Sizinde Szlnz-Nianlnz byle mi?

bende boşnaklara gelin gittim ama nişanlıyken sevgili kayınvalidem hep ben gideyim isterdi
bende zırt pırt gidip samimi olmak istemediğim için ( ailem içinde öyle )
gerektiği durumlarda ailemle giderdim
nişanlımda sık sık gelmezdi galiba annesi yollamıyodu o zamanlar
ama kendi damadı her hafta gelirdi iş oğluna gelince kendini ağırdan satar
gelini ayağına beklerdi

Ya bu geleneklerimiz böyle göreneklerimiz şöyle biz bunu uygularız demek ne kadar saçma!
Hala gelenek ve göreneğe göre yaşayan insanların olduğunu bilmek garip geliyor..
Sen istiyorsun o size sık gelsin ailen onu tanısın...
E o da istiyor ailesinin seni tanımasını...
Ya sende gidiceksin yada o da gelmicek bu kadar basit..
Senin ailenin tanımaya hakkı varda onun ailesinin hakkı yok mu?
Ben sevgililik yada nişanlılık döneminde gidiş gelişe karşı değilim insanların bilinmeyen yönlerini görmüş oluyorsun evlenincede bazı şeyler süpriz olmuyor insana...
Tabi sizin gelenek ve görenekleriniz var gerçi siz karşısınız:kahve:

sende kendi düşüncelerinde haklı olabilirsin ama bizim hayat tarzımız bu ve bunlara göre yaşarız canım..bazı şeyler banada saçma gelirsin adet adet denilen şeler ama baktığın da bazı yerlerde doğru tıpki benm dile getirdiğim meselede olduğu gb..
Hala gelenek ve göreneğe göre yaşayan insanların olduğunu bilmek garip geliyor..
demişsin sen nerde yaşıosun bilmem ama T.C de eminim ki %90 böle yaşıo bizede sizin gb olanlar tuhaf gelio güzelim..

bizbirimizi tanıyacağımız kadar tanıdık 3 yıl flört döneminde aileside 4 aydır sözlüyüz tanımışlardır..gerisi zmanla olucak şeler..

gelenek olarak bilemeyeceğim ama bende senin gibi düşünüyorum.Doğru olanı yapıyorsun,sık sık gitmeye gerek yok,mesafeli olman daha iyi.

Sık gidilse ,aman daha gelin gelmeden içimize girdi,her özelimizi öğreniyor,da derler..üfff...
Ne yaparsan tersi istenir ya..Onun gibi birşey..

Geleneklerimizi de küçümsememek gerekir değil mi..
Onlarda insan ilişkilerini düzenlerler,çoğunda güzellikler vardır..
Gelenek illede bağnaz bir yaklaşım demek değildir...

seni çok ii anlıorum canım Allahtan kayınvalidem böle bişi demedi dese de hoş oğluna söyledğim gb sölerim bilio..ayrıca bi çift lafım daha war 9 yaşında kızları war şimdiden nasıl war ya wermeyiz etmeyiz diolar fln derim siz olsanız kendi kızınızı bu kadar yollamazsınız derim susar aşağı..sözlüme de dedim dondu kaldı banane..ne olursa olsun ben babamı dinlerim..tanımak isterler fln olabilir ama zaten 4 aydır yüzyüzeyiz tanımışlardır ilk günümde nasılssam sonrasında da öyleyim ki onların beni tanıması önemli değil oğlu benmle anlaşacakmı o önemli ee bizim 3 yıllık flört dönemimiz oldu tanıdık birbrimizi tanıyamadıklarımız ewlenince çünkü kimseyi %100 tanıdım diemem..
sende tawrını koy güzelim normal olan inan bizim düşüncemiz merak etme..benmde geçen yıl gittimişti sözlüm askere aralıkta kısa dönem tabi ozaman sewgiliydik bi yüzük muhabbeti geçti kendisi dedi
1.ben seni böle arkamda yüzükle bırakamam die malum ne olacağı belli olmaz die dünya hali.
2.sen burda aileme karşı tek kalırsın ben olmam fln wazgeçtik ki iyiki böle yapmışızkaydirigubbakcemile5

biz de sözlenmeden önce 2 yıl sevgiliydik. o zamanlar da çağırırdı annesi gitmedim hiç. haklısın doğru olan kesinlikle bu şimdiden vıcık vıcık olmak iyi değil insan oğlu belli mi olur ilerde bunu başına kalkmak için de kullanabilir. bu işler zor.

doğrudur güzelim ama biliosun çok değişik adetlere ew sahipliği yapan topraklarda yaşıoruz her bölgeye göre farklılık arzediyor..bölgesel,milletsel ayrımım bundandır kimse yanlış anlamasına.s

yani bunu biliyorum zaten bazılarımız rahat hareket edemezken bazılarımız
nişanlısının evinden çıkmayan bayan arkadaşlarımızda var
yalnış anlaşılacak bir durum yok canım
:1hug:

kaynana nasıl biri pisikopat biriyse kontrol altında tutmak neler yaptığığzınzı öğrenmke için istiyor olabilir
oğlu kendinden uzakta ya bilemiyor olanları tabi ......

Son düzenleme:
Kardeşim nişanlanmadan damat beyin ailesile tanışmıştı
daha sonra arada telefon açıp hal hatır sorardı kayınvalide sıkıştırıyormuş dmadı niye sık aramıyo diye neyse bizde daha sık ara seni tanımak istiyor galiba ddik kardeşime ama çok yoğun çalışyordu iş arası yinede aradı
nişandan 3 gün sonra kayınvalide bombayı patlattı kardeşime bir hakaretler ki sormayın 3, gü yani düşünün
herhalde aryı daha evvel bozmak istemişti muhabbet kurup konuşup arada laf sokacak tı zaten sokuyordu lafları da neyse kadın bağırmış durmuş kız dumur olmuş ama görüşme o görüşme bir daha görüşmediler şimdi 4 aylık evli damat annesini babasını çağırmadı düğüne .....
Yani dicem kaynana nasıl biri pisikopat biriyse kontrol altında tutmak neler yaptığığzınzı öğrenmke için istiyor olabilir
oğlu kendinden uzakta ya bilemiyor olanları tabi ......[/QUOT
E

kardeşinizin durumu daha farklıymış canım bende tanıştım ama tesadüfen sözlümün iş yerinde ama sonrasında ne aradım ne sordum..şimdi sözlüyüm ne ararım ne sorarım..anca hastalık fln durumlarında..kaynanamla Allah şükür ki bi probelmiz olmadı olmazda inşallah..İyi biride anlayışlı ama ben de babaanemden dolayı kaynana düşmanlığı war isterse dünyanın en iyi insanı olsun candan sewemem bu böyle kaldı bende
şükür sözlüm de o ayrımı yapabilio o ailem sen sözlümsün die..hiç ara fln da demez..işte bu gdip gelme sorun oldu malesef ki onu da hallettik

biz de sözlenmeden önce 2 yıl sevgiliydik. o zamanlar da çağırırdı annesi gitmedim hiç. haklısın doğru olan kesinlikle bu şimdiden vıcık vıcık olmak iyi değil insan oğlu belli mi olur ilerde bunu başına kalkmak için de kullanabilir. bu işler zor.

kesinlikle canım zaten sözlümde bilir sewiyeli biri olduğumu ne olursa olsun hiç kimseyle çok samimi olmadım bana göre herşeyin bi dozu olmalı malesef insanlar samimiyetle-laubaliliği karıştırıolar..a.s

mesafeli olman en iyisi..biz herhafta farzmış gibi gideriz kayınvalideme 2 günde bir mutlaka ararız genede yaranamayız..nasıl başlarsan öyle devam eder çizgini hiç bozma canım

sende kendi düşüncelerinde haklı olabilirsin ama bizim hayat tarzımız bu ve bunlara göre yaşarız canım..bazı şeyler banada saçma gelirsin adet adet denilen şeler ama baktığın da bazı yerlerde doğru tıpki benm dile getirdiğim meselede olduğu gb..
demişsin sen nerde yaşıosun bilmem ama T.C de eminim ki %90 böle yaşıo bizede sizin gb olanlar tuhaf gelio güzelim..

bizbirimizi tanıyacağımız kadar tanıdık 3 yıl flört döneminde aileside 4 aydır sözlüyüz tanımışlardır..gerisi zmanla olucak şeler..

Bende türkiyede yaşıyorum başka bi ülkede değil merak etme..
Ayrıca birbirini tanımak için 3 yıl az bi zaman...
Tanıdım dersiniz tanıdığınızı zannedersiniz ama emin ol ki tam olarak tanıyamadınız.
Zaman geçince ne demek istediğimi anlıcaksın...
Neyse her insanın yaşam tarzı farklı sizinkide bu.
Ben düşüncemi söylerim sen düşünceni söylersin. Neyse.

sözlünün amacı bence ailesiyle senin daha sıkı fıkı olman sakınnn diyorum sana başka bişey demiyorum fazla samimiyet tez ayrılıktır.

[QUOTE=Düş*;10269142]Bende türkiyede yaşıyorum başka bi ülkede değil merak etme..
Ayrıca birbirini tanımak için 3 yıl az bi zaman...
Tanıdım dersiniz tanıdığınızı zannedersiniz ama emin ol ki tam olarak tanıyamadınız.
Zaman geçince ne demek istediğimi anlıcaksın...
Neyse her insanın yaşam tarzı farklı sizinkide bu.
Ben düşüncemi söylerim sen düşünceni söylersin. Neyse.[/QUOTE]

güzelim birbirimizi yanlış anlamayalım..buraya bi şey yazıyorsam hertürlü düşünceden beslenmem içindir herkesin düşünceleri ayrı da olsa dile getirilmeli saygılı bi şekilde elbette a.s kesinlikle bi insanı belirli bi süre biçerek tanıdım diyemezsin çünkü heran farklı bi özelliğiyle karşılaşırsın..ama benmde düşüncm genel seni rahatsız edebilecek huylar hakkında fikir sahibi olunmalı öncellikle..diğerleri zamanla öğrenilsin ki birazda giz olsun hayatta..belkl ona göre benm de farklı bi yönüm olacaktı karşılıklı hepsi de

sözlünün amacı bence ailesiyle senin daha sıkı fıkı olman sakınnn diyorum sana başka bişey demiyorum fazla samimiyet tez ayrılıktır.

kesinlike canım bunu da o da sawunur..ki kişiliğimde sıkı fıkı olmak yoktur mesafeli bi yapım wardır..bunu da ailesi de bilir

Back
X