Sizin kardeşiniz böyle davransa?

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Iyi akşamlar

Demin çok tatsız bir durum yaşadım. Annemlere bir saatliğine oğlumla gittik orada kızkardeşim ve annemle oturuyorduk. kızkardesimin huyu vardir ben bilirim havalarinda emir vererek konuşur,annemi bile çok defa seçtigi kelimelerle kırmıs bir insandır keza benide öyle sonunda tartisirdik.

Eskiden ben bekarken, yeni evliyken hamile hatta lohusa bile sayilirken agresif tavırlarıyla kavga cikarirdı annemde sonucta onunla yaşadığı için ona sus diyemezdi çünkü bu sefer ona saldırırdı. ben susar kabuguma cekilirdim yeterki evin tadı tuzu kacmasin(ben 28 kardesim 27yasinda)

Yine böyle oldu ben sustum ama o durmadı meger neler biriktirmis icinde şimdi hepsini anlatamayacağım çok uzun olur ama bana kısaca kizim senin varligin dert anliyormusun dedi ve devam etti bende susup yan odaya geçtim karnım burnunda. Sen doğurda seni döveyim dedi cik defol evden dedi.
Ne yaptında bu kız böyle konuştu diyeceksiniz. Allah şahidim ki hiçbirsey yapmadım. alttan alan her zaman ben oldum küs kalmayan ona herzaman dahada özen gösteren biriydim.

Bende gerekenleri söyledim haddini bil babamin evi kendi evin olursa kovma hakkina sahipsin densizlik etme tartısmayı ogrendigin zaman oturur konusuruz dedim. Oglumu aldım en iyisi parka gideyim yeterki sussun dedim bana en son dediği" nerden geldigini asla unutma seni o**pu kimseye namus bekciligi yapma" bende sok oldum "nerden geliyorumki ne o*lugumu gördünki allah allah kime bekcilik etmisim" ama o kadar üzüldüm ki,kendisine ve hayatına çünkü karıstırmaz bende zaten karismam bulaşmam. Tabiiri caizse eşimden başkasının eli elime değmedi bu yüzden dahada cok sasirsim.

Yaklasik iki kilometreyi karnim burnumda elimde oglumla yürüdük bide cok sicak eşim evde değil...eskiden olsa ağlardım ama o an tepki veremedim çunkü varliğin dert dedigi icin artik üzülmeme değmediğini fark ettim. Tartısma ahlaki yok varsa yoksa küfür suçlama itham, yani her işine burnunu sokan bir abla olsam neyse ama kendime yapılmasını istemediğimi öz kardeşime hele neden yapayım...

Siz olsaydınız napardınız? Ne önerirsiniz?

Not:Annem kesin dayanamaz bahane bulup arar yada sosyal medyamdan takip eder. Olumsuz morali bozuk duyduklarından bikmis gibi mi davransam yoksa umursamaz hayata dört elle sariliyormus gibi mi? Ki her zaman ikincisini yapmisimdir, onu takmadigimi anlasin diye

Son düzenleme:
Kızkardeşinde ciddi bi kişilik bozukluğu var.. çok agresif belli ki, öfke kontrolü yok.. ne desen ne söylesen boş bence, tedavi olmaya ikna etmenizden başka bir şey öneremiyorum.. ve sakın üzülme, sinir hastası de geç, herkese böyle davranıyormuş zaten, onun sözlerine davranışlarına anlam yüklemeye çalışma

Hep başkalarında duyardım kardeş kardeşle konuşmuyor diye üzülürdüm..bizimkisi ele avuca sıgmayacak birşeyden dolayı böyle. Annem arada sakinleştirmeye çabaladı döndü bana kızdı bende "onun söylediklerini duymadında bana susmu diyorsun"dedim. Sonra onada acıdım...bekarlığı cok kafaya takıyor ailemi suçluyor adeta acaba bundanmı agresif diyorum of of

Ben olsam kardeşim ile kimseyi arama sokmazdım kötü bile olsa benim kardeşim
Kardeş kelimesi bende kutsaldır
Bir müddet ara verir görüşmezdim mesafe koyardım ama kardeş bu atsan atılmaz satsan satılmaz

Konuşmayın deĝer vermeyin...küsün...doĝumdada kendi evinize geçin anneniz evinizde ilgilensin sizinle...yokmuş gibi davranın...

Yaşı küçük de değilmiş cahil diyecem yahil yaşta değil,Biraz da annenden dolayı güç alıyor gibime geldi anneniz arayı bulsabilirdi ya da o hamile saygısızlık yapma diyebilirdi.Psikoloj,ik yardım alması gerekiyor bir şeyleri biriktirmiş belli ki size patlamış

Konuşmayın deĝer vermeyin...küsün...doĝumdada kendi evinize geçin anneniz evinizde ilgilensin sizinle...yokmuş gibi davranın...
Bide bana diyor emek verdim. O kadar tutarsiz konusuyorki makinali tüfek gibi cevap vermelisiniz bu daha cok beni yoruyor...ben haftalarca dikişliydim senin bir gram destegini görmedim ki birinin emegi bende varsa oda annemindir dedim..baktim konu uzuyor bide dövmekle tehdit ediyor bi türlü susmuyor ciktim bende

Bu modelin abla olani mevcut bende.7 yillik tecrubeme gore sadece kiskaclik kotu niyet ve seni uzme cabasi.onu umursama ve mutlu ol yoksa benim gibi cok aglarsin 7 yildir evliyim esim boyle zalimlik yapmadi bana o nedenle cok iyi anliyorum seni

Kardeşin seni kiskaniyor.Evlenmişsin birde ikinci çocuğuna hamilesin.
Evine gittinmi kocanla sarmaş dolaş yatacaksin.
Onun istediğide bunlar, olmadiği icin sana karşi agresifleşiyor.Ama bu bir kişilik bozukluğu .Annenede kimbilir sen yokken nasil eziyor.Kadincağiz korkmuş sana sözü geciyor.
Babanla konuş hepsini anlat .Ben artik buraya gelemem annem gelsin de.
Kardeşinlede uzun zaman hiç konuşma.
Taki hatasini anlayip özür dileyene kadar.

Tartışmanın bu boyuta nasıl geldiğini de anlatabilir misin? Bu sözleri durduk yere mi söyledi?

Peki detayli anlatayim.
Ben güya ortak arkadaşimiza gecen yemektelaf sokmusum ki allah biliyor olamdı oyle birsey nasi aklinda kurdu bilmiyorum. Bende neden böyle algiladın ben sevdigim birine sokmam ki dedim.bu yasima geldim keşke becerebilsem dedim.bu kadar. Oda sinirlendi ben sohbet ediyorum seninle kabul et dedi. Bende tamam anladim seni ama kabul edilecek bisey yok ben laf sokmadim ayrica keşke bilsem nasil oldugunu şu yasima geldim inan bilmiyorum bile dedim. Oda buna patladı. Ona göre vardır ama baska insanlarin acisini düşünmez ki kendisi misafirlikte ve misafie önünde defalarca anneme bana laf dokundurmustur hele ki kendi özel hayatı sıkıntılı bir evreden geçiyorsa.
"Senin yüzünden cevremde arkadasim kalmadi" dedi. Ben evliyim ikinci cocugumu bekliyorum o ise okulu yeni bitti ortak ve farkli arkadas cevresi var, benim aram bir kisiyle soguk diyeymis bu. Bende " senin arkadasin iyi birisiyse seni beni ayirt eder seninle devam gorusur ki" dedim. "Yok zaten konusuyor"dedi. "Sorun nedir neden böyle konusuyosun peki"dedim." Sen haksiz buldugum halde onlarla arama mesafe biraktim" dedi. Bende" bak tutarsiz konusuyorsun hani konusuyordunuz ben aylardir seslerini duymam etmem görmem unuttum bile sen neden beni sucluyorsun demek ya sende onlara giciksin yada arkadasim dedigin insanlar sanada sirt cevirdi" dedim. Olay bundan sonra koptu.

Kızlar varliğin dert diyince" ha öylemi hazmedemiyosun kiskanjyosun varligimi o zaman neden benimle muhatap oluyosun"dedim. Anneme diyor ki" bak bak bana resmen sen evliligimi kiskaniyosun diyor bana"dedi ve aglamaya basladi.. Bende sok oldum yoooo hic onu kast etmedim sen söyledigin lafi duymadinda buna mi takildin bunu mu cikardin diyebildim.annemde bana kizdi. Masallah size dedim ve ciktim

Kızlar babama söylemeyi düşündüm ama eskidende şahit olurdu eser gürlerdi ben melek yüzlü şeytan olurdum kardeşime göre. Bir uzlaşmaya varamazdık. Adam artîk kaldıramaz, havalar sıcak ilac alıyor evde gerginlik olacak ona veya anneme birşey olsun istemediğimden...ama ciddi ciddi bende gitmem diye düşünüyorum ta ki agzından özür lafını duyana kadar. Her zaman gel gitleri olmuştur ama ben yine bi tık mesafe bırakıp atsan atamazsın hesabı yoluma devam etmişimdir ama kac yaşında insan...

Seni baya baya kıskanıyor...çekemiyor...bu yüzden hiç iletişime geçmeyin...kendisi size gelsin...bende böyle bişey yaşadım.... iletişimimi kökten kestim... Şimdi o dolanıyo... İnanın üzülmeye değmez..

Iki ters bir düz yapardım bir daha ağzını açamazdı. Rica ederim ezdirmeyin kendinizi. Kardeşiniz bile olsa ezdirmeyin. O acimazca laf soyluyosa sizde biraz laflarinizla yakın canını ki anlasın nasıl oluyormuş. Laf yapsın ağzınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…