Sizin çocuklar nasıl ? (5yaş)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen dediğimiz gibi bir sitedeyiz
Ben de buna bir yerden başlamak istediğim için denedim ama topa tutuldum resmen

Yahu direk cocugun yanina gidemedikten sonra, pür dikkat baksan ne olur? Ki kimse pür dikkat cocuklarina saaaatlerce bakamaz. Hiç kimsenin kosentrasyonu o kadarlik degil. O cocuklar düsse, yada kafalarini bir yere vursa, bir yerlere gitse, sapigin teki alip götürse,..

Yani neden bile gerekmez, 5 yasindaki cocugu yanliz basina siteye salinmaz ya. Hele saaatlerce.

Yani üstten bagiriyorsun, komsu gürültüsü. Tabiki cocuk dinlemez, zaten uzaktasin. Yanina gitmeye bile üseniyorsun ya. Cocukta biliyor bunu.

Ve evet cocuklar "hayir"i bilmeli. Cezayi bilmeli, disiplini bilmeli. Sadece abartili sekilde degil, aldiklari ceza, yaptiklari "suç"a karsi orantali olmali. Ama bu el bebek gül bebek akimi cidden çoçuk için iyi degil.

Asla.
Dün cezalıydılar mesela ve indirmedim
Benim en iyi yaptığım şey annelikte tutarlı olmak bu kadar da iddialıyım Hatta önceki konumda eşimle bu konuda anlaşamadığımızı söylemiştim
Evet bu 5 defa yalnız inmelerinden önce ben hergün indirirdim (cezalı değillerse)

Burda yazmışsınız, bugün inat ettiyse yarın o parktan mahrum kalacağının farkına varan çocuk bir kaç defa daha dener siz tutarlı olmaya devam ederseniz bırakır bu davranışı. Ufacık bir tolerans bile çocukların sınırı sonuna kadar zorlaması demek.

Cezaya gerek yok. Ağlasa da vakti bitince eve getirin. Ama kızmak yok yerine aynalama yapın. Bende parkı çok severim keşke sevdiğimiz vakitler upuzun olsa falan gibi. Eve gelince de dikkat çekecek bir oyun bulun sakinleştikten sonra. Sarılın öpün bol bol yarın parkta neler yapabileceginizi hayal edin beraber. Bir süre sonra siz zaman doldu dediğinizde aglamasiz gelirler. Ben bu yöntemi ekran süresi için uyguladım.

Babaları bozuyormuş işte kuralı. Bakın mesele çocukları izlemek değil kaydıraktan düşebilir, salıncak çarpabilir lütfen tek bırakmayın yanlarında olun.
Size bağımsız olmayı okulda zaten öğrenecekler mecburen.

Yahu Allah rızası için ya tüm yorumlarımı okuduğun ya da ilk yorumdan bilenip gelmeyin
Gayet kadın açıkça “balkondan parkı görüyorsanız izleyin” dedi
Odaları Özgür hareket edebilecekleri bir ortam mı ?
Yani öyle yorumlar okuyorum ki sanki herkes uzman kadın deli de öyle öneride bulunmuş
Ya da ben anlamada problemliyim falan
Adem Güneş’in videolarını izleyin o da söylüyor çocuklar 4 yaşından sonra bağımsız olmak ister,çocuk bağımlı ise ona o ortamları sağlayın der Hatta o da balkon örneğini veriyor

Yazdiklarinizi okudum ve anladim ama sizin bu saldirgan tavriniz normal mi?bu gereksiz ozguveniniz hele.madem uzmana gittiniz fikir aldiniz neden buraya konu actiniz.O cok guvendiginiz uzmana yukari nasil cikarmaniz gerektigini sorsaydiniz hic burdaki sizin deyiminizle "işsiz"kisilerle ugrasmazdiniz.

Cezaya hep karşıydım ama baktım ki okuduğum şeyler faydasız ben de maalesef başvurdum ama onlar da etkisiz kaldı

Benim kızımda da var o çekinme olayı ama bi çocuk danışmanına sordum zamanla düzelir dedi . destek olun dedi uöarım oda gecer

Defalarca yazdım aynı soru tekrar geliyor
Aksine ben gayet açıklama yaparken herkes daha çok anneliğime laf ederek yorum yapmış
Bakın bakalım şuraya yazan kaç kişi gerçek anlamda bana öneride bulunmuş kaç kişi saldırmış.

Hah işte aradığım yorumlar
Teşekkür ederim
Daima tutarlı olmaya çalışırım ama bazen eşim “çocuk kaç gün cezalı olduğunu bilemez hadi bugün çıkarayım üzülüyorlar” der ezer cezamı.

5 yaşinda çocuk salinmaz demis gerkes. Ama bizim site de hem güvenlikli hem de kuçük. Tüm çocuklar 3 ila 12 yas arası tek inip oynuyor arkadasları ile.

Kizim.bebek henüz ama gozlemledigim bizde de içeri girmek istemiyorlar. Yönetim karar aldı saat akşam 10 dan sonra yasak diye. Çocuklar zaten 7 gibi serinlik cıkınca iniyor. 10 da hepsi giriyor. Velilerin çoğu ya balkondan bakiyir ya da bakmiyir. Asagı inip bekleyen veli yok

Hangi çocuk kuzu kuzu gelir ki parktan. Benim taktik kaydıraktan 5 defa daha kayın, salıncakta 100 e kadar sayalım gibi kurallar. İlk başlarda hep itiraz oluyor sonra alışıyorlar. İtirazlarına inatlaşarak karlılık vermiyorum, önceden söylemiştim kural bu diyorum yürümeye başlıyorum.

Siz gerçekten şaka gibisiniz! Bahçeye inersin o zaman geride kalırsın, çocukları arkadaşları ile oynarken uzak durursun ama bir olay olduğunda müdahale edebilecek yakınlıkta da bulunmaya özen gösterirsin. Siz cidden akıl tutulması filan yaşıyorsunuz bunun başka bir açıklaması yok yani. Ayrıca o balkon örneğini verdiği videoyu linkleyin buraya lütfen

Bizim site de böyle
Hatta ben hep onlarla inerken yeni yeni tek iniyorlar ya herkes beni görünce “ohh işte rahatla biraz bişey olmaz” demeye başladı sanki rahatım için çocuğumu bırakmışım gibi
Halbuki vallahi bana uzman söylemese ben yine salamazdım

Ağlayarak geliyor bu defa yani öyle bir ağlıyor ki sanki ben ona bişey yapmışım gibi

Konuyu bastan okudum son sayfaya geldim. Cocuklari sitede dahi olsa tek baslarina birakmak tehlikeli. Ben olsam asla birakmam. Asil konuyu soyliyim kim arkadas bu adem gunes ya:) muhafazakar pedagoga bak sen:) calisan anne 4 yas oncesi cocugunu krese verme yerine bakiciya vermeli diyor bak bak sen! Otur evinde calisma cocuguna bak diyememis de! Cocuk siddete ugradikca terbiye olmaz yilisir demis hey hey bilimsel dile gel:) bu adami ornek vermeyin ya allah askina ne derse tersini yapin

Hayir allah korusun kotu bir durum olursa bunun cezai yaptirimla sonuclanma ihtimalide yuksek konu sahibi bununda bilincinde degil sanirim. Anne cocugunun guvenligini saglayacak her turlu tedbiri almak zorunda. Bu onun asli gorevidir. Oyle balkondan gozetlemekle seslenmekle olacak sey degil bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…