Sizinde aileniz iş bulma konsunda böyle mi ?

Bu lafları hak ediyorsun ama kabul et bence
Lise mezunu kızlar bile daha cok yapışıyor hakkına
Alım olunca söylemene bile gerek yok tercih ver geç bas git bu kadar basit
Onlar benim okuduğum bölümleri iyi olarak bilmiyorlar akrabalar baytarlık diye bahsediyorlar
Bu sene kpss çalıştım zaten sınava tercihlerimi yapcam bakalım sağolun

Evet ailem özelde istemiyor çünkü işe girmemi
biraz sert olucak kendine gelmene yardımcı olacak cümleler belki de bunları duyman olur. kendi ayaklarının üzerinde duramıycaksan, kendi hayatını kuramıycaksan neden okudun ki? daha sınava girmeye gidemiyosun koca kızsın.Özel olmaz, evden uzak olmaz ee çikolata sosu da verelim mi? elinde diplomaların var madem 2 bölümden birden, elinin altında internetin de var.bizim de beynimize google maps yüklü değil doğuştan ama yazıyoruz buluyoruz.neye başvuru yapıcaksan bak yap, destek vermiyorlarsa bu onların problemi senin değil.yarın öbür gün ortada sen dımdızlak kalırsın onlar değil,ya da bu gidişle yine sana kendileri gibi davranan bi kocaya verirler seni hayatın pufff diye kayar gider. Saygı verilmez, kazanılır bunu unutma.Bul işini, maaşına göre evini tut atıl hayata.

Yapacaksın tercihi atanacaksın

Gideceksin başlayacaksın

İlerde de şartlar uygun olursa bakarız tayin vs deyip yumuşatacaksın

Şehrindeki büyük hukuk bürolarına başvur bari oralarda çalış

Hatta zorla işe gir, az paraya günde 12-15 saat çalıştığını görsünler memurluğa evet derler

Hiç kimse veterinerlik gibi güzel bir bölümü okuyup adaletten atanmak istemez. Ya klinik açar ya da devlete girer. Şimdi bu söylediklerinizden sonra bana da inandırıcı gelmedi :olamaz:

Ayrıca da veteriner de devlete atanır

Adaletten icra müdür yardımcısı olacağına veteriner olarak atanırsın

Alım oldu ama bizim oturduğumuz yerde olmadığı için ben başvuru yapamadım konuda ordan kaynaklı zaten ille burda alım olmalı ve ben başvuru yapmalıyım

İyi de sen başvur atan sonra göndermiyorlar de

Bu nasıl bir şey

Atandın da göndermediler sanki

Sen atan buradan da babanın numarasını yaz arar konuşurum seni kendisi götürür yerleştirir

Olmaz derse de çeviririm 155 i o zaman gönderir

Ee iyi de olduğunuz şehre atansanız bile sonradan değişebilir bu durum. Çok saçma bi tutum içinde aileniz. Siz de öylesiniz. Yani ailem beni göndermese her ay o maaşı yatırın hesabıma ben de gitmeyeyim derim olur biter. Devlette çalışmak istiyorsanız yer seçme gibi Bi lüksünüz yok.

Para yok çalışmıyorum ayrıca bilmiyorum ki hiç bi yeri gitsem nasıl bulcam etcem
Bu ne demek ya, 18 yaşında üniversiteye bilmediği şehre gidip ev tutuyor insanlar. Daha bir şehre gidip sınav yerini bulacak kadar kendine guvenemiyorsan ailen hakli, bu ozguvensizlikle başka şehirde ayakta kalamazsiniz.
Bir yere gitme konusunda sıkıntı yaşıyorsanız internete şunu yazın : bilmemnereye nasıl gidilir?
Moovit uygulaması var mesela. Otogarı seçin,gideceğiniz yeri seçin...
Ya da sosyal medyada o sehiri aratin,güvenilir görünen bir kıza sorun neye bineyim diye.
Ya da en kötü bir gün önceden gidin,kalacak yer bulun, şehre varınca oradaki insanlara sorun,ne neredeymis , nasıl gidilirmus öğrenin.
Benim yön duygum iğrençtir. Sağımı solumu bile karıştırdığım olur ama sora sora Bağdat'i bile bulurum . Hiç alfabesini okuyamadigim yerde bile kaybolmam,sora sora bir şekilde doğru yolu bulurum.
Sen kendine guvenmezsen ailen nasıl güvensin?

Aynen öyle, puan olarak da daha düşük hatta. Aynı zamanda daha kazançlı bir meslek. Atanamasaydım kendi kliniğimi açardım. Aklın yolu bir
Hukuk daha çok dikkatimi çekiyor işe girip dgs ye çalışmak istiyorum bi yandan belki hukuk kazanırım diye bakalım bende de hata var dediğiniz gibi pasif kaldım çok dediklerinizi yapcam tercihi yapcam kasandığımı eğer olursa direk söylicem tercih yaparken danışmıcam

Hukuk daha çok dikkatimi çekiyor işe girip dgs ye çalışmak istiyorum bi yandan belki hukuk kazanırım diye bakalım bende de hata var dediğiniz gibi pasif kaldım çok dediklerinizi yapcam tercihi yapcam kasandığımı eğer olursa direk söylicem tercih yaparken danışmıcam
Karakterinin hukuk okumaya elverişli olduğunu düşünüyor musun? Daha kendi hakkını savunamiyorsun.
Seni yerler valla , adliye arşivlerinde bile sessiz sakine bugün git yarın gel yapıyorlar, dişli insana ,kavga çıkarana hemen evrakları bulup veriyorlar

Karakterinin hukuk okumaya elverişli olduğunu düşünüyor musun? Daha kendi hakkını savunamiyorsun.
Seni yerler valla , adliye arşivlerinde bile sessiz sakine bugün git yarın gel yapıyorlar, dişli insana ,kavga çıkarana hemen evrakları bulup veriyorlar
Aileme karşı böyleyim başka insanlara karşı hiç öyle değilim
Arkadaşlarım hep olaylara farklı çözümler ürettiğim için söylerdi hukukçu ol falan diye kazanmak kolay değil zaten bakalım ama okumak istiyorum

Bence kendinize güvenin. Aileniz başka şehre gitmenize sıcak değil ama çok da baskı yapmıyorlar sanki. Tek başıma bilmediğim şehre gidemem demeyin. Gidebilirsiniz sora sora bağdat bulunur demişler. İnternette yol tarifiyle istediğiniz yere gidersiniz. Ev otel vs her şeyi ayarlayabilirsiniz. Kendinize daha çok güvenin. Ayaklarınız üzerinde durabilirsiniz.

Ailem iş bulmama yardımcı olmuyor destek vermiyorlar üniversite mezunuyum
Yaşadığımız şehirden başka bi yerde çalışmama olumlu bakmıyolar
Örnek vereyim geçen yıl hsk ya alım oldu ankara da ankarada kazanırsan sınavı tek başına ne yapacaksın diye başvuru yaptırmadılar sadece bulunduğum şehirde devlet işi olursa başvuru yapmama destek veriyolar
Kpss puanı var tercih yapıyım memurluk alımı var diyorum nerde var alım bizim bulunduğumuz yerde varmı diye soruyolar yok diyorum boşver o zaman diyolar
İcra müdürlüğü sınavı var sınav ankarada oluyor 3 saat uzaklıkta bi yer ankara bize katılma sınava diye söylüyorlar ben üniversiteyi boşunamı okudum hiç destek yok sizin aileleriniz nasıl
Bundan dolayı çok kavga ettim tek başımada gidemiyorum bilmediğim şehire
Bilmediğim şehire gidemiyorum mu ? Üniv okumuş insansınız yahu
Ne demek gidemiyorum bilmediğim şehire....
Oturun madem ailenizin dizinin dibinde

Veterinerlikte devlette iş yok zaten özelde çalışmama da karşılar o yüzden devlete atanmak için böyle bişey yapıyorum zaten
Kendi işimizi kuralım dedik ondada bişeyler bulundu gene olmadı ya devlet olcak diyorlar başka karşı çıkıyorlar
Aileniz her seye cok mudahale ediyo o zaman günümüzde is bulmak zaten cok zor surekli yolunuza neden taş koyuyolar ki. Cekin bi resti bakın isinize

Onlar benim okuduğum bölümleri iyi olarak bilmiyorlar akrabalar baytarlık diye bahsediyorlar
Bu sene kpss çalıştım zaten sınava tercihlerimi yapcam bakalım sağolun
İsterseniz atomu parçalama teknolojisi okumuş olun. Ne fark eder ki ailenizin ağzına bakıyorsunuz. Kaç yaşında kadınsınız bilmediğim şehire nasıl giderim nereye giderim diye soruyorsunuz. Üniversite okuyup, mezun olmak sadece diploma almak değildir.
Çocuk gibi davranıyorsunuz madem ağlayıp sızlanın belki izin verirler.

Bu arada 2020/7 atamasında nerede ise her şehre veteriner hekim atanmış

Bir de veteriner hekim iseniz yani 4 yıllık mezun zaten adaletten önlisanstan KPSS ile atanamazsınız

Avukat yanında falan var ama ben devlet istiyorum iyi bi işim olsun diye
Bence bu dusunce tarzini bırakın
Rızkın illa devlet kapısında mi olmak zorunda? Özelde de calisabilirsiniz
Avukat yanında yardımcı olabilirsiniz benim lise mezunu bir tanıdığım (arkadaşın arkadaşı) bilirkişilik bile yapıyordu avukat yaninda çalışıyordu.
Özellikle icralara gidecek eleman arıyor avukatlar. Bir yandan isterseniz dgs girip hukuka tamamlayin.
Benim.ailem de üniversite için sehir kısıtlaması yapmışlardı sonradan pisman oldular ama o an beni düşündükleri icindi biliyorum (simdiki aklimla anlayabiliyorum onlari ama o zaman kiziyordum). Saglik sorunlarim sebebiyle sakiniyorlardi.
Sonra atanirken de baktilar issizlik beni üzüyor tercihlerimde destek oldular, beni yerleştirmeye geldiler. 7 yildir aileden ayriyim. Aslinda yanlarina tayin olayım cok istediler ama bu baski bende ters tepti gidesim gelmiyor.
Yani öncelikle siz kendinize inanin, sonra onlari ikna etmek kolay olur. Bir arkadasin dedigi gibi ürkek davranıyorsunuz.

Bu arada 2020/7 atamasında nerede ise her şehre veteriner hekim atanmış

Bir de veteriner hekim iseniz yani 4 yıllık mezun zaten adaletten önlisanstan KPSS ile atanamazsınız
İcra müdürlüğü sınavına girebiliyorum ama o kpss yle almıyor

Back
X