Sizinde aileniz iş bulma konsunda böyle mi ?

Canım benim ailemde oyle. Kardesim is buldu izin vermediler. Özel de işti. Babam hep karıştı ona ve sonuç olarak suanda kardesim bir markette çalışıyor bilindik marketler var ya. Ve o da aynı senin gibi 2 sene evde oturdu bos bos. Psikolojisi cok bozuldu ama yaşlı ve sabit fikirli insanlara laf anlatmak cok zor. Babanı anneni en iyi sen bilirsin benim kardeşim ikna edemedi. 1 sefer şehir dışında is buldu ve babam da peşine gitti. Çok az süre çalıştı ve babamin da onu kışkırtması ve çalıştığı yerde sorunlar olduğunda kızım pes etme dememesi ona gel buraya demesi üzerine kardesim malesef geri döndü.
Çok yaşlıda değiller bide internette böyle arkadaşlarının çocuklarını bulup gösteriyor burda çalışıyomuş buraya atanmış diye anlamıyorum ben

İki bölümü de söyleyebilirsin ama sende belli ki yalan dolan da var, birikmiş param var hayvancılığa mı yatırsam diyordun şimdi sınava gitmeye yol paran yokmuş gibi konuşuyorsun, sen bana burdan güven vermedin ailen haklı gibi geldi bana
İki bölümü söylicek konu onunla alakalı değil de ondan birikmiş para var ama babamın hesabında yani sınava giderken gene ona söylemek gerekecek bilmeden bişeyi konuşmanız zan yürütmeniz çok saçma

İki bölümü söylicek konu onunla alakalı değil de ondan birikmiş para var ama babamın hesabında yani sınava giderken gene ona söylemek gerekecek bilmeden bişeyi konuşmanız zan yürütmeniz çok saçma

Eski konularını hatırlıyorsam şuanki anlattıklarınla onlar uymuyorsa , anlamak için ayrıntı istiyorsam ben mi kabahatliyim? Yardımcı olmaya çalışıyoruz diye aptal muamelesi yapma

İşsizlikten bahsedilirken mezun olunan alanlar bahsedilir. Kek tarifi verirken girmedim araya.

İcra memurluğu sınavı ankarada yapılıyor başka bi yerde yapılmıyor
Katipliğe girdim geçen yıl kazanamadım
Düz memur alımı oldu bir sürü adalet mezunu şartı vardı ama hiç birine başvuramadım
Düz memur alımı olduğunda ailenizden habersiz başvurun, kazandığınızda gidin

Valla Kpssye girerim, Ankaradaki sınavlarada gerekirse günübirlik bişeyler uydurup gider gelirim, alındımmı veya atandımmı başka şehire hiçde umurumda olmaz basar giderim. O saatten sonra kusura bakmasınlar. Geleceğim hakkında kimse benim yerime karar veremez bence sende biraz kendine güven kafana koy ve yap.

Ailem iş bulmama yardımcı olmuyor destek vermiyorlar üniversite mezunuyum
Yaşadığımız şehirden başka bi yerde çalışmama olumlu bakmıyolar
Örnek vereyim geçen yıl hsk ya alım oldu ankara da ankarada kazanırsan sınavı tek başına ne yapacaksın diye başvuru yaptırmadılar sadece bulunduğum şehirde devlet işi olursa başvuru yapmama destek veriyolar
Kpss puanı var tercih yapıyım memurluk alımı var diyorum nerde var alım bizim bulunduğumuz yerde varmı diye soruyolar yok diyorum boşver o zaman diyolar
İcra müdürlüğü sınavı var sınav ankarada oluyor 3 saat uzaklıkta bi yer ankara bize katılma sınava diye söylüyorlar ben üniversiteyi boşunamı okudum hiç destek yok sizin aileleriniz nasıl
Bundan dolayı çok kavga ettim tek başımada gidemiyorum bilmediğim şehire
Nerede iş bulduğuma karışmadılar ancak bulduğum işten çıkmamam için kafamı ütülediler. Tabiri caiz ise 2.5 sene anamdan emdiğim süt burnumdan geldi ama en sonra bitti yani

Eski konularını hatırlıyorsam şuanki anlattıklarınla onlar uymuyorsa , anlamak için ayrıntı istiyorsam ben mi kabahatliyim? Yardımcı olmaya çalışıyoruz diye aptal muamelesi yapma
Yardımcı olmaya çalışıyosan sorgulama sen direk yalancı muamelesi yapıp ona göre yaklaşıyorbun ne ayaksın ne demek oluyor konuşmana bak ilk . burda yalan söylicek değiliz sonuçta

Önceki konuda besicilik yapıcaz kardeşlerimle veterinerim diyordun ne ayaksın kuzucum sen
Hiç kimse veterinerlik gibi güzel bir bölümü okuyup adaletten atanmak istemez. Ya klinik açar ya da devlete girer. Şimdi bu söylediklerinizden sonra bana da inandırıcı gelmedi :olamaz:

Her daim destek oldular çok şükür hala da öyle hatta eşimde okumak iste tekrar git ister üniversiteye de der demeseler de kendileri bilir ben yine istediğimi yaparım hayat benim hayatım kimse engel olamaz mutsuz olacağım şeyi yapmam

İşsizlikten bahsedilirken mezun olunan alanlar bahsedilir. Kek tarifi verirken girmedim araya.
Sorun benim 2 ay sonra olcak sınava giremem niye hayatımı anlatıp uzun uzun yazıp insanları bunaltıyım okurken
Bi konuyu yazarken hayatınızı mı anlatıyorsunuz

Bende ailemle yaşadığım sehir disinda is bulmuştum dün gibi aklımda. Babama şehir dışında hemde özel sektör için gideceğimi söylediğimde asla rızam yok dedi. Bende boşa mi okudum dedim sagolsun halam da destek çıktı cebimde 3 kuruş ile geldim bu şehre. İlk isimde sıkıntılar çıktı istifa ettim ve 5 parasız tabi geri de dönemedim sonra baska bir is buldum çok şükür 5 senedir çalışıyorum maaşım iyi aileme çok destek olduğum icin babam ile buzlar tamamen eridi zamanla. Sonra eşimle tanıştım artık temelli bu sehirde yasamak durumundayım.
Sözüm o ki zorluklar olacak ama kabuğunuzu kirmalisiniz siz onların evladısınız elbette küs kalamayacaklar.

Hiç kimse veterinerlik gibi güzel bir bölümü okuyup adaletten atanmak istemez. Ya klinik açar ya da devlete girer. Şimdi bu söylediklerinizden sonra bana da inandırıcı gelmedi :olamaz:

Ya mesela ben psikoloji mezunuyum açıktan kerestecilik okudum ordan atanmak istiyorum, oluyor böyle. Lütfen beni sorgulama çünkü ben böyle istiyorum çünkü bla bla bla

Ya mesela ben psikoloji mezunuyum açıktan kerestecilik okudum ordan atanmak istiyorum, oluyor böyle. Lütfen beni sorgulama çünkü ben böyle istiyorum çünkü bla bla bla
Ben tıp mezunuyum ama sonra su ve su ürünleri okudum balık tutmaya gidiyorum sabahları tutup satıyorum 🥰 babam ıslak odunla peşimden koştu bu karar sonrası ama olsun 🥰🥰🥰🥰

Ben tıp mezunuyum ama sonra su ve su ürünleri okudum balık tutmaya gidiyorum sabahları tutup satıyorum 🥰 babam ıslak odunla peşimden koştu bu karar sonrası ama olsun 🥰🥰🥰🥰

Şahsen ben sorgulamadan inandım minnoş sana, idealist ve realist tarafın var hem içe hem dışa dönüksün demek ki, muazzam🥰😂🥳

Şahsen ben sorgulamadan inandım minnoş sana, idealist ve realist tarafın var hem içe hem dışa dönüksün demek ki, muazzam🥰😂🥳
Yok öyle beleş inanmak levrek sarayım mı ablama?!?? Aksndkdkdkdmmfföfl :D

Para yok çalışmıyorum ayrıca bilmiyorum ki hiç bi yeri gitsem nasıl bulcam etcem
Google maps diye birşey var. Giriyorsunuz adresi tam olarak tarif ediyor. Moovit diye de bir program yapmış adamlar nerdeyse çoğu il de bir yerden bir yere ulaşmak için hangi toplu taşıma güzergahını kullanacağını adım adım yazmışlar. Suraya yürü, surdan suna bin, şurada in, şuraya su kadar yürü tekrar suna bin diye de deliye anlatır gibi anlatmışlar.
Yani 21. Yüz-yıl da teknolojinin deli gibi ilerlediği bir cağ da, üniversite mezunu koca kadın nasil bulamam diye şehir değiştiremiyor. Şaka mı bu.
Mesela istanbul anadolu yakasına hayatim da hic girmemişken ebesinin nikahında ki yere toplu taşıma ve yürüyerek buldum işimi hallettim döndüm. Kendinize güvenin biraz.

Devlette iş yokki veterinerlik te bende fırsatları değerlendiriyorum ne gelirse başvurmak için

Back
X