• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizinde takıntılarınız var mı ? Takıntılarınız neler hadi paylaşalım...

Yuksek sesten nefret ederim ozellikle tencere tabak sesi.mutfakta is yaparken cok nazik olurum:-)
Daginik yataga hic giremem illa derli toplu olacak.
Tuvalete gidenlerin elleri islak mi diye bakarim
Ocaktan cok korkarim yemek piserken bile arada kontrol ederim.
Yolda yururken karsimdakine bakarim eger pis gorunumluyse yolumu degistiririm.
Hoslanmadigim bir yere misafirlige gitmissem eve donunce coluk cocuk iyice banyo yapilir tum kiyafetler yikanir

sessız ortamda uyuyamam bende canım ille boyle bılgısayar sesı ne blım fan sesı gıbı rutın bır ses olmalı
heryer kapkaranlık olsa bıle gozumde uyku bandı olmak zorunda
terlık ve ayakkabıyı mutlaka duzeltırım bırı saga bırı sola bakamaz ters cevrılmısse hemen duzeltırım
yollardakı kare kare olan sekıllerden gecerken bastıgım karelerı sayarım bazen farkında olmadan baslıorum ınan 50 ye falan gelınce dıyorum napıorum o derece sen dusun :1:

Beyaz giyemem mesela. Beyaz uzun kollu bir şey giydiğimi düşün hayatta kollarımı masaya koymam. Oturamam duzgun, dayanamam bir yere filan. Sürekli tetikte gezerim.
Kapı açık yatamam mesela,aralıkta olmucak. Sanki aralıktan bir şey bakıyor gibi gelir.
Aynı şekilde yattığım odadaki dolap kapaklarına takıntılıyım. Dolap kapakları da tamamen kapalı olacak.
Mesela masanın üstündeki kırıntıları , bezle elime aldım silerek diyelim. O elimi anında yıkamam lazım. Elimde kırıntılarla,pislikle 1 dk bile duramam.
Ütüsüz kıyafet giyemem.Kırışıklık sevmem.
Çok takıntım var ama şuan aklıma gelmiyor... Benim çoğu takıntım ya korkularımla, ya da titizliğimle ilgili...
Mesela ışıksız odada uyuyamam. Kapı tarafında yatamam vs vs...

Eve girerken direk kapıda çoraplarımı çıkarırım. Hemen makineye atarım.Başka bir yere dokunmadan direk ellerimi yıkarım :52: Dışarda da tuvalete gidemem eve kadar çatlarııııııııııım:50: :33:

Beyaz giyemem mesela. Beyaz uzun kollu bir şey giydiğimi düşün hayatta kollarımı masaya koymam. Oturamam duzgun, dayanamam bir yere filan. Sürekli tetikte gezerim.
Kapı açık yatamam mesela,aralıkta olmucak. Sanki aralıktan bir şey bakıyor gibi gelir.
Aynı şekilde yattığım odadaki dolap kapaklarına takıntılıyım. Dolap kapakları da tamamen kapalı olacak.
Mesela masanın üstündeki kırıntıları , bezle elime aldım silerek diyelim. O elimi anında yıkamam lazım. Elimde kırıntılarla,pislikle 1 dk bile duramam.
Çok takıntım var ama şuan aklıma gelmiyor... Benim çoğu takıntım ya korkularımla, ya da titizliğimle ilgili...

Beyaz giydiğimde kolumu masaya koyacaksam altına kağıt koyarım lekelenmesin diye.
Ellerimi de o kadar çok yıkıyorum ki esmerim rengim açtı :27:

Son düzenleme:
Beyaz giydiğimde kolumu masaya koyacaksam altına kağıt koyarım lekelenmesin diye.
Ellerimi de o kadar çok yıkıyorum ki esmerim rengim açtı :27:

Ben kısaca beyaz giymiyorum valla :52:

birine gereken cevabı veremediysem,o vicdani ezikliği günlerce yaşıyorum.eğer yanlış anlaşılmışsa dediğim şey yine günlerce düşünürüm aklımdan çıkmaz.
karanlıkta uyyamıyorum aranın ışığını yakmassam gözümü bile kırpmam.
çok evhamlıyım,bikere otobanda giderken bir kamyonu solladım virajdı,sollarken direksiyonu biraz sert sola kırdım hafif, arabada ailem vardı,bişey olmadı tabiki hala aklıma gelir ya o hızla kontrolü kaybetseydim ya şöyle ya böyle kendimi yedim durdum.rüyalarıma bile girdi.
olaylar olup bittikten sonra çok muhasebesini yaparım en büyük takıntım bu :50:

Bende yolda yürürken arkamdan biri geliyosa bi döner bakarım onun geçmesini beklerim sanki bana bişi yapcakmış gibi geliyo hep böyleyim ama ...

Tv de de ses açarken mesela 1-2-3 kademe kademe artıyo ya mutlaka çift sayıda kalcak ben de manyadım tek sayı takıntım var :1:

beyaz giyememe de değişikmiş :1:

benim çoğu takıntım sesle ilgili ...bende ışık ve ses olan odada asla uyuyamam mesela biri gelsin oda lambası takarlar içimden saymadığım kalmıyo uyuyamıyorum :1:

benim her şeyi kontrol etme huyum var.
evden çıkmadan bütün fişleri çekerim ama kapıyı kapattıktan sonra açıp tekrardan bakarım çekmiş miyim diye.
sonra çantamı kontrol ederim eksik bir şey var mı diye.
sese duyarlılığım var kimse yanımda ağzını şapırdatamaz çok yüksek sesle konuşamaz ses olan ortamda kesinlikle uyuyamam.
aklıma gelenler bunlar :44:
hayatımı etkilemediği için çözüm aramadım hiç

beyaz giyememe de değişikmiş :1:

benim çoğu takıntım sesle ilgili ...bende ışık ve ses olan odada asla uyuyamam mesela biri gelsin oda lambası takarlar içimden saymadığım kalmıyo uyuyamıyorum :1:

Siyahta çok gönül rahatlığıyla giymiyorum mesela, o da toz oluyor filan :)

Takıntılarım beni etkiliyo ama kimi zaman işte bu ses mevzusu kötü etkiliyo bi kere annemle tartışmştım bu çerezi düzgün yesenize diye sonra üzülmüştüm bakıyorum mesela böyle ortam var çıkıyorum :1:

arkadaşlar bende cok Komik Bi kaç takıntı var.mesela arkadaşımla sözleştik biyere gidicez saat 4 te. sonra arayıp iptal etse bile ben 4 te giyinip dışarı çıkıyorum mutlaka .beynim ona programlandı çünkü.herne olursa olsun bi plan var ve bozuldu diyelim ben yine giyinip süslenip çıkıyorum..nereye mi gidiyorm.markete bezen de bi kaç mağaza dolaşıp geliyorum..yoruluyorum bi de..canım hiç gitmek istemese bile elim mahkum..:))

Takıntılarım beni etkiliyo ama kimi zaman işte bu ses mevzusu kötü etkiliyo bi kere annemle tartışmştım bu çerezi düzgün yesenize diye sonra üzülmüştüm bakıyorum mesela böyle ortam var çıkıyorum :1:

o ses çok meret bir şey ya.
benimde hayatımı etkiliyo.
minbüste biriyle kavga etmiştim bu yüzden.
elimde olmuyo o kadar çok sinirleniyorum ki kimsede anlamıyo beni.
ağzını şapırdatan biriyle aynı evde bile duramam.

o ses çok meret bir şey ya.
benimde hayatımı etkiliyo.
minbüste biriyle kavga etmiştim bu yüzden.
elimde olmuyo o kadar çok sinirleniyorum ki kimsede anlamıyo beni.
ağzını şapırdatan biriyle aynı evde bile duramam.

Valla evet öyle diyorum ya evde kavga ediodum bi ara ama şimdi öyle olunca odadan çıkmak en iyisi :1:

Benimde krem takıntım var. Ellerime devamlı krem sürerim. Kremsiz bir yere gitmem. Ola ki unuttum hemen yeni bir krem temin ederim :1: 2 dakika sonra bulaşık yıkayacağımı bilsem bile o krem sürülür :1:

o takıntı bende de var :1:

bir de el yıkama huyu var bende aşırı şekilde ama en büyük takıntım çatalda bardakta kalan yumurta kokuları :37:

bi takıntım daha var..bu da cok komik..O DA ŞÖYLE: Ben biriyle buluşucam yada bir konu hakkında sınıfta seminer vericem yada kek yapıcam ..vb..her durum ve işte şöyle bi takıntım var..o işle ilgili tüm kötü ihtimalleri aklına getirirsen hiçbiri başına gelmez..yani kek yapıcam diyorum mesela..yanmış olduğunu kimsenin beğenmediğini...yada tam keki kalıptan çıkarırken herkesin gözü önünde düşürdüğümü hayal edince rahatlıyorum..artık başıma gelmeyecek diyorum ..çünkü hayalimle onu yasattım sayılır bi de başıma gelmez gibi saçma bi düşünce geliyor bana..ama tabi takıntı işte mantık aramıyorsun ..öyle olmasını istiyorsun sadece..hatta bazen daha derine dalıp düşünüyorum ..daha düşünemediğim kötü ihtimal var mı diye..gülmeyin kızlar kendimden bile saklıyorum bazen ama bunu yapıyorum işte itiraf :))

bi takıntım daha var..bu da cok komik..O DA ŞÖYLE: Ben biriyle buluşucam yada bir konu hakkında sınıfta seminer vericem yada kek yapıcam ..vb..her durum ve işte şöyle bi takıntım var..o işle ilgili tüm kötü ihtimalleri aklına getirirsen hiçbiri başına gelmez..yani kek yapıcam diyorum mesela..yanmış olduğunu kimsenin beğenmediğini...yada tam keki kalıptan çıkarırken herkesin gözü önünde düşürdüğümü hayal edince rahatlıyorum..artık başıma gelmeyecek diyorum ..çünkü hayalimle onu yasattım sayılır bi de başıma gelmez gibi saçma bi düşünce geliyor bana..ama tabi takıntı işte mantık aramıyorsun ..öyle olmasını istiyorsun sadece..hatta bazen daha derine dalıp düşünüyorum ..daha düşünemediğim kötü ihtimal var mı diye..gülmeyin kızlar kendimden bile saklıyorum bazen ama bunu yapıyorum işte itiraf :))

Ouuuuuuuuvvv bu çok sert bi itiraf oldu:52: :33:

Valla bu da değişikmiş ...iyi düşünelim iyi olsun gibi olumlama yapmayı denesen :1:

Ağız şapırdatma konusunda bende acayip sinirlenirdim. Hatta yanımda yiyorsa birisi öyle elimin tersiyle çakasım gelirdi. Fakat birgün bir grup arkadaşlar yemek yiyorduk, çinli bir arkadaş ağzını şapırdata şapırdata bir pilav yiyor tam dövmelik. Ama hiçbirşey diyemedim kıza, çünkü etrafımızdaki hiçkimse bu durumda rahatsız değildi, ben dışında. Birçok ülkeden insan vardı vede. Alışmışlar, hoşgörülü ol dedim kendi kendime. Ama yenebildim mi hayır, hala deli oluyorum o sese:52: Diğer bir takıntımda peynire karşı. Hangi peynir olursa olsun önce koklayıp sonra yiyorum. Babam çoğu zaman güler, nasıl kötü kokuyomuymuş diye:52:

Back
X