• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin tutumunuz ne olurdu merak ettim

Merak ettimde o kizin yerine kendinizi bir koyun. Sozlunuzun aldigi cok yeni esyalar var, ama siz bunlari atiyorsunuz, ve yenilerini istiyorsunuz, ama bunlari çeyiz olarak getirmiyorsunuz, arti parasinida sozlunuzden istiyorsunuz.
Cidden bunu yapabilirmisiniz merak ettim?
Yani boyle biseyi istemek icin konya ovasi kadar genis bir insan olmak lazim...
Asla ben kendim de eşimde çalıştığım halde bütün çeyiZimi yaptıgım halde eşimin bekar evindeki çoğu şeyi atmaya kıyamdm yenş evimde kullanıyorum

Kusura bakmasın kimse ama saçmalık yani.
Ceyizine alsaymış madem gelin hanım.
Ne demek hepsini yeniden al.
Her konuda adetler diye tutturur sorsan ama iş çeyize gelince kendi almıyor,alınanlarıda beğenmiyor. Eee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama yani.
Kendi getirsin gelirken desin ki seninkileri beğenmedim amenna ama kendide almayacak. Ben hak veremedim.
Ha dügünde nişanda adet diye tutturmaz bohçaydı oydu buydu istemez ki hiç sanmıyorum iş oralara gelince bilmemne takısı,öte bohçası,beri bilmemnesi istemesini bilecek eminim.
Ben olsam kızardım. İnsan kullanır eskitir yenilerini keyfine göre alır. Evin demirbaşları değil yani bunlar. Sanki tüm ev ona sormadan dizilmiş gibi hareket etmesi manasız yani. Alt tarafı kap kaçak.
Ne kadar büyütmüş

Alcam karşıma konuşcam kardeşimi bu işin sonuda böyle olur gibi geliyor bana sonuçta düğünde takı da takmayacaklar Mış üzülsün istemem canımm kardeşim boşanırsa ilerde daha kötü olur
Valla ben kardesime hala üzülüyorum ama elden gelen birsey olmuyor
Karısmam etmem ama içim acıyor

iyi akşamlar bugün kafama takılan bir konu hakkında sizlerin de fikrini almak istedim açıkcası merak ettim benim benden bir yaş küçük erkek kardeşim geçen ay sözlenmişti bu ay sonu nişanı var yazada düğün kendisi ast. Sözlüsü çalışmıyor kardeşim şuan tek yaşıyor eve çıkarken mutfak eşyasını a dan z ye aldı ben evli olmama rağmen bende o malzemeler İnanın yoktur zevklide çocuk gittiğimde görmüştüm granit tencere tavalar çaydanlık tabak ufak büyük ne varsa gayet güzl kaliteli şeyler kardeşim yemek yapmayı mutfağı çok sever bir yıl olmamıştır titiz ve temiz kullanır da ama İnanın yeni gelin mutfağında ne varsa kardeşim de fazlası var bugün beni arado ki abla bunları sen alabilir misin atmaya kıyamıyorum diye ama İnanın sesi çok üzgün dü neden niçin atıyorsun dedim sözlüsü istemiyor Muş kardeşim bugün laf arasında konu çeyizden açılmış kullanılabileceğini eksik olmadığını söylemiş ama müstakbel gelin kabul etmemiş hiçbirisini istemiyorum demiş ve tek çöp çeyizi bile yok tabi Kardeşim alcakmış yenilerini yazık günah değil mi ben hepsini kabul ederim ama kardeşime kıyamıyorum para kolay kazanılmıyor ver ben arayayım söyleyeyim dedim kabul etmedi şuan kafası çok karışık ilerde daha büyük sorunlar olur diye düşünüyor ayrıl ayrılma demedim kendisi bilir sizce kız haklı mı haksız mı ?
Gelin hanimin tercihi sizi alakadar etmez

Yani yeni gelin olarak tabak çanak almaya hevesleniyor olabilir, kendi zevkine göre almak isteyebilir. Ama tüm hepsini at, komple baştan al demek de ayıp. Hani girersin mutfağa gözüne kestirdiklerini alır, bazılarını verirsin belki, onu anlarım. Ama kızın kendisinin de ödemeye niyeti yoksa bilemem

Gelin alıoz prenses değil beni alakadar etmezdi zira kral babası kızını bizim Köşk’e arkasından atlılarla çeyizini gönderene kadar lakin bunlar olmayacağı için kardeşim de yolunacak kaz değil
Kari koca olacaklar aile olacaklar evleniyorlar diyorsunuz ve alinacak edeceklerin lafini ediyorsunuz bu size duşmez ben fikrimi soyluyorum kardesiniz razi degilse nisanlisiyla konusur ve ortak karar alirlar ama sizin bakiş açiniz yolunacak kazsa gelininizi kabullenemiyceksiniz hic bir zaman ne yazikki kıskanacaksiniz belkide...

Kari koca olacaklar aile olacaklar evleniyorlar diyorsunuz ve alinacak edeceklerin lafini ediyorsunuz bu size duşmez ben fikrimi soyluyorum kardesiniz razi degilse nisanlisiyla konusur ve ortak karar alirlar ama sizin bakiş açiniz yolunacak kaza gelininizi kabullenemiyceksiniz hic bir zaman ne yazikki kıskanacaksiniz belkide...
Kıskanılacak bir özelliği olduğunu düşünmüyorum

bakin sizi anliyorum ama siz pek mudahale etmeyin kardesinizle konusursunuz artik nasil yaparsa kendi karari...valla ben atanamadim diye evlenmedim gelenlere ben esyayi siz alin diyemem ... anneannem kocan alsin deyince haklayan bir insanim ...bu konuda esitlikten yanayim... bazi insanlara yuz vermeyeceksin ... benim kac tanidigim markette calisip ceyiz aldi

bakin sizi anliyorum ama siz pek mudahale etmeyin kardesinizle konusursunuz artik nasil yaparsa kendi karari...valla ben atanamadim diye evlenmedim gelenlere ben esyayi siz alin diyemem ... anneannem kocan alsin deyince haklayan bir insanim ...bu konuda esitlikten yanayim... bazi insanlara yuz vermeyeceksin ... benim kac tanidigim markette calisip ceyiz aldi
Evet çalışabilir sırf insanlara ayıp olmasn masraf olmasn diye birkaç parça bişey alabilir ama çalışmaz neden çalışsn ki

iyi akşamlar bugün kafama takılan bir konu hakkında sizlerin de fikrini almak istedim açıkcası merak ettim benim benden bir yaş küçük erkek kardeşim geçen ay sözlenmişti bu ay sonu nişanı var yazada düğün kendisi ast. Sözlüsü çalışmıyor kardeşim şuan tek yaşıyor eve çıkarken mutfak eşyasını a dan z ye aldı ben evli olmama rağmen bende o malzemeler İnanın yoktur zevklide çocuk gittiğimde görmüştüm granit tencere tavalar çaydanlık tabak ufak büyük ne varsa gayet güzl kaliteli şeyler kardeşim yemek yapmayı mutfağı çok sever bir yıl olmamıştır titiz ve temiz kullanır da ama İnanın yeni gelin mutfağında ne varsa kardeşim de fazlası var bugün beni arado ki abla bunları sen alabilir misin atmaya kıyamıyorum diye ama İnanın sesi çok üzgün dü neden niçin atıyorsun dedim sözlüsü istemiyor Muş kardeşim bugün laf arasında konu çeyizden açılmış kullanılabileceğini eksik olmadığını söylemiş ama müstakbel gelin kabul etmemiş hiçbirisini istemiyorum demiş ve tek çöp çeyizi bile yok tabi Kardeşim alcakmış yenilerini yazık günah değil mi ben hepsini kabul ederim ama kardeşime kıyamıyorum para kolay kazanılmıyor ver ben arayayım söyleyeyim dedim kabul etmedi şuan kafası çok karışık ilerde daha büyük sorunlar olur diye düşünüyor ayrıl ayrılma demedim kendisi bilir sizce kız haklı mı haksız mı ?

Ayrıl ayrılma diye bir şey demek size düşmez zaten.

Söz günü tanıştım yapmacık gıcık kardeşimin dibinden ayrılmayan sürekli gezelim tozalım kafasında lay lay lom işlevsiz Biirisi işte

Müstakbel eşinin yanında durması sizi neden rahatsız etti? Tabi ki gezecek, hayatın tadını birlikte çıkaracaklar. Umarım gelininiz evlendikten sonra aranıza mesafe koyar. Kardeşiniz de eşinin yanında bir duruş sergiler. Tabi evlenmeden siz ayrılmalarına sebep olmazsanız...

Ben hic çeyiz getirmedim mutfak da dahil esimin bekar evinden getirdigi catal kasik takimi kahvalti takimi kattle annemden aldigim tost makinesi kayinvalidenin icinden gelerek aldigi tencere takimi 12 kisilim sadece tabak kaseden olusan takim bu kadar yani.. evlenince zamanla aliriz dedim ki öyle de oldu
Bu kisiyle alakali bir sey alinanlari kullanip eskidikce yenisini alsin o vakit illa yeniolmak zorunda mi anlamadım..
Kisinin olaylar karsisindaki hali tavri sözleri karakterini gosterir ben iyi niyet sezmedim. Esini düşünen biri gibi gelmedi.
Hevesi olabilir eyvallah hevesi olan seyleri kendi alabilir sonradan da alinabilir tum mutfagi yeniletmek bencilce..

Ben kardeşime acıyorum tek derdim o az makul davransa ben bu kadar cephe almayacaktım kendisine
Size duşmez diyorum ben ev kuruyorlar aile oluyorlar ayni yastiga baş koyacaklar cocuklari olacak kardesiniz alsa etse bile kendi evine alacak o zaman kardesiniz calisan biriyle evlenseydi bu kadar laf ediyorsunuz calismiyor diye siz şimdiden arabozuculuga baslamissiniz kardesinizde kocaman adam el kadar bebe degil heralde kendi kararlari fikirleri vardir sizin degil kardesinizin ve gelininizin fikirleri onemli olan dikkatinizi cekerim...

Ben size hak verdim. Hem gelin adayiniz hic bir sey almayacak, hem de alinmis yepyeni esyalari kullanmam diye problem cikaracak. Zaten mutfak ceyizi kizindir madem begenmemis alsin kendi. iki tencere tabak yuzunden problem niye cikariyormus.
Not: ben de gelinim. Evlenirken her istedigim zevkime gore alinmadi bunu problem yapmadim. Esya en son problem edilecek sey.

Back
X