sizinle aynı düzeydeki arkadaşlarınızdan yarı yarıya az bir maaşa çalışırmıydınız

vegateryan

bu ara burda takılıcam, az öteye kayın
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2008
425
5
296
36
İstanbul
sinirlerim bozuk kaç gündür..hatta kaç aydır..mayıs 2012 mezuniyet tarihim..hep tutulan geleceğin bölümü diye gösterilen bir bölümden mezunum..uluslararası lojistik..tam 5 yıl bu bölümü okudum..ama hala iş güç yok çıldırıcam

bugün konu acıldı kahvaltıda..daha önceleri parası ne olursa olsun giriyim tecrübe kazanıyım diyordum..ama gördüm ki arkadaşlarım tecrübesizlik ve yeni başlamalarına rağmen 1.400-1.700 arası çalışmaya başlıyorlar. bende artık asgari ücret de olsa çalışırım tutumumu değiştirdim..ailem kimseye bakmamam gerektiğini önemli olan tecrübe oldugunu 700 lirada olsa bir yere girmemi söyledi..kırdık birbirimizi..bana bu durum biraz enayilik gibi geliyor..lütfen fikirlerinizi söylermisiniz (bu arada kimse gel 700 liraya başla demedi, sadece bir varsayım)

Son düzenleme:
bende tecrübeden yanayım,ve unutma ki iş işte bulunur..
başvuru yapıp evde beklemektense,tecrübe edinecegin bir işe gir ve ordan başvuru yapmaya devam et..
bıkac yıl sonra o arkadaslarının aldıgı paralardan daha yüksekte kazanabılrsın..işin o kısmı biraz şans ve tabıkı tecrübe.

yıllar önce asgari ücretin bile yarısı rakama sırf okuduğum işi daha iyi öğrenmek adına başladım sadece yol param ı karşılıyordu, sonra başka işe geçtim tecrübeliydim ama yinede sözüm pek geçmiyordu fazla değildi yani tecrübem. Şimdi 10 yıldır bu işin içindeyim ve istediğim işi ben seçebiliyorum ve piyasa şartlarının 3 katı maaşla çalışıyorum , tecrübe şart yani

kesınlıkle parayı duşunmemelısın once. çunku hıç tecruben yok. once huzurlu iş ortamı derim ben. ailen haklı. bende yıllar once işe gırdığımde asgarı ucretten bıle düşük alıyordum düşün. aynı yerdeyım hala ve maaşım bırçok yere göre oldukça ıyı
once tecbure cnm. bunun ıçın sadece sabır gereklı

ingilizcen nasıl ve hangi üniversiteden mezunsun Fikrim ona göre değişir

Aynı bölümden mevzun olmanız, aynı zekaya, bilgiye sahip olmanız birşey değiştirmiyor ki ikinizde iş aramışsınız o biraz daha şanslıymış sen biraz daha şanssız ama bunu şansa çevirebilirsin, annenin dediği gibi tecrübe kazanmak, belli bir düzene kendini alıştırmakta kötü değil, iş arayışlarında ol ama işinide, kendini de başkaları ile kıyaslama.

iş başvurularında tecrübe önemlidir elbette ama yeni mezun birisinin nasıl tecrübesi olabilir ki en fazla yaz dönemi stajları vardır. Bence ücrete çok takılma bir şekilde bir yerlerden başla iş ortamına girdikçe piyasa nasıl neler daha çok tutuluyor öğrenirsin ve ona göre yönlenirsin. Arkadaşlarına da haber sal onlar da piyasa içinde oldukları için eleman alımlarını daha hızlı duyabilirler.

Pratık bılgı ıle teorık bılgı aynı degıldır..Ilk ısıme basladıgımda 150 tl maasla calısmıstım..Cok sey bıldıgını sanıp aslında hıcbısey bılmedıgını goruyorsun..Her sırketın kendıne gore farklı sıstemlerı oluyor falan..Okulda kazandıgın bılgıyle her sırkette ıstedıgın pozısyonda calısacak durumda menzun olamıyorsun uzgunum ki.. Bır an once ıs hayatına atılıp tecrube kazanmaya baslasan ıyı olacak gıbı..Yoksa arkadasların yolu yarılamısken sız hala ıstedıgınız parayı verecek bı ıs beklemek zorunda kalacaksınız.. O kadar maas kazanmakta bu devırde tecrubesız bırı ıcın torpıle bakar ayrıca..Sız kendınız kazanmaya calısacaksınız..Bence aılenızın gonlunu alın..

ben kimin ne kazandığıyla ilgilenmez önüme çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışırdım

Son düzenleme:
mesleki ingilizcem gayet iyi ve özel bir okuldan mezunum

Malesef şu bi gerçek ki burslu okumadığınız takdirde işverenler özel üniversite mezunlarına önyargılı yaklaşıyolar.Hele bide tecrübesiz olunca daha da fazla oluyo bu Arkadaşlarımdan biliyorum.
Hiç vakit kaybetmeden bi yerden başlayıp kendinizi ispat edin

Arkadaşlarınızla aynı şehirdemi bulunuyorsunuz...Bende tecrübeden yanayım...Arkadaşlarımın aldığı parayla kıyaslamadım kendimi...Asgari ücretin altında çalışmaya başladım 6 sene önce...

Son düzenleme:

Walla benım bı arkadasım once 1200 tl ıse basladı sonra orada deneyım kazandı sonra kendınısı baya bı hırslandı baska bır fırmaya gectı sımdı8000 tl maas alıyo eger bu ıste tecruben varsa azz ıse bır yılını doldur denıeyım kazan bır yıl sonundada baska ve ısım yapmıs fırmalara kesınlıkle baswur manı onerırım ama donanım da sar bılgı bırıkımın
Calıstıgın bu yerde calısmaya devam et bınyandanda ıs gorusmelerıne gıt madem maasını yuksetmıyolar yada sırket sahıbı ıle gorusmenı onerırım
Baktın olumsuz baska yerde ıs ara. Bulmadan da cıkma

şimdiye kadar gittiğim hiç bir iş görüşmesinde böyle bir önyargıyla karşılaşmadım..benim bölümüm zaten genellikle özle okullarda olan bir bölüm bilen bilir. ne okulumla ilgili birşey söylendi ne de burs oranı..hatta özel okulların ingilizceleri daha iyi oluyor genelde diyenini bile duydum.

cnm özel bi okuldan mezunum demişsin.. bnde şuan özel bi okulda ing işletme okuyorum son sınıfım ve işe başladım bile.. sen bnce biyerlerde bi hata yapmışsın.. ama madem şimdiki durum bu 700 liraya bi işte çalışmazdım ben özel bi okuldan çıkıp... umarım anlatabilmişimdir..

Ne güzel şanslısınız ozaman bölümünüzle alakalı demekki

ramus sana kesinlikle katılıyorum..benim aylık okul taksitim 1.750 idi..ve ne acı ki bu okuldan cıktıktan sonra 700 liralık maaş bile seceneklerin arasında olabiliyor ve bu da insana cok koyuyor.

Ne güzel şanslısınız ozaman bölümünüzle alakalı demekki

aslında bölümümle alakalı sanslı oldugumu düşünüyordum. çünkü bizi çok pohpohladılar. kime bölümümü söylesem oo yırttın falan derdi. işte bu yırtmış halim :2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…