- Konu Sahibi vegateryan
-
Benden daha düşük okulu bitiren arkadaşlarım iki yıl sonunda hemen mesleğe atıldılar ben dört yılı bitirdim ama onların girdikleri işe giremiyorum. Bir arkadaşımın kardeşi bir ilçede lojistik bitirdi milletvekili tanıdıkları varmış hemen işe alındı yani bu işte torpil çok önemli.
Geçen hafta bir fabrikaya iş görüşmesine gittim asgari ücret + sigorta veriliyordu adam "üniversite mezunusun bu işi yapabilir misin" dedi. Ben de üniversite mezunuyum diye kimse beni alıp genel müdür yapmıyor ben de artık bi yerden başlamaya karar verdim, yapabileceğime inanıyorum" dedim ama gelen çoğu kişiyle kapıda konuşmuştuk en fazla 2 lise mezunu vardı çoğu alındı arkadaşımla ben üniversite mezunu diye alınmadık.
Ben de ne yapacağımı şaşırmış durumdayım 2 yılı bitirip bir sürü arkadaşım gişe yetkilisi olarak işe girdi bu hayatta önemli olan tecrübe falan değil "torpil".
Torpil bulmaya çalış bence. Ben artık torpil arayışı içindeyim.
okurken neler yaptın?
erasmus deneyimin var mı?
ikinci yabancı dilin var mı? ingilizce artık varsayılan dil oldu 2.yabancı dil hele ki lojistikte şart.
yurt dışı deneyimin var mı?
staj deneyimin var mı?
sertifika programlarına katıldın mı?
sosyal ve kültürel olarak + ların neler ?
bunlar yoksa artık kuru kuru bir lisans diploması hiçbir şeye yetmiyor.kimse kimseye aferin lisans mezunusun diyip işe alıp maaş vermiyor.
aynen..ramus sana kesinlikle katılıyorum..benim aylık okul taksitim 1.750 idi..ve ne acı ki bu okuldan cıktıktan sonra 700 liralık maaş bile seceneklerin arasında olabiliyor ve bu da insana cok koyuyor.
siz ne iş yapıyorsunuz
bunların çoğu paraya bakıyor arkadaşım
insanlar zaten 4 yıl okurken ailesinden destek alıyor
diğer kurstur yurt dışıdır ailesine o kadar da yük olmak istemiyor
kendi kenine bişeyler yapmak istiyorlar
o zaman ya torpilin olacak yada şansın
yoksa böyle olur olmadık işlerde en azından tecrübem olsun diye çalışırlar ne yapacaklar başka yol yok
okurken neler yaptın?
erasmus deneyimin var mı?
ikinci yabancı dilin var mı? ingilizce artık varsayılan dil oldu 2.yabancı dil hele ki lojistikte şart.
yurt dışı deneyimin var mı?
staj deneyimin var mı?
sertifika programlarına katıldın mı?
sosyal ve kültürel olarak + ların neler ?
bunlar yoksa artık kuru kuru bir lisans diploması hiçbir şeye yetmiyor.kimse kimseye aferin lisans mezunusun diyip işe alıp maaş vermiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?