SİZLERİNDE FİKİRLERİ ÖNEMLİ :)

boncukcan

Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2016
311
107
18
Kızlar 21 haftalık hamileyim.Bir kızım olacak Allah'ın izniyle...Oğlum Öykü ismini istedi tamam o kesin ama iki isim olsun dedik. Öykü Lina, Öykü Nehir, Öykü Mila hangisi olsun? Yada Öykü'nün yanına başka isim fikriniz varmı? Şimdiden teşekkürler....

Tek isim daha iyi bence.İsimler insanların karakterini etkiliyor diye biliyorum.nehir isminde çok tanıdığım çocuk var ve ele avuca sığmıyorlar.kızımın adı ela çok uysal ve merhametli.öykü ela nasıl olur

Tek isim daha iyi bence.İsimler insanların karakterini etkiliyor diye biliyorum.nehir isminde çok tanıdığım çocuk var ve ele avuca sığmıyorlar.kızımın adı ela çok uysal ve merhametli.öykü ela nasıl olur

Evet canım Ela yı yazmamışım onuda düşünüyorum.Çoook teşekkür ederim

2 isim kadar savma bisey uok benim iki kizim var ilk kizima iki isim koyduk cunku dedimilerde birini begenmese birini kullanir secme sansi olur ama hep ilk ismi kullanildi ve ikinci ismiyle seslenince yabanci geliyor ona okuldada tek isim kullaniyorlar yani ikinci isim sadece kalabalik
Sonra ikinci kizim oldu ve tek isim koyduk ohh miss en iyisi tek isim bence

2 isim kadar savma bisey uok benim iki kizim var ilk kizima iki isim koyduk cunku dedimilerde birini begenmese birini kullanir secme sansi olur ama hep ilk ismi kullanildi ve ikinci ismiyle seslenince yabanci geliyor ona okuldada tek isim kullaniyorlar yani ikinci isim sadece kalabalik
Sonra ikinci kizim oldu ve tek isim koyduk ohh miss en iyisi tek isim bence

Evet anladım iki isimden birini elemeliyim o zaman. Herkes tek isim olsun deyince düşünmüyor deilim aslında

Tek isim çocuğun ömrü boyunca daha avantajlı. İlk zamanlar sınavlarda kodlamalarda 2 isimle sıkıntı yaşıyor doldur doldur bitmiyor. Reşit olunca banka işlerinde falan imzala doldur falan. Hiç gerek yok 2 isme. Hatta kısa isim daha iyi. Net ve anlaşılır isim olsun yeterli.

Ben tek isimden yanayım. Bana göre iki isim hangisini koyayım karar verememekten oluyor gibi. Yada büyüklerin ismini koyan yanına sevdiği ismi ekliyor. Kuru kalabalık bence. İnsan kendisi bile kullanmadığı ismine aşina olmuyor.

bence de tek isim en iyisi. mesela bir kuzenim sosyal çevresinde ikinci ismini aile yaşantısında ilk ismini kullanıyor
çok tuhaf bir durum bence

Bencede sadece öykü koyun.tek isim daha iyi ama illa iki isim olsun diyorsan öykü lina bence.söylerken kulağa daha uyumlu geliyor.

Tek isim olsun bence. Benim iki ismim var, soyadım da uzun. Kodlamalarda çile çekiyorum ve insanlara "Hayır bu ismimi değil diğer ismimi kullanıyorum" şeklinde eziyetten başka bir işe yaramıyor. İsim güzel, mutlu huzurlu bir ömrü olsun :)

Kızlar 21 haftalık hamileyim.Bir kızım olacak Allah'ın izniyle...Oğlum Öykü ismini istedi tamam o kesin ama iki isim olsun dedik. Öykü Lina, Öykü Nehir, Öykü Mila hangisi olsun? Yada Öykü'nün yanına başka isim fikriniz varmı? Şimdiden teşekkürler....
Çift isim çocuğa zorluktan başka bir şey katmıyor bence. Hem de kız. Sonra evlenecek eşinin soyadıyla kendisininkini bir arada kullanmak isterse dört ismi birden olmuş olacak. Doldur doldur bitmez isim kodlamaları. Her girdiği sınavda sizi anar :D

Tek isim derim.
Öykü güzelmiş, yanına birşey eklerseniz basitleştirecek.
Diğer zorlukları saymıyorum bile, söylenmiş zaten, iki isim zor.

Tek isim daha iyi yoksa kargaşa oluyor ömür boyu. Öykü ismini de sevemedim açıkçası, pek bir mana ifade etmiyor bana. Başka isim düşünmez misiniz?

Back
X