Sizin bebeğiniz de gazman mı?

evet canım oluyor
uyurken de devamlı öyle
ağlamıyor ama at gibi kişniyor sanki ıkınıyor acayip sesler çıkarıyor...

kızlar sizin bebekler sürekli mi ağlıyorlar? benimki kıvranıyor çığlık atıyor kızarıp bozarıyor sürekli ağlamıyor ama sürekli mıkırdanıp acı çekiyor gibi görünüyor

kucaga alınca susuyo...delikafadulden:roflol:

esas gaz 20,günden sonra baslarmış :uhm:
o zaman şimdiki ne

bizim 17. günden sonra başladı
önceki hiçbişey değilmiş
dün gece 4 e kadar ağladı
sürekli kıvrandı
karnı şiş ve taş gibi
bugün papatya alıp demleyeceğim bebeklerde gaza iyi geliyormuş
yapınca sonucu paylaşırım

inşallah faydası olur canım
annem çörekotu yağı içir rahatlatır dedi.bi de acı elma yağını kulak çubuğuyla topuklarına sürecekmişiz 5 dk sonra gazını çıkarıyormuş
denemek lazım

kızlar deneyip sonuc aldıklarınızı lütfen paylasın

benim zinco işe yaradı biraz rahatladı bebek artık gaz sancısı olunca o kadar ağlamıyor
gece 3e kadar duruyoruz ama ortalığı yıkmıyor ağlayarak
sadece gazı elince ağlıyor beş on dakika arayla
tabii ben de kimyon yutuyorum suyla üç gündür iki çay kaşığı
onun da faydası vardır

kızlar bide eczanede myo oil diye bi yağ var. onuda karnına ve ayak altlarına sürmekte işe yarıyo. tabi karın kısmını ve ayaklarını sıcak tutmak lazım. iki kat çorap karnına ayrıca bi bez falanda koyun mutlaka faydası olur.

arkadfaslar gaz olmasin diye cocugu fazla mi giydiriyorum
ev 23.5-25 derece.çogunlukla 25 hatta
uzun kollu yad a kısa kollu badi,tulum patik,uyku tulumu.

Öncelikle Allah bütün bebeklere hayırlı ömürler versin arkadaşlar... Kızım doğum gününe 10 gün kaldı.. O gazlı, sancılı günler nekadar çabuk geçmiş...

Bebeğin gazlı olmasının sebeplerine gelince:

*Anne gaz yapan şeyler yiyorsa(fasulye, nohut, karnıbahar, portakal gibi)

* Bebeğin gazı her daim çıkarılmıyorsa, (gece de dahil her emzirmeden sonra bir pırtlatın:))

* Ya da bebek üşütüyorsa gaz kaçınılmaz....

Bunlara dikkat edin arkadaşlar... Eğer bebeğiniz kıvranıyorsa karnına önceden ısıtıp soğuttuğunuz zeytin yağıyla masaj yapın tabi çok bastırmadan hafif hafif.Ayaklarını sıcak tutun:) Ben Zinco kullandım bizde işe yarıyordu... Bizim gaz sıkıntımız çok olmadı ama arada olduğunda karnına masaj yakıp dizimin üzerine yüzüstü yatırıp sırtını sıvazlayınca işe yarıyordu:)

Bol uykulu, gazsız geceler:)))

zinco aldım gazına çok iyi geldi..

rahat rahat pırtlatıyo..kaydirigubbakcemile3

bendün adaçayı(acı elma) yağı ile topuklarına masaj yaptım.kulak pamuğuna sürüp topuğuna sürdüm
bi de çörekotu yağı içirdim üç damla kadar
gece gaz sorunu yaşamadık Allahın izniyle uyudu
her sancı gelişinde pırtlattı kızım
ktar da gaz sancısı için birebir demişti
bu arada 2 çay kaşığı kimyon yutmaya devam ediyorum

çok zormuş gaz olayı ya gerçekten ben de metsil kullanıyorum işe yarıyo gibi bi de nurese harvey s daha iyimiş sanırım karar veremedim hangisini versem

dün akşam nispeten rahat bi uyku geçirdik
-acı elma yağıyla topuklarına masaj yaptık
-asidi alınmış zeytinyağıyla karnına masaj yaptık (zeytinyağını küçük bi şişeye koyup ağzı açık olarak su dolu kapta 2 saate yakın kaynattık, kavanoz ağdayı kullanıma hazırlar gibi, asidi böyle gidiyormuş)
-tatlı badem yağının içine yarım muskat rendeleyip her emzirmeden sonra 3-4 damla verdim
-biraz da papatya çayı verdim(aktardan aldığım papatyadan demledim)

tedbir olsun diye zincoyu da almıştım ama bunlar işe yaradı zinco şimdilik vermiyorum

çok zormuş gaz olayı ya gerçekten ben de metsil kullanıyorum işe yarıyo gibi bi de nurese harvey s daha iyimiş sanırım karar veremedim hangisini versem

nurse harveys 1 aydan küçüklere verilmiyr ama

oh canım iyi inşallah bi kaç güne hiç bişeyi kalmaz

metsili doktor culinin melisaya vermişti
nurse harveysin üzerinde yazıyor 1 aydan küçüklere verilmez diye

hadi ya metsil veriliyo mu peki?napıcam ben ya

canim ya bugun bir doktor tanidigimiz metsilin kana bile karişmadigini rahatlikla kullanabileceğimizi soyledi.sen doktoruna ya da eczacina sorda al tabi.ben kendim metsil alim kendi gazim icin diye dusundum ama etkileri belirli olmadigi icin almiyorum.bu cuma insallah kontrolumuz var .sorucam onada yazarim

Son düzenleme:
kızlar gaz için en iyisi sub diye biliyorum. bana almanyadan geldi. ama türkiye de satılıyormuş. hiç bir yan etkisi yokmuş. bu arada sizin süt durumunuz nasıl? benim şu anlık yetiyor gibi ama öyle çok değill gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…