- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Öyle yapacağım mutlaka doktorda video istedi ve sadece bu gözleme de bir sorun olmadığını düşündüğünü söyledi bir bakalım ama mutlaka dedi gözlem yapıp kızımı mutlaka göstereceğim teşekkür ederim bilgi içinBence bu haraketlerini videoya çekin. Uykuda ki davranışlarını da çekin.
Buradan epilepsidir veya değildir diyemeyiz.
Epilepsinin yüzlerce şekli var. 1-2 saniyelik göz dalmasindan büyük nobetlere kadar geniş bir yelpazedir.
Bunları çocuğunuz da bu hastalık var veya olabilir diye yazmıyorum.
Ama eğer varsa baştan önlem almak lazım. Ne kadar erken teşhis olursa o kadar iyi tedavi şansı olur.
Benim kızımda bir sabah kahvaltı yaparken esnedi ve hemen bir baygınlık geçirdi. Etrafımda epilepsi hastası çok olduğu için ben hemen bayginligini gözlemledim ve zaman tuttum. Acile gittik. Bir sürü tetkikler yapıldı EEG çekildi sonuç temiz çıktı. Ama 1- 1,5 yıl arayla bayılmalar oldu. Her defasında tam tetkikleri yapıldı. Aslında epilepsi krizlerine benziyordu ama tetkikler bizi haksız çıkarıyordu.
En sonunda geçen sene kızımın tansiyon düşüklüğüne bağlı bayilmasi olduğu teşhisi konuldu. Asortik bir adı var ama unuttum. İlaçla tedavisi kesin sonuç vermiyor ve ömür boyu yaşam tarzıni değiştirerek yaşayacak.
Bunları neden anlattınız derseniz, bence ihmal etmeyin ve içinizi rahat ettirin.
Burada değildir diyenler de epilepsidir diyenlerde doktor değil.
Evladinizi videoya çekin ve doktora gösterin. Böylece herkes için en iyisini yapmış olursunuz.
Benim oğlum da babası kızınca koltuğa uzanıp uyuma numarası yapıyorKızlar kızımda 2 gündür fark ettim ona yapmasını istemediğim bir davranışta kızarken gözlerini bir yere döndürüp bakıyor bana bakmıyor. Bu normal mi? Dinlemiyor givi davranıyor. Ben konuşmamı bitirince dönüp başka şeyle ilgileniyor. Ya da ara ara 2 3 snlik dalıyor. Adını söylediğim an bana bakıyor sorun yok ama bilmedim korktum netten baktım epilepsi vs yazıyor endişe duydum çevrem normal bir davranış diyor hatta yadırgamadılar bile. 17 aylık kızım buarada. Birde gece uyku esnasında vurma gibi atma gibi bir şeyler yaptı okuyunca netten hepten korktum
Oğlum kumandayı fırlatır bende sesimi biraz yükseltip ‘yapma oğlum, neden yapıyorsun bak kırılır kullanamayız’ vs söylenirim. Asla bakmaz. Sonra bi an susunca saniyelik bana bakar göz ucuyla sinirim geçtimi diye. Yakaladığımızı görürse aynen çevirir bakışlarını. Korkmayın çok akıllılar ondan öyle dinlemiyo gibi duruyor. Yinede bir doktora gösterin.Kızlar kızımda 2 gündür fark ettim ona yapmasını istemediğim bir davranışta kızarken gözlerini bir yere döndürüp bakıyor bana bakmıyor. Bu normal mi? Dinlemiyor givi davranıyor. Ben konuşmamı bitirince dönüp başka şeyle ilgileniyor. Ya da ara ara 2 3 snlik dalıyor. Adını söylediğim an bana bakıyor sorun yok ama bilmedim korktum netten baktım epilepsi vs yazıyor endişe duydum çevrem normal bir davranış diyor hatta yadırgamadılar bile. 17 aylık kızım buarada. Birde gece uyku esnasında vurma gibi atma gibi bir şeyler yaptı okuyunca netten hepten korktum
sanmam bence neden kizdiginiza anlam veremedigi icin uzuluyorKardeşi olacağını hisseder mi peki ondan da mı böyle dalıyor acaba
Sizinkisi de az değilBenim oğlum da babası kızınca koltuğa uzanıp uyuma numarası yapıyor
Normal yani telaş yapma annesi
Bayaa kurduruyor insana ciddenInternet okumayın, ruh hastası olursunuz.
Ben birkac yil önce kafayı yemiştim bu yüzden.
Allah kimseye internetten hastalık araştıma tecrubesi yaşatmasın :))
Ben epilepsi hastasiyim hesabimi konuya cevap vermek için açtım. Bende şöyle şeyler oluyor bir anda donuyorum okulda, evde falan o an hic bir şey düşünmüyorum sadece donup bir yere bakıyorum. Böyle oldugumun farkında değildim annem , arkadaşlarım söyledi. Bazen de şey oluyor gece uyurken aniden kolum \ bacağım kendini atıyor uyaniyorum. Boyle şeyler oluyordu hep epilepsi olduğum aklımın ucundan geçmezdi nöbet geçirdim uyurken doktora gittik ve eeg çekildim öyle öğrendik. İçinizin rahat etmesi bakımından nörolojiye götürebilirsiniz belli olmuyor içiniz ferahlar çıkmazsa eğer çıkarsa da erken tedavi olur.Kızlar kızımda 2 gündür fark ettim ona yapmasını istemediğim bir davranışta kızarken gözlerini bir yere döndürüp bakıyor bana bakmıyor. Bu normal mi? Dinlemiyor givi davranıyor. Ben konuşmamı bitirince dönüp başka şeyle ilgileniyor. Ya da ara ara 2 3 snlik dalıyor. Adını söylediğim an bana bakıyor sorun yok ama bilmedim korktum netten baktım epilepsi vs yazıyor endişe duydum çevrem normal bir davranış diyor hatta yadırgamadılar bile. 17 aylık kızım buarada. Birde gece uyku esnasında vurma gibi atma gibi bir şeyler yaptı okuyunca netten hepten korktum
Bu durumun nasıl bir tedavisi oluyır peki. Doktora gideceğiz ama bir fikrim olsun en azındanBen epilepsi hastasiyim hesabimi konuya cevap vermek için açtım. Bende şöyle şeyler oluyor bir anda donuyorum okulda, evde falan o an hic bir şey düşünmüyorum sadece donup bir yere bakıyorum. Böyle oldugumun farkında değildim annem , arkadaşlarım söyledi. Bazen de şey oluyor gece uyurken aniden kolum \ bacağım kendini atıyor uyaniyorum. Boyle şeyler oluyordu hep epilepsi olduğum aklımın ucundan geçmezdi nöbet geçirdim uyurken doktora gittik ve eeg çekildim öyle öğrendik. İçinizin rahat etmesi bakımından nörolojiye götürebilirsiniz belli olmuyor içiniz ferahlar çıkmazsa eğer çıkarsa da erken tedavi olur.
Olmaz mı yahu hiç oluyor benimkinden biliyorum17 aylık bebegın isine gelmemezlıgı olmaz. Ancak sureklı azarlanıyorsa cocuk ıcsellestırılmıstır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?