- Konu Sahibi Gxuxlsxuxm Sultan
-
Insaniz hepimiz....mutlaka bu yasimiza kadar binlerce hata yapmisizdir...bazen büyük bazen kücük...bazen bilerek bazen bilmeden.....Belki birilerine haksizlik bile etmisizdir...yine bazen bilerek bazen bilmeyerek......
Lakin insan sadece yaptignin sorumlulugnu tasimaz...yapmadiklarininda sorumlulugnu tasirmis......
Mesela benim hala daha lise dönemlerindeki sinif arkadasim aklima geldiginde vicdanim sizlar
Neden hor görüldügünde dislandiginda ona yardimci olmadim..?
Neden ona haksizlik yapanlara karsi durmadim?
Onun gibi azinlikta olmak korkusumu acaba? Cogunluktan kopmamak icinmi?
Belkide gün gelecek Yaptiklarimizdan cok yapmadiklarimizdan yargilancagiz ...bilemiyorum
Sizin düsünceleriniz....???buyrunnnnnnnnn
En yakın arkadasımı hayatımdan cıkardım bır celsede.Cok aradı sordu,maıl attı mesaj bıraktı.Facebooktan bıle buldu.Lıse hayatı boyunca erkeklerle fazla takılıp fazla fazla ılerı gıtmesı ve beraber gezerken bayandan cok erkeklerın adım bası selam verdıgı kız...Belkı de sucsuzdu dıyemıcem cunku herseyını anlatırdı.Aynı anda 5-6 kısıyle cıkan.Yolda gozu sureklı oynayan ve bırılerıne kırpma tesebbusunde bulunan sevgılı arkadasım senı bazen cok ozluyorum.Ama bunca yıldan sonra sana nasıl davranırım bılemıyorum.uzgunum
yapamadığımız şeylerden dolayı yargılanacağımızı düşünmüyorum Gülsümcüm...
bunun için kendimle vicdan muhasebesine girmem... adı üstünde yapamadım... ötesi yok ki...
hata ya da haksızlığın tanımı farklıdır bende..senin örneğin çok masum... hata ya da haksızlık olarak nitelendirilemez... yeterince sağ duyulu davranmadın belki... hem zamanla gelişen şeyler bunlar... dediğin gibi yaptığın ya da yapmadığın şeylerin faturasını zaten ödüyorsun... eğer bilmeyerek yapıyorsan yani aslında kendini yenemiyorsan daha hafif bir bedelle... mesela bir başkası tarafından aynı durumda bırakılarak...
yok eğer kasdı bir şeyse o zaman zaten bedeller ağır oluyor.. Allah kimsenin o bedeli ödeyecek şeyler yapmasına izin vermesin..
Amin!! :Saruboceq:
Kasdi yapilanlarin bedeli cok daha agir haklisin......
Biliyormusun elif...bazen görüyorum o kizi...yolda alisverisde karsilasiyoruz, oda coluk cocuga karismis yetiskin bir kadin olmus....Merhaba merhaba diyoruz birbirimize....ve bazen bana attigi bir bakisinda hala o lisedeki ürkekligi görüyorum gözlerinde....
Acaba diyorum...Sende onlar gibisin....Bana destek olmadin, Sustun...bana yapilanlara sessiz kaldin diyormudur??
Hafif bir bedelde olsa o kizi gördügüm zaman gercektende vicdanen rahat olmadigmi hissediyorum....
Belki birgün onu gördügümde cesaretimi toplayip sirf bu yüzden gidip konusacagim....cünkü bir bakima ben ve diger sessiz kalan sinif arkadaslarimda o kizin okul hayatinin zindan olmasina sebebtik bana göre....
Ben karsi ciksaydim belki benden cesaret alarak bir baskasida karsi cikardi sonra bir kisi daha bir kisi daha derken o kiz bunlari yasamazdi...Lise dönemlerini severek hatirlar kabus gibi görmezdi....
Kendi kizimi düsünüyorum simdi...Allah cümlemizin evladini korusun....ve umarim hepsi sagduyulu ve haksizliga boyun eymeyen birer yetiskin olur.:Saruboceq:
bence hiç vakit kaybetme ve bir daha gördüğünde git yanına konuş canım...
bu duygu ve düşüncelerini paylaş onunla...
asla sana öyle bakmıyordur ama bakıyorsa bile bakış açısı değişecektir eminim...
kim kendisine yıllar sonra da olsa uzanan dost eline karşı koyabilir ki...
o kız, o kadın boşu boşuna girmiyor düşüncelerine...
belki oda seninle arkadaş olmak istedi ama cesaret edemedi içinde bulunduğu durum yüzünden...
bundan sonra güzel bir dostluğu paylaşırsınız beraber... en azından konuşarak bir yükten kurtarırsın kendini...
En yakın arkadasımı hayatımdan cıkardım bır celsede.Cok aradı sordu,maıl attı mesaj bıraktı.Facebooktan bıle buldu.Lıse hayatı boyunca erkeklerle fazla takılıp fazla fazla ılerı gıtmesı ve beraber gezerken bayandan cok erkeklerın adım bası selam verdıgı kız...Belkı de sucsuzdu dıyemıcem cunku herseyını anlatırdı.Aynı anda 5-6 kısıyle cıkan.Yolda gozu sureklı oynayan ve bırılerıne kırpma tesebbusunde bulunan sevgılı arkadasım senı bazen cok ozluyorum.Ama bunca yıldan sonra sana nasıl davranırım bılemıyorum.uzgunum
gulsum ablam ozellıkle bu konuya yazıcam cunku tam bunluk bır konu bu..
ortaokulda bır arkadasım vardı ve hanı cok samımıydık yedıgımız ıctıgımız ayrı gıtmez cınsten. ama bır yandan da arada bir didişirdik çocukluk işte yani. ortaokuldan mezun olduk biz bir gruptuk ve onların hepsı aynı ozel okula gittiler.. ve beni de o ozel okul bazı özel sebeblerden dolayı alamdılar.. bundan dolayı hepimiz üzüldük ama arkadaşlığımızın devam edeceğine de inandık. lise 1 i okudugumuz sene içerisinde bizim bir ogretmenimiz kanser oldu. hatta hastaneye felan gittim yanına. daha sonra kendisinden haber alamadım ve bir gun gazatede vefat haberini okudum.. inanamadım tabi ki yanlışlık mı var dedim.. sonra tek tek arkadaşlarıma telefon açtım sizin haberiniz varmı deidm? hepsinin haberi varmış ve bana bir telefon açıp söyleme zahmetine girmemeişler.. o kadar kırıldım kı ben buna anlatamam.. cunku o ozel okul sayesinde o ogretmenle gırusme ımkanları vardı sık sık gelip giderdi oraya ama benim yoktu görüşme imkanım fazla.
sonra ben bunları bir daha da aramadım.. onlar da beni aramadılar.. yani diğerleri pek umrumda deil ama özellikle o arkadşımla aramız kötü kırgın oyle kaldı. unıversteye geldik çok alakasız bir mekanda karşılaştık.. ben elimde olmayarak soguk davrandım.. o da bana gelip tekrar eskisi gibi oluruz diye ummuştum ama butun umutlarım bitti artık senin yüzünden çok üzüldüm artık seni hayatımdan çıkardım gibilerinden konuştu.. ben de hiçbirsey demedim.. bir kaç kez mesajlaştım ama kendisi benimle çok ağır konuştu ve tersledi..tabi şimdi unı. de bitti..
ama gel gör ki ben bu arkadaşımı özlüyorum.. evet hala kırgınım ama biz onunla çok iyi arkadaştık.. o begenmediğimiz gruptan diğer ınsanlarla hala görüsüyorlar beraberler ama ben tamamen ona yabancıyım artık.. bunun için bir adım atmalı mıyım bunu da bilmiyorum.. içimden bir ses adım atsan kaybetmezsin diyor diğer ses bırak gitsin diyor.. ve hala kararsızım..
hata mı yaptım herseye ragmen hayatımdan cıkarmamalı mıydım yoksa aslında bana bır haber bıle vermeyen ınsanı cıkarmakla hayatımdan dogru mu yaptım bılmıyorum..
siz ne düşünürdünüz kızlar.. ve ozellıkle gülsüm abla sen.. ?
gulsum ablam ozellıkle bu konuya yazıcam cunku tam bunluk bır konu bu..
ortaokulda bır arkadasım vardı ve hanı cok samımıydık yedıgımız ıctıgımız ayrı gıtmez cınsten. ama bır yandan da arada bir didişirdik çocukluk işte yani. ortaokuldan mezun olduk biz bir gruptuk ve onların hepsı aynı ozel okula gittiler.. ve beni de o ozel okul bazı özel sebeblerden dolayı alamdılar.. bundan dolayı hepimiz üzüldük ama arkadaşlığımızın devam edeceğine de inandık. lise 1 i okudugumuz sene içerisinde bizim bir ogretmenimiz kanser oldu. hatta hastaneye felan gittim yanına. daha sonra kendisinden haber alamadım ve bir gun gazatede vefat haberini okudum.. inanamadım tabi ki yanlışlık mı var dedim.. sonra tek tek arkadaşlarıma telefon açtım sizin haberiniz varmı deidm? hepsinin haberi varmış ve bana bir telefon açıp söyleme zahmetine girmemeişler.. o kadar kırıldım kı ben buna anlatamam.. cunku o ozel okul sayesinde o ogretmenle gırusme ımkanları vardı sık sık gelip giderdi oraya ama benim yoktu görüşme imkanım fazla.
sonra ben bunları bir daha da aramadım.. onlar da beni aramadılar.. yani diğerleri pek umrumda deil ama özellikle o arkadşımla aramız kötü kırgın oyle kaldı. unıversteye geldik çok alakasız bir mekanda karşılaştık.. ben elimde olmayarak soguk davrandım.. o da bana gelip tekrar eskisi gibi oluruz diye ummuştum ama butun umutlarım bitti artık senin yüzünden çok üzüldüm artık seni hayatımdan çıkardım gibilerinden konuştu.. ben de hiçbirsey demedim.. bir kaç kez mesajlaştım ama kendisi benimle çok ağır konuştu ve tersledi..tabi şimdi unı. de bitti..
ama gel gör ki ben bu arkadaşımı özlüyorum.. evet hala kırgınım ama biz onunla çok iyi arkadaştık.. o begenmediğimiz gruptan diğer ınsanlarla hala görüsüyorlar beraberler ama ben tamamen ona yabancıyım artık.. bunun için bir adım atmalı mıyım bunu da bilmiyorum.. içimden bir ses adım atsan kaybetmezsin diyor diğer ses bırak gitsin diyor.. ve hala kararsızım..
hata mı yaptım herseye ragmen hayatımdan cıkarmamalı mıydım yoksa aslında bana bır haber bıle vermeyen ınsanı cıkarmakla hayatımdan dogru mu yaptım bılmıyorum..
siz ne düşünürdünüz kızlar.. ve ozellıkle gülsüm abla sen.. ?
konustum arkadaslar..
silmis beni..'hatiralarinda bir kac kucuk anidan baska birsey yokmus artik..
icim rahat herkesin kendi tercihi....
ama uzuldum.
Asmin sayfanın üstündeki mesajını okudum, fikir bekliyordun arayıp aramamak konusunda. Tam ona cevap yazıcaktımki bütün sayfayı okumaya karar verdim. artık fikir vermemin de bir anlamı yok.. ama gerçekten çok üzüldüm.. Çok samimi olmanıza lüzum yoktu belki ama keşke eski günlerin hatrına sıradan 2 arkadaş gibi görüşebilseydiniz.. hayırlısı olsun sen de üzme kendini, seni üstüne düşeni yaptın sonuçta.
valla arkadasim ben bu kiza ne yapmisim da benden bu kadar nefret ediyor inan hic bilmiyorum. kirgin olan benim ama ben adim attim.
bir kac kucuk anidan baska hicbir hatira yokmus zihninde. ne yapayim ki artik yani.
hayatima giren cikan herkese cok deger veriririm ama malesef yansitamam. bunu ona da yansitamadigimi biliyorum. bunu soyledim ben de. cok sasirdigini ama dostlugumuzun miadinin doldugunu yillar evvel karsilastigimizda eger birseyleri duzeltebilseydik olumsuz bir dostluga sahip olabilecegimizi ama artik bunun gereksiz bir ugras oldugunu soyledi.
hep derdim icimden ben hayatima giren kimseyi unutmuyorum onlar beni unutuyolar mi acaba diye.. evet unutuyolarmis.
ne diyim ki hayirlisi boyleymis demek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?