• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizinde takıntılarınız var mı ? Takıntılarınız neler hadi paylaşalım...

bende herhangi bir magazadan çıkarken ötecek mi takıntısı var.
o aletin içinden geçerken sanki ötecek herkes bana bakacak hırsız sanacak diye korkuyorum
öyle bir takıntı ki hiç çıkasım gelmiyor girdiğim magazadan :1::1:
fobi mi demeliyim takıntı mı bilmiyorum
çocukken bir kere ötmüştü. bütün görevliler yanıma geldiler bi aletle üstümü aradılar.ben birsey çalmadım valla anne diye aglıyorum dinlemiyorlar :43::43:
meğer üstüme magazadaki birşeyin etiketi mi ne yapışmış ondan ötüyormuş
girdiğim bütün alışveriş yerlerinden çıkarken aklıma geliyor panik oluyorum :50:

Aslında öyle aşırı titiz biri değilimdir ama bir kez giydiğim kıyafeti çıkardığımda mümkün değil tekrar giyemem. öyle asıp, havalandırıp giyenlere hayret ederim. giyip çıkardığım ne olursa olsun mutlaka yıkanması lazım. eşim bu konuda kızıyor. giyip çıkardığı tişörtünü akşama tekrar giymek istediğinde çoktan yıkanmış oluyor. o farkına varmadan kurutup yerine koyuyorum genelde. her gün makine çalıştırıyorum. üzgünüm ki giysiler yıkanmaktan yıpranacaklar yakında.

hangi birini söyliyim ki :14:
gece yatmadan ocağın düğmelerine 2 dk ila 5 dk arası bakarım, havaya elimle çizerim düğmelerin şeklini ki kapalı olup olmadığından emin olayım diye =( çok korkarım açık kalıcak sonra patlicaz diye :23:
uyanmak için telefon alarmı kurarken önce saate bakarım mesela 03.54 ise 03.55 olmasını beklerim :52:
arkadaşlarla buluşurken 12 gibi buluşalım dediysem tam 12de evden çıkarım(bunu her zaman yapmamaya çalışıyorum kendimi frenleyebiliyorum)
mağazadan çıkarken ötücekmiş hissi bende de var ki geçen ilk defa başıma geldi :52:
ve wc den çıkmadan önce klozete uzun süre bakarım acaba sifonu çektim mi diye, 3 kere sifonu çektim derim beynime kazırım öyle çıkarım :27: hele adetliyken o wc den uzun süre çıkamam benden sonra giren başka şeyler görcek diye, çıktıktan sonra tekrar girip bakarım wc ye :18:

Ben bir böcegi öldürüp peceteyle alip cöpe attiktan sonra basladi bende :)
ilk önce sayiyla yikiyordum tek sayi olacak illa sanki olmazsa temizlenmiyor,
bisey seni durtuyor surekli ellerini yika diye,yikamayinca kotu birsey olacakmis gibi hissediyordum,
o donemi atlattim kendiligimden ama simdide iyice kopurterek yikamassam rahat edemem her seferinde,
simdi kisin ellerim yara oluyor hep deri kendi koruyuculugunu kaybetti sanirim,son zamanlardada kabarciklar cikmaya basladi iste,
benimkide ben eskiden neye degersem yikardim elimi simdi oyle tabak canak degilde yemek pisirdigim kasiga dokundim mesela yada yerdeki haliya elim degdi yikamak istiyorum hemen :) ama azaltacagim ve kabarciklar icinde doktordan randevu aldim

Çok geçmiş olsun..
Umarım ellerin çabuk düzelir..
Halime şükür ettim yazdıklarını okuyunca, iyi ki, ben öyle değilim..
Ama gerçekten bıktım artık bu işten..
El yıkamak iyi, hoş ta ama bu kadarı da çok fazla, yoruldum resmen..

Bende de bulaşık takıntısı vaaarrrr! Mesela tezgahta bi tane bile bişi görsem hemen yıkar kaldırırm hiç sevmem bulaşık biriktirilmesini :)))
Sofrayı da yemegi yedikten sonra fazla dayanamam kalkar toplarım.Arkadaşlarım falan çok gıcık oluyodu bana keyif yaptırmıyorum diye :D
Yemek yerken agzı ve disi gıcırdayanlara da ayar oluyom.Hic sevmem takarım resmenn :))

Benimde sabah kalkınca yüzümü sabunlama takıntım var.
Eğer sabunlamazsam çok tuhaf ve rahatsız hissediyorum kendimi.
Bazen ikinci kere gün içindede tüm makyajımı silip sabunlayıp tekrar makyaj yaptığım da olur.
Bir de eve girer girmez ayaklarımı mutlaka sabunla yıkarım.
Ayrıca saçlarımdaki dip boyam hiç belirgin hale gelmemesi lazım.
Azıcık çıksa hemen boyatırım.
İlk anda aklıma gelenler bunlar.

Merdivenlerden inerken bir yerden mutlaka tutunmam gerekiyor . Yoksa dengemi kaybedip tepetaklak olacağım düşüncesi beliriyor .
Gece yatarken odamın kapısı açık şekilde asla uyuyamam. :16:
Yatağımın yanında su olmassa uyuyamam :)

Başıma kötü birşeyin geleceğini düşünüyorum sürekli, annemi kaybettikten sonra sanki ölüm sürekli bizimle olacak, sürekli bizi sınayacak gibi hissediyorum. İnsanların korktuğu başına gelirmiş ya? Ben korktuğum için annem öldü, Allah korktuğumla sınadı, bu yüzden de bu sınavın bitmeyeceğini düşünüyorum.

Sonra insanların ne dediğini hemen takarım, bazen günlerce düşünüp, içinden çıkamadığım olur neden dedi? acaba bunu mu demek istedi? o zaman daha önceden böyle derken de bu kastetmişti diye kurgularım sürekli kafamda.

Temizlik konusunda da takıntılıyım, illa herşeyi, heryeri çamaşır suyu ile silicem, yoksa mümkün değil temizlenmiş gibi hissetmiyorum. Tabak, çanak, kaşık, mutfak bezi çamaşır suyunda bekler sürekli, öyle yaptığım zaman kendimi iyi hissediyorum, yapmazsam o düşünce yer kemirir beni, neye dokunursam dokunayım ellerimi sürekli yıkarım ardından antibakteriyal sabun sürerim.

Lavoboya giderken parmak uçlarımda gidiyorum, acayip huylanırım. Herkesin evinde yemek yiyemem, tabağını, kaşığını, çatalını kullanamam. Kalkan bir kişinin yerine oturamam hele de önüne, sofra da yeniyorsa sofra bezine döktüyse, üzerime çekemem o bezi.

Dolapta duran temiz kıyafetlerin bile durunca tekrar kirlendiğini düşünüyorum ve kız kardeşim beni artık öldürecek, daha yeni aldığımız şeyleri bile hemen yıkıyorsun, soluyor, yıpranıyor diye kızıyor. :18:

Elimde olsa duştan çıkmayacağım, çünkü banyodan ayağımı dışarı attığım an tekrar kirlendiğimi, mikropları bir mıknatıs gibi üzerime çektiğimi düşünüyorum.

gürültü takıntım hat safhada geçen gece kendini bilmez bi grup geç saate kadar balkonda oturunca bağra çağra sinirlerim bozuldu çıkıp uyardım onada aldırış etmedilerrr olan uykuma oldu ve tansiyonm çıktı camları falan kapadım uykum kaçtı saygısız insanlar ya kendileri uyumuo diye kimseler uyumuo sanıolar ya

Otobüs dolu kıvamındayken bir iki kişilik boş yer varsa ve kimse oturmuyorsa ıslak mı yada biri kusmuş mu diye düşünüyorum bende gidip oturmuyorum mesela.Onun dışında kilolu erkeklere karşı benimde takıntım vardı aslaaa derdim yanımda gezdirmem derdim.6 yıldır takıntımı fazla yenmişim erkek arkadaşımla sanırım :D İnsanları çok inceliyorum bi de çok saçma ayrıntılar bile yıllar sonra aklımda kalabiliyo mesela çakmağı ilk seferde yakamayan bir arkadaşım var yıllardır da öyle ve bu tür ayrıntılar çok dikkatimi çekiyo keşfetmeden duramıyorum.

Bi şarkıyı dinlediğin zamanlarda olaylar ters gitmeye başladıysa ne kadar seversem seveyim bir dahakolay kolay dinlemem..
Mesela bi pantolonumu giyerim üstünede bluz ve onları giydiğim günkötü şeyler beni ciddi anlamda sarsıcak şeyler olursa bir daha onların ikisini kombin yapıp giymem farklı şeylerle kombinleyip giyerim

Tuhafım :52:

Yazıp biraz rahatlayayım bari :)

*Yanımda cak cak sakız çiğnenmesinden nefret ederim
*Yatarken odama gram ışık girmemeli ve kapım kapalı olmalı
*Sıvı şeylerin höpürdetilerek içilmesinden nefret ederim
*Dişin arasına bir şey sıkıştığında dil ile temizleye çalışırken mıç mıç diye çıkan sesten nefret ederim
*Dışarı çıkarken kapıyı kilitlemişsem dahi 3 veya 4 kez kilidi tekrar açar prize takılı fiş,açık ocak vb var mı diye kontrol ederim
*Hatırlayamadığım bir kaç tane daha vardır eminim:)

Ayy benimle yaşamak ne zordur ya onu farkettim şimdi,sürekli onu yapma bunu yapma :9:

olmaz mı :32:
1.yapmam gerekn bir iş varsa ve erteliyosam acayip vicdan azabı çekiyorum içim sızlıyo resmen :9:
2.diyelim kendi kendime yemek menüsü oluşturdum illa ki yapmam gerek yani sadece bunun için değil planladığım şeyleri eksiksiz yapmam gerek
ve son olarak
3.her gece uyumadan mutlaka krem sürüp su içerim eğer yapmadıysam da aklıma dank eder uykulu uykulu gider yaparım :23:

uyurken aynaları kapatırım perdeleri mutlaka cekerim veee kapıyıı mutlka azıcık aralarım kesin rutin yptgım işlemler :9:
ha bide mutlakaaa su olcak yanımdaa

kötüü zamanlr geciripte aklıma tkılan sarkılar varsa o sarkılar ömür boyu benim için kötü olarak kalırrrr

Son düzenleme:
uyurken aynaları kapatırım perdeleri mutlaka cekerim veee kapıyıı mutlka azıcık aralarım kesin rutin yptgım işlemler :9:
ha bide mutlakaaa su olcak yanımdaa

kötüü zamanlr geciripte aklıma tkılan sarkılar varsa o sarkılar ömür boyu benim için kötü olarak kalırrrr

aynaları kapatman ilginç geldi.özel bir sebebi olmalı?

Yazıp biraz rahatlayayım bari :)

*Yanımda cak cak sakız çiğnenmesinden nefret ederim
*Yatarken odama gram ışık girmemeli ve kapım kapalı olmalı
*Sıvı şeylerin höpürdetilerek içilmesinden nefret ederim
*Dişin arasına bir şey sıkıştığında dil ile temizleye çalışırken mıç mıç diye çıkan sesten nefret ederim
*Dışarı çıkarken kapıyı kilitlemişsem dahi 3 veya 4 kez kilidi tekrar açar prize takılı fiş,açık ocak vb var mı diye kontrol ederim
*Hatırlayamadığım bir kaç tane daha vardır eminim:)

Ayy benimle yaşamak ne zordur ya onu farkettim şimdi,sürekli onu yapma bunu yapma :9:

5.madde hariç hepsi bende de var :1:

Back
X