Sizlerinde başına geliyor mu?

Ben de 2 dakika oturup sakince sohbet edecegim yerde bebek sesi dinlemeye tahammul edemiyorum ama yapacak bir şey yok.
Bazen minik bebekliler gelip dibimde masaya oturuyor.
Direkt her şeyi toplayip başka masaya kactigim oluyor, ne yapayim.
Yemege gelinmişse her seyi toplayip kacamiyorsun da.

Yasak değilse ve o durumdan rahatsiz olunuyorsa kendi cozumunu kendin uretiyorsun. Herkesten beklenmez.

Hamileyse sigara içilmeyen bölüme geçecek bir zahmet.
Sigara içilen bölüme geçip burada içmeyin diyen insana "e çık o zaman" denir.

Hanımefendi evrende ki hersey birleşip sizin kucaginizda ki çocuğu almaya çalışıp sizi evlatsiz bırakmaya çalışıyor gibi anlatmışsınız sizin cocugunuz sadece size sevimli geliyor keşke şunun bir farkına varsak anneligimde oldu sigara içmişligimde ki hala içerim açık alanda izin verildiyse elbette içerim sizin bebek sahibi olmanız beni ilgilendirmez ki sonuçta o çocuğu ben doğurmadim yada bana da dogurmadiniz o bebeğin annesi sizsiniz siz korumakla mükellefsiniz sigara içenler değil yani sizin çocuğunuz buyuyene kadar hepimiz toptan sigara içmeyi bırakalım evimizden cikmayalim ise gitmeyelim sadece evimizde oturup sizin tabirinizle her haltı evimizde yiyelim çünkü önemli olan sizin bebeğiniz bence bir yardım alın isterseniz hepimizin çocuğu var hepimiz hassasiz ama insanların dışarıda açık alanda yeyip ictiklerine karışma hakkınızı kendinizde görmeniz hastalıklı bir durum

Bir gün gratiste sıra bekliyorum, bebek arabasıyla bir kadın geldi, insanların önüne geçip kasaya ulaştı.
Görevli kadının sıraya girmesini istedi. "Bebek ağlıyor, nasıl geçeyim sıraya, ne var beni öne alsanız, bu sıranın bitmesini nasıl bekleyeyim, bebeğim var burada" diye carladı bir ton.
Bebek dediği de 2 yaşında falan ve ağlamıyor, öylece etrafı izliyordu.
Kimse izin vermedi tabii öne geçmesine. Sinirle bir sürü şey söyledi kadın, sanki haklıymış gibi.
Alt tarafı rimel deodorant falan aldığın bir yer bi de, sanki hastane sırası da öncelik vereceğiz. Sen çocuk yaptın diye biz niye fazladan bekleyelim?
Ama ona göre en doğal hakkıydı orada en öne geçmesi.
Herkes başkalarından beklediği saygıyı önce kendisi göstermeye çalışsa ve arada kendine ben kimim diye sorsa hiçbir sorun kalmayacak aslında.

Aklima geldi gecen sene avm tuvaletine gitmistim haliyle elimi yikadim makinada kurutacagim kadin bana demez mi elinizi kurutmasaniz olmaz mi cocuk sesten korkuyor. Dedim olmaz kurutmak zorundayim iyiiiiccceeeee kup kuru kuruttum.

Ben hep çocuk sesinden uzak olacağım mekanlar seçerim. İşte çocuklu ailelerin pek rahat edemediği restoranlar, adult oteller ya da adult bölümleri olan oteller vs gibi. Ama mutlaka bi akıllı alır çocuğunu yetişkin havuzuna falan sokmaya çalışır daha sakin oluyor diye. E ablacım sen ve cırlak beben gelene kadar sakindi zaten. Uyarsan arıza çıkarır, şikayet etsen söylenir. Çocuklu olunca her şey mübah.

Bazen secilmiyor, bi kahve icmek istiyorsun oyle yol ustunde yakinda olan mekanlarda vs. Gidiyorsun keske yaygin boyle mekanlar olsa.

Sigara konusuna bende katılıyorum bende o zaman sigara icenin yanında marijuana içeyim ağır kokulu Küba purolari içeyim onlara doğru üfleyim. Avrupanin ya da uzak doğunun neresine giderseniz gidin Türkiyedeki gibi bir lakayitlik yok İrana gittim orada bile yok adam durakta sigara içiyor yolda yürürken yakıyor sigarasını hastane önünde içiyor b.k iç geber evinde iç kendini orada zehirle acilen Japonya'daki gibi kabinler gelmeli sigara konusunda başkasının temiz hava sahasını engelleyemezsin böyle bir şımarıklık yok zehirli kategorisi c olan bir madde tüketiyorsun alkol ya da gazlı içecek değil bu dumanını ben solumak zorunda değilim kimsenin çocuğunun sizin sağlığınıza direk tehdidi yok fakat sigara ve türevlerinin var kardeşim bir bu müptezellere bir de kapalı alanlarda parfüm deodorant sıkanlara tilt oluyorum.

Bazen secilmiyor, bi kahve icmek istiyorsun oyle yol ustunde yakinda olan mekanlarda vs. Gidiyorsun keske yaygin boyle mekanlar olsa.
Yetişkinlere özel mekanlar olması gerektiğini düşünüyorum ben zaten. Çocuklu aileler için bile çocuktan uzak bikaç saat geçirme fırsatı olur mis gibi. Kahvecide çocuğun ne işi var mesela, hiç anlamıyorum.

Siz baya sağlıksız düşünüyorsunuz yalnız. Tüm dünya siz çocuğunuzla dışarı çıksanız da çocuğu kapıp kaçsak diye beklemiyordur sanırım. Hep bebekle çıkınca oluyor diyorsunuz lakin bu algıda seçicilikten kaynaklanıyor, normalde de insanlar çoğunlukla saygısız ülkede, asla kenara bir tık çekileyim ikimizde geçelim demiyorlar, siz verirseniz kendinden çekindiniz sanıp aptal bir ego sergiliyorlar, kenara çekildiğinize pişman ediyorlar falan ama dediğim gibi bu genel durum. Siz çocukla çıkınca daha çok farkına varıyorsunuz. Ben de sigara kullanıyorum, çocuk bebek olunca özel dikkat gösteriyorum da yani dışarıda içilmesi yasal, yasal olan bir şeyde de git evinde iç demek nevrotik hak talebine giriyor. haa bir de evde içersen de yok duvardan geçiyor, yok evde de içmesin koku geliyor muhabbetleri döndü bu forumda. Kimsenin kimseye de " git b.k iç, müptezel" deyip hakaret etme hakkı yok. Saygıyı herkes kendine istiyor sanırım. Onca fabrikadan, araba egzosundan çıkan duman varken dışarıda, milletin kafasına silah dayanmış gibi davranması da ayrı bir garip, yasal sınırlar içinde sigara içenin yanına yaklaşmazsanız sorun çözülür sanırım.

Ya kusura bakmayın da size dünya güzeli gelen çocuğunuz emin olun bize öyle gelmiyor.. ben dışarda yasal olan heryerde içerim çocuğunuzu korumak sizin göreviniz. Bana da yeni evli yada yeni anne olmuş kadınlar bi tuhaf geliyor. Geçen hastanede sıra beklerken benim yanımda anne oturuyor onun yanında da baba. Anne olan kadın duvar çeker gibi bana sırtını dönmüş bi şekilde oturuyor kucağında da bebeği vardı. Bi ara emzik düştü tam benim ayağımın yanına geldi aldım babası elini uzattı verdim insan bi teşekkür ederi bi sağolun der bişey der demi. Kadının gerginliğini biz hissettik. Arkadaşımla birbirimize baktık güldük hatta..Bebekle kadın eğilmesin istemiştim ama bi kadın dönüp kafa selamı bile vermedi.. emziği kocası benden alırken aramızda bi aşk doğar falan mazallah.. dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Yine başka bi gün ben sigara içerken annesi kızını bana emanet ediyor. Sigaram var diyorum olsun diyor. Çocuk abur cubur al bana kahve abla diyor gidip alıyorum tek oturuşta hepsini yediriyor. Eee ben mi düşüneyim bu kadar şekerli şeyi aynı anda verme yada sigara içilen alanda tutma diye..
biz evimizde zıkkımlanacağımıza siz evinizde oturun yada saygı duymayı öğrenin

Asdfgh siz iyi misiniz bu kadar agresiflik bünyeye zarar bence
Konuda yazdığınız çoğu şey çok basit ve abarti kalıyor çocuk sizin çocuğunuz kimse yolunuza kırmızı halı sermeyecek bu kdr beklenti çok fazla
Arada 1 tane yarım akıllı da iyice gözünüzde buyur tabi

Biz ana değil miyiz, biz de anayız. Ben de özledim kahve içerken yanında sigaramı da içmeyi. 5 senedir sigara içilmeyen kapalı mekanlarda oturup eşimle sırayla sigaraya çıkıyoruz. Sigara içilen yerde oturup burada sigara içmeyin demiyoruz kimseye.

Ama keşke sigara içilmeyen açık mekanlar da olsa çocuklu aileler için.

Algında ya da okumada problem var sanırım ben yasal sinir içinde demedim hastane kapısında durakta yolda yürürken içene söyledim ha siz üstünüze alınıyorsanız benlik bir durum yok. Yurtdisinda çocuklu gidilen yerlerde bırakın sigarayı kıyafet zorunluluğu bile var egzoz gazı ya da bacı gazı co2 emisyonu birim alana düşen zararı ile dibinde içilen sigara bileşeni karşılaştırmak tam bir bilgisizlik. Ayrıca hanımefendi nerede yasal sınır Türkiyede pardon? Herkese açık kafeler mi parklar mi sahil mi kumsal mi bu mu yasal sınır Türkiyede çizilmiş bir yasal sinir yokki kapalı alanlar dışında içilebilir diyor. Yoksa kimse meraklı değil ayaklı kültablası gibi gezenlerin yanında oturmaya merak etmeyin ha burada problem Turkiyede net bir alan ya da caydırıcı ceza olmaması adam kapalı alanda bile içiyor oldu siz rahat olacaksınız diye biz dışarı çıkmayalım.

Yurtdisinda böle olaylar olmuyordur degilmi

Ben Hollanda'da yasiyorum ve burda boyle olaylar olmuyor. Baska avrupa ulkelerinde durum nedir bilmiyorum ama kuzey avrupa ulkelerinin genelinde boyle oldugunu dusunuyorum. Burada baskasinin cocuguna ki illa bebek olmasi sart degil, asla dokunamazsin. Bunun icin once anne babasindan izin almalisin. Ama kimse tanimadigi cocuga zaten dokunmaz bu bir kural gibi birseydir. Ben kutuphanede calisiyorum, hergun sayisiz cocuk bebek goruyorum. Uzaktan severim ama asla dokunmam. Buraya sonradan gelen yabancilarin, multecilerin bu konuda cok zorluk yasadigina da sahit oldum. Nedense millet illa dokunmak istiyor. Ulkenin geneli mesafeli kismen soguk insanlar ama mesafe iyidir.

Bence sen bi sigara yak ve sakinleş... Bu kadar sinir kalbe zarar

Saygısızlığını sana iade ediyorum, hakaret etmeden konuşamadığın belli. yasal sınır kapalı alanlar dışında olarak belirlenmiş ve insanlar buna göre içiyorlar. Farklı bir düzenleme gelirse ona da uyacaklardır. Kanunda yasal sınırlama böyle diye siz kafanıza göre yasal sınır mı belirlediniz de insanlara hakaret ediyorsunuz. Dibinizde içen varsa kalkıp başka bir yere oturma özgürlüğünüz var kimse de size neden başka yere geçtiniz demez. Eğer çok sıkıntıysa ve kanuna aykırıysa arayın polisi gelsin işlem yapsın. kanun falan umurunuzda olmadığı sürekli hakaretle kendinizi ifade ediyor oluşunuzdan belli sizin kanunsuzluğa yakınma hakkınız yok bence. ayrıca çok düz düşünen bir insansınız sizin gibilerle muhatap olmaktansa gözardı etmek daha iyi benim için. Üslup sorununuzla ben uğraşamam ve zaten uğraşmakta istemiyorum.

Bana uyar çıkmayın siz

Siz nefret kusarken sevgiden bahsetmeniz...

sigarayi savunmuyorum ama siz disari ciktiginizda dunya saygi durusuna gecmez kuzum, kimse size kasitli yapmiyor , asiri hassassiniz dikkatinizi bu insanlar cekiyor ondan ,tabi disarida keske genel bir nezaket olsa ama lutfen sizde asiri tepkiler gostermeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…