sizin.cocugunuzdami boyle

Aynen benim oğlumda böyle ...

Ben çok sosyal, herkesle muhabbet eden ve tanımasa bile hadi gel diyen herkese gittiği için başına bi şey gelir diye korkuyodum. Bide çok cana yakın çok tatlı dillidir oğlum herkese illa kendini sevdirir. O yüzden gözümü hiç üzerinden ayırmadım ama onu kısıtlamadımda. Yine konuştu yine gitti birilerinin yanlarına ama ben temkinli davrandım.

Yani böyle bi çocuğunun olması bazen çok iyi bazende tehlikeli. Çok şükür şimdi büyüdü huyları aynı değişmedi ama iyiyi kötüyü ayırd edebiliyor.

hepinize cok tesekkur ederimulgilendiginiz icin oglumu emziremedim ben sutum gelmedi mama veriyorum mamasini altini degistirmeyi banyosunu kimseye yaptirmama ama benim demek.istedigim birazcik anne demesi hic takmiyor beni kimin yaninda olursa olsun oyunda oynuyorum her dedigini abartisiz aliyorum calismiyorum ama babamin durumu iyi para yardimi yapiyor ama olmuyorbsevmiyor beni buyuzden birdaha dogurmayi dusunmuyorum tesekkurler

Cok yanlis dusunuyorsunuz. Surekli sizinle oldugu icin size oyle geliyor. Sevsin diye her istedigini de almayin.

benim iki oğlum var dopduklarından beri bağımsuzlar ne ana ne baba peşine ağlamazlar
Bu durumdan hiç rahatsız olmadım
Onları kime bıraksam dururlar
yazın kv bırakırım. Önden bir ay tatil yaparlar sonra ben giderim. Çocuklarımın psikolıjisi çok saplam sanırım etkilenmiyorlar ve mutlular.
Bu arada ben de kimseye bağlanmam.severim ama onsuz da yaşayabileceğimi bilirim.
Üzülmeyin derim. Bu iyi birşey

Bayılırım böyle sosyal çocuklara.Benim yeğenim de böyle.Aramaz hiç annesini,herkesle muhabbet eder.
Amaaa kardesi oldugunda ablam bi gece hastahanede yatti,umursamaz sanıyorduk ama gece modu düştü,annemi görmek istiyorum dedi.Her çocuğun sevgisini ifade ediş biçimi aynı değil.Sizinki için de elbette sizin yeriniz çok çok ayrı ama sadece mızmız bi çocuk degil o kadar.

Ne güzel işte daha ne istiyorsunuz? Keşke benim çocuklarımda böyle olsa. 11 yaşındaki kızım bile biz olmadan hiçbir yerde kalmaz (ki alışık aslında ben sürekli çalışan anne oldum) gündüz eğer ben işteysem mecbur kalır babaanne ya da anneannesinde ama akşam hiçbir kuvvet ikna edemez bizden ayrı kalmaya. Oğlum da 5,5 yaşında o iyice bağımlı oldu dışarı çıkacağımız zaman ayakkabılarını giyiniyor, ablası ve babası da eğer giyinmiş kapısayda beni çekiştiriyor içeriye uzanıp hadi anne hadi diye (evde kalacağım sanıyor) bir keresinde ben gelmesem başım ağrıyor dedim parka gidiyorlardı babasıyla o zaman bende gitmem annemle kalıcam ben annemin yanında olucam diye tutturdu. Keşke bu kadar düşkün olmasa her şeyin fazlası zarar olduğu gibi bu durumunda fazlası zararlı oluyor :)

canım ya . takma bu kadar hem ilerisi için çok güzel bişey bu . evet duygusal yaklaşıp sürekli seni istemesini istiyorsun ama benim arkadaşlarımın cocukları da boyle yeni yenil yadırgamıyor üzülme

Bu durumun tadını çıkar, anlıyorum sevgi göstersın istıyorsun ama biz anneler karsılıksız severız:) 24 aylık kızım, ayağa kalktığım an " mammiii nereye? " diye yırtınır söz yerındeyse. Sevıyordur o seni annesi:)

canım 26 aylık bir kızım var hiç ayrı evlerde kalmadık hala emziriyorum bu ay keseceğim, gece uyanır uyanırım düşer koşarım mutlu bir çocuk mızmızlanmaz kendi işini kendi halletmeye çalışır vs vs ve benim çocuğumda herkese gider geçen kuaföre gittim ilkkez gördüğü kuaförümün kucağına gitti mesela tabii beni de kontrol ediyor yakınında mıyım diye, bir arkadaş da bahsetmiş bu güvenli bağlanma çocuklar 0-2 yaş arasında bunu kazanıyor kendine güveniyor anneye güveniyor o yüzden insanlara güveniyor ve mutlular, 3-4 yaştan sonra öğretilmesi gerekiyor herkese gitmemesi gerektiği şimdi bu konuda çocuğa baskı yapar isen korkak bir çocuk olabilir. bence sıkıntı yok

amma büyütüyorsunuz anneyi sevmemek ne demektir yahu, nasıl bağlantı kurdunuz 15 aylık çocuğun sizi sevmemesine? siz bağımlı olmasını, siz olmadan hiçbir şey yapmamasını istiyorsunuz.. bir uzmandan yardım alın söyledikleriniz hiç sağlıklı değil..

Aheyy ne desek bos yav.
Neyse bu yaptiginiza da bir sey deniyor ama bosver sen

Her bebek ayni değildir. Sizin de bebeginiz arkanizdan aglamiyor diye kendinizi paralamaniza gerek yok. O da böyle bir bebek demek ki. Sizin esinizden görmediğiniz şefkati vermek gibi bir sorumluluğu da yok o yavrunun. Kendisine boyle bir misyon yuklemezseniz ikiniz de daha mutlu olursunuz.

Ayrica bebeklere istediğini almakla yapmakla sevgi arasındaki baglantiyi anlamdiramadim ben? Biz buna daha çok simartmak diyoruz.

evet geleceğin bağımlı k.valide adayı..

O var otesi de var yani ilk defa boyle bir seyden sikayet edeni goruyorum o ayri hani sakincali bir durum olur cocuk kimseyle iliski kuramaz, mutsuzdur vs anlarim da.. daha once banlandim yazdim boyle bir sey de ben kulagina sessizce fisildarim ofis

Guvenli baglanma bu degil, bi arastirin. Kaçinan baglanma bu. Anneyi unursamuyorsa arada saglikli bir iliski oldugunu nasil dusuneblirsijiz?

Tamam arastirir ogrenirim sagolun arkadaslar bilgilendirdiniz de psikojiye giris ders 1 once ayrintlari dikkatli incelemeliyiz degil mi. Kadinin cocugu kacinmiyor. annesini sevmiyor da degil. Cok basit bir deney vardir artik tutun bi psikoloji 1. Sinif ogrencisini anlatabilir bowlby deneyini. Guvenli baglanan bebekler anneleri odadan cikinca aglamazlar niye cunku biliyor geri gelecegini. Guvensiz bebeklerin problemi zaten terk edileceklerini dusunmeleri. Bu bayan istiyor ki arkasindan annem annem desin, ben yazinin hicbir yerinde kacinmaya dair bir sey gormedim aksine mutlu, ozguvenli bir bebek goruyorum

Siz öyle goruyorsaniz öyledir tabi estagfirullah efendim arastirir biz öğreniriz

Oğlunuz elbette sizi seviyor. Sadece sizin tarafınızdan terk edilmeyeceğini biliyor hepsi bu.
Zannettiğinizin aksine güçlü bir bağı var sizinle.
Benim sıpa da öyle. Çalışmaya başladığımda 4 aylıktı ve o zaman bile "oğlum ben şimdi gidiyorum ve döneceğim" dedim.
Asla kandırmadık, aile büyükleri de bu yolu benimsedi.
Şimdi anneanneye gider babaanneyi sormaz, babayla kalır beni sormaz, baba gelmese nerede demez.
Ben seviniyorum diğerleri bozuluyor bu duruma. :)

Bağımlılığın umarsanma olarak algılandığı bir ülkede daha çok "takıntılı k.valide" sendromu okuruz biz..

Yani empati yapince duygusal dusup uzulmekte haklisin bide su yonu var cocuk herkese gidiyorsa oda kotu.benim oglum ve kizim var.babayla oynar ,teyze,hala hepsine cok duskun ama bensiz uyumazlar.bazen diyorum ablsmin cocuklari annemde kalir bende birakip 1 gunde olsa esimle ozel bi gun gecirsek disari ciksak ama yokk..oglum 7 yasinda bazen kvalidemde yada annemdeyken disari cikarim pesime aglar uzulur..Bu yonden bakinca sanslisin.seni sevmeye tabi seviyodur anne kokusu yeter ama cok canayakin olcak demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…