• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizinde takıntılarınız var mı ? Takıntılarınız neler hadi paylaşalım...

Çoğu artık bütünleşmiş bizimle begüş, bu seslere duyarlılığımız aslında düşündüm de çok dikkatli olduğumuzdan kaynaklanıyor olabilir

Aynen Badecim ya dikkati o sese veriyoruz ya ondan kaynaklı oluyo galiba ya ama benim en katlanamadığım şey işte o yemek yerkenki sesler ,çerezler,meyveler hayat zor :1:

Göz kalemi sürmeden bende çok nadir çıkıyorum dışarı niyeyse alışkanlık olmuş =)

Sizce peki alışkanlık ve takıntı farklı mı bazı şeyler alışkanlık ama ne bilim şimdi bu geldi aklıma :1:

Son düzenleme:
Birisinin okuduğu gazeteyi daha sonra okumaktan hiç hoşlanmazken , bir başkası tarafından okunmuş kitabı okumaya bayılırım.

Ters terlik , tersi çevrilmiş bir bluz görmeye dayanamam.

Fişi prizden çekip çekmediğimi iki kez kontrol ederim en az.

Rögar kapaklarının üzerine basamam etrafından geçerim.

Toplu taşımada birisi kalkmışsa boş kalan yere hemen oturamam, o sıcaklık hoşuma gitmez.

Odamın kapısını kapatmadan yatamam.

Yeni pişmiş çorbanın üzerindeki jölemsi şeyi görmeye bile dayanamam.

Buzdolabının kapağını gereğinden fazla açık tutmamak. ( anneden kalma takıntılar 'alacağını al kapat o kapıyı evladım' )

gibi gibi.

yazılan pek çok takıntı bendede mevcut ama farklı bı takıntım varkı benden başka olanına rastlamadım asla ne içersem içeyim bardakta yada şişede sonuna kadar içemem eğer sonunu içersem farklı bı tad alıcakmışım gıbı hıssedıyorum :44::44::44:

Birisinin okuduğu gazeteyi daha sonra okumaktan hiç hoşlanmazken , bir başkası tarafından okunmuş kitabı okumaya bayılırım.

Ters terlik , tersi çevrilmiş bir bluz görmeye dayanamam.

Fişi prizden çekip çekmediğimi iki kez kontrol ederim en az.

Rögar kapaklarının üzerine basamam etrafından geçerim.

Toplu taşımada birisi kalkmışsa boş kalan yere hemen oturamam, o sıcaklık hoşuma gitmez.

Odamın kapısını kapatmadan yatamam.

Yeni pişmiş çorbanın üzerindeki jölemsi şeyi görmeye bile dayanamam.

Buzdolabının kapağını gereğinden fazla açık tutmamak. ( anneden kalma takıntılar 'alacağını al kapat o kapıyı evladım' )

gibi gibi.

otobüste falan biri kalkınca bende oturamıyorum bak okuyunca aklıma geldi,,o şekilde mikrop geçebiliomş çook önceden okumştm

yazılan pek çok takıntı bendede mevcut ama farklı bı takıntım varkı benden başka olanına rastlamadım asla ne içersem içeyim bardakta yada şişede sonuna kadar içemem eğer sonunu içersem farklı bı tad alıcakmışım gıbı hıssedıyorum :44::44::44:

merak etme aynı tat oluyo :1: begüşünde dediği gibi yaşamımızda sürekli var oldukları için artık bağımlılık olmuş takıntıdan ziyade

Takıntı mı? Allah benim gibi takıntılı insanlara yardım etsin :1: Durun bir kaç tanede ben yazayım :2:

1-Ağızdan çıkan her türlü sese alerjim var (elma yemek,sakız çiğnemek vs)çok kavga etmişliğim var :14:

2-Çantamı mutlaka kontrol ederim evden çıkmadan. Kolonyam,ıslak mendilim, yara bandım,anahtarım,tarağım,makyaj çantam,tokalarım,pedim,iğne-ipliğim,el kremim,kalemlerim mutlaka olacak.(lisede bana kırtasiye gibi kızsın derlerdi :1: )

3-Yemekte içeceğimi mutlaka en son içerim (kahvaltıda çay dahil)

4-Mutalaka yemekten sonra telefonumun aynasından dişlerimi kontrol ederim

5-Bulunduğum odada sinekten tutun kelebeğe kadar ne türlü böcek varsa odadn çıkacak yoksa odayı bırakın eve giremem :36:

6-Konuşurken elim kolum rahat durmaz ve kaşlarım kesin havaya kalkar (elimde değil)

7-Bir ismi,şarkıyı ya da söyleyeceğim herhangi bir şeyi unuttuysam her şeyi bir kenara bırakır onu mutlaka hatırlamaya çalışırım yoksa kudururum :18:

8-Otobüste asla cam kenarına oturmam (çünkü kalkacağım zaman yanımdaki kişi ayağa kalkmazsa öyle sürtüne sürtüne geçersem ayar olurum otursam bile yanımdakini mutlaka ayağa dikerim yoksa geçemem) :47:

9-Yüz üstü yatmadan uyumamın imkanı yok uykudan ölsem bile mutlaka yüz üstü yatacağım

10-Bir şeyi alırken çok beğendiysem ne olur ne olmaz diye ikincisini hatta üçüncüsünü bile alırım (özellikle rujlarda :21: )

11-Birde malesef yolda çok hızlı yürürüm nedense biri beni takip ediyormuş gibi hissederim hep :33:

Şimdilik aklımdakiler bu daha vardır eminim ama hatırlamıyorum sabah sabah, milletin bana çok takıntılısın demesine alıştım artık ama yapacak bir şey yok huy anacım bu takıntı napayım :33:

Son düzenleme:
Tuşları olan cep telefonları var ya dokunmatik değil onda çıtır çıtır mesaj yazılmasına da gıcık oluyorum kardeşim takır takır yazardı deli olurdum şimdi dokunmatiğe geçtide rahatladım

herşeyi kendinin bildiğini sananlara, hoşuna gitmediğinde konuyu kapatanlara, benmerkezcilere hepsine acayip takığım :41:

Evden herzaman sag ayakla cikarim ( eger birgun yanlislikla solla ciksam kesin farkederim geri eve girip sagla cikarim)
Cikarken muhakkak donup birdaha kapiyi cekerim emin olmak icin..
Evden cikarken sonkez butun evin odalarini dolasirim :s
Bu cok ilginc ama tlfnumda muzik dinliyosam muhakak kulakligin birinde ses kisip acma dugmeleri olan kulaklik sol kulagimda olmaidir .. muhakkak farkederim ve eger oyle degilse degistiririm ..

suanda aklima gelenler bunlar ve yazinca farjettimki kafayi yeme yolunda emin adimlarla yuruyorum :D

bazen takıntılarım obsesifliğe kadar gidiyo malesef.herşeyi koklama huyum var.minibüslerde falan birinin kalktığı yere sıcak kaldığı için oturamam terlikte aynı şekilde birinin ayağından çıkarıp verdiği terliği giyemem bide yazın dışardan gelmiş birini terlidir diye öpemem bazen çok zor durumda kalıyorum bu yüzden:(

İnsanlara bakıyorum saçları pisse,ter kokuyorsa tokalaşmıyorum bile.otobüsteyken yanıma terli bi kadın oturdu kolumuz değmesin diye şekilden şekile girdim.Aşağılamaktan değil ama kendimi müthiş rahatsız hissediyorum.

bnde takıntılıyım :) dısardan bırısı kım olursa olsun mısafır bıle olsa önce banyoya gırıp ellerını yıkasın ıstıyorum.öyle tokalasıp sarılmak zorunda kalıyorum bazen ayıp olmasın dıye sonra gıdıp hemen elımı yuzumu yıkıyorum.iğrenıyorum dısardan gelip el yıkamayanları.

birde odama girildiinde pat dıye yatagın ustune oturuldugunda o an sinir oluyorum.pijamasız yataga oturulmamalı uzanılmamalı bna göre.gördüğüm an o yataklar makınede yatak örtusu basta olmak uzere nevresım yastık ne varsa

ve egerkı bbir eve kalmaya gıttıysem ve bir böcek gördüysem sabaha kadar yatagın ıcınde oturup artık vakıt gecsın dıye beklıyorum zikir cekıyorum hayal kuruyorum uyuyamıyorum korkumdan napim ya baska böcek varsa ya uyurken yanıma gelırse.

birde hanı mısafırlıge gıttıgınızde ortada salatadır yogurtlu mezedır sarmadır gıbı yıyecekler varsa içindede kasık yoksa ve herkes kendı kasıgıyla ıcınden alıp tabagına kokuyosa o kasıkla öncedende yedıyse ben asla yemem.canım ceksede yemem.takıp edıyorum resmen kasıgıylamı aldı temız kasıklamı aldı ıcındenmı yedı dıye.bazen kımse almadan cok canım cektıyse ilk onlardan yemek ıstedıgımı söyleyıp tabagıma koyuyorum hepsınden temız kasıkla .sonra kım yerse yesın ıstedıgı sekılde :)

arkadaşa ilaveten yazaym.
başkasının kullandığı bardakla su içemem,elleriyle yemeğin suyuna ekmek banan yada elleriyle yemek yiyen kişiye tahammülüm yok ama bazen aynı masada olunca kesinlikle o tarafa bakmıyorum.ağzını kapatmadan lokmasını çiğneyene şapır şupur ses çıkarana suyunu lark lark içenin çıkardığı sese uyuz oluyorum.insanların kullandığı çatalı bir ağzına bir peynire yada reçele sokmasına dayanamıyorum.soğan sarımsak kokusuna ağız kokusuna harrrk püüüüüü olayına tahammül edemiyorum.
uyurken odamın kapısı hafifte olsa muhakkak acık olacak yoksa boğulacak gibi olurum.ters duran terliğe,sokakta yalaya yalaya yenen dondurmaya,ter kokan insanlara,ayak topukları çatlak ve bakımsız olanlara (hastalık hariç),PATLATMAK kelimesine insanların konuşurken özensiz ve yuvarlatılmış kelimelerle konuşmasına..... aklıma gelenler bunlar ama eminimki daha çok var.

hep kendimi yapıyo sanırdım ama okuyunca hepsini yalnız olmadığımı anladım :) ben de başak burcuyum burcumdan kaynaklanan bazı takıntılarım var haliyle 1.si temizlik tabiki başkalarıyla ağızdan ağıza bişey yiyip içemem başkasının kullandığı tabak bardak vs kullanamam mutlaka temiz olmalı, yemekte salata vb şeyler temiz kaşıkla tabağa konulmalı yada yemekler temiz kaşıkla servis edilmeli, el temizliğine çok önem veririm ellerimin yapış yapış yağlı olmasına dayanamam mutlaka yıkadıktan sonra dokunurum bişeylere falan yapmayanlara sinir olurum :) yemek yedikten sonra dişlerimi bi şekilde temizlemeye çalışırım dişimi fırçalayamıyosam çaktırmadan kürdanla falan diş aralarını temizlerim ve biriyle konuşurken dişlerinin arasında artık görürsem midem bulanır.. yastık takıntısı bende de var hem temiz olmalı ve en önemlisi rahat olmalı sert yastıkta hiç uyuyamam.. diş macununu dibinden sıkarımm.. evden çıkmadan önce çantamı kontrol ederim ve en çok anahtarımı aldım mı diye bakarım çantama koysam bile yine açıp bakarım bazen anahtarı elime alıp çıkarım sonra koyarım.. :8: bi de inceleme huyum ve detaycılık var o da burcumdan kaynaklanıyo heralde birinin evine gitsem hep gözgezdiririm eşyalarına çaktırmadan bakarım incelerim çok hoşuma gider tuvalet için banyolarına gitsem yine bi göz gezdiririm kullandıkları sabun şampuan vs :)) tabi kurcalamam öyle elime alıp.. kalıp sabun kullanamıyorum illa sıvı sabun olması lazım o da iyi temizleyen bi markanın olması lazım mümkünse tabi. antibakteriyel falan. dolapta askıları hep aynı yönde asarım ve iç tarafa dönük olmalı hepsi.. yatarken odam karanlık olmalı kapım kapalı olmalı ben de yalnız yatmaktan keyif alırım birileriyle aynı odada yatmak zorunda kalırsam rahat uyuyamam uyusam da uyumuş gibi hissetmem kendimi ama evlenince mecbur alışcaz kısmetse :37: sol tarafıma dönünce ya da sırt üstü yatınca uyuyamam sağıma dönerim elimi yastığın altına koyarım koymayınca uyuyamam :) bir de içimden dua okurum sağ tarafıma yatıp okuyunca daha çabuk uykuya dalıyorum..kokulara karşı ben de duyarlıyım parfümleri çok severim gün içinde bikaç kez parfüm sıkarım ve koltuk altlarıma deodorant sıkarım her lavabodan çıkarken sıkıyorum genellikle bide parfümlerin testırlarını koklamayı denemeyi çok severim mağazalarda falan :32: ama insanların nefes kokularından çok rahatsız olurum bazılarınınki çok net duyulur o yüzden çok yakın durmam. bide bazı insanların ten kokuları rahatsız eder kötü kokuyosa duramam yanında herkesle yanaktan öpüşmeyi sevmem özellikle samimi olmadıklarımla. öpmek istemezsem tokalaşmak için elimi uzatırım sadece ama eli terli ve pisse iğrenirim sonra fırsat bulup elimi yıkarım.. evdeyken pek değil de bi restoranda yemek yiyosak eliyle şapır şapur yiyenlerden pek hoşlanmam ağzını kapatmadan yiyenlere sinir olurum.. yemekte veya kahvaltıda içecekleri sonra içerim özellikle çayımı kahvaltım bitince içerim yerken içemiyorum soğuyo.. kahvaltıda önce tuzluları yerim en son tatlı türü yerim yani reçel gibi. tatlı yediysem hemen üstüne tuzlu salçalı vb bişey yiyemem.. :56:

Son düzenleme:
bence burda bahsettiginiz şeyler abartısız herkeste olan şeyler.kendinizi takıntılı tırlatmaya az kalmış gibi hissetmeyin :27:

hepsi bendede var ve hepsi bence temizlik acısından bakınca mantıklı şeyler.o agız şapırdatma yok mu oda mesela mide bulantısına sebep oldugu için igrenilen bişi takıntı oldugunu düşünmüyorum.ki bi arkadaşm vardı dişleri oldukça büyüktü normalde agzı kapanmıyodu mecbur yemege cıktık arkadaşlarla ve sagolsun bn mi yedim yemegi yemek mi beni yedi o mu bizi yedi anlamadık.bişi de denmiyo sonçta elnden bişi gelmez ya.. neyse iştee delirmiyoruz bence saglıklı ve dikkatliyiz hepsi bu :51::27:

Back
X