- 10 Ekim 2014
- 32.973
- 148.630
- 798
- Konu Sahibi Womanlikewoman
-
Ay annede oldum. Sigarada ictim. Cocuk benim sorumlulugumda. Kimsenin korumasini, dikkat etmesini beklemedim. Kimse bana gore yasasin demiyorum. Kimse de benden ayni seyi beklemesin. Acik alanda sigara icilen yerler belli. Rahatsiz olan girip oraya oturmasin mecbur musun?
Ee siz naptiniz ictinizmi hamile kadının yanında Peki sizinde hamileyken yanınızda icilsin istermisiniz sonucta diğer insanlarda sizin bebeginizi düşünmez kendi keyiflerine bakar saygı bekliyorsak saygı gostericez birtek sigara kullanan siz degilsiniz yada bugün onlar hamileyse yarın sizde olabilirsiniz insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı keyif yapmak istiyorsaniz evinizde her haltı yiyin toplumunda kuralları toplum içinde yaşamanın da adabı var az empati yapsak insanca yasariz kimse kimseden nefret etmez sevgili saygılı barışçıl bir toplum oluruz
Evet, ellerinde bebek olunca, hamile olunca, bebek arabasi olunca butun her şey onlarin haklari gibi bir hallere giriyorlar.
Konu sahibi de ayni bence cunku sizin yazinizi bile dogru durust okumadi, sigara icilen bolgede bulunmanizi okumak istemedi direkt "hamile" ne istiyorsa doğrudur, haklidir.
Bir gün gratiste sıra bekliyorum, bebek arabasıyla bir kadın geldi, insanların önüne geçip kasaya ulaştı.
Görevli kadının sıraya girmesini istedi. "Bebek ağlıyor, nasıl geçeyim sıraya, ne var beni öne alsanız, bu sıranın bitmesini nasıl bekleyeyim, bebeğim var burada" diye carladı bir ton.
Bebek dediği de 2 yaşında falan ve ağlamıyor, öylece etrafı izliyordu.
Kimse izin vermedi tabii öne geçmesine. Sinirle bir sürü şey söyledi kadın, sanki haklıymış gibi.
Alt tarafı rimel deodorant falan aldığın bir yer bi de, sanki hastane sırası da öncelik vereceğiz. Sen çocuk yaptın diye biz niye fazladan bekleyelim?
Ama ona göre en doğal hakkıydı orada en öne geçmesi.
Herkes başkalarından beklediği saygıyı önce kendisi göstermeye çalışsa ve arada kendine ben kimim diye sorsa hiçbir sorun kalmayacak aslında.
Ben hep çocuk sesinden uzak olacağım mekanlar seçerim. İşte çocuklu ailelerin pek rahat edemediği restoranlar, adult oteller ya da adult bölümleri olan oteller vs gibi. Ama mutlaka bi akıllı alır çocuğunu yetişkin havuzuna falan sokmaya çalışır daha sakin oluyor diye. E ablacım sen ve cırlak beben gelene kadar sakindi zaten. Uyarsan arıza çıkarır, şikayet etsen söylenir. Çocuklu olunca her şey mübah.Ben de 2 dakika oturup sakince sohbet edecegim yerde bebek sesi dinlemeye tahammul edemiyorum ama yapacak bir şey yok.
Bazen minik bebekliler gelip dibimde masaya oturuyor.
Direkt her şeyi toplayip başka masaya kactigim oluyor, ne yapayim.
Yemege gelinmişse her seyi toplayip kacamiyorsun da.
Yasak değilse ve o durumdan rahatsiz olunuyorsa kendi cozumunu kendin uretiyorsun. Herkesten beklenmez.
Ben hep çocuk sesinden uzak olacağım mekanlar seçerim. İşte çocuklu ailelerin pek rahat edemediği restoranlar, adult oteller ya da adult bölümleri olan oteller vs gibi. Ama mutlaka bi akıllı alır çocuğunu yetişkin havuzuna falan sokmaya çalışır daha sakin oluyor diye. E ablacım sen ve cırlak beben gelene kadar sakindi zaten. Uyarsan arıza çıkarır, şikayet etsen söylenir. Çocuklu olunca her şey mübah.
Yetişkinlere özel mekanlar olması gerektiğini düşünüyorum ben zaten. Çocuklu aileler için bile çocuktan uzak bikaç saat geçirme fırsatı olur mis gibi. Kahvecide çocuğun ne işi var mesela, hiç anlamıyorum.Bazen secilmiyor, bi kahve icmek istiyorsun oyle yol ustunde yakinda olan mekanlarda vs. Gidiyorsun keske yaygin boyle mekanlar olsa.
Ee siz naptiniz ictinizmi hamile kadının yanında Peki sizinde hamileyken yanınızda icilsin istermisiniz sonucta diğer insanlarda sizin bebeginizi düşünmez kendi keyiflerine bakar saygı bekliyorsak saygı gostericez birtek sigara kullanan siz degilsiniz yada bugün onlar hamileyse yarın sizde olabilirsiniz insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı keyif yapmak istiyorsaniz evinizde her haltı yiyin toplumunda kuralları toplum içinde yaşamanın da adabı var az empati yapsak insanca yasariz kimse kimseden nefret etmez sevgili saygılı barışçıl bir toplum oluruz
Algında ya da okumada problem var sanırım ben yasal sinir içinde demedim hastane kapısında durakta yolda yürürken içene söyledim ha siz üstünüze alınıyorsanız benlik bir durum yok. Yurtdisinda çocuklu gidilen yerlerde bırakın sigarayı kıyafet zorunluluğu bile var egzoz gazı ya da bacı gazı co2 emisyonu birim alana düşen zararı ile dibinde içilen sigara bileşeni karşılaştırmak tam bir bilgisizlik. Ayrıca hanımefendi nerede yasal sınır Türkiyede pardon? Herkese açık kafeler mi parklar mi sahil mi kumsal mi bu mu yasal sınır Türkiyede çizilmiş bir yasal sinir yokki kapalı alanlar dışında içilebilir diyor. Yoksa kimse meraklı değil ayaklı kültablası gibi gezenlerin yanında oturmaya merak etmeyin ha burada problem Turkiyede net bir alan ya da caydırıcı ceza olmaması adam kapalı alanda bile içiyor oldu siz rahat olacaksınız diye biz dışarı çıkmayalım.Siz baya sağlıksız düşünüyorsunuz yalnız. Tüm dünya siz çocuğunuzla dışarı çıksanız da çocuğu kapıp kaçsak diye beklemiyordur sanırım. Hep bebekle çıkınca oluyor diyorsunuz lakin bu algıda seçicilikten kaynaklanıyor, normalde de insanlar çoğunlukla saygısız ülkede, asla kenara bir tık çekileyim ikimizde geçelim demiyorlar, siz verirseniz kendinden çekindiniz sanıp aptal bir ego sergiliyorlar, kenara çekildiğinize pişman ediyorlar falan ama dediğim gibi bu genel durum. Siz çocukla çıkınca daha çok farkına varıyorsunuz. Ben de sigara kullanıyorum, çocuk bebek olunca özel dikkat gösteriyorum da yani dışarıda içilmesi yasal, yasal olan bir şeyde de git evinde iç demek nevrotik hak talebine giriyor. haa bir de evde içersen de yok duvardan geçiyor, yok evde de içmesin koku geliyor muhabbetleri döndü bu forumda. Kimsenin kimseye de " git b.k iç, müptezel" deyip hakaret etme hakkı yok. Saygıyı herkes kendine istiyor sanırım. Onca fabrikadan, araba egzosundan çıkan duman varken dışarıda, milletin kafasına silah dayanmış gibi davranması da ayrı bir garip, yasal sınırlar içinde sigara içenin yanına yaklaşmazsanız sorun çözülür sanırım.
Yurtdisinda böle olaylar olmuyordur degilmi
Algında ya da okumada problem var sanırım ben yasal sinir içinde demedim hastane kapısında durakta yolda yürürken içene söyledim ha siz üstünüze alınıyorsanız benlik bir durum yok. Yurtdisinda çocuklu gidilen yerlerde bırakın sigarayı kıyafet zorunluluğu bile var egzoz gazı ya da bacı gazı co2 emisyonu birim alana düşen zararı ile dibinde içilen sigara bileşeni karşılaştırmak tam bir bilgisizlik. Ayrıca hanımefendi nerede yasal sınır Türkiyede pardon? Herkese açık kafeler mi parklar mi sahil mi kumsal mi bu mu yasal sınır Türkiyede çizilmiş bir yasal sinir yokki kapalı alanlar dışında içilebilir diyor. Yoksa kimse meraklı değil ayaklı kültablası gibi gezenlerin yanında oturmaya merak etmeyin ha burada problem Turkiyede net bir alan ya da caydırıcı ceza olmaması adam kapalı alanda bile içiyor oldu siz rahat olacaksınız diye biz dışarı çıkmayalım.
Saygısızlığını sana iade ediyorum, hakaret etmeden konuşamadığın belli. yasal sınır kapalı alanlar dışında olarak belirlenmiş ve insanlar buna göre içiyorlar. Farklı bir düzenleme gelirse ona da uyacaklardır. Kanunda yasal sınırlama böyle diye siz kafanıza göre yasal sınır mı belirlediniz de insanlara hakaret ediyorsunuz. Dibinizde içen varsa kalkıp başka bir yere oturma özgürlüğünüz var kimse de size neden başka yere geçtiniz demez. Eğer çok sıkıntıysa ve kanuna aykırıysa arayın polisi gelsin işlem yapsın. kanun falan umurunuzda olmadığı sürekli hakaretle kendinizi ifade ediyor oluşunuzdan belli sizin kanunsuzluğa yakınma hakkınız yok bence. ayrıca çok düz düşünen bir insansınız sizin gibilerle muhatap olmaktansa gözardı etmek daha iyi benim için. Üslup sorununuzla ben uğraşamam ve zaten uğraşmakta istemiyorum.Algında ya da okumada problem var sanırım ben yasal sinir içinde demedim hastane kapısında durakta yolda yürürken içene söyledim ha siz üstünüze alınıyorsanız benlik bir durum yok. Yurtdisinda çocuklu gidilen yerlerde bırakın sigarayı kıyafet zorunluluğu bile var egzoz gazı ya da bacı gazı co2 emisyonu birim alana düşen zararı ile dibinde içilen sigara bileşeni karşılaştırmak tam bir bilgisizlik. Ayrıca hanımefendi nerede yasal sınır Türkiyede pardon? Herkese açık kafeler mi parklar mi sahil mi kumsal mi bu mu yasal sınır Türkiyede çizilmiş bir yasal sinir yokki kapalı alanlar dışında içilebilir diyor. Yoksa kimse meraklı değil ayaklı kültablası gibi gezenlerin yanında oturmaya merak etmeyin ha burada problem Turkiyede net bir alan ya da caydırıcı ceza olmaması adam kapalı alanda bile içiyor oldu siz rahat olacaksınız diye biz dışarı çıkmayalım.
Bana uyar çıkmayın sizAlgında ya da okumada problem var sanırım ben yasal sinir içinde demedim hastane kapısında durakta yolda yürürken içene söyledim ha siz üstünüze alınıyorsanız benlik bir durum yok. Yurtdisinda çocuklu gidilen yerlerde bırakın sigarayı kıyafet zorunluluğu bile var egzoz gazı ya da bacı gazı co2 emisyonu birim alana düşen zararı ile dibinde içilen sigara bileşeni karşılaştırmak tam bir bilgisizlik. Ayrıca hanımefendi nerede yasal sınır Türkiyede pardon? Herkese açık kafeler mi parklar mi sahil mi kumsal mi bu mu yasal sınır Türkiyede çizilmiş bir yasal sinir yokki kapalı alanlar dışında içilebilir diyor. Yoksa kimse meraklı değil ayaklı kültablası gibi gezenlerin yanında oturmaya merak etmeyin ha burada problem Turkiyede net bir alan ya da caydırıcı ceza olmaması adam kapalı alanda bile içiyor oldu siz rahat olacaksınız diye biz dışarı çıkmayalım.
Siz nefret kusarken sevgiden bahsetmeniz...Ee siz naptiniz ictinizmi hamile kadının yanında Peki sizinde hamileyken yanınızda icilsin istermisiniz sonucta diğer insanlarda sizin bebeginizi düşünmez kendi keyiflerine bakar saygı bekliyorsak saygı gostericez birtek sigara kullanan siz degilsiniz yada bugün onlar hamileyse yarın sizde olabilirsiniz insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı keyif yapmak istiyorsaniz evinizde her haltı yiyin toplumunda kuralları toplum içinde yaşamanın da adabı var az empati yapsak insanca yasariz kimse kimseden nefret etmez sevgili saygılı barışçıl bir toplum oluruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?