Sizin anneniz de böyle mi?

Ne olursa olsun ben okumamışla okumuşu kazancına göre denk görmem.
Dört sene bir üniversitede eğitim alan insanla lise mezunu kültür anlamında asla denk değildir.
Ben tercih etmem
Bence de öyle ama erkekler örneğin kadın lise mezunu olsa ama özel sektörde daha fazla kazanıyor olsan adam prof olup daha az kazanıyorsa bunu kompleks yapıyor. Bunu anlatmaya çalıştım aslında

Benim annem de böyleydi. Uzaylı gelsin, alnında 3.gözü olsun fark etmez.
Muhtemelen göçüp gitmeden mürüvvetini göreyim düşüncesi var.

İşte o da ayrı bir sorun. Akrabalar da aynı kafada. son ihtimal geldiklerinde sorcam size ne dendi istemediğim söylendi mi vs. diye. Eğer söylendi derlerse siz de hiç gurur yok mu istenmediğiniz yere nasıl geliyorsunuz falan diycem artık. Ailem rezil olmadan beni takmıycak belli ki. Kavga ettim olmadı, düzgünce söyledim olmadı. Nato kafa nato mermer.

Bence de öyle ama erkekler örneğin kadın lise mezunu olsa ama özel sektörde daha fazla kazanıyor olsan adam prof olup daha az kazanıyorsa bunu kompleks yapıyor. Bunu anlatmaya çalıştım aslında
Gereksiz bir genelleme bu da. Bir profesör kazancı kompleks yapmaz sanmam. Genelde eğitimsiz insanlar çok para kazanarak statü aldığını sanırlar ve haliyle komplekslerini çok para kazanarak tatmin ederler: Çevremde kadının daha çok kazandığı insanlar var, bu çiftlerde eğitim seviyesi denkse kazancın lafı olmuyor. Çünkü statüler denk olduğu için kazancın lafı olmuyor. Aslında asıl kompleks yapılan şey eğitimdir. Burada da mesela genelde kendini geliştirmiş liseli güzelleyenlerin kocası genelde ortaöğrenimli de ondan güzelliyorlar

Üni mezunu değilim hatta o zamanlar lise mezunu bile değildim bana da görücü gelmek istemiş kaç kere annem bana bile söylemeden hep red etmiş yıllar sonra konusu geçmişti soylemişti asla kabul etmicemi bilirdi çünkü

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Görücü usulü böyle maalesef. Erkek anneleri serseri oğluna en güzel kızı istiyor. Bana da akrabalar şehir değiştirmemi söylüyorlar. Dün konuşmuştuk sizinle. Bu sitede bile bana " Zenginse madem lise mezunu olmasını umursama" diyenler bile oldu düşünün. Korkunç bir zihniyet.

Ben de 30 yaşıma girmek üzereyim. Annem son 1-2 senedir hayatında biri var mı, varsa çekinme söyle der. Bundan önce ise tanıştığım konuştuğum birisi olduğunda " ne gerek var elin oğluyla niye konuşuyorsunki " diye eleştiriyordu beni. Şimdi kpss önlisansa girip bir yandan özel bir yerde çalışmak istiyorum. Sonrası ne olur bilinmez. Ama şimdi anneme desemki " benim hoşlandığım, sevdiğim birisi var ileriki zamanda evlilik düşünüyoruz" diye beklemeye gerek yok hemen gelsinler tanışalım der muhtemelen. Annemin huyunu suyunu bildiğim için en azından 2 sene gizlice tanışma taraftarıyım. İşin içine aileler girince her şey b.ka sarıyor.

Şuan görücülere güncelleme gelmiş matchliyorsun sonra erkek kızı sosyal medyada ekliyor direkt öbür türlü erkeğin haberi bile olmuyo çok şahit oldum kendi kafalarında kuruyorlar ama erkeğin haberi yok belki adam sizi istemicek yani boşuna sinirlenme üniversite konusuna bir şey demek istemiyorum bölüm var okul var kişi var şimdi açıktan tak tak okuyup 3 4 üniversite okudum diye böbürlenen de var

Evet çoğunun oğlunun haberi bile yok. Hatta en son gelen gorucunun 12 yıllık iliskisi olduğunu öğrendim. Ama zengin olunca reddedince sen suçlu oluyorsun.

Evet çoğunun oğlunun haberi bile yok. Hatta en son gelen gorucunun 12 yıllık iliskisi olduğunu öğrendim. Ama zengin olunca reddedince sen suçlu oluyorsun.
Kabul etsen sanki adam koşarak sevgilisinden ayrılacak tuhafmış bakış açıları

Okumamış ama kendini geliştirmiş = Üniversite okuyanları kıskanıyorum, kendime "title" uyduruyorum.
Yav niye kendi tercihlerimizden bu kadar utanıyoruz, anlamadım. Okumadım de geç, ne var yani? Çok rahatsızsan girer okursun dünya kadar kurs, yaygın eğitim var.

Bir de üniversite mezunları görgüsüz, cahil her yer üniversite falan diye yeriliyor. E karşısındaki onu bile yapamamış iki kitap bir gazete okuyup sosyal medyada gündemi takip edince kendini geliştirmiş mi oluyor?
Kusura bakmasın kimse ama her türlü anlaşılıyor fark. Her türlü. Evet üç yıl önce kurulan düzgün akademisyeni bile olmayan okul mezunları, önlisans mezunları da bu arada bence iyi üniversitelerle denk değil. Ama yine de hiç okumayanla da denk değiller kusura bakmasın kimse

Kesinlikle bir de bu kişi "Üniversite okumak burjuva işidir" diye durum koymuş. Okumak boş iş onlara göre.
Benim işsiz güçsüz evde oturan kayınbirader de çocuğumuzu özel okula, tatile götürüyoruz diye burjuva demişti. Eşim de ben emekçiyim çalışıyorum kazanıyorum yapıyorum, evde anne baba parası yemek burjuvalık demişti
Dümdüz kıskançlık işte bunlar hep

Evin ilk çocuğu ya da en büyük kızı mısınız?
Çünkü annelerin tutumlarını bu da belirliyor.
Büyüklerde çok panik davrandı mesela bizimki, sürekli yönlendirmeye çalıştı ama benimkinde daha sakindi, o acemiliği attığı için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…