- 7 Kasım 2023
- 2.480
- 4.317
- 53
- 41
- Konu Sahibi Womanlikewoman
-
Evet zaten sigaraya alerjim var, kendimde hasta oluyorum. Halej hızlı geçiyorumNasıl kacirdiniz hızli mi geçtiniz yanlarindan
Bn kendime yapilmasini istemediğim bisiyi asla baskasona yapmam sonucta Bi bebegi olan ben degilim bunlari yapanlarinda var yada hastalari keske insanlar empati yapabilse degilmiBu sadece bebeğinize özgü değil ki, biz bi süredir hastanedeyiz annem toparlamaya başladı az hava alsın diye aşağı indirdim. Elimizde sonda var 3 lt koskoca serum var yanından geçen çatır çutur çarpa çarpa geçiyor. İnsanlara dur yapma aman çarpma sağdan geç soldan dolan diyemeyeceğimize göre anneme kendim yön verip koruyarak yürütüyorum, siz de öyle yapacaksınız mecbur.
Bn korona bitti halen maske takiyorum bebekler icin de icat edilse keskeEvet zaten sigaraya alerjim var, kendimde hasta oluyorum. Halej hızlı geçiyorum
Kendisine yerini değiştirmesi gerektiğini söyledim. Hamile kadının ısrarla sigara içenler için ayrılmış bölümde olmaması gerekiyordu çünkü. Sonra gitti şikayet etti sanırım görevliler de yerini değiştirmesi gerektiğini söylediler. Saygıysa ben de kendime saygı bekliyorum. Ayrılmış alanda burnumun dibine girip keyfimden ödün vermemi bekleyemez ki kimse. Ben çocuk havuzuna gidip burada sigara içecem diye tutturmuyorsam kimse de yasak olmayan alanda içemezsin diyemez bana.Ee siz naptiniz ictinizmi hamile kadının yanında Peki sizinde hamileyken yanınızda icilsin istermisiniz sonucta diğer insanlarda sizin bebeginizi düşünmez kendi keyiflerine bakar saygı bekliyorsak saygı gostericez birtek sigara kullanan siz degilsiniz yada bugün onlar hamileyse yarın sizde olabilirsiniz insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı keyif yapmak istiyorsaniz evinizde her haltı yiyin toplumunda kuralları toplum içinde yaşamanın da adabı var az empati yapsak insanca yasariz kimse kimseden nefret etmez sevgili saygılı barışçıl bir toplum oluruz
Sorun yoksa o kadar da yapmayın. Okul zamanında çok daha fazla hasta olur...Bn korona bitti halen maske takiyorum bebekler icin de icat edilse keske
Kadın uyarmış daha onlar oturmadan sigara içiyoruz diye başka masaya oturabileceğini bildikleri halde zorlamanın ne anlamı var?Ee siz naptiniz ictinizmi hamile kadının yanında Peki sizinde hamileyken yanınızda icilsin istermisiniz sonucta diğer insanlarda sizin bebeginizi düşünmez kendi keyiflerine bakar saygı bekliyorsak saygı gostericez birtek sigara kullanan siz degilsiniz yada bugün onlar hamileyse yarın sizde olabilirsiniz insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı keyif yapmak istiyorsaniz evinizde her haltı yiyin toplumunda kuralları toplum içinde yaşamanın da adabı var az empati yapsak insanca yasariz kimse kimseden nefret etmez sevgili saygılı barışçıl bir toplum oluruz
Aynen bunu şimdi okudum işte bu her hakkı kendilerinde görme cehaletiKendisine yerini değiştirmesi gerektiğini söyledim. Hamile kadının ısrarla sigara içenler için ayrılmış bölümde olmaması gerekiyordu çünkü. Sonra gitti şikayet etti sanırım görevliler de yerini değiştirmesi gerektiğini söylediler. Saygıysa ben de kendime saygı bekliyorum. Ayrılmış alanda burnumun dibine girip keyfimden ödün vermemi bekleyemez ki kimse. Ben çocuk havuzuna gidip burada sigara içecem diye tutturmuyorsam kimse de yasak olmayan alanda içemezsin diyemez bana.
Evet toplumun kuralları var, ben de o kurallara uyarak uygun alanda sigaramı içiyorum. O her haltı yeme kısmını da size iade ediyorum. Ben size çıkmayın o zaman dışarı açık alanda sigara serbest, evinizde bebenizle ne halt yerseniz yeyin desem hoşunuza gider mi? Bence gitmez.
Ee siz naptiniz ictinizmi hamile kadının yanında Peki sizinde hamileyken yanınızda icilsin istermisiniz sonucta diğer insanlarda sizin bebeginizi düşünmez kendi keyiflerine bakar saygı bekliyorsak saygı gostericez birtek sigara kullanan siz degilsiniz yada bugün onlar hamileyse yarın sizde olabilirsiniz insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı keyif yapmak istiyorsaniz evinizde her haltı yiyin toplumunda kuralları toplum içinde yaşamanın da adabı var az empati yapsak insanca yasariz kimse kimseden nefret etmez sevgili saygılı barışçıl bir toplum oluruz
Saygıyı sadece kendilerine gösterilmesi gereken bir şey zannediyor bazı insanlar.Aynen bunu şimdi okudum işte bu her hakkı kendilerinde görme cehaleti
Gerçekten manyakmışBir kaç hafta önce Çengelköy’de bebek arabası ile yürüyorum hızlıca, bebeği emzireceğim aracıma ulaşmaya çalışıyorum. Sarışın yaşlı ama bakımlı bir teyze (yürüyüş yapıyordu herhalde) benim hızlı yürümemi umursamadan bebek arabasını zorla elimden çekiştirip almaya çalıştı. Bakıcam sevicem diyor. Aç yüzünü diyor bana.
Şuan ağlıyor karnı aç bırakın lütfen dedim, hani ağlamıyor bakıyor sadece diyip çekiştirmeye devam etti.
bebeğimi kaçıracak sandımsadece manyakmış.
Geçtiğimiz yıllarda “bebek arabası terörü” diye bir konu açılmıştı burda. Orda görmüştük bu çılgın her şey benim hakkım diyen taze anneleriBebek olmasa da bazi insanlarin yolda yurumeyi bildiklerini dusunmuyorum ben. Yani bazen denk geldi mesela karsidan gelen insanin elinde biseyler var veya cocuk var ben rahat gecsin diye biraz daha kenara cekiliyorum ama karsidaki asla kendini bozmuyor daha da ustume ustume geliyor, sanki ben ondan korktum yol vermek zorundaymişim da cekiliyorum gibi bi havada oluyor, sen de biraz toplanda rahat gecelim. Yok.Bence kimseye iyilik yaramiyor herkes degisik havalarda, sadece kendine saygi bekliyor.
Esinde kabahat iste. Gidip yorum yapmayacak. Sen de yakip icicen sigarayi.Diğerlerine bişey diyemem de sigara konusunda bir bağımlı olarak söyleyeceklerim var. Genelde dikkat etmeye çalışıyorum dışarda, bebekli çocuklu sigara kullanmayan insanların yakınına oturmamaya çalışıyorum. Ancak sizin çocuklarınız benim sorumluluğumda değil maalesef. Ben yasal olarak sigara içebileceğim alanda sigara içmek istiyorum sadece.
Geçen bir yemeğe gittik, balık restoranı. Geçtik kenar bir masaya oturduk. Yarım saat sonra arka masaya 3-4 yaşında çocukları olan bir çift geldi. Eşim masalarına gidip kusura bakmayın biz sigara kullanıyoruz çocuğa zarar vermek istemeyiz masayı değiştirin isterseniz dedi. Kadın biz kullanmıyoruz yanında içilmesini istemiyoruz lütfen içmeyin dedi. Dedim oldu canım başka isteğin. Bazı insanlara düşünceli davranmak yaramıyorElalemin bebesi için ben keyfimden neden ödün vereyim?
Bir kere de tatildeyiz. Otelin yetişkin plajı var, yetişkin plajının da sigara içilen ve içilmeyen bölümleri var. Sigara içilen bölümde yanımdaki şezlongdaki turist kadın hamile olduğu için yanında sigara içmemem gerektiğini söylemişti.
Benim de cocuklarim var ve sigara kullaniyorum. Acik, serbest olan alanda istedigim gibi icerim, rahatsiz olan yaklasmasin. Neticede kimsenin cocugu ya da bebegi benim sorumlulugumda degil.Merhaba arkadaşlar bebeğim doğduğundan beri farkettigim birsey var. Disarda eşimle veya kendim bebekle çıktığımızda surekli sigara içen bebege yakin şekilde yanimiza gelen yada biz Bi dükkana girsek öle insanlar denk geliyor uzaklasmiyorlarda illa uyarmak gerekiyor. Yada misal birgun yine eşimle giderken yolda kaldırımdan gidiyorduk motorlu araç bebek esimin kucağında kanguruyla taşıyordu eşimin dibinden gecti birde çok yanaşan ve bebegi bana bırak git mamasını hazirla diyen insanlar var eşim yanimda degilken dün karşılaştım bu durumla birde ilginctirki hep bunu yapan kadınlar bebeğin yüzü örtülü ama sürekli dibimize geliyorlar dün yine yalnızdım dışarda kucağımda bebeğim portbebe çantasının içinde kadının biri yanıma otururken bebeğin kafasının olduğu tarafa çarptı Allahtan üstü kapalıydı. Kantinlerdede kadınlar elinde sıcak kahve dibimden geçiyorlar yine bebeğim kucagimdayken birde enson birine benzettim seni diye kadının biri yanıma geldi uzaktan hep bebek kucağımızda iken oluyor bunlar. Bunuda yapanlar tanımadığımız insanlar çoğunlukla biz anne baba olarak fazlasıyla göz kulak oluyoruz fakat daha bu tipler birde bakımına karışıyorlar hatta hastanede aynı odada kaldığım bir kadın alıp götürelim dedi bizim bebek için. Eşimle sinirlerimiz bozuluyor ne yapmalıyım neden oluyor böyle. Yine zor yazıyorum kusura bakmayın bebeğimin uyku esnasında yazabildim.
Kibar adam işteEsinde kabahat iste. Gidip yorum yapmayacak. Sen de yakip icicen sigarayi.
Geçtiğimiz yıllarda “bebek arabası terörü” diye bir konu açılmıştı burda. Orda görmüştük bu çılgın her şey benim hakkım diyen taze anneleri
Cunku sen kibar davraninca onun iradesine, hükmüne mecbursunuz falan saniyo insanlar. Ayar yok.Kibar adam işteHep diyorum senin bu kibarlığın bizim millete fazla diye, kendi sinirlendiğiyle kalıyor. Bileğim kadar puroyu yaktım içtim valla bütün gece. Mis gibi de koktu
Ay annede oldum. Sigarada ictim. Cocuk benim sorumlulugumda. Kimsenin korumasini, dikkat etmesini beklemedim. Kimse bana gore yasasin demiyorum. Kimse de benden ayni seyi beklemesin. Acik alanda sigara icilen yerler belli. Rahatsiz olan girip oraya oturmasin mecbur musun?Evet, ellerinde bebek olunca, hamile olunca, bebek arabasi olunca butun her şey onlarin haklari gibi bir hallere giriyorlar.
Konu sahibi de ayni bence cunku sizin yazinizi bile dogru durust okumadi, sigara icilen bolgede bulunmanizi okumak istemedi direkt "hamile" ne istiyorsa doğrudur, haklidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?