sizin.cocugunuzdami boyle

yazarsam yine tepkileri çekeceğim o yüzden yazmıcam ama kocadan alınmayan ilgiyi oğuldan beklemek...
Konu Sahibi son cümlelerinde bunu yazmış zaten ve bağımlı kaynana sendromlari da bu sebeple yaşanıyor bence.

Onlara o kadar alisip öyle bagliyoruz ki kendimize cocuklarimiz evlenince bi organimizi kaybetmiş gibi davraniyoruz

Konu Sahibi genele yazdım bunu yanlış anlama sakin

Şu an gereksiz bi hassasiyet içindesiniz bebeğin sizi sevmediğini ve o yüzden diğer insanlara kolaylıkla alıştığını düşünüyorsunuz ancak bi bebek öyle büyük insanlar gibi ince hesaplar yapamaz
Merak etmeyin her minik annesini sever
Bu olumsuz duygularınız katlanarak artmasın diye çocuk gelişimi ile ilgili bi kaç bişeye göz atın

cocugun temel ihtiyaclarini , beslenmek, uyku, altini degisme gibi sizden baskasi daha cok yapiyorsa aranizdaki bag zayiflar.
bu ihtiyaclarini sadece siz giderin.

diger yandan büyük bi rahatlik sizin durumunuz, etrafta cocukla ilgilenen cok demek ki.

Benim yeğenimde böyle, ama bu sağlıklı bir durum.. Sevgi ölçütü değil. Mutlu olmanız lazım, bence iyi bir anneymişsiniz

25 aylık kızım dogdugundan beri böyledir yabancı bilmez , herkese gider arkadan aglamaz bi yere bırakınca anne diye tutturmaz yolda gördügü insanlara Soru sorar adın ne nereye gidiyorsun vs gibi bunun neyi kötü yada kötü bi durum mu Bilmiyorum hiç sorun etmedim

o zaman size de sorabilir miyim? nasıl yetiştirdiniz mesela. spesifik aklınıza gelen şeyleri söylerseniz bilmek isterim

çok iyi bir durum bu arada. canım ya kıyamam bıcır bıcır hiç çekinmeden yoldakilere neler soruyor kimbilir

Just hiç özel bişey olmadı yani ne bilim 9 aylıktı kreşe bıraktıgımda belki ondan bu kadar girişken ve sosyaldir Çok sosyaldir yani herkesle konuşur ciddi ciddi sohbet eder ne yaptıkalarunı merak eder bebekken onu okula bırakırken onu Çok sevdigimi ve geri gelecegimi söylerdim ki hala her okula bıraktıgımda aynı şeyler i söylerim Tamam anne der süpriz getirmeyi unutma der :) bebeklikten beri onunla yetişkin gibi konuşurum herseyi anlatırım belki bu etkili olmuşdur

Benim kizimda boyle.ancak bu beni bugune kadar hic rahatsiz etmedi dahasi arada bir nefes alabiliyorum.nasil oldu diye soranlara hicbir fikrim yok karakteri boyle sanirim.bana cok bagimli degil disarida da diger insanlarla cok cabuk ve kolay iletisim saglayabiliyor.ben disari cikarken acikliyorum gelis saatimi soyluyorum her ne kadar anlamasada opup gidiyorum.bu arada kizim 25 aylik

Kizimda böyle bir bebek,13 aylık. Bağımsız bir bebek

Insanlarla arası çok iyidir, hatta hayvanlarla daha da iyidir.parkta orada burada kedi, köpek ne görürse oynar

Şimdi ki bebeler çok sosyal ama biz anneler bunu anlayamiyoruz

valla mükemmel yapmışsın tebrik ediyorum. olmuş bu çocuk olmuşş :))
çocuklar çok zekiler aslında onlara yetişkinler olarak bir şeyleri açıkladığımızda anlıyorlar

benim oğlumda böyle, doğduğundan beri tüm çabamda böyle olması içindi zaten. ben çok uğraştım bana bağımlı olmasın kendine yetebilen bir çocuk olsun diye ne şans ki sizinki kendiliğinden olmuş. şimdi sıra sizin oğlunuza olan bağımlılığınızı çözmekte.

bu dediğinizin ucu Oedipus Sendromuna gider biliyorsunuz değil mi? o sizin kocanız değil, oğlunuz. kocanızdan göremediğiniz ilgiyi oğlunuzla kapatamazsınız. doğrusu zaten size bağımlı olmaması. bir oğlan çocuğunun anneci olması sandığınız gibi iyi bir şey değildir.
ne güzel işte çocuğunuzun bilinç altında annesi onu her an terk edebilecek biri değil.
çocuğunuz sizin hissettiğiniz yokluklarınızı, hayal kırıklıklarınızı üzerinden giderebileceğiniz varlıklar değil, sizden tamamen bağımsız canlılar, ilk doğdukları günden itibaren bir karakterleri var. lütfen çocuğunuzun karakterini değiştirmeye çalışmayın. sizden bağımsız olması sizi sevmediğini değil, bağımsız ve sağlam bir kişiliği olacağını gösterir.

Şuan okudukları beni çok sşaşırttı açıkçası
24 aylik bir oğlumvar ve bana resmen
bağımlı hiçbir yere gidemiyorum çünkü resmen bana yapışık yaşıyor (allah eksikliğini vermesin)inanın artik o kadar bunaldimki hep benim çocuğum da neden başkalarının ki gibi arkadaslarimda falan durmuyor diye soyleniyorum hep kimsede durmaz çünkü sosyal hayatım sıfır çünkü biyerede de gitmek istemiyor evden çıkalım istemiyor sürekli evde beraber oynayalim istiyo inanın tuvalete bile gitsem kapısında agliyo çık diye simdi sizin yazınızı okuyunca bundan şikayet eden anne olabilormuymus diye düşündüm acikcasi

2 yasindaki oglumu sadece tatillere gittigimizde birakabiliyoruz kimsemiz olmadigi icin.
biz yokken aglamiyor ama gelince daha cok baglanmis oluyor, hatta bir kac saatligine biraktigimiz bir gun gece 10 kez uyandi biz yaninda miyiz kontrol etmek icin.
ben babasina birakip ise falan gidersem giderken aglar ama 10-15 dk sonra unutur. tabii beni tekrar gorunce gozlerindeki parlaklik o gulumseme falan cok hosuma gidiyor.

arkadaşlar ne var bunda demişsiniz de, öyle demeyin cidden koyuyor insana.
Elbette ağlayıp yırtılması değil kastimiz, ....
şahsen ben de 'bitek annem olsun bana bisey olmaz' kafasinda olsun isterim :)

Bence ondan degil. Benimde her an ayni yatakta yanyana koynumda buyudu. Altini hep ben aldim corabindan tutun da herseyini ben ilgilendim, ama benimki de sosyal.
Mağaza dükkân vb. Cikarken iyi dunler(günler) der,
Bisey alınca tesekkur eder.
Hatta parasını verip alidigimiz zaman bile sahibine tesekkur edip cikiyor

Benim oğlum da 16 aylık beni taktiği yok ama babasını görünce yapışır resmen ama dert değil bence. O beni bende onu seviyorum

ne güzel işte hiç sevmem zaten annesine yılışık çocukları bazı anneler var ayy çocugum ben olmadan durmaz ayy çocugum benden başkasının yanında ağlar , çocuk cidden annesinin eteğinin dibinde ben sevmiyorum öyle sizin çocugunuz gayet akıllı maşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…