Sizlere yardımcı olabilirim

canım merhaba.benim sorum

tarla alım satılarında yapılan muhtar mühürlü ve imzalı,,satıcı,alıcı ve şahitler imzalı,köy protokolu gecerlimi değilmi.
bundan 25 sene önce yapılmış ama.
kadın kendisine ait yerin tapusunu verdi ama anne hakkı denilen,yerin imzasını vermedi.üstelikte parasını aldığı halde.hisseli olduğu için,kızkardeşten bir türlü imza alınamamıştı.ve bu yüzden anne hakkının tapusunu alamamıştık.bizlerde böyle bir protokol yaptırmıştık.

bana intikal eden anne hakkımı .....bilmem kaç liraya falanca kişiye sattim.diye geciyor.

şimdi kadın anne hakkını tekrar satmak istiyor.elimizde annesine ait yerin tapusu olmadığından

acaba biz bu anlaşmaya dayalı mahkeme acabilirmiyiz.yada ödediğimiz parayı geri alabilirmiyiz.
aydınlatırsan sevinirim.umarım anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
slm canım sorunumu kısaca anlatayım kız kardeşim evlendikten sonra kıbrısa yerleşti,orda bi çocuğu oldu şimdi kocasıyla arsı çok kötü ayrılma noktasındalar boşanma davası açmak için türkiyeye gelmesi gerekiyo çocuğu 14 aylık onu orda bırakmak istemiyo,kocasıda çocukla beraber çıkmasına izin vermiyo sürekli hakaret ediyo kıza nasıl olsa çocukla çıkamazsın diye, benim sorum çocukla birlikte oradan gelebilirmi havaalanından babanın izni olmadan çocuğu çıkaramıyo........................................

merhaba benim de bir sorum olacak yanıtlayabilirseniz sevinirim,
dün bir derdim var köşesinde de bir başlık açtım. Eşimin bilgisayarında eski kız arkadaşı ile ilgili fotograflar buldum diye, bir tanesi bikiniliydi. Bugün bir takım yazışmalar da buldum. Hiçbirinde açık açık yazılmış birşey yok ancak arada kızın yazdığı bazı samimiyet sınırını aşan şeyler var örneğin "sana yemek için ne pişirsem"demiş, farklı bir ülkede olduğu halde? buna bir anlam veremedim...
"ve ya şu tarihte şuraya gidiyorum sen de gelmeyi düşünür müsün?" gibibirşeyler yazmış. Sonuç olarak beni aldatmakta olduğunu hissediyorum.

Bu durumda boşanmak istesem, bu mailler ve bilgisayarındaki kızın bikinili fotografı işime yarar mı bunu ögrenmek istiyorum. Ya da aldatıldığımı kanıtlamak için ne gibi belgelere ihtiyacım var bunu ögrenmek istiyorum. Kız başka çok uzak bir ülkede yaşıyor dolayısıyla fiziksel olarak bir temasları olmadığını tahmin ediyorum... Sadece ögrenmek istedim... teşekkur ederim.

ne olur cvp verin kız kardeşim darp hakaret sonucu türkiyeye çocuğunu almadan döndü geçici velayet verilince çocuğu almamız zor olurmu çocuk kıbrısta kaldı....................................buranın verdiği karar kıbrısta geçerlimi.....................

Selam kızlar.................
selam kızlar hukukı problemlerle alakalı sizlere yardımcı olabılırım...
sorunuzu yöneltebılırsınız...
yardımcı olabılırsem ne mutlu bana....

cnm, benim sorum boşanma davası açmadan açılacak olan tedbir nafakasıyla ilgili...eşimle 2 aydır ayrıyız ben şu an annemlerle beraber kalıyorum...ayrılık sebebimizde eşim annemleri arıyarak gelin alın kızınızı dedi...ben şu an çalışmıyorumda..tedbir nafakası alabilmek için ne yapmam gerekiyor..şu an açılmış bir boşanma davamız yok ben boşanma davası açmayı da düşünmüyorum şu an.şimdiden tşklr...

--------------------------------------------------------------------------------

ii günler benimde problemin var yardımcı olabilirsiniz sevinirim.benim sorunum eşimle 1 haftadır ayrıyız boşanacağını söyledi ve yakında dava açacak.evleneli 2 yıl oldu ve düğünde takılan altınları düğünden sonra eşim paraya çevirdi ve kendi adına bankaya yatırdı.şimdi boşanma davasında ben bu paradan hak alabilirmiyim? ikinci sorumda eşime manevi tazminat davası açabilirmiyim.

şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkürler

ii günler benimde problemin var yardımcı olabilirsiniz sevinirim.benim sorunum eşimle 1 haftadır ayrıyız boşanacağını söyledi ve yakında dava açacak.evleneli 2 yıl oldu ve düğünde takılan altınları düğünden sonra eşim paraya çevirdi ve kendi adına bankaya yatırdı.şimdi boşanma davasında ben bu paradan hak alabilirmiyim? ikinci sorumda eşime manevi tazminat davası açabilirmiyim.

şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkürler

avukat değilimm ama,....düğünde takılan takıları ispat edebilirsen,senindir.2 yıl önce evlendiğin için mal varlığınız (sözleşmenixz yoksa)ortaktır.yarısıı senindir.manevi tazminat davası açabilirisnn.mahkemede gerçekleri etkileyici şekilde ifade edebilen tanıklar seç ki hakimlerii ikna edebilesnizzz..paranın yarısıı senindir..hatta takılar tamamen kadınındrııı,diğer paralr ortaktır..

Back
X