Aynen dediğimiz gibi bir sitedeyizBana normal geldi kendi kendilerine aşağıya inmeleri eğer güvenlikli ve kapalı otoparkı olan, site içi yaya yollarına araç girişinin olmadığı bir site ise.
5 yaş çocuğu gayet anlaşılır şekilde kendini ifade edebilir, yabancılarla gitmemek, tehlike hissettiğinde bağırmak, üniformalı birinden yardım istemek, oturduğu daire nosunu, kapı giriş şifresini, ev telefon nosunu ezberlemek, akıllı saatinden anneye-babaya ulaşmak gibi basit kuralları anlayıp uygulayabilir. 8 yaş çocuğuyla arasında bir fark yok bu açıdan.
Tabiki tehlikenin göbeğine, riskli ortamlara çocuğu salmak ihmalkarlık ama çocuk girişkense, anneye ihtiyaç duymuyorsa, yardım istediğinde anneye nasıl ulaşabileceği konusunda eğitilip güvenli ortamlarda tek başına zaman geçirmesini izin verilebilir. Böyle böyle büyüyüp sosyalleşiyorlar, kendilerine olan güvenleri artıyor çocukların.
Böyle cevaplar alacağımı biliyordum
Pür dikkat gözüm onlar da öyle arada bakıyorum demiyorum.
Belki çocuklarıyla inen (fiziksel olarak orda ama elinde telefon olan) birçok ebeveynden bin kat dikkatle izliyorum
Yani dediğiniz gibi olsam zaten eve gelin diye de çağırmam rahatıma bakarım.
Asla.Büyük harfle yazmak yasak.
Demek ki tutarlı değilsiniz. Parka her gün götürdüm diye yazmışsınız bir mesaj da bulurum eklerim onu birazdan. Eğer bir önceki gün çocuğunuz gelmemek için direndiğinde tutarlı davransaydınız böyle yaptığın için park yok deyip bunu da uygulasaydınız çocuğunuz tutturmamayı öğrenirdi. Demek ki yarın park yok deyip götürmüşsünüz.
Burda yazmışsınız, bugün inat ettiyse yarın o parktan mahrum kalacağının farkına varan çocuk bir kaç defa daha dener siz tutarlı olmaya devam ederseniz bırakır bu davranışı. Ufacık bir tolerans bile çocukların sınırı sonuna kadar zorlaması demek.Sorum bu değildi
çünkü normalde de hep beraber inerdik
Ama 5 yaşındalar (doğumdan itibaren) yani yazın hergün çıkardığımı düşünün
Ben çıkarırken de böyle inat yapıyor çıkmıyorlar
Özellikle biri yapıyordu buara diğeri de yapıyor
Babaları bozuyormuş işte kuralı. Bakın mesele çocukları izlemek değil kaydıraktan düşebilir, salıncak çarpabilir lütfen tek bırakmayın yanlarında olun.Asla.
Dün cezalıydılar mesela ve indirmedim
Benim en iyi yaptığım şey annelikte tutarlı olmak bu kadar da iddialıyımHatta önceki konumda eşimle bu konuda anlaşamadığımızı söylemiştim
Evet bu 5 defa yalnız inmelerinden önce ben hergün indirirdim (cezalı değillerse)
Yahu Allah rızası için ya tüm yorumlarımı okuduğun ya da ilk yorumdan bilenip gelmeyinYalnız siz uzmanın dediğini çok yanlış anlamışsınız. Kendi odaları mesela o ortam dediği. Siz salonda mutfakta işinizle ilgilenen ara ara kontrol edin ancak uzaktan, müdahale etmeden, kendi oyunlarını kendileri kursun yaratıcılıkları gelişsin, anneden bağımsız da kalabildiklerini kavrasınlar. Şu sitede milyon tane anne var, milyon tanesi de bu tavsiyeyi dinlemis okumuştur, ama siz haricinde bir tanesi de bu söylemi parka sal beş saat bir başına bırak anlamamıştır. Bunu böyle anlamak da ayrı başarı. Tebrikler!
Ayrıca parkta dibinde oturan anne ile balkondan seyreden anne bir mi Allah aşkına. Farz edin ki siteye birileri geldi sırtlandı çocukları götürüyor, siz aşağı inene kadar toz olur adamlar toz.
Yazdiklarinizi okudum ve anladim ama sizin bu saldirgan tavriniz normal mi?bu gereksiz ozguveniniz hele.madem uzmana gittiniz fikir aldiniz neden buraya konu actiniz.O cok guvendiginiz uzmana yukari nasil cikarmaniz gerektigini sorsaydiniz hic burdaki sizin deyiminizle "işsiz"kisilerle ugrasmazdiniz.Off keşke yazdıklarımı okusanız
Ben uzmanın söylediğini anlayabilecek kapasitedeyim
Kadın bana örnek vererek anlattı yeterli mi ? Adem Güneş de bağımlı çocuklar için bunu öneriyor
Sizin deyiminizle “salın” demiyor.
Ayrıca park konusunda hep böylelerdi yani yıllarca beraber indik yine böyleydiler
Cezaya hep karşıydım ama baktım ki okuduğum şeyler faydasız ben de maalesef başvurdum ama onlar da etkisiz kaldıCezaya gerek yok. Ağlasa da vakti bitince eve getirin. Ama kızmak yok yerine aynalama yapın. Bende parkı çok severim keşke sevdiğimiz vakitler upuzun olsa falan gibi. Eve gelince de dikkat çekecek bir oyun bulun sakinleştikten sonra. Sarılın öpün bol bol yarın parkta neler yapabileceginizi hayal edin beraber. Bir süre sonra siz zaman doldu dediğinizde aglamasiz gelirler. Ben bu yöntemi ekran süresi için uyguladım.
Benim kızımda da var o çekinme olayı ama bi çocuk danışmanına sordum zamanla düzelir dedi . destek olun dedi uöarım oda gecerDaima beraber inerdik o zaman da aynısı olurdu
Dediğim gibi son birkaç gündür yalnız gönderiyorum o da bana bağımlı yaşamasınlar artık biraz bağımsız olsunlar istiyorum açıkçası
(Bi iniyorduk aşağı,eve çıkmaya yakın oyun oynamaya giderlerdi aşırı korkar çekinirlerdi)
Defalarca yazdım aynı soru tekrar geliyorYazdiklarinizi okudum ve anladim ama sizin bu saldirgan tavriniz normal mi?bu gereksiz ozguveniniz hele.madem uzmana gittiniz fikir aldiniz neden buraya konu actiniz.O cok guvendiginiz uzmana yukari nasil cikarmaniz gerektigini sorsaydiniz hic burdaki sizin deyiminizle "işsiz"kisilerle ugrasmazdiniz.
Hah işte aradığım yorumlarBurda yazmışsınız, bugün inat ettiyse yarın o parktan mahrum kalacağının farkına varan çocuk bir kaç defa daha dener siz tutarlı olmaya devam ederseniz bırakır bu davranışı. Ufacık bir tolerans bile çocukların sınırı sonuna kadar zorlaması demek.
Hangi çocuk kuzu kuzu gelir ki parktan. Benim taktik kaydıraktan 5 defa daha kayın, salıncakta 100 e kadar sayalım gibi kurallar. İlk başlarda hep itiraz oluyor sonra alışıyorlar. İtirazlarına inatlaşarak karlılık vermiyorum, önceden söylemiştim kural bu diyorum yürümeye başlıyorum.Hayır anlıyorum Hatta ben hata yapmış da olabilirim dedim defalarca
Ancak sorum çocuğumun parktan çıkmamasıydı
Ben varken de çıkmıyor diyorum tekrar başa dönüyoruz
Bu normal mi yani okumadan tekrar sormak ?
Siz gerçekten şaka gibisiniz! Bahçeye inersin o zaman geride kalırsın, çocukları arkadaşları ile oynarken uzak durursun ama bir olay olduğunda müdahale edebilecek yakınlıkta da bulunmaya özen gösterirsin. Siz cidden akıl tutulması filan yaşıyorsunuz bunun başka bir açıklaması yok yani. Ayrıca o balkon örneğini verdiği videoyu linkleyin buraya lütfenYahu Allah rızası için ya tüm yorumlarımı okuduğun ya da ilk yorumdan bilenip gelmeyin
Gayet kadın açıkça “balkondan parkı görüyorsanız izleyin” dedi
Odaları Özgür hareket edebilecekleri bir ortam mı ?
Yani öyle yorumlar okuyorum ki sanki herkes uzman kadın deli de öyle öneride bulunmuş
Ya da ben anlamada problemliyim falan
Adem Güneş’in videolarını izleyin o da söylüyor çocuklar 4 yaşından sonra bağımsız olmak ister,çocuk bağımlı ise ona o ortamları sağlayın der Hatta o da balkon örneğini veriyor
Bizim site de böyle5 yaşinda çocuk salinmaz demis gerkes. Ama bizim site de hem güvenlikli hem de kuçük. Tüm çocuklar 3 ila 12 yas arası tek inip oynuyor arkadasları ile.
Kizim.bebek henüz ama gozlemledigim bizde de içeri girmek istemiyorlar. Yönetim karar aldı saat akşam 10 dan sonra yasak diye. Çocuklar zaten 7 gibi serinlik cıkınca iniyor. 10 da hepsi giriyor. Velilerin çoğu ya balkondan bakiyir ya da bakmiyir. Asagı inip bekleyen veli yok
Ağlayarak geliyor bu defa yani öyle bir ağlıyor ki sanki ben ona bişey yapmışım gibiHangi çocuk kuzu kuzu gelir ki parktan. Benim taktik kaydıraktan 5 defa daha kayın, salıncakta 100 e kadar sayalım gibi kurallar. İlk başlarda hep itiraz oluyor sonra alışıyorlar. İtirazlarına inatlaşarak karlılık vermiyorum, önceden söylemiştim kural bu diyorum yürümeye başlıyorum.
Hayir allah korusun kotu bir durum olursa bunun cezai yaptirimla sonuclanma ihtimalide yuksek konu sahibi bununda bilincinde degil sanirim. Anne cocugunun guvenligini saglayacak her turlu tedbiri almak zorunda. Bu onun asli gorevidir. Oyle balkondan gozetlemekle seslenmekle olacak sey degil bu.Siz gerçekten şaka gibisiniz! Bahçeye inersin o zaman geride kalırsın, çocukları arkadaşları ile oynarken uzak durursun ama bir olay olduğunda müdahale edebilecek yakınlıkta da bulunmaya özen gösterirsin. Siz cidden akıl tutulması filan yaşıyorsunuz bunun başka bir açıklaması yok yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?