Sizinde aileniz iş bulma konsunda böyle mi ?

Para yok çalışmıyorum ayrıca bilmiyorum ki hiç bi yeri gitsem nasıl bulcam etcem
Tamam da evdeyken hic mi harçlıginiz yok
Mesela ben de hep evdeydim babam bana misal 50 lira verirdi arada da sorardı kizim var mi paran diye harcamadiysam var derdim. Harcadiysam soylerdim verirdi ama zaten evden pek çıkmıyordum küçük bir yerdeydim.
İcra memurluğu sınavı ankarada yapılıyor başka bi yerde yapılmıyor
Katipliğe girdim geçen yıl kazanamadım
Düz memur alımı oldu bir sürü adalet mezunu şartı vardı ama hiç birine başvuramadım
Sınav Ankaradaymis ne var ki gider başvurursunuz. Benim babam bile 40 sene önce sınav icin sehirlerarasi yol gidermis ki o zaman simdiki imkanlar da yok. Her ilde sınav olmuyor genelde Ankarada yapılır zaten.
Devlette iş yokki veterinerlik te bende fırsatları değerlendiriyorum ne gelirse başvurmak için
Aaa olur mu? Devlette veterinerlik atamasi yok diyorsunuz da bizzat isin icinde olan biri oldugum icin söyleyebilirim şu an bizde iki veteriner var biri yeni geldi. Atama olmasa nasıl gelsin?

Ondada seçici davranıyorlar aileme göre devlet işi olcak ve bizim bulunduğumuz şehirde alım olcak
Öyle bir dunya yok inanin yok
Bari evinizin en yakinindaki kuruma versinler mumkunse eve servis de ceksinler!
Ben okurken ilin bir ucundan öbür ucuna toplu taşımayla giderdim ki sehri tanımadığım halde 2. Hafta güzergahı öğrenmiştim tam manasiyla. Hatta kendime farkli yol alternatifleri bile uretiyordum.
Hic bilmediğim sehirlere günü birlik gidip gitmem gereken yeri elimle koymus gibi buldugum da vardir ki tamamen birilerine sorarak gitmistim elimde adres yoktu sadece semt adi vardi. Yazsam roman cikartirim. Ohooo simdi Hakkariye git deseler giderim her türlü yol bulurum ki gecen sene babamin bir arkadasi vefat etti 1 gun izin alip günü birlik Istanbul Üsküdara gittim cenaze icin, toplu taşımalardan birinden inip diğerine biniyordum biraz internet yardimi biraz insanlara sorarak derken vardim. Yani koskoca Istanbulda kaybolmadiysam baska yerde hiç kaybolmam :)
Kendinize güvenin siz aileniz herseyi onaylasin hep "hadi kizim sen yaparsin biz arkandayiz" desin istiyorsunuz ama hayat o kadar toz pembe degil. Zorluklar hep var ve olacak. Sizin bunlari asmak için çözüm üretme kabiliyetiniz olmali ki adalet okumussunuz, bir hukukcuya yakismiyor bu kadar pasiflik.
Veterinerlik de okumussunuz 4 yıllık mezuniyeti olan zaten sonradan 2 yillik okusa da atanamaz.
Ayrıca önce atanir sonra dgs ile gecis yapip okurum diye düşünmeyin inanin cok kez kazandim gidemedim o kadar kolay olmuyor. Hatta bazen keske atanmadan önce 4 yilliga tamamlasaydim bile diyorum.
Bence kendinize net hedef belirleyin illa hukuk alaninda calismak istiyorum derseniz dgs hazırlanıp hukuka tamamlayin sonra atanmasaniz da buronuzu acarsiniz avukat olunca. Ama yok ben illa memur olayim.kafasindaysaniz veterinerlikten deneyin sansinizi. Şunu da belirteyim, memurluk o kadar da ozenilecek bir sey değil veteriner olarak atanirsaniz şayet, atandiginiz yerde hayvancilik azsa normal duz memur isi yaparsınız. Alakasiz isler de verilebilir ben veterinerim bunu yapmam diyemezsiniz çünkü isler bir sekilde yürümek zorundadir ve yapacak eleman yoksa en müsait kimse ona verilir.

Ailem iş bulmama yardımcı olmuyor destek vermiyorlar üniversite mezunuyum
Yaşadığımız şehirden başka bi yerde çalışmama olumlu bakmıyolar
Örnek vereyim geçen yıl hsk ya alım oldu ankara da ankarada kazanırsan sınavı tek başına ne yapacaksın diye başvuru yaptırmadılar sadece bulunduğum şehirde devlet işi olursa başvuru yapmama destek veriyolar
Kpss puanı var tercih yapıyım memurluk alımı var diyorum nerde var alım bizim bulunduğumuz yerde varmı diye soruyolar yok diyorum boşver o zaman diyolar
İcra müdürlüğü sınavı var sınav ankarada oluyor 3 saat uzaklıkta bi yer ankara bize katılma sınava diye söylüyorlar ben üniversiteyi boşunamı okudum hiç destek yok sizin aileleriniz nasıl
Bundan dolayı çok kavga ettim tek başımada gidemiyorum bilmediğim şehire
Bu devirde çocuğu memur olsun diye didiniyor millet. Başvur gitsin sanki hemen gel diyip kadroya alacaklar. Fizanda olsa giderim memuriyete.

Onlar para kazandığınızı, artık onlardan bişey istemediğinizi görene kadar böyle davranmaya devam edecekler. Sınava girin, gerekirse yalan söyleyip girin kazanırsanız haber verirsiniz. 3 saatlik yolsa günübirlik bile gidilir. Memurlukla ilgili başvurabileceğiniz ne varsa kaçırmayın, hepsini haber vermek zorunda değilsiniz ki neden her şeyi anlatıyorsunuz? Başvurunuz kabul edilirse maaş vs. belli olur onu duyduktan sonra zaten hayır demezler, kim kızının devlet memuru olmasını istemez şu zamanda?
Bir de şu şekilde anlatın, başlangıçta mecburen şehir dışında olmanız gerektiğini ama sonrasında tayin hakkınız olacağını ve yanlarına dönebileceğinizi söyleyin(yalan değil sonuçta) belki ikna etmeye faydası olur.

Siz universite mezunusunuz ve 3 saat uzakliktaki baskente kendi basiniza sinava girmeye mi cekiniyorsunuz? Biraz cesur olun, ayni gun gidip donebileceginiz mesafe. Nasil gideceginizi mi bilmiyorsunuz? Yani google maps. Siz kendi basiniza Ankara'ya gitmeye cekiniyorum derseniz aileniz de sen Ankara'da yapamazsin der bu boyle bir kisir dongu. Bence biraz cesaretten kimseye zarar gelmez. Zaten kurum sinavlari sabah ya da oglen sinav cikisi basin gidin neden bu cekince.

Misafirhanelsrden yer ayirtin sinav yerine en yakin olanlardan. Sorarsiniz nasil ulasilir buradan diye girersiniz. Ben gap turu kendim tek basina yaptim. Sehirlere gelmeden once otobuste hep ayarladim kalacagim yerleri ve o sehirleri hic bilmiyordum dusun. Aradim rezervasyon yaptim otogardan vardim gezdim vs. Ki Ankara gibi guvenli de degildi sinir otesi operasyon filan yapiliyordu yakin zamanda bombalR filan patlamisti. Hic bir sey olmadi aksine cok keyif aldim. Git sinava gir gerekirse ysnina birini alirsin..

Benden 4 yaş büyüksünüz, ki bende 22 yaşıma yeni girdim.
Bu yaşta nasıl gidicem, bulucam, edicem demeniz biraz komik geldi bana.
Tek başıma İstanbul'dan Ankaraya gittim ben 16 yaşında. Keza okuma yazma biliyorsanız sora sora bağdat bulunur merak etmeyin.
Aileniz ya çok garip ya da benim ailem saldı beni sokağa. Bu kadar baskı olmaz.
Ayrıca veterinerlik çok güzel bir bölüm, bundan da devam edebilirsiniz.

Benden 4 yaş büyüksünüz, ki bende 22 yaşıma yeni girdim.
Bu yaşta nasıl gidicem, bulucam, edicem demeniz biraz komik geldi bana.
Tek başıma İstanbul'dan Ankaraya gittim ben 16 yaşında. Keza okuma yazma biliyorsanız sora sora bağdat bulunur merak etmeyin.
Aileniz ya çok garip ya da benim ailem saldı beni sokağa. Bu kadar baskı olmaz.
Ayrıca veterinerlik çok güzel bir bölüm, bundan da devam edebilirsiniz.
Veterinerliği sonradan sevemedim ilk başlarda güzeldi okurken aama sonradan değişti

Tamam da evdeyken hic mi harçlıginiz yok
Mesela ben de hep evdeydim babam bana misal 50 lira verirdi arada da sorardı kizim var mi paran diye harcamadiysam var derdim. Harcadiysam soylerdim verirdi ama zaten evden pek çıkmıyordum küçük bir yerdeydim.

Sınav Ankaradaymis ne var ki gider başvurursunuz. Benim babam bile 40 sene önce sınav icin sehirlerarasi yol gidermis ki o zaman simdiki imkanlar da yok. Her ilde sınav olmuyor genelde Ankarada yapılır zaten.

Aaa olur mu? Devlette veterinerlik atamasi yok diyorsunuz da bizzat isin icinde olan biri oldugum icin söyleyebilirim şu an bizde iki veteriner var biri yeni geldi. Atama olmasa nasıl gelsin?

Öyle bir dunya yok inanin yok
Bari evinizin en yakinindaki kuruma versinler mumkunse eve servis de ceksinler!
Ben okurken ilin bir ucundan öbür ucuna toplu taşımayla giderdim ki sehri tanımadığım halde 2. Hafta güzergahı öğrenmiştim tam manasiyla. Hatta kendime farkli yol alternatifleri bile uretiyordum.
Hic bilmediğim sehirlere günü birlik gidip gitmem gereken yeri elimle koymus gibi buldugum da vardir ki tamamen birilerine sorarak gitmistim elimde adres yoktu sadece semt adi vardi. Yazsam roman cikartirim. Ohooo simdi Hakkariye git deseler giderim her türlü yol bulurum ki gecen sene babamin bir arkadasi vefat etti 1 gun izin alip günü birlik Istanbul Üsküdara gittim cenaze icin, toplu taşımalardan birinden inip diğerine biniyordum biraz internet yardimi biraz insanlara sorarak derken vardim. Yani koskoca Istanbulda kaybolmadiysam baska yerde hiç kaybolmam :)
Kendinize güvenin siz aileniz herseyi onaylasin hep "hadi kizim sen yaparsin biz arkandayiz" desin istiyorsunuz ama hayat o kadar toz pembe degil. Zorluklar hep var ve olacak. Sizin bunlari asmak için çözüm üretme kabiliyetiniz olmali ki adalet okumussunuz, bir hukukcuya yakismiyor bu kadar pasiflik.
Veterinerlik de okumussunuz 4 yıllık mezuniyeti olan zaten sonradan 2 yillik okusa da atanamaz.
Ayrıca önce atanir sonra dgs ile gecis yapip okurum diye düşünmeyin inanin cok kez kazandim gidemedim o kadar kolay olmuyor. Hatta bazen keske atanmadan önce 4 yilliga tamamlasaydim bile diyorum.
Bence kendinize net hedef belirleyin illa hukuk alaninda calismak istiyorum derseniz dgs hazırlanıp hukuka tamamlayin sonra atanmasaniz da buronuzu acarsiniz avukat olunca. Ama yok ben illa memur olayim.kafasindaysaniz veterinerlikten deneyin sansinizi. Şunu da belirteyim, memurluk o kadar da ozenilecek bir sey değil veteriner olarak atanirsaniz şayet, atandiginiz yerde hayvancilik azsa normal duz memur isi yaparsınız. Alakasiz isler de verilebilir ben veterinerim bunu yapmam diyemezsiniz çünkü isler bir sekilde yürümek zorundadir ve yapacak eleman yoksa en müsait kimse ona verilir.
Veterinerlike sonradan alışamadım sevemedim o yüzden de farklı şeyler arıyorum sağolun yorumlarınız için kendim gitmeye karar verdim

Para yok çalışmıyorum ayrıca bilmiyorum ki hiç bi yeri gitsem nasıl bulcam etcem
26 yaşında üniversite mezunusunuz. Telefona yazınca her yer çıkıyor hatta hangi yoldan gidileceği nerden dönüleceğini bile söylüyor telefon. Gerçekten 0 paranız varsa ailenizden yakın bulduğunuz biriyle özel konuşun rica edin. Teyzeniz vs olabilir mesela size biraz para versin en azından kayıt/sınava gidip gelebilirsiniz. Siz kendinize yapamam edemem bilemem dedikçe aileniz birden karar değiştirip aa büyümüşsün aslında yaparsın haydi git bakalıım demeyecekler.

26 yaşında üniversite mezunusunuz. Telefona yazınca her yer çıkıyor hatta hangi yoldan gidileceği nerden dönüleceğini bile söylüyor telefon. Gerçekten 0 paranız varsa ailenizden yakın bulduğunuz biriyle özel konuşun rica edin. Teyzeniz vs olabilir mesela size biraz para versin en azından kayıt/sınava gidip gelebilirsiniz. Siz kendinize yapamam edemem bilemem dedikçe aileniz birden karar değiştirip aa büyümüşsün aslında yaparsın haydi git bakalıım demeyecekler.
Ailemle konuştum anlattım anladılar destek veriyorlar artık sabah kahvaltıda konuştum benim pasif kalmamdanda kaynaklıymış biraz onu anladım

Dışarı. Çıkan birisi değilim birde şehir değişikliği yaptık babam emekli oldu burda iyice eve kapandım kimsem yok yani dışarı çıkabilceğim
Elinden tutan mi lazim anlamadim ki?Okula nasil gonderdiler o zaman seni.Veterinerligi orgun mu okudun?
Kendi sehrindemiydi?

bana cok uzak geliyor bu bizim sehirimizde olacaksin konulari, kac yasindasiniz ?

Hani insan resit olmayan cocuguna bu kurallari koyar da sonrasinda cok garip degil mi.

ben universiteden sonra ilk isimi kendim buldum baska bir sehirde, aileme de su sehre gidebilir miyim diye danismadim. Zira danissam ne diyecekler ki, benim isimin sektoru orada, yasadigimiz sehirde de is bulabilirim ama guzel bir kariyer yapamam bu belli bir sey yani, nesini danisayim.

Sizin durumunuzda mesleginize bagli kisitlar yoksa eger, kendi keyfinize gore karar vereceksiniz. Tabi ki ailenizin destegi olmazsa aldiginiz risk daha buyuk olacak, ama hayatta bazi riskleri almak gerekiyor, aksi takdirde surekli ailenin onayina tabii olarak bir birey olamazsiniz.

Benim ailem de aynı. Keske sadece destek olmamakla kalsalar köstek oluyorlar. Hep sen geçinemezsin, sen yapamazsın, biz senin iyiliğini düşünüyoruz,biz senin mutlu olmanı senden çok isteriz... Babama şehir dışına iş görüşmesine gideceğimi söylediğim de bana baya bağırmıştı. Annem kardeşin de seninle gelsin sen bilemezsin demişti(kız olduğum icin). İkisine de resti çekip gittim görüştüğüm kurumlar olmadı ama en azından bir arayışta olduğumu biliyorlar artık. Şu an sehir dışından bir kurumla anlaştım haberi yok sözlesme imzalamaya giderken ben gidiyorum diyeceğim bağırsın dursun :) Ayrıca Ankara da yer yön bulması kolay. Ben ilk geldiğimde çok zorlanmıştım hic büyük sehirde yaşamadığım için özgüvensizlik vardı. Şu an sadece ev dershane arasi gitsem de herhangi bir yeri bulabilirim. Siz kafaya koyduktan sonra gerisi olur gider. 2 gün önceden gelin sınav yerinizi bulun. Sınav yerinizin yakınında bir yurt araştırın googledan. Ama para lazım bunlar için her ihtimali göze alıp yol masraflarıyla birlikte 500 tln olsun birikmiş. Ya da yolculuğu blablacarla kalacak yeride couchla halledersin.

Ailenizin izin vermeme sebebi size güvenmiyor oluşu biraz özgüvenli tek başına yaşayacak kadar güçlü olduğuna inandırdıkdan sonra tekrar sormayı deneyin bende ilk ailemden ayrı yaşamam gerektiğinde buna benzer sorunlar yaşamıştım ama kendi kendime idare edebileceğime inandıkları gün izin vermişlerdi

İcra memurluğu sınavı ankarada yapılıyor başka bi yerde yapılmıyor
Katipliğe girdim geçen yıl kazanamadım
Düz memur alımı oldu bir sürü adalet mezunu şartı vardı ama hiç birine başvuramadım

Direnç konusunda zayifsiniz demek ki..

bana cok uzak geliyor bu bizim sehirimizde olacaksin konulari, kac yasindasiniz ?

Hani insan resit olmayan cocuguna bu kurallari koyar da sonrasinda cok garip degil mi.

ben universiteden sonra ilk isimi kendim buldum baska bir sehirde, aileme de su sehre gidebilir miyim diye danismadim. Zira danissam ne diyecekler ki, benim isimin sektoru orada, yasadigimiz sehirde de is bulabilirim ama guzel bir kariyer yapamam bu belli bir sey yani, nesini danisayim.

Sizin durumunuzda mesleginize bagli kisitlar yoksa eger, kendi keyfinize gore karar vereceksiniz. Tabi ki ailenizin destegi olmazsa aldiginiz risk daha buyuk olacak, ama hayatta bazi riskleri almak gerekiyor, aksi takdirde surekli ailenin onayina tabii olarak bir birey olamazsiniz.

işte zaten sıkıntı orada ben okumuş etmişken aileme şu şehir mi bu şehir mi diye neden sorayım ki

ben bu ailemdir en iyiyi bilir kafasını algılayamıyorum

evlilik konusunda da iş konusunda da

yanlış yapacaksam da benim yanlışım yapar doğrusunu öğrenirim

ben burada yazıyorum ya aileme danışmadım aldım çantamı başka şehre taşındım vs vs diye ailem böyle her şeye karşı duran, muhafazakar aman kızımız dizimizin dibinde dursun diyen bir aile değil, kadınların çalışma hayatına yeni yeni girdiği dönemde çalışan, bağımsız bir annem vardı örneğin

hatta aksine bu kadar serbest yetiştirmişler ki hiç sormak aklıma bile gelmedi

bu benim hayatım dedim ve çıktım yola şimdilik pişman değilim ama bu yarın hayatımın kötüye gitmeyeceği anlamına gelmez lakin o zaman da üstesinden gelirim der yeni yola çıkarım

bir de bizim şehirde olsun bizim şehirde olsun diyorlar da Ankara ya 3 saat mesafede bir şehir iç bölgeler

madem öyle veterinersin oralarda hayvancılık da vardır şimdiye kadar sana neden iş kurmadılar

çünkü statülü görmüyorsun, hayvanla mı uğraşacağım diyorsun oysa icradan da katiplikten de adalet ile gelebileceğin her alandan da daha iyi bir bölüm

işte zaten sıkıntı orada ben okumuş etmişken aileme şu şehir mi bu şehir mi diye neden sorayım ki

ben bu ailemdir en iyiyi bilir kafasını algılayamıyorum

evlilik konusunda da iş konusunda da

yanlış yapacaksam da benim yanlışım yapar doğrusunu öğrenirim

ben burada yazıyorum ya aileme danışmadım aldım çantamı başka şehre taşındım vs vs diye ailem böyle her şeye karşı duran, muhafazakar aman kızımız dizimizin dibinde dursun diyen bir aile değil, kadınların çalışma hayatına yeni yeni girdiği dönemde çalışan, bağımsız bir annem vardı örneğin

hatta aksine bu kadar serbest yetiştirmişler ki hiç sormak aklıma bile gelmedi

bu benim hayatım dedim ve çıktım yola şimdilik pişman değilim ama bu yarın hayatımın kötüye gitmeyeceği anlamına gelmez lakin o zaman da üstesinden gelirim der yeni yola çıkarım

bir de bizim şehirde olsun bizim şehirde olsun diyorlar da Ankara ya 3 saat mesafede bir şehir iç bölgeler

madem öyle veterinersin oralarda hayvancılık da vardır şimdiye kadar sana neden iş kurmadılar

çünkü statülü görmüyorsun, hayvanla mı uğraşacağım diyorsun oysa icradan da katiplikten de adalet ile gelebileceğin her alandan da daha iyi bir bölüm

bir de ebeveyn acisindan baksana,
kizin oglun gelmis 20li yaslara, hala hayatini sen planliyorsun, sen dusunuyorsun onun yerine,
hic isim olmaz.
benimkiler 18e gelsin evden gondericem :KK70:

ben bunu soyleyince evden kovucam sanip kizanlar bile oluyor,
ama demek istedigim o degil elbette.

Bir insan yetiskinse yetiskindir ve kendine bakmasi gerekir, aksi takdirde yetiskinim demesin, biz de yetiskin gibi davranmayalim.
Tabii ki ailesine danisabilir de karar verici kendisi olmasi gerekiyor.

bir de ebeveyn acisindan baksana,
kizin oglun gelmis 20li yaslara, hala hayatini sen planliyorsun, sen dusunuyorsun onun yerine,
hic isim olmaz.
benimkiler 18e gelsin evden gondericem :KK70:

ben bunu soyleyince evden kovucam sanip kizanlar bile oluyor,
ama demek istedigim o degil elbette.

Bir insan yetiskinse yetiskindir ve kendine bakmasi gerekir, aksi takdirde yetiskinim demesin, biz de yetiskin gibi davranmayalim.
Tabii ki ailesine danisabilir de karar verici kendisi olmasi gerekiyor.

işte biz o danışma olayını abartıyoruz

burada var ya yorumlar annen mutlaka en iyisini bilir

neden annem benden daha iyisini bilsin ki

annemin bilgisi görgüsü yaşamışlığı ne kadar

artık eskisi gibi 10 haneli köyde sadece deneyimler ile yaşamıyoruz ki

yıllar önce yurtdışı eğitim bursu kazanmıştım

ama gitmedim dedim ki ne olur ne olmaz şartlar ağır tarihler vs var uçuşlar durdurulur eğitim veren kurumlar kapanır farklı gerekçeler ile burslar iptal edilir vs vs herkes bana manyak dedi öyle şey mi olur Almanya ve Türkiye arasında gidip gelmekte nasıl bir şey olur, kapanması imkansız demişti

oluyormuş işte 2003 te demiştim ben bunu 2020 de oldu, hatta 2016 da birçok yurtdışı öğrencisinin başına değişik şeyler geldi

benden büyük olmaları insanların benim alanımla benim yaşamımla ilgili benden daha iyi öngörüye sahip olmalarını sağlamaz ki

Back
X