne, ayni cevre ayni muamele hep.
Ama darkmore arkadasin dedigi gibi ben kimseyi önemsemem, istediklerini düşünsünler.

Biri bi sey dedigi zaman "böyle seviyorum böyle hoşuma gidiyor, fikrin icin sag ol ama benim tercihim böyle" tarzi nazik cevaplar verin.

Herkese merhaba. Küçüklüğümden beri aşırı eleştiren bir annem vardı belki de bu yüzden hayatıma bu tarz insanları alıyorum bilmiyorum ama yakın arkadaş çevrem sürekli her şeyimi eleştiren insanlar. Asıl ilginç yanı ilk başta yakın değilken gayet iltifat ediyorlar normal davranıyorlar ama yakın arkadaş olduktan sonra sürekli yaptığım yemeği, ilişkimi, ailemi, sevgilimi ve özellikle dış görünüşümü eleştiriyorlar. Yanlış anlamayın kendimi övmek için demiyorum ama gerçekten güzel biriyim yolda cafede fln hep iltifat alırım kendimi de beğenirim ama arkadaşlarımın gözünün üstünde kaşın var tarzı absürt eleştirilerinden bıktım. Ben insanları kırmamak için yüzlerine asla kırıcı konuşmam ama bana sürekli yapılınca ne yapacağımı bilemiyorum. Hepsi beni kıskanıyor fln da demiyorum hepsinin kıskandığını sanmıyorum ama neden moralimi demoralize etmeye çalıştıklarını da anlamıyorum belki de sorun bendendir.

Siz olsanız ne yaparsınız yani fevri davranmadan bu duruma bir son vermek istiyorum çünkü gerçekten öz güvenimi etkilemeye başladı bu durum 😔
Sadece suratına bakıyorum ama ifadesiz bir şekilde. Sonra zaten karşımdaki alık rahatsız oluyor. Bazen gülüp geçiyorum karşımdaki cahilse laf anlamıyorsa. Ama genelde sonrasında son görüşmem oluyor o 😂🤌

Siz ben misiniz ben siz miyim acaba :)
Ayni anne, ayni cevre ayni muamele hep.
Ama darkmore arkadasin dedigi gibi ben kimseyi önemsemem, istediklerini düşünsünler.

Biri bi sey dedigi zaman "böyle seviyorum böyle hoşuma gidiyor, fikrin icin sag ol ama benim tercihim böyle" tarzi nazik cevaplar verin.
Evet ben de artık böyle yapacağım ya

Ben artık beni yoran , üzen , enerjimi çeken , mutsuz eden insanları silip atıyorum hayatımdan

Kim olursa olsun

Yaş aldıkça tahammül gücüm azalmaya başladı benim ve ruhen çok yorgunum

Hem çalışmak hem de aile ilişkilerim aşırı yordu beni bu yaşa kadar
O yüzden artık hayatımda kendi çekirdek aileme ve kendime odaklandım
Hedeflerimle , sağlığımla daha çok ilgileniyorum.

Size de tavsiyem ; sizi yoran ve üzen insanları hayatınızda tutmayın

Alt tarafı 70 yaz görüp öleceğiz. Hayat kisa , değmiyor üzülmeye.

İnsanların eleştirilerini umursamayacak kadar özgüvenli ve rahatım. Asla rahatsız hissetmem. Kim ne derse desin, senin fikrinin ne önem var der geçerim; susmazsa karşımdakini yerden yere vuracağımı bildiği için eleştirme cüreti bile gösteremezler. Arkamdan atıp tutarlar.

Bence sen şöylesin böylesin yorumlarını hiç sevmiyorum gerçekten . Kişilik analizi bekliyorum kimseden çünkü. O anki duruma göre aa öyle mi düşünürsün bence değilim ama diyip konuyu değiştiriyorum. Çok dinlemiyorum yani arada kesip konuyu değiştiriyorum.

Sınırlarınızı çizin. Onlar eleştiriyor diye öyle değilsiniz. E onlar bir şeyler söylemek istiyor diye duymak zorunda da değilsiniz. Direk konuyu değiştirin.
Eleştiren insanları siz de eleştirin ve görün olacakları 😅

Back
X