- Konu Sahibi vegateryan
-
sinirlerim bozuk kaç gündür..hatta kaç aydır..mayıs 2012 mezuniyet tarihim..hep tutulan geleceğin bölümü diye gösterilen bir bölümden mezunum..uluslararası lojistik..tam 5 yıl bu bölümü okudum..ama hala iş güç yok çıldırıcam
bugün konu acıldı kahvaltıda..daha önceleri parası ne olursa olsun giriyim tecrübe kazanıyım diyordum..ama gördüm ki arkadaşlarım tecrübesizlik ve yeni başlamalarına rağmen 1.400-1.700 arası çalışmaya başlıyorlar. bende artık asgari ücret de olsa çalışırım tutumumu değiştirdim..ailem kimseye bakmamam gerektiğini önemli olan tecrübe oldugunu 700 lirada olsa bir yere girmemi söyledi..kırdık birbirimizi..bana bu durum biraz enayilik gibi geliyor..lütfen fikirlerinizi söylermisiniz (bu arada kimse gel 700 liraya başla demedi, sadece bir varsayım)
ingilizcen nasıl ve hangi üniversiteden mezunsun Fikrim ona göre değişir
mesleki ingilizcem gayet iyi ve özel bir okuldan mezunum
Arkadaşlarınızla aynı şehirdemi bulunuyorsunuz...Bende tecrübeden yanayım...Arkadaşlarımın aldığı parayla kıyaslamadım kendimi...Asgari ücretin altında çalışmaya başladım 6 sene önce...
sinirlerim bozuk kaç gündür..hatta kaç aydır..mayıs 2012 mezuniyet tarihim..hep tutulan geleceğin bölümü diye gösterilen bir bölümden mezunum..uluslararası lojistik..tam 5 yıl bu bölümü okudum..ama hala iş güç yok çıldırıcam
bugün konu acıldı kahvaltıda..daha önceleri parası ne olursa olsun giriyim tecrübe kazanıyım diyordum..ama gördüm ki arkadaşlarım tecrübesizlik ve yeni başlamalarına rağmen 1.400-1.700 arası çalışmaya başlıyorlar. bende artık asgari ücret de olsa çalışırım tutumumu değiştirdim..ailem kimseye bakmamam gerektiğini önemli olan tecrübe oldugunu 700 lirada olsa bir yere girmemi söyledi..kırdık birbirimizi..bana bu durum biraz enayilik gibi geliyor..lütfen fikirlerinizi söylermisiniz (bu arada kimse gel 700 liraya başla demedi, sadece bir varsayım)
Malesef şu bi gerçek ki burslu okumadığınız takdirde işverenler özel üniversite mezunlarına önyargılı yaklaşıyolar.Hele bide tecrübesiz olunca daha da fazla oluyo bu Arkadaşlarımdan biliyorum.
Hiç vakit kaybetmeden bi yerden başlayıp kendinizi ispat edin
şimdiye kadar gittiğim hiç bir iş görüşmesinde böyle bir önyargıyla karşılaşmadım..benim bölümüm zaten genellikle özle okullarda olan bir bölüm bilen bilir. ne okulumla ilgili birşey söylendi ne de burs oranı..hatta özel okulların ingilizceleri daha iyi oluyor genelde diyenini bile duydum.
cnm özel bi okuldan mezunum demişsin.. bnde şuan özel bi okulda ing işletme okuyorum son sınıfım ve işe başladım bile.. sen bnce biyerlerde bi hata yapmışsın.. ama madem şimdiki durum bu 700 liraya bi işte çalışmazdım ben özel bi okuldan çıkıp... umarım anlatabilmişimdir..
Ne güzel şanslısınız ozaman bölümünüzle alakalı demekki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?