Sizin dnceleriniz?

Gxuxlsxuxm Sultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
6.201
43
156
Diğer
Insaniz hepimiz....mutlaka bu yasimiza kadar binlerce hata yapmisizdir...bazen büyük bazen kücük...bazen bilerek bazen bilmeden.....Belki birilerine haksizlik bile etmisizdir...yine bazen bilerek bazen bilmeyerek......

Lakin insan sadece yaptignin sorumlulugnu tasimaz...yapmadiklarininda sorumlulugnu tasirmis......

Mesela benim hala daha lise dönemlerindeki sinif arkadasim aklima geldiginde vicdanim sizlar

Neden hor görüldügünde dislandiginda ona yardimci olmadim..?
Neden ona haksizlik yapanlara karsi durmadim?

Onun gibi azinlikta olmak korkusumu acaba? Cogunluktan kopmamak icinmi?

Belkide gün gelecek Yaptiklarimizdan cok yapmadiklarimizdan yargilancagiz ...bilemiyorum

Sizin düsünceleriniz....???buyrunnnnnnnnn

lisede arkadaşımın babası vefat etmişti...
gidip ona başın sağolsun diyememiştim...sanki bunu demek tekrar hatırlatmak tekrar onu üzmek gibi olacak diye düşünmüştüm...
büyük aptallıktı...

Ohoooo benim yaptıklarım da yapmadıklarım da her biri büyük günah..
Biliyorum..
Allahım affetsin inşallah..

eğer birine haksızlık ediliyorsa ben asla asla sessiz kalamam
yapıma, karakterime ters...
hele de o insanı seviyorsam dostum dediysem asla müsade etmem buna...
bazı yaşadığımız şeylerde bir diğeriyle bağlantılı..hakediyoruz sanki bazen
bazılarımızda bu şekilde terbiye ediliyor...daha iyisi daha güzeli yolundan sapıttıracak belki...
bir sohbetde duymuştum...ayağınıza taş mı takıldı..durup düşünün ben ne yaptım da başıma bu geldi diye demişti sohbeti yapan kişi....bilmem ki..ozaman yaşadığımız her kötü şey yaptıklarımızın bedeli...
böyle duymuştum ben...

Lakin insan sadece yaptignin sorumlulugnu tasimaz...yapmadiklarininda sorumlulugnu tasirmis......
şu cümle herşeyi anlatıyor
hatayı yapmadan şeçme şansımı doğru kullansaydım
tepkimi ortaya koysaydım korkusuzca
belki bugün daha sağlıklı olacaktım

lakin hata yapıldı benim aptallığım yanıma kar kaldı
kafamı taşllar vursmada nafile tepkimi anında verip o hatayı yapmmalıydım
yaptığım hatadan çok vermediğim tepkimin ızdırabını yaşıyorum...

günah çıkarma mekanımız olsun burası da kaydirigubbakcemile3
çocukken öyle hatalar yapılıyor sanırım, ben de bitli diye dışlanan alay edilen bi arkadaşa destek olmadım diye hep üzülmüşümdür,
ama ben de küçücüktüm, ilkokuldaydım daha...
önemli olan belli bir olgunluğa erdikten sonra bu hataları yapmamak bence
hala koca koca insanların sürüm psikolojisiyle vurulana vurmaya devam ettiğini çok gördüm
halbuki aynı insan birinin el uzattığını görseydi kendi de el uzatacaktı belki...
hareketlerimizi etrafımızdaki insanlar değil kendi düşüncelerimiz belirlemeli
etrafımızdakiler ne kadar yanlış olursa olsun biz ısrarla doğru olmalıyız
ben şahsen bana yapılan kötülüğe karşılık yanlış yaptığıma bile pişman olurum
örneğin şirkette ağzına geleni söyleyen, mahalle kavgası gibi laflar işittiğim insan karşısında şok oldum ve yanımda şokuma tanıklık eden arkadaşıma
bu ne mahalle kavgası mı şimdi, ne kötü sözler bunlar dedim
sonra bu dediğime de pişman oldum çünkü bu da dedikodu yerine geçti
ve daha sonradan hakkımda dedikodu yapıyomuşsun ithamlarıyla karşılaştım
keşke ne olursa olsun ben sakinliğimi bozmasaydım...

Ne kadar güzel yazmissin canim....benimde kast ettigim sey bu...a.s

Bende hala o kiza karsi yapilanlara tepkimi göstermedigim icin pismanlik duyuyorum...belkide yasimin verdigi bir cahillikte bilmiyorum....ama yapilanlarin yanlis oldugnu bilmek bile yetiyor iste...

Harry potterin filmindeki sihirbaz dumbledorun söyledigi bir söz aklima geldi...

Düsmaninin bir yanlisinda ona karsi durmak büyük bir cesarettir....ama daha büyük bir cesaret dostunun bir yanlisinda ona karsi durmaktir....

Iste galibada asil püf noktasi burda özlemcim...

bende biraz ters işliyor mekanızma
yapmadıklarımdan pişmanlık duymam.düşününce bi eseflenirim o kadar
ah vah demem yapamadıklarım ya da bile isteye yapmadıklarım için
çünkü herkesin kişisel bi tarihi vardır
tarihte olayları olguları değerlendirirken o anki şartlara göre düşünmek ilk şarttır
bende kendi kişisel tarihime baktığımda
demek ki o an onu yapmamam gerektiğini düşünmüşüm
o şartlardaki aklım öyle uygun görmüş der çıkarım işin içinden
yapıp pişmanlık duyduklarımda da fark yok aslında
bikaç tane büyük pişmanlığımı düşününce
olması gerekiyordu diyorum.
hayat o kadar büyük bi mucize ki
keşkelerinin iyi ki ye dönüştüğünü gördükçe
ne tuhaf...bana kişisel kıyametimi yaşatan sebep, şu an hayalini bile kuramayacağım bi hayat verebiliyor diyorsun

allah telafisi müümkü olmayan hatalar yapma fırsatını vermesin bizlere
senin hatan telafisi olabilir facebooktan falan bulup bu hislerini söyler ve özür dilersin
o zamn yanında duramadın belki ama
bugün kötü gününde senin hatrlayıp mutlu olacaktır
hatalarımızı lehimize çevirmekte elimizde yanni
ama bazı hatlar varki asla telafsi yok
ne yaparsak yapalım o günü o anı geri alamayız
hata orda kalır kirlenirsin
burdada iki şeçenek var ya
ömrünü temizlenmek arınmak için dua ederek geçirirsin
yada isyan edersin
bu da ayrı mesele yine seçim yapmak bizim elimizde
ya yeni bir hata yada temiz bir sayfa....

gerçekden biraz düşününce insan yapamadıkları şeylerden daha çok üzüntü duyuyor...
yazılanları okuyunca böyle olduğunu farkettim...
tek bende mi böyle oluyor bilmiyorum ama iyi veya kötü bişeyi yapınca en azından yapmış oluyorum...
bu insan ilişkilerimde de geçerli,iş ortamında da,özel hayatımda da yani almak zorunda olduğum tüm
kararlarda geçerli bişeyler yapmış en azından denemiş olmayı seçiyorum hep ....çünkü içimde ukde
olarak kemireceğime kendimi bişeylere müdahale etmek belkide çoğu zaman çırpınmak hiç yapamamakdan iyidir diye düşünüyorum....
belkide böyle olmamı sağlayan geçmişde yapamadığım bazı şeyler...şunu şöyle yapsaydım...ya da ona bunu deseydim....ama bakdım bunlarla ömür geçmiyor...geleceğe bakmak lazım...
bazı şeylerin telafisi yok biliyorum ...ve gördüm ki bazı şeyleri yönlendirmek zor da olsa seçmek bizim elimizde...önemli olan Allah çok büyük pişmanlıklar yaşatmasın....

çok haklısın, herşeyi gerçekleştiği zamanında değerlendirmek gerek
o an öyle yapmayı uygun görmüşüm demek şu güzel canımızı da çok fazla üzmemek gerek
zaten dediğin gibi çoğu zaman yaptığımız ufacık hatalardan bile öyle şeyler anlıyoruz ki
ya da bazen tüh keşke dediğimiz şeylerin bi süre sonra aman iyikiye döndüğünü görüyoruz...
herşey bizim için, birçok boyutlu uzayda birçok yolun arasından bir yol seçiyoruz işte a.s

Dogru söylüyorsun...neyin hayir neyinde ser oldugnu bilemeyiz..fakat yanlisi ve dogruyu ayirabilme gücümüz cok kücücken bile var bence cinsim...

Tabiki yanlis ve dogruda kisiseldir...bana göre dogru sana göre yanlis...fakat bazi dogrular ve yanlislar kisisel degil....normal bir zekaya sahip her insan buna yanlis veya dogru der..

Ikinci dünya savasinda almanyadaki jahudileri diri yaktilar...gaz odalarinda öldürdüler...4 milyon insani katlettiler....Bunu bir insan tek basina yapamaz...destekleyenler olmali, evet diyenler olmali yada yanlis oldugnu bile bile susup sesini cikarmayanlar olmali...

Alman toplumu hala bunun bir sekilde mahkemesini yasiyor....hala hesabini yapiyor...neden sesimizi cikarmdik...neden bile bile olanlara karsi tepkimizi koymadik...

Dedigin gibi belki o an öyle yapmalari gerekiyordu...ama 80-90 yasina gelmis insanlarin hala daha bunun vicdan azabini cekmesi bence cok aci...

Bir laf vardir ya..."Bir insanin karekterini ögrenmek istiyorsan ona güc vermen lazim" Güc de her zaman cogunlugun oldugu yerde oluyor degilmi? O cogunlugun yaptigi yanlis olsa bile....

Insallah daha temiz bir sayfaya canim...:1hug:

Bence reddedilme, toplumdan soyutlanma korkusu yüzünden...
ılkokulda üzüldüğün halde bitli dedikleri kızın yanında dursan belki sana da bitli diyeceklerdi....
Ama sen ilkokuldaymışsın o zamanlar...Şimdi bu çağda yetişkinlerin yaptıkları ne olacak?
Herkes vicdan muhasebesi yapamaz Gülsümcüğüm, ve herkes okadar cesur yüreği taşıyamaz...

en büyük hatam pes edip eğitimimi yarıda kesmem, daha sonra avrupaya eğitimim için devam edicekken karşıma ilk çıkan kişiyle evlenip burada kalmam( mutluyum ama gidip eğitimimi tamamlayıp öyle evlenseydim daha iyi olurdu benneyaptımki ) eşimin ailesine evlenmeden önce çok yüz vermişim. bundan dolayıda çokk pişmanım. annemi ve babamı gereksiz yere üzdüğüm içinde çok pişmanım. eski iş yerimden daha önce ayrılmadığıma çook çokk pişmanım.

Dogru söylüyorsun....Yürek isi bu....a.s

Benimki biraz farklı ilkokulda çok popülerdim, öğretmenim beni çok severdi hatta annemi bi kaç kere okula çağırıp bu kızı okutun diye öğütlemişti...
Ailemde okuttu tabi hemde mahallemizden uzak zenginlerin okuduğu bir okulda...Belki ailemin hatası ama onlarda bilemezlerdiki benim ne çektiğimi...Etrafımda zengin züppeleri belki yaşları küçük ama parasızları hor gören tiplerdi hepsi...Ailemde beni ellerinden geldiğince parasız bırakmamıştır, bende onlara benzemeye çalıştım zamanla ama noldu ben popüler olurken derslerim düştü...orta 2. sınıfta ise ne öğretmenlerle ne öğrencilerle hiçbir bağım yoktu hiç arkadaşım yoktu tenefüs zili hiç çalmasın isterdim...Yalnızlığımı kantinden aldığım yiyeceklerle gidermeye çalışırdım, tabi buda beraberinde kiloyu getirirdi, kilo alınca arkadaşlarım daha çok dalga geçmeye başladı benle, yüzüme karşı aptal derlerdi ben ise susar hiç birşey söyleyemezdim, (bu örnekler uzayıp gider) artık özgüven diye bişey kalmamıştı. Soyadımı bile söylemeye çekinir olmuştum dalga geçecekler diye...
Hayatımın en büyük hatası buydu, bu hata hayatımı mahvetti, belkide şuan sekreter değil, arzuladığım gibi çocuk doktoru olacaktım ama olmadı...Aileme kızamıyorum çünkü onlar hep iiliğimi istedi...Benim ise bir ahdım var çocuklarımı asla dengi olmayan okullarda okutmayacağım, ona iilik olsun diye kolejlere göndermeyeceğim ben özgüvenimi kaybettim onlarda kaybetmesin...

zamanında yaptık........

yapıyoruz da yapıcagızda........
insanız ve hatalarda bizim için............
yeter ki yaptıklarımızdan ders çıkarıp..........yeniden aynı hataları yapmamak gerekiyo......
pişmanda oluyoruz vicdanımızda acıyor.........
ama halada hatalar yapıyoruz............yaptıklarımız belki karşımıza tesadüfen çıkmıyor.........
belki kaderimizde olan şeyler.........
ve bu karşımıza çıkan iyilikler kötülükler........yardım etmemiz gerekirken etmeyişlerimiz.........
yada olaylara karşı sessiz durmamız..........
yıllar sonra içimizi acıtıyor ve aynısını yapmıyorsak...demek..yanlışlar bizi olgunlaştırdı.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…