Tamam da evdeyken hic mi harçlıginiz yokPara yok çalışmıyorum ayrıca bilmiyorum ki hiç bi yeri gitsem nasıl bulcam etcem
Mesela ben de hep evdeydim babam bana misal 50 lira verirdi arada da sorardı kizim var mi paran diye harcamadiysam var derdim. Harcadiysam soylerdim verirdi ama zaten evden pek çıkmıyordum küçük bir yerdeydim.
Sınav Ankaradaymis ne var ki gider başvurursunuz. Benim babam bile 40 sene önce sınav icin sehirlerarasi yol gidermis ki o zaman simdiki imkanlar da yok. Her ilde sınav olmuyor genelde Ankarada yapılır zaten.İcra memurluğu sınavı ankarada yapılıyor başka bi yerde yapılmıyor
Katipliğe girdim geçen yıl kazanamadım
Düz memur alımı oldu bir sürü adalet mezunu şartı vardı ama hiç birine başvuramadım
Aaa olur mu? Devlette veterinerlik atamasi yok diyorsunuz da bizzat isin icinde olan biri oldugum icin söyleyebilirim şu an bizde iki veteriner var biri yeni geldi. Atama olmasa nasıl gelsin?Devlette iş yokki veterinerlik te bende fırsatları değerlendiriyorum ne gelirse başvurmak için
Öyle bir dunya yok inanin yokOndada seçici davranıyorlar aileme göre devlet işi olcak ve bizim bulunduğumuz şehirde alım olcak
Bari evinizin en yakinindaki kuruma versinler mumkunse eve servis de ceksinler!
Ben okurken ilin bir ucundan öbür ucuna toplu taşımayla giderdim ki sehri tanımadığım halde 2. Hafta güzergahı öğrenmiştim tam manasiyla. Hatta kendime farkli yol alternatifleri bile uretiyordum.
Hic bilmediğim sehirlere günü birlik gidip gitmem gereken yeri elimle koymus gibi buldugum da vardir ki tamamen birilerine sorarak gitmistim elimde adres yoktu sadece semt adi vardi. Yazsam roman cikartirim. Ohooo simdi Hakkariye git deseler giderim her türlü yol bulurum ki gecen sene babamin bir arkadasi vefat etti 1 gun izin alip günü birlik Istanbul Üsküdara gittim cenaze icin, toplu taşımalardan birinden inip diğerine biniyordum biraz internet yardimi biraz insanlara sorarak derken vardim. Yani koskoca Istanbulda kaybolmadiysam baska yerde hiç kaybolmam :)
Kendinize güvenin siz aileniz herseyi onaylasin hep "hadi kizim sen yaparsin biz arkandayiz" desin istiyorsunuz ama hayat o kadar toz pembe degil. Zorluklar hep var ve olacak. Sizin bunlari asmak için çözüm üretme kabiliyetiniz olmali ki adalet okumussunuz, bir hukukcuya yakismiyor bu kadar pasiflik.
Veterinerlik de okumussunuz 4 yıllık mezuniyeti olan zaten sonradan 2 yillik okusa da atanamaz.
Ayrıca önce atanir sonra dgs ile gecis yapip okurum diye düşünmeyin inanin cok kez kazandim gidemedim o kadar kolay olmuyor. Hatta bazen keske atanmadan önce 4 yilliga tamamlasaydim bile diyorum.
Bence kendinize net hedef belirleyin illa hukuk alaninda calismak istiyorum derseniz dgs hazırlanıp hukuka tamamlayin sonra atanmasaniz da buronuzu acarsiniz avukat olunca. Ama yok ben illa memur olayim.kafasindaysaniz veterinerlikten deneyin sansinizi. Şunu da belirteyim, memurluk o kadar da ozenilecek bir sey değil veteriner olarak atanirsaniz şayet, atandiginiz yerde hayvancilik azsa normal duz memur isi yaparsınız. Alakasiz isler de verilebilir ben veterinerim bunu yapmam diyemezsiniz çünkü isler bir sekilde yürümek zorundadir ve yapacak eleman yoksa en müsait kimse ona verilir.